انسولین 'هوشمند'؛ امید تازه در درمان دیابت

انسولین پروتئین است وچون دستگاه گوارش این پروتئین را تخریب می‌کند تنها بصورت تزریقی می‌توان آن را وارد بدن کردبا وجود پیشرفت‌هایی که در درمان دیابت به وجود آمده، از جمله پمپ انسولین و نیز تولید چهار نوع انسولین مختلف، هنوز مبتلایان به دیابت نوع اول باید خود میزان انسولینی را که هر روز لازم دارند تنظیم کنند.
این یعنی ممکن است فرد مبتلا به دیابت نوع اول (دیابتی که فرد نیاز به تزریق انسولین دارد) مجبور باشد تا ده بار در روز قند خون خود را اندازه بگیرد و انسولین مورد نیاز خود را محاسبه کند.
این مراقبت دائم از قند خون و انسولین کاری دشوار است؛ اشتباه محاسبه یا تغییر تغذیه یا فعالیت فرد یا عوامل دیگر ممکن است باعث افزایش یا کاهش بیش از حد قند خون شوند که عوارض خود را به دنبال می‌آورد.
مبتلایان به دیابت نوع اول باید چندین بار در طول روز قند خون خود را اندازه بگیرندمتیو وبر یکی دیگر از پژوهشگران این تحقیق می گوید: "در حال حاضر هیچ انسولینی که خود را با میزان قند خون تنظیم کند و از نظر بالینی هم تایید شده باشد وجود ندارد."
برای حل این مشکل، محققان دانشگاه یوتا نوعی انسولین "هوشمند" تولید کرده‌اند به نام Ins-PBA-F که دوامی طولانی در خون دارد و وقتی که قند خون بالا برود، فعال می شود.
آزمایش این انسولین هوشمند در موشهای دیابتی نشان داد که یک بار تزریق انسولین هوشمند به این موشها، حداقل چهارده ساعت دوام دارد و در این مدت انسولین هوشمند بارها بطور خودکار برای پایین آوردن قند خون فعال می‌شود.
علاوه بر این انسولین هوشمند در مقایسه با انسولین طولانی‌اثر، سریعتر و بهتر قند خون را پایین می آورد. در واقع تزریق انسولین هوشمند به موشها نشان داد که سرعت و نحوه عمل آن در پایین آوردن بدون خطر قند خون، تفاوتی با موشهای سالم ندارد.
تا به حال برای تولید انسولین های "هوشمند"، از نوعی ژل یا پوشش پروتئینی استفاده می‌شده تا مولکول انسولین را در بر بگیرد و مانع از تاثیر آن در زمانی شود که قند خون پایین است.
این پوشش خود مشکلاتی ایجاد می کرد و باعث واکنش ناخواسته سیستم ایمنی بدن به آن می شد.
در دیابت نوع اول به روزانه چند نوبت تزریق انسولین نیاز استاما Ins-PBA-F در واقع با ایجاد تغییر شیمیایی در انسولین طبیعی تولید شده است. از این نظر محققان فکر می‌کنند مصرف طولانی مدت این انسولین بی خطر باشد چون از انسولین طبیعی مشتق شده است.
دکتر چو می گوید: "Ins-PBA-F کاملا شایسته نام هوشمند است چون خودش به گلوکز واکنش نشان می دهد. این اولین دارو در این رده است."
"به نظر می رسد انسولین ما بهتر از هر چیز دیگری که در حال حاصر برای درمان دیابت وجود دارد کارآمدی دارد."
مرحله اول آزمایش این انسولین هوشمند روی انسان، در دو تا پنج سال آینده می تواند آغاز شود.
+20
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    ekman - شیراز، ایران
    امیدوارم که هرچه زودتر این نوع انسولین وارد بازار و در دسترس بیماران دیابتی قرار گیرد و عمر امثال من هم که مبتلا به دیابت هستیم قد بدهد که از این پیشرفت استفاده کنیم،چون واقعا سخت است،یکبار قندمان بالا میرود و یکبار بقدری پائین می آید که مجبوریم یه عالم شیرینی جات بخوریم و باز دوباره قند خون بالا میرود.
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.