این هم رفراندم حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه تندرو کیهان در سرمقاله امروز خود نوشته که مردم در حماسه حضور دیروز، دیدگاه و نظر خود را در باره چالش هستهای و مذاکرات پیشرو، به وضوح بیان داشتند و رفراندم مورد نظر رئیس جمهوری با شفافیت صورت پذیرفت.
نویسنده خود نتیجهگیری که مردم حاضر نیستند امتیاز نقد بدهند و وعدههای نسیه تحویل بگیرند. در عین حال به نوشته این مقاله برخی از راهپیمایان دیروز با شعار "نه تحریم، نه ذلت، مذاکره با عزت"، به خیابانها آمده بودند و این نشانه آن است که آنها از مذاکره به شرط حفظ عزت رویگردان نیستند، ولی معتقدند در فرمول "نرمش قهرمانانه" که اشاره به رهبر ایران است، سهم نرمش به اندازه کافی ادا شده و اکنون نوبت به قهرمانی رسیده است.
در همین حال آقای شریعتمداری تاکید کرده که در مذاکرات هستهای پیش رو از تیم مذاکرهکننده که آنها را فرزندان انقلاب خوانده، انتظار صلابت میرود.
خیانت در خط مقدم؟
عابدین نورالدینی در سرمقاله وطن امروز، روزنامه اصولگرایان تندرو هم نوشته که توافق ۲ مرحلهای دیگر جایی روی میز مذاکره هستهای ندارد. خاصه آقای جواد ظریف دیروز در راهپیمایی ۲۲ بهمن در تهران گفت که توافق یک مرحلهای از ابتدا در دستور کار او قرار داشته و او خوشحال است که نظر رهبری نیز همین توافق یک مرحلهای است.
این روزنامه از وزیر امور خارجه ایران برای این اظهاراتش تقدیر کرده اما به آقای روحانی تاخته و نوشته که وقتی او در سخنرانی جشن ۲۲ بهمن از خیانت پشت جبهه میگوید، دیگر نمیتوان به سادگی از کنار این موضوع گذشت.
به نوشته این مقاله آقای روحانی از خیانت پشت جبهه میگوید؛ در حالی که ایشان نباید از اعتراضها نسبت به طرح دغدغههای حزبی توسط آقای ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا عصبانی شود. در پایان باید گفت: خیانت جایی است که توافقی بدون لغو همه تحریمها صورت گیرد.
منتقدانی که حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن شدند
گروه سیاسی روزنامه اعتماد در گزارشی نوشته است که راهپیمایی روز گذشته با حاشیههایی هم همراه بود، حاشیههایی که بیشتر حول انتقاد از دولت یا تیم مذاکرهکننده هستهای میگشت و منتقدان این روز را غنیمت شمرده بودند.
به نوشته این گزارش، سازمان بسیج شهرداری تهران با تولید انبوه پلاکارهایی که روی آن نوشته بود، "توافقات ننگین مایه ذلت ماست"، نگرانی دلواپسان را در سطح وسیع به عنوان نگرانی و دغدغه نظام مطرح کرد.
از سوی دیگر گروه کوچکی با برنامهریزی قبلی در تقاطع قریب- انقلاب حاضر بود که به هنگام پیوستن آیتالله هاشمی رفسنجانی به جمع راهپیمایان، شعارهای انحرافی سر دادند، اما با واکنش فوری حاضران مجبور به ترک محل شدند.
در پایان گزارش روزنامه اعتماد آمده که مردم با دیدن وزیر خارجه در مسیر راهپیمایی هم با شعارهای حمایت و تشکر از تلاش ظریف و تیم مذاکرهکننده هستهای قدردانی کردند.
بازگشت سینمای ایران به ۴۰ سال قبل
محمد صادق عابدینی در گزارشی در جوان روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران ایران نوشته که سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر شب گذشته با اجرای مراسم اختتامیه به صورت رسمی به کار خود پایان داد تا فصل جدیدی در سینمای ایران آغاز شود؛ فصلی که با اکران فیلمهای حاضر در جشنواره و کلید خوردن آثاری که قرار است سال آینده در جشنواره حضور داشته باشند، آغاز میشود.
به نوشته این گزارش با پایان یافتن جشنواره زمان خوبی برای یک فلاش بک سینمایی برای مرور فجر ۳۳ به وجود آمده است. اینک بسیاری را عقیده بر این است که فیلمسازان جشنواره ۳۳ با پرداختن به موضوعاتی مثل خیانت یا برخی دغدغههای شخصی خود، سینمای ایران را ۴۰ سال به عقب بردند.
به اعتقاد نویسنده این گزارش، ۴۰ سال پیش هم سینماگر ما فقط میتوانست، فیلم مبتذل بسازد.
تقدیر از سردار سلیمانی تا جعفر پناهی
سمانه فراهانی، در روزنامه اعتماد نوشته است که دیروز در برج میلاد تهران بازار اهدای سیمرغ و هدایا داغ بود. یکی از پرسر و صداترین این اهداها به نخستین برگزیده جشنواره اختصاص داشت. محمدعلی شعبانی که برای دریافت سیمرغ بهترین پژوهش و تحقیق متن مستند روی سن آمده بود با ابراز خرسندی از این که جایزه را با لباسی مزین به پیامبر دریافت میکند، سیمرغش را به سردار قاسم سلیمانی تقدیم کرد.
بهتاش صناعیها هم که برای دریافت سیمرغ بهترین فیلمنامه بخش نگاه نو روی سن آمده بود، جایزهاش را به جعفر پناهی تقدیم کرد.
گزارش اعتماد در ادامه حاکیست، فرشته طائرپور که برای اهدای جوایز بخش نگاه نو روی سن آمده بود به احتیاج واقعی سینماگران از حمایت رئیس جمهور اشاره کرده و گفته که برخلاف خبرها مبنی بر حضور رئیس جمهور ما از توفیق حضور ایشان محروم شدیم.
خانم طائرپور خطاب به آقای روحانی گفته که این سینما را متعلق به جمهوری اسلامی بداند و در میان همه گرفتاریها، هفتهای یک بار فیلم دیدن درخواست زیادی نیست.
جعبه سیاه ریزگردها
محمدرضا عزیزی در روزنامه دولتی ایران نوشته است که فرقی نمیکند آلودگی هوا باشد یا ریزگردها؛ هدف تضعیف رقیب است و اگر ریزگردها هم بتوانند به این موضوع کمک کنند چه بهتر. این متاسفانه تفکر و منش رفتاری بخشی از مخالفان دولت است که در روزهای اخیر و در شرایطی که میلیونها نفر در استانهای غربی کشور و به ویژه در شهرهای استان خوزستان با مشکلات فراوان ناشی از گرد و خاک و ریزگردها مواجهاند، سعی دارند از این نمد برای خود کلاهی بدوزند.
به نوشته این مقاله مخالفان با سادهسازی مساله و بحران فعلی، ریزگردها را به پدیدهای یک شبه تقلیل دادهاند که با چند دستور حکومتی و از بالا به پائین قابل حل بود و شده است. این مخالفان گویی نمیدانند یا نمیخواهند که بدانند، پدیده ریزگردها سابقهای ۱۰ ساله در استان خوزستان دارد.
آقای عزیزی نوشته که اکنون در حالی که حل این بحران یک شبه مقدور نیست، بازی کردن با احساسات مردم منطقه، وارونه جلوه دادن واقعیت رویداد برای مردمی که در حال حاضر شبانه روز با این معضل سر میکنند، چه معنای دارد؟
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان