دادستان انفجار آمیا در آرژانتین 'احتمالا خودکشی کرده است'

آلبرتو نیسمان به شدت پیگیر نقش احتمالی متهمان ایرانی در پرونده انفجار آمیا بود

سرجیو برنی، وزیر امنیت آرژانتین می‌گوید تمام نشانه‌های موجود حاکی از آن است که آلبرتو نیسمان، دادستان پرونده انفجار در مرکز یهودیان بوئنوس آیرس خودکشی کرده است.


جسد آقای نیسمان نیمه شب یک‌شنبه در آپارتمانش در طبقه سیزدهم برج محل سکونتش در بوئنوس آیرس پیدا شد.

او قرار بود در جلسه غیرعلنی کنگره شهادت بدهد کریستینا فرناندز د کرشنر، رئیس‌جمهوری آرژانتین "سعی داشته نقش ایران در بمب‌گذاری مرکز یهودیان آمیا را لاپوشانی کند."

آلبرتو نیسمان، مدعی بود که خانم کرشنر و تعدادی از مقام‌های آرژانتینی با این کار قصد داشتند رابطه تجاری با ایران را افزایش دهند. اتهامی که دولت آرژانتین آن را رد کرده بود.

آقای نیسمان در روزهای اخیر گفته بود که تهدید به مرگ شده است.

به گفته مقام‌های آرژانتینی، عصر روز یکشنبه، محافظان به مادر آقای نیسمان خبر دادند که او به تلفن و زنگ خانه جواب نمی‌دهد و روزنامه‌های جلوی در را هنوز برنداشته است.

مادر آقای نیسمان در خانه را که از داخل قفل شده بود، باز کرد و جسد پسرش را کف حمام پیدا کرد.

در کنار جسد او یک هفت‌تیر پیدا شده و مقام‌های مسئول تایید کرده‌اند که او در اثر شلیک گلوله جان داده است.

کالبدشکافی جسد آقای نیسمان آغاز شده و انتظار می‌رود نتیجه رسمی آن طی روزهای آینده اعلام شود.


 

جسد آلبرتو نیسمان در حمام خانه‌اش پیدا شد

آمیا و ایران

بمب‌گذاری مرکز یهودیان آمیا در بوئنس آیرس که ۱۸ ژوئیه ۱۹۹۴ (۲۷ تیر ۱۳۷۳) رخ داد ۸۵ کشته بر جای گذاشت.

دادستانی آرژانتین در اکتبر سال ۲۰۰۶ رسما نهادهایی در ایران را به هدایت و حمایت از این عملیات و حزب‌الله لبنان را به اجرای آن متهم کرد و خواهان صدور حکم جلب تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی شد.

اکبر هاشمی رفسنجانی، علی فلاحیان، علی‌اکبر ولایتی و محسن رضایی، که در زمان وقوع انفجار به ترتیب رئیس جمهور، وزیر اطلاعات، وزیر امور خارجه و فرمانده سپاه پاسداران ایران بودند از جمله کسانی هستند که دادستانی آرژانتین خواستار بازداشت بین‌المللی آنان شده است.

ایران هرگونه دخالت در این ماجرا را تکذیب کرده و تصمیم پلیس بین‌الملل برای صدور قرار تعقیب مقام های سابق ایران را ناشی از فشار اسرائیل و آمریکا دانسته است.

آلبرتو نیسمان، دادستان و مسئول رسیدگی به پرونده بمبگذاری مرکز یهودیان بوئنوس آیرس بود.

آبان ماه پارسال، در تحولی در رسیدگی به پرونده بمبگذاری آمیا، در توافقی قرار شد آرژانتین پنج نفر را برای سوال از مقام‌های ایرانی به تهران اعزام کند، اما آقای نیسمان به شدت با این توافق مخالفت کردو خواستار لغو آن شد.

او توافق با ایران برای بررسی مشترک پرونده قضایی بمبگذاری را ناقض قوانین قضایی این کشور خوانده بود.

+10
رأی دهید
-7

Arash_Barcelona - بارسلونا - اسپانيا
بیچاره به خاطر قرض و مشکلات زندگی‌ تصمیم گرفت به زندگی‌ خودش پایان دهد.یک سند دیگر بیشتر بر روی کتاب جنایات جمهوری زوری اسلامی ایران..خانم کریشنر هم در نهایت روزی در کتاب خاطرات خود خواهد نوشت چه مبلغ از پول ملت ایران شامل حالش شده است.
‌سه شنبه 30 دي 1393 - 02:00
invincible - مینستا - آمریکا
رژیم کثیف ملایان یک انسان دیگه رو که می‌خواست دستشون رو رو کنه کشت!! حتما میخوان بگن فرخ زاد، بختیار، شاهرخ میثاگی و صدها نفر دیگه هم خود کشی کردن!! از این رژیم کثیفتر و شنیعتر وجود نداره. از انطرف هم که اوباما طرفدارشون هست تا به پولهای هنگفت ایران دست پیدا کنه ولیکن رژیم آخوندهای دجال نمیدونه که این کارها فقط عزم مردم برای نابودی آخوندها رو راسختر میکنه!! بقول مهدی رضایی یا ما سر خود را بکوبیم به سنگ... مرگ بر آخوند خائن
‌سه شنبه 30 دي 1393 - 03:25
dara20 - تهران - ايران
مثل سعید امامی خودکشی براش تدارک دیدند.
‌سه شنبه 30 دي 1393 - 08:55
داریوش پرویزی - شیراز - ایران
چرا باید یه آدم موفق و دادستان خودکشی کنه؟صحنه سازیه و کشتنش
‌سه شنبه 30 دي 1393 - 09:38
shahab46 - هانوفر - المان
آدم کشی و ترور یکی‌ پس از دیگری، رژیم ایران با این شیوه مانند به آتش کشیدن سینما رکس آبادان، مسجد کرمان، و...... تولد خودش را آغاز کرد و با این‌گونه خرابکاری و انفجار‌ها در سطح جهان و جنگ با عراق ادامه داد و در آخر با به جان هم افتادن خود جانیان به عمر خود خاتمه میدهد
‌سه شنبه 30 دي 1393 - 09:52
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.