وزیر بهداشت: بسیاری از مردم برای چیپس و پفک پول می‌دهند اما شیر نمی‌خرند

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: زمانی که صحبت از مصرف شیر می‌شود عنوان می‌کنند دولت سوبسید بپردازد؛ این حرف را قبول ندارم. چون مردم در موارد دیگر مانند چیپس و پفک و لوازم آرایشی این قدر هزینه می‌کنند اما توجه‌ای به مصرف روزانه یک و نیم تا دو لیوان شیر ندارند.
به گزارش فارس، دکتر سید حسن هاشمی، در بازدید از دامداری نمونه جوادآباد ورامین، گفت: بیشتر انبیاء الهی به شغل دامداری مشغول بوده‌اند و شغل دامداری افتخاری است که علاوه بر تأمین سلامت مردم، زمینه شکوفایی اقتصاد کشور را نیز فراهم می‌کند.
وی خطاب به دامداران گفت: کار شما در تولید محصولات دامی موثرترین فعالیت در کشور است، چراکه کشور نیازمند فعالیت موثر و جدی افراد در بخش‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری برای رونق صنعتی و اقتصادی است.
هاشمی اظهار داشت: راهی که 36 سال پیش امام راحل در پیمودن مسیر استقلال و عدم وابستگی به کشورهای دیگر برای ما ترسیم کردند در اصل توجه به کشاورزی و دامداری است، سه دهه از انقلاب اسلامی می‌گذرد و اگر بخواهیم به فرصت‌های بزرگی که روبروی ما ایجاد شده به درستی نگاه کنیم، خواهیم دید که از روسیه تا کشورهای منطقه به دامداری ما احتیاج دارند.
وی گفت: اگر در سه دهه گذشته در بخش دامداری و کشاورزی کشور به خوبی سرمایه‌گذاری شده بود و بدون جهت به بعضی از مقولات دیگر از جمله صنعت دل نبسته بود، بخش عمده‌ای از مشکلات کشور رفع می‌شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: 36 سال از خودرو ملی گفتیم و امروز این وضعیت خودرو ملی شده و در بخش کشاورزی و دامپروری که علاوه بر تامین سلامت مردم بخش مهمی از ارزآوری را نیز بر عهده دارد، کمترین سرمایه‌گذاری صورت گرفت.
وی گفت: اگر از اقتصاد مقاومتی حرف می‌زنیم باید به آن عمل کنیم که یقیناً سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی و دامداری زمینه این مهم را فراهم می‌کند.
هاشمی یادآور شد: اگر امروز صحبت از اقتصاد مقاومتی داریم برای عمل به این مبحث باید زمینه‌های رشد دامپروری در کشور را فراهم کنیم. حمایت از دامپروری بی‌تردید حمایت از استقلال کشور و نهایتاً فراهم آوردن سلامت برای جامعه و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها نظیر پوکی استخوان است.
وی افزود: شیر غذایی بسیار ارزشمند و بهترین منبع پروتئین است، اما در این زمینه مشکل ما مشکلی فرهنگی است، چراکه متأسفانه اغلب به ظواهر توجه می‌کنیم. شما می‌دانید که چه میزان لوازم آرایش استفاده می‌شود و چقدر به لباس و پوشش اهمیت می‌دهند اما متأسفانه اسکلت بدنی یعنی استخوان که شیر و لبنیات نیز منشأ آن است، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
هاشمی ادامه داد: زمانی که صحبت از مصرف شیر می‌شود عنوان می‌کنند که باید قیمت آن ارزان شده و دولت سوبسید بپردازد؛ این حرف را قبول ندارم. شما می‌بینید که مردم تا چه اندازه برای مباحث دیگر هزینه می‌کنند اما در مقابل به چهار ستون بدن خود اهمیت نمی‌دهند و متأسفانه اولین ماده‌ای که از سبد غذایی حذف می‌کنند، شیر است. این در حالی است که ممکن است برای خرید چیپس و پفک برای کودکان‌شان هزینه کنند اما توجه‌ای به مصرف روزانه یک و نیم تا دو لیوان شیر ندارند.
    کوتاه قدی خطری در کمین ایرانی‌ها
وی افزود: با ادامه این روند در کشور، در آینده خطر کوتاه قد شدن ایرانی‌ها وجود دارد چرا که عدم مصرف شیر و لبنیات یا کاهش آنها در تراکم و توده‌ استخوانی موثر است.
هاشمی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر از هر دو زن بالای 40 سال کشور و هر سه مرد بالای 40 سال کشور یکی پوکی استخوان شدید دارد.
وی ادامه داد: این آمار و ارقام بی‌تردید برای آینده جوانان امروز بیشتر خواهد بود. در حال حاضر سالانه 50 هزار شکستگی رخ می‌دهد که 10 هزار نفر آنها به دلیل عوارض ناشی از شکستگی جان خود را از دست می‌دهند و مابقی نیز دچار معلولیت می‌شوند. بنابراین به جای اینکه به ظواهر توجه کنیم باید تغذیه و نقش آن در سلامت را جدی بگیریم.
    مردم در تغذیه خود تجدیدنظر کنند
وی افزود: در دنیا نیز افرادی که طول عمر و سلامتی بیشتری دارند عمدتاً غذای‌شان شیر و مشتقات آن است. بر همین اساس مردم باید در تغذیه‌شان تجدید نظر کنند. مادران باردار نیز اگر می‌خواهند سالم بمانند باید مصرف روزانه شیر را برای خود و فرزندشان جدی بگیرند.
وی بر لزوم مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر تاکید کرد و گفت: برنامه دولت آن بوده که در مدارس شیر توزیع کند اما قبول دارم که این کار اکنون به صورت ناقص انجام می‌شود. باید برنامه‌ریزی صحیحی در این زمینه صورت بگیرد تا با محوریت جهاد کشاورزی، نوع شیر مدارس انتخاب و به صورت مناسب توزیع شود. حتماً در این رابطه در دولت بحث خواهیم داشت.
    دولت همواره حامی تولیدکنندگان بوده است
وزیر بهداشت درباره تولیدکنندگان شیر و لبنیات گفت: دولت همواره حامی تولیدکنندگان بوده است اما یکجانبه عمل کردن در قیمت‌گذاری را نمی‌پسندیم. باید واقعیت‌ها در نظر گرفته شود و شیر به عنوان هزینه در سبد خانوار تلقی نشود چراکه شیر هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است.
وی گفت: امیدوارم رسانه‌ها و صدا و سیما در فرهنگ‌سازی افزایش مصرف شیر و لبنیات کمک کنند. سلامتی مردم در گرو تغذیه سالم است و این تغذیه‌های وارداتی آسیب جدی به سلامت می‌رساند. امیدواریم مصرف شیر و لبنیات در کشور افزایش یابد.
هاشمی با اشاره به خودکفایی کشور در تولید شیر، خواهان حمایت جدی از فعالان عرضه دامپروری به ویژه افرادی شد که به صورت سنتی و مکانیزه به تولید شیر می‏‌پردازند.
+45
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    MehranIrani - تهران، ایران
    کوچه علی چپ هم خوب کوچه ایه! یعنی آقای وزیر نمیدونن مردم برا چی دیگه شیر نمیخرند؟ بعد از وجود وایتکس و کلر و روغن پالم و. و هزاران افزودنی خطرناک دیگه به شیر توقع دارین مردم بازم شیر بخرند؟
    1
    20
    دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    dark night - تهران، ایران
    چیپس و پفک رو به عنوان مزه می‌شه استفاده کرد، اما شیری که شما راجببش صحبت می‌کنید از شیر جنگل هم خطرناک تره.
    1
    14
    دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    عقاب سرخ - پاسارگاد، ایران
    مردم چیپس و پفک و یا آدامس و برای بچه‌هاشون نخرند که چرا شما سوبسید نمیدی،بابا رو را برم،یعنی مقصر مردم هستن و شما‌ها همه کار بلد و کاردرست؟در توجیه و لاپوشانی کردن رو دست ندارید :o
    0
    7
    دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    biparva-jan - تهران، ایران
    [::MehranIrani - تهران، ایران::]. وجود روغن پالم در شیر رو خود ایشون گزارش داد که همه باور کردند. و بعد از مدتی خود ایشون حذف پالم از شیر رو گزارش داد که بعضی ها باور نکردند.
    2
    6
    دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۷
    skylone - تورونتو، کانادا
    بهتر که شیر نمی خورند ....الان تو دانشگاه ها ثابت شده شیر بدن رو اسدی کرده و به سمت انواع سرطان ها پیش می برد ...باعث پوکی استخوان می شود و بسیار مضر است ...دوستان یه سرچ بکنن می بینن من راست میگم ...البته صداش رو در نمیارن که شرکت های لبنی ورشکست نشن
    3
    1
    دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Dara20 - تهران، ایران
    کدام شیر، همان شیر‌های که با مواد سفید کننده(وایتکس) مخلوط میکنند و به مردم نگون بخت می‌‌فروشند؟
    0
    6
    دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    bineshaan - لندن، انگلستان
    skylone - تورونتو، کانادا: خیلی این نوشته ها رو جدی نگیر. از طرف کسی این رو میگم که روی یکی از این موضوعات یک متا آنالیز انجام داده و هنوز کفه ترازو ۱۰۰ برابر به سمت مفید بودن لبنیات است.
    0
    0
    دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    shirzan e irani - استکهلم، سوئد
    در حکومتِ قبل که تغذیه رایگان میشد و شیر ، موز ، پرتغال و بیسکویت‌هایِ مخصوص که سبوس دار بودند و بسیار مغذی توزیع میشد به این خاطر بود که به کودکان و نوجوانان که آینده سازان مملکت بودند اهمیت داده میشد، آنهم در زمانی‌ که بدن بیشترین رشد را دارد و به ویتامین و کلسیم نیازِ حیاتی , بماند که قوطی‌هایِ شیرِ عالی‌ و بیسکویت‌ها در خیابان زیرِ دست و پا ریخته میشد و ملتِ چشم و دل‌ سیر ، این چیزها به چشمشان نمی‌آمد ، اما وعده خمینی اجنبی برایِ نفتِ سرِ سفره و آب و برقِ مجانی‌ را با گوشِ جان شنیده و لبیک گفتند تا هم کوتاه قد شوند و هم کوتاه زندگی‌ , البته فراموش نکنیم که خوشبختانه بختشان بلند شد و نظامی این چنین گوهر بار نصیبشان.
    0
    0
    دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    paksan - آمریکا، ایران
    میشه بگی کدوم اکثر مردم؟! اکثریت حکومتی ها و بچه های سپاه که حقوقهای کلفت میگیرن! یا مردم بدبخت ایران!! ما که رفتیم دیدیم این تنقلات انقدر گران شده که کسی طرفش نمیره. مردم دیگه آدامس هم نمی خرند بعد این از خدا بی خبر راه افتاده درباره شیر و ماست حرف میزنه!!! یکبار برو ببین یک بسته صدگرمی کره یا یک قالب پنیر چنده بعد می فهمی که مردم نمی تونند بخرند و توان مردم ایران برای خوردن سه وعده غذا دیگه داره یک رویا میشه. یک صبحانه خیلی معمولی بخوای بخوری راحت 5هزار تومان خرجش میشه فکرش رو بکن یک خانواده سه نفره صبحانه اش هیچی نشه 8 هزار تومان خرجشه.نفری یک نون حداقل 3000 هزار تومان دوتاکره صدگرمی برای سه نفر 3000 تومان(قیمت فروردین که رفته بودم) یک قوری چای که دوتا قاشق چای بریزی توش با قند یا شکرش حداقل 1000 تومان همین میشه 7000 تومان .توجه کنید یک نون که روش صدگرم (کوچکترین کره که تقریبا اگر نونت داغ باشه هیچی ازش نمیمونه روی یکسوم نون) با یک لیوان چای شیرین یا با قند!!! بعد اون بی شرف جنتی میگه در آینده دو وعده بخورید...نمیدونه مردم الان یک وعده هم درست نمیخورند
    0
    0
    ‌سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    MehranIrani - تهران، ایران
    biparva-jan - تهران، ایران. اول گفتند روغن پالم به صورت کامل حذف شد اما بعد گفتن امکانش نیست کامل حذفش کنند، اما حالا بیایم خوش بینانه به قضیه هم بخواهیم نگاه کنیم و بگیم اصلا هیچ افزودنی غیر مجازی به شیر و لبنیات زده نمیشه اما این طرف قضیه رو چجوری ببینیم که شیر معمولی که باید حداکثر تا 4 روز بعد فاسد شه 3 هفته هم میمونه و فاسد نمیشه جای تامل نداره؟
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۵:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.