بررسی روزنامه‌های تهران؛ دوشنبه ۲۲ دی

روزنامه های امروز صبح تهران در ادامه گزارش ها و مقالات خود درباره حملات تروریستی در فرانسه، امروز جلسه جنجالی مجلس را هم با اهمیت دیده و در عین حال پیروزی تیم ملی فوتبال ایران بر تیم بحرین در اولین بازی جام آسیا را با شادمانی منعکس کرده اند.


راه تازه آزادی خواهی


نقاشی بزرگمهر حسین پور از جلسه ای که عکس از آن منتشر نشده است، مردم امروز

محمد قوچانی در سرمقاله مردم امروز پرسیده: آیا علی مطهری مردی متناقض است آیا اصولگراست و از هر اصلاح طلبی در مجلس اصلاح طلبانه تر سخن می گوید، این یک تناقض است؟ آیا اینکه همزمان با خواست آزادی های سیاسی از افزایش نظارت های اخلاقی دفاع می کند، یک تناقض است؟ چگونه می توان هم بر ساپورت پوشان تاخت و هم بر دلواپسان؟ حس بسیاری از اصلاح طلبان- به خصوص در بدنه اجتماعی ایشان- نسبت به علی مطهری دوگانه است.

به نوشته سردبیر این روزنامه: علی مطهری چون حسن روحانی نمودی از پتانسیل های مغفول در جناح راست است که جناح چپ با انحصار آزادی خواهی در خویش آن را نادیده گرفته و بدنه خود را از توجه به راه های دیگر آزادی خواهی محروم کرده است؛ راه هایی که گاه از چپ گرایی به سوی آزادی خواهی هموارتر است. هموارتر است چون: یکم. ضمن باور به نهاد دین، از استقلال آن از نهاد دولت دفاع می کند.

سرمقاله مردم امروز تاکید دارد که: با همین منطق بود که در دهه شصت برخی فقیهان سنت گرا مانند آیت الله گلپایگانی از موضع دین با دخالت نهاد دولت در دین مخالفت می کردند و آن را خلاف شرع می شناختند. آیت االله گلپایگانی به عنوان رئیس وقت حوزه علمیه قم مخالف دخالت دولت در حوزه بودند و انصافا این خواست ایشان در امر اداره حوزه مورد توجه حکومت وقت بود. نقطه تصادم، اما رابطه نهاد دولت با نهاد بازار بود. مرحوم گلپایگانی و شاگردانش در جریان فقه سنتی اقتصاد را برعهده نهاد بازار می دانستند و با دخالت دولت در قیمت گذاری، کنترل و نظارت بر بازار مخالف بودند.


مثل قاچاقچیان و قاتلان

حسین شریعتمداری در توجیه این که چرا با عمل نایب رییس مجلس برای قطع کردن سخنرانی علی مطهری موافق است نوشته:

چرا مأموران انتظامی در مرزها به قاچاقچیانی که به سوی مرزبانان آتش گشوده بودند، اجازه نمی‌دادند ابتداء درباره انگیزه خود از حمله به مرزبانان توضیح بدهند؟ و یا چرا رزمندگان اسلام در جریان جنگ تحمیلی بی‌آن که درباره علت حضور نظامیان دشمن در جبهه نبرد توضیح بخواهند به سوی آنها شلیک می‌کردند؟ و یا چرا پلیس بعد از اسارت سارقان مسلح و قاتلان آنان را بدون محاکمه در زندان نگاه می‌دارد؟

با این مقدمه نماینده ولی فقیه در کیهان نوشته: آقای علی مطهری از تریبون مجلس و برای چندمین ‌بار اعلام کرد که حصر سران فتنه بدون حکم قضایی بوده و غیرقانونی است! و این واقعیت ملموس را نادیده گرفت که سران فتنه آمریکایی اسرائیلی ۸۸ به گواهی صدها سند غیرقابل انکار تحت مدیریت مستقیم مثلث آمریکا، اسرائیل و انگلیس و با هدف براندازی نظام دست به وطن‌فروشی و جنایت زده‌اند و جرایم و جنایات مشهودی نظیر ادعای تقلب در انتخابات.

سرمقاله کیهان با تکرار ادعاهای پیش دال بر دست داشتن خارجیان در اعتراض های خرداد ۸۸ و اصرار بر این که صدها برگ سند در این باره وجود دارد نوشته: آقای علی مطهری، از قانون سخن می‌گوید و توضیح نمی‌دهد که آیا سران و عوامل فتنه حاضر به پذیرش حکم قانون هستند؟ و اگر بودند، چرا درباره ادعای تقلب- که خود با عمل خویش و در مواردی با بیان صریح آن را تکذیب کرده‌اند- حاضر به پذیرش قانون و طی روال قانونی تصریح و شناخته شده نبودند؟


غیرمنتظره نبود


عکس سعید غلامحسینی، شهروند

غلامحسین کرباسچی در سرمقاله اعتماد نوشته: اتفاق دیروز در مجلس شورای اسلامی یک اتفاق غیرمنتظره نبود، پیش از این نیز در مجلس رفتارهایی از این دست صورت گرفته بود که واقعا جای تاسف دارد. در مجلسی که صبح آن روز، خشونت در یک جای دیگر دنیا را محکوم می‌کنند چنین خشونتی با شخصیتی همچون علی مطهری که خود و خانواده‌اش برای همگان شناخته شده است صورت می‌گیرد. عده‌یی هنوز به دنبال توهین و بدو بیراه گفتن هستند و در تلاشند تا از این راه خود را از زیر بار عذاب وجدانی که در نتیجه حمایت‌های بی‌دریغ‌شان از دولت سابق به وجود آمده رهایی دهند.

به نظر شهردار پیشین تهران: اما این موضوع در حافظه ملت مانده است و بعید می‌دانم کسی بتواند اتفاقات به وجود آمده در سال‌های اخیر را فراموش کند. در سال‌های اخیر با هزینه از امام زمان و مقدسات تلاش کرده‌اند تا عملکرد خود را به گونه‌یی دیگر جلوه دهند اما می‌بینیم که چه در عرصه اقتصادی و چه در عرصه بین‌المللی چه اتفاقی در کشور افتاده است. مجموعه این اتفاقات روی دوش این افراد سنگینی می‌کند. نماینده‌یی که این همه از دولت سابق تجلیل می‌کرده است حالا با اختلاس‌ها و تخلفات دیگری که از آن دولت رو می‌شود مواجه است و در همین راستا مجبورند سر و صدای بیشتری ایجاد کنند تا توجهات به سمت دیگری جلب شود.

دبیرکل حزب سازندگی در مقاله اعتماد نوشته: ممکن است عده‌یی از مدافعان سرسخت عقاید سیاسی علی مطهری با برخی از عقاید فرهنگی او همنظر نباشند اما این موضوع باعث نمی‌شود که از نظرات سیاسی او حمایت نکنیم. به هر شکل باید توجه داشت که هر چقدر هم که نظرات علی مطهری متفاوت با سایر نمایندگان باشد دلیلی بر این نمی‌شود که با نماینده‌یی آن هم با چنین سابقه‌یی به این شکل رفتار شود و او اینگونه مورد تهاجم قرار بگیرد، باز هم تکرار می‌کنم که این رفتارها نتیجه تلاش برخی چهره‌ها برای فراموش کردن حمایت‌های‌شان از دولت سابق است.


بیگانگان دو

سید علی میرفتاح در ستون کرگدن نامه اعتماد نوشته: - اتفاقا آزادی هم هست، آزادی بیان هم هست، خیلی هم همه چی خوبه، فقط یه سری دارن این وسط جو رو متشنج می‌کنن.

- آفرین. خدا از دهنت بشنوه. من هم موافقم. وگرنه توی این شرایط آزادی بیان چرا باید علی مطهری بره پشت تریبون حرف بزنه؟ اصلا چرا باید نماینده مجلس اینقدر حرف بزنه و اظهارنظر کنه؟ درست توی روزی که فوتبال ایران از خودش درخشش نشون داده و شادی تیم ملی کام ملت رو شیرین کرده، نماینده مجلس می‌ره پشت تریبون و حرفای غیر ضروری و الکی می‌زنه که چی؟ که کام ملت رو تلخ کنه دیگه.

- دست رو دلم نذار که دلم خونه. ببین مظلومیت تا کجاست که طرف هر چی دلش می‌خواد می‌گه، پرخاشگری هم می‌کنه، دو نماینده محترم و غیور رو مورد ضرب و شتم قرار می‌ده، تازه قیافه کتک خورده‌ها و مظلوم‌ها رو هم به خودش می‌گیره.

- جای آن است که خون موج زند در دل لعل... اوهو اوهو…

- حالا گریه نکن من هم بغضم گرفته. می‌فهمم چی می‌گی. این تقدیر ماست که خون دل بخوریم. یه حرفایی می‌زنن و یه کارایی می‌کنن که ما رو تو دنیا بدنام کنن و نشون بدن که زبونم لال زبونم لال اینجا آزادی بیان نیست. در حالی که هست و زیادی هم هست.


اهمیت پیروزی در اولین‌دیدار

جلال طالبی در سرمقاله شرق با تاکید بر این که جام ملت‌های آسیاو بازی ‌اول هر تیم در آن، حساسیت خاص خود را دارد نوشته: به‌خصوص اینکه گفته می‌شد بحرین بازیکنان خارجی به تیمش اضافه کرده است. با این حال بحرین در این دیدار بدون سازماندهی مقابل ایران حاضر شد. بازیکنان این تیم در توانایی جسمانی و قدرت درگیری مقابل بازیکنان ایران ضعیف بودند.

به نوشته سرمربی سابق تیم ملی ایران: ... و با اینکه اولین بازی همیشه استرس زیادی برای بازیکنان به‌همراه دارد به‌خوبی توانستند به وظایف خود عمل کنند و اگر در ادامه جام به همین روند ادامه دهند به خوبی جای بازیکنانی که در این پست‌ها در تیم‌ملی بازی می‌کردند را پر می‌کنند. کی‌روش در این دیدار از مسعود شجاعی خواسته بود در فاز هجومی به بازیکنان تیم کمک کند و درحالی که از جناح چپ مهرداد پولادی در حملات شرکت نمی‌کرد، وریا غفوری به‌خوبی از جناح راست در فاز هجومی به تیم کمک می‌کرد که از نکات خوب بازی ایران در مقابل بحرین بود.

این فوتبالیست قدیمی در نهایت در شرق نوشته: روی‌هم‌رفته تمام بازیکنان تیم خوب بودند و من عملکرد خط دفاعی تیم که دوبازیکن جدید را در خود می‌دید بسیار مثبت ارزیابی می‌کنم. بحرین حریفی نبود که توانایی به‌خطر‌انداختن دروازه‌ تیم ایران را داشته باشد و اگر با همین سیستم بازی کنیم با اینکه امارات توانسته چهار گل به قطر بزند، در مقابل این دوتیم هم مشکلی نداریم؛ چون از نظر قدرت جسمانی، کار گروهی و تجربه از این تیم‌ها خیلی بهتر هستیم.


شوخی بی قانون، ضمیمه قانون

صفحات طنز بی قانون که ضمیمه روزنامه قانون است در زیر این عکس نوشته: یک مسئول فراری دادن مغز، چشم، زبان و سیراب شیردان از کشور با نشان دادن جمعیت کثیر طرفداران تیم ملی ایران در استرالیا اعلام کرد: اوایل که ما مشغول فراری دادن مغزها بودیم معاندان و غرض‌ورزان می‌گفتند چرا این کار را می‌کنید؟ امروز چشمشان را باز کنند و ببینند تیم ملی ما در هر کشوری که برود حداقل ۱۰هزار نفر برای طرفداری از آن به ورزشگاه می آیند و این دستاورد کمی نیست.


تحلیل تروریزم جدید

امیر راغب در سرمقاله مردم سالاری با اشاره به حوادث تروریستی فرانسه نوشته : اگر «انسانِ امروز»، انسانی است تحت سیطره بازار ناعادلانه پول و انرژی‌- بازاری که بناست ذیل «سبک زندگی غربی»، ناعادلانه بودن آن پنهان شود و بلکه یگانه پیام‌آور عدالت و آزادی باشد- ؛ ناگزیر، آنچه که از میان خواهد رفت؛ «مرز» و اهمیت آن در معادلات ژئوپلیتیکی و «انسانی» است. بر این اساس، ماشین خشونت دولتی، دیگر نمی‌تواند دشمن خود را جایی آن طرف «مرز» خودش، تعریف کند، بلکه تهدید نیز ماهیتی سراسری و همگانی و حتی «درون‌زا» خواهد یافت. انسانِ بدون مرز، انسانی نهیلیستی است که دست‌مایه «خشونت بی‌نام» و بدون مرز می‌شود.

به نوشته این مقاله بسیار اشتباه است اگر رخدادهایی نظیر فجایع این روزهای پاریس را تقابل «اسلام» با جهان غیرمسلمان، برشماریم. از آن اشتباه‌تر، آن است که راه برون رفت از «وضع موجود» را در خودِ وضع موجود، یعنی در تأکید و تمسک هرچه بیشتر بر آرمان‌هایی واشنگتنی نظیر «صدور دموکراسی» بدانیم. «موج سوم» خشونت و ترور، هیچ «مرزی»‌- اعم از مرز عقیدتی، مرز سیاسی، مرز فرهنگی و نژادی و...‌ - ندارد؛ و این دقیقا ماحصل اصرار یک‌سویه دکترین نئولیبرال برای «جهانی‌سازی» و «مرز زدایی» از دین، فرهنگ، نژاد، ملیت‌ و هرآن چیزی است که دیرزمانی، مایه همبستگی انسان‌ها با یکدیگر بود.

سرمقاله مردم سالاری در نهایت افزوده: یگانه راه توقف این روند خونبار هم جز با توقف این میل افسارگسیخته جهانی‌سازی، که با دست‌اندازی‌ها و دست‌کاری‌های متعدد در مرزهای کشورهای دیگر، همراه است و حد و مرزی نیز نمی‌شناسد، میسر نیست. این پیغامی است که کودکان وحشت‌زده امروز در بغداد، دمشق، و حالا در پاریس بر فراز دیوار «شارلی ابدو» آن را فریاد می‌زنند.


یک اسکلت، تاریخ تهران را تغییر داد

شیده لالمی در گزارش اصلی شهروند نوشته: کاوش‌های باستان‌شناسی در جنوب تهران به کشف بی‌سابقه اسکلت انسانی متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد منجر شد. این اسکلت تاریخ سکونت در تهران را که پیش از این براساس بقایای باستان‌شناسی در تپه‌های قیطریه ٣‌هزار‌سال برآورد شده بود، تغییر داد و به هفت‌هزار ‌سال رساند.

به نوشته این گزارشگر: سرخط ماجرای کشف اسکلتی که تاریخ سکونت در تهران را تغییر داده به دختر جوانی می‌رسد که با مشاهده اتفاقی بقایای شکسته آثار تاریخی پای باستان‌شناسان را به پروژه حفاری فاضلاب تهران باز کرد.

براساس این گزارش: سرپرست گروه باستان‌شناسی پروژه پژوهش باستان‌شناسی در جنوب بازار تهران گفت: کاوش‌های باستان‌شناسی در حفاری‌های فاضلاب خیابان مولوی تهران منجر به شناسایی اسکلتی متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد شد. این کشفِ منحصر به‌فرد، سابقه سکونت در محدوده شهری تهران را تا هفت هزارسال به عقب می‌برد» رئیس پژوهشکده میراث فرهنگی و گردشگری هم به شهروند گفته این کشف منحصر به‌فرد باستان‌شناسان تاریخ سکونت تهران را تقریبا دوبرابر عقب برده است.


منتقل به وزارت صنایع


 

کارتون علیرضا پاکدل، اعتماد

پوریا عالمی بر اساس خبری از ستاد مبارزه با مواد مخدر که از وجود گچ و آهک در مخدرهای صنعتی خبر داده با چند دست‌اندرکار موادمخدر گفت‌وگو کرده و پرسیده: آیا شما می‌دانید داخل موادی که مصرف می‌کنی گچ و آهک است؟

- ژان؟ گچ؟ آهک؟ بفرما. من هی به خانومم میگم من معتاد نیستم و شاختمونم، باورش نمیشه.

: یعنی مساله‌ای ندارید که موادی که به شما می‌فروشند توش گچ و آهک باشد؟

- نه به جان آمبول. اتفاقا یه‌بار پلیش مارو گرفت گفت این چیه تو جیبت؟ من گفتم کیشه گچه. گفت آره ارواح خودت. من اژ مشوولان تقاژا می‌کنم به ماموران اعلام کنند با کشانی که برای مشرف شخصی گچ و آهک حمل می‌کنند کاری نداشته باشند.

نظرتان به‌صورت کلی چیست؟

- من از مشوولان متشکرم و از جوانان عژیژ می خواهم ، مصرف گیاهان دارویی و علفیات طبی را از مادربزرگتان بپرسید. دیده شده دوستان دورهم جمع می‌شوند و از گیاهان و علف‌ها به‌صورت غلط برای درمان خودشان استفاده می‌کنند. توجه کنید که گل‌گاوزبان با گل علف سلطان خیلی فرق دارد. بعد هم می‌بینید که الان توی مواد گچ و آهک است. اگر فردا گچ و آهک مصرف کردید و بعد آب خوردید و دلتان مثل سنگ شد و نتوانستید تکان بخورید، اسم‌بدنامی‌اش برای مصرف‌کنندگان واقعی مواد می‌ماند.

در پایان با مسوولان حرفی دارید بزنید.

- من از مشوولان تقاضا می‌کنم با توجه به اینکه ما «یک‌میلیون‌و٣٢٥هزار معتاد» در کشور داریم و با عنایت به اینکه ما را با گچ و آهک می‌شازند، لطفا معتادان را ببرند زیرنظر وزارت صنایع و به ما شوبشید بدهند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.