مرور روزنامه‌های صبح تهران؛ پنجشنبه ۹ بهمن

امروز دو موضوع بیشتر از همه در صفحه اول روزنامه‌های تهران منعکس شده؛ اول درگیری‌ حزب‌الله لبنان و ارتش اسرائیل و دوم واکنش به نامه اخیر محمدرضا رحیمی خطاب به محمود احمدی‌نژاد.
منطقه در برابر تغییر استراتژیک
محمدعلی مهتدی، در سرمقاله روزنامه شرق نوشته است، عملیات نظامی چند روز گذشته ارتش اسرائیل در منطقه جولان و پاسخی که دیروز توسط حزب‌الله لبنان به این عملیات داده شد، منطقه را در برابر یک رشته تحولات استراتژیک قرار داده است. بررسی این تحولات برای درک آینده منطقه از اهمیت بسزایی برخوردار است.
به اعتقاد این کارشناس خاورمیانه، پاسخ دیروز حزب‌الله در مزارع شبعا چه از نظر زمان و چه از نظر مکان عملیات، بسیار دقیق و حساب شده بود، چرا که منطقه مزارع شبعا در منتهی الیه جنوب لبنان و نزدیک به بلندی‌های جولان از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون، منطقه درگیری محسوب می‌شود و قطعنامه آتش‌بس شماره ۱۷۰۱ که پس از جنگ ۳۳ روزه در ماه آگوست ۲۰۰۶ صادر شد، منطقه شبعا را در بر نمی‌گیرد.
به نوشته آقای مهتدی، این منطقه بخشی از خاک لبنان است که همچنان در اشغال ارتش اسرائیل قرار دارد و مقاومت حق دارد در این منطقه دست به عملیات بزند.
۱۷۰ نماینده‌ای که پول گرفتند
نعمت احمدی در سرمقاله روزنامه آرمان نوشته است، نامه محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد حاوی مطالبی است که می‌توان ده‌ها موضوع از آن استخراج و پیرامون آن مطلب نوشت.
اما در همین حال، کمک یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی به ۱۷۰ نماینده اصولگرای مجلس هشتم یکی از بخش‌های مهم این نامه است؛ چرا که در آستانه انتخابات مجلس قرار داریم.
به نظر این حقوقدان اگر گیرندگان وجوهات می‌دانستند که اصل پول صرفنظر از مشروعیت، به طرق غیرقانونی کسب شده و پول را دریافت کرده‌اند جدای از استرداد وجه باید به عقوبت قانونی اخذ مال به باطل هم برسند، اما اگر نمی‌دانستند که بعید است ندانند، با اغماض از تعقیب قضایی، حداقل باید عین وجوهات را مسترد کنند.
خلاصه آن که این نامه باید حساسیت شورای نگهبان را برانگیخته باشد. باید منتظر ماند و دید مقامات ذیربط با این جرم معلوم و معین که مستندات آن در پرونده اتهامی آقای رحیمی نسبت به ۱۷۰ نماینده مجلس "ثبت و ضبط" است، چه اقدامی می‌کنند.
دولت بازهم عقب نشست
روزنامه کیهان در گزارشی نوشته است، دولت یازدهم در یک عقب‌نشینی آشکار در مقابل زیاده‌خواهی مقامات آمریکایی، از معرفی حمید ابوطالبی انصراف داد و غلامعلی خوشرو را به عنوان سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک منصوب کرد.
به اعتقاد نویسنده این گزارش، روحانی هیچگاه فکر نمی‌کرد معرفی آقای ابوطالبی آن هم در شرایطی که دولت همه توان خود را برای مذاکرات بسیج کرده بود، به یکی از مهم‌ترین چالش‌های دولت او تبدیل شود.
کیهان نوشته که یکی از وعده‌های روحانی در ایام انتخابات بازگشت احترام به پاسپورت ایرانی بود، اما بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم، اتفاقاتی رخ داد که دقیقا در جهت عکس مصداق بی‌احترامی به پاسپورت ایرانی بود؛ یکی از این اتفاقات، ندادن ویزا از سوی آمریکا به حمید ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل بود.
بازار پول و سرمایه به ثبات و اعتمادسازی نیاز دارد
غلامرضا کیامهر در سرمقاله روزنامه جهان صنعت نوشته که به نظر می‌رسد، یکی از اهداف کاهش نرخ سود بانکی و تعیین سقف ۲۲ درصدی برای سود سپرده‌های بلندمدت، سوق دادن بخشی از نقدینگی انباشته شده در بانک‌ها به سوی بازار سرمایه و معاملات بورس سهام باشد.
به نظر نویسنده در حال حاضر مدتی است که با وجود تمهیدات صورت گرفته، این بازار در وضعیت نامساعدی به‌سر می‌برد و کاهش مداوم شاخص کل به ایجاد نوعی سرخوردگی نسبت به بازار سرمایه حتی در میان بازیگران حرفه‌ای این بازار منجر شده است. هرچند بانک مرکزی دلیل کاهش نرخ سود بانکی را کاهش نرخ تورم و رسیدن آن به ۱۷ درصد اعلام کرده است.
آقای کیامهر نوشته که برای برون رفت از شرایط نامساعد کنونی بیش از هر چیز به مقدار زیادی اعتمادسازی و شفاف‌سازی اطلاعات مربوط به شرکت‌های بورسی نیاز است که متاسفانه این دو شاخصه بسیار مهم رونق‌بخشی به معاملات سهام به قدر کافی در این بازار وجود ندارد.
کمی روراست باشیم
ابراهیم طلایی در روزنامه ایران نوشته است، روز سه‌شنبه وزیر آموزش و پرورش از مجلس کارت زرد دوم خود را گرفت و اصلی‌ترین مبنای نمایندگان مجلس، استخدام نشدن حدود ۴۰ هزار مربی پیش دبستانی است که خود ریشه در مصوبه مجلس در سال ۱۳۹۱ دارد که وزارت آموزش و پرورش را مکلف به این امر کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نوشته که هدفش نادیده گرفتن زحمات و انتظارات افردای که مشمول این مصوبه هستند نیست، بلکه بازاندیشی و دوباره نگریستن به کل فرآیندی است که منجر به این شرایط شده است.
سوالاتی از این قبیل که ما مربی‌های پیش دبستان‌مان را چگونه انتخاب می‌کنیم؟ در دوره طلایی اوان کودکی چه انتظاری از مربی داریم؟ و یا این که چگونه می‌شود به یکباره هزاران نفر را مربی نامید؟
خلاصه آن که نویسنده در پایان مقاله خود هم نمایندگان مجلس و هم متقاضیان استخدام و بقیه علاقمندان را به روراست شدن در باره شایستگی‌های مربیانی که قرار است با این گروه سنی کلیدی همراه شوند، دعوت کرده است.
بانوان هوادار، همچنان ممنوع‌الورود
فاطمه اسدی در روزنامه اعتماد نوشته است، گویا دغدغه‌های فدراسیون والیبال در مورد مساله حضور بانوان در ورزشگاه‌ها تمامی ندارد. هر چقدر فدراسیون نشینان سعی در کنار زدن دیوارهایی که فدراسیون جهانی پیش پایشان می‌گذارد، بازهم این عدم حضور زنان در ورزشگاه‌ها سد راه‌شان می‌شود.
در این گزارش از جمله آمده که این بارهم در حالی که فدراسیون تمام تلاش خود را می‌کند که میزبانی دور نهایی لیگ جهانی ۲۰۱۵ را برای ایران بگیرد با چند شرط از طرف فدراسیون جهانی روبه‌رو شده است.
پخش مستقیم تلویزیونی همه مسابقات با کیفیت اچ دی، پرداخت حق پخش این رقابت‌ها و فراهم کردن امکانات استاندارد و البته رفع ممنوعیت حضور بانوان در سالن‌های والیبال، شروط فدراسیون جهانی برای ایران است.
خانم اسدی نوشته که شنیده می‌شود که مسئولان فدراسیون والیبال قصد دارند به شیوه قبل عمل کنند یعنی با ورود تعدادی از بانوان که احتمالا مسئولان زن فدراسیون و خبرنگاران هستند و در کنار آن نصب نمایشگر در خارج سالن برای باقی بانوان علاقه‌مند به تماشای والیبال تا حدودی این مساله را مدیریت کنند، اما آیا این راه حل درستی است؟
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.