درخواست رئیس‌جمهوری ایران برای برگزاری همه‌پرسی

رئیس‌جمهوری ایران خواستار اجرای اصلی از قانون اساسی شده است که بر برگزاری همه‌پرسی در مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تأکید دارد.

حسن روحانی که در همایش اقتصاد ایران سخن می‌گفت، تاکید کرد: "برای یک بار هم که شده، درباره مسئله بسیار مهم که ممکن است اختلافی هم باشد... [مسئله‌ای که] برای همه اهمیت دارد و در زندگی همه تاثیرگذار است، نظر مستقیم مردم پرسیده شود."

به گفته رئیس جمهوری ایران، بر اساس قانون اساسی، مسایل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به جای این‌که در مجلس تصویب شود، باید مستقیم به آرای عمومی و همه‌پرسی گذاشته شود؛ اما آن‌طور که آقای روحانی گفته، "اکنون ۳۶ سال گذشته و یک بار هم این اصل قانون اساسی اجرا و عمل نشده است."

آقای روحانی اشاره نکرد که از نظر او چه مسئله مهمی باید به همه‌پرسی گذاشته شود، اما توضیح داد که باید برای مدتی، بیشتر به اقتصاد توجه کرد و افزود، اقتصاد ایران بیشتر سیاسی است و با سیاست خارجی و داخلی در هم تنیده است.

پرداخت یارانه و پرونده هسته‌ای، دو تحول مناقشه‌برانگیز سال‌های گذشته، از موضوعاتی بوده که مقام‌ها و چهره‌های سیاسی ایران خواستار برگزاری همه‌پرسی درباره آن‌ها شده بودند. پنج سال پیش محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری وقت خواستار برگزاری رفراندوم درباره یارانه‌ها شد. جمعی از چهره‌های سیاسی ایران از جمله میرحسین موسوی، آخرین نخست‌وزیر ایران و از سران مخالف نتیجه انتخابات سال ۱۳۸۸ هم خواستار برگزاری رفراندوم درباره سیاست خارجی و پرونده هسته‌ای ایران شده بودند.

فروردین ۱۳۵۸ در اولین همه‌پرسی جمهوری اسلامی ایران، نظام جمهوری اسلامی به همه‌پرسی گذاشته شد. بعد از آن دو مرتبه در سال‌های ۱۳۵۸ و ۱۳۶۸ قانون اساسی و بازنگری آن به رأی عمومی گذاشته شده است.


'آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست'

آقای روحانی در همایش 'اقتصاد ایران، راهکارهای دستیابی به رشد پایدار' درباره پرونده هسته‌ای ایران گفت: "کشور با انزوا نمی‌تواند رشد مستمر داشته باشد."

او از "اصول و آرمان‌ها" دفاع کرده اما در عین حال گفته است که "مگر کسی در میز مذاکره بر سر اصول و آرمان‌ها بحث می‌کند؟ یک عده در توهمات زندگی می‌کنند. دنیای امروز بحث منافع است."

به گفته آقای روحانی، در سیاست خارجی درباره اصول و آرمان‌ها بحث نمی‌شود؛ بلکه منافع دو طرف مطرح است.

رئیس جمهوری ایران می‌گوید: "آرمان ما به سانتریفیوژ وصل نیست، بلکه آرمان به مغز و قلب و اراده ما وصل است."

او تصریح کرده است: "در توافق ژنو بخشی از تحریم‌ها در حوزه خودرو، پتروشیمی و کشتیرانی برطرف شد و بخشی از اموال بلوکه شده آزاد شد که در مقابل ما شفافیت بیشتری نشان دهیم و بگوییم فلان نوع غنی‌سازی که در حال حاضر به آن نیاز نداریم، برای مدتی متوقف می‌شود. آیا این کار به معنای زیر سوال رفتن آرمان‌ها و اصول ما است؟"


'فرار بعضی نهادها از مالیات'

حسن روحانی در بخش دیگری از سخنانش از اقتصاد رانتی و انحصاری در ایران انتقاد کرده و گفته است: "نمی‌شود یک نهاد کار اقتصادی بکند و مالیات ندهد، اما تا می‌گوییم فلان نهاد باید مالیات بدهد، بساطی درست می‌شود که می بینید."

او تاکید کرد: "این دولت چیزی که بداند و بفهمد مصالح مردم است بدون واهمه از هیچکس و هیچ نهاد، اعلام خواهد کرد و به مردم خواهد گفت و اگر لازم باشد لایحه لازم را تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد کرد، اما بدانید برخی امور سیاست داخلی اش بسیار بسیار قوی است؛ بیش از آنچه فکر می کنید قوی است."

+248
رأی دهید
-8

omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
اولین چیز که باید در ایران موردِ همه پرسی‌ قرار گیرد این است که آیا مردمِ آزاده ایران هنوز حاضرند زیرِ پرچمِ جمهوریِ منحوس اسلامی زندگی‌ کنند یا نه ؟! به گفته خودِ خمینی اگر پدران ما چیزی را در زمانِ خود خواستند ، چرا ما باید به خواسته پدرانمان تن‌ دهیم !؟.
یکشنبه 14 دي 1393 - 12:50
karaji - گتنبرگ - سوئد
مگه مردم پشم نیستند یا گله‌ای که آقا گله بان آن هست !! رفراندوم جایی معنی‌ داره که مردم به حساب بیایند ...
یکشنبه 14 دي 1393 - 13:17
taghebostan - فرانکفورت - آلمان
این رهبری را به رفراندوم بگذارید تا ببینیم چند درصد مردم گوسفند هستند
یکشنبه 14 دي 1393 - 13:21
arzoye ensaniat - استکهلم - سوئد
آقای روحانی،بموقع شروع کردین،قبل از اینکه مردم ناامید شوند ،نترسید شما از ۷۵ میلیون ۷۴ میلیون حد عقل با خود دارید،خیلی‌ها دقیقه ۹۰ هستند،و بطرف شما می‌آیند،رسوا کن،جلوشون بایست،موفق باشید،قانون مداری را حکم فرما کن.
یکشنبه 14 دي 1393 - 13:25
siavash2a - تهران - ایران
بهترین راه فرار رهبر و روحانی از بحران هسته ای برگزاری افراندوم است
یکشنبه 14 دي 1393 - 13:40
alborzi - کرج - ایران
مهمترین چیز نوع حکومت یعنی جمهوری اسلامی باید دید بعد از گذشت حدود 37 سال آیا مردم از سیستمی که با 98 درصد به آن رای داده بودند راضی هستند یا خواهان سیستمی دیگر وحکومت دیگری هستند اگر معیار رای مردم است !
یکشنبه 14 دي 1393 - 13:57
دوستدار - استهکلم - سوئد
اقای روحانی حرف زدن و سخنرانی کردن خرجی برایت بر نمی دارد , به جای حرف زدن و سخنرانی کردن و وعده وعید دادن به مردم بهتر است عمل کنید.
یکشنبه 14 دي 1393 - 14:01
vahid_ - گلاسگو - انگلستان
یعنی ما تو انتخابات ریاست جمهوری تقلب نداشتیم !!, همه پرسی کنیم ما که دموکراترین و پاک ترین نظام هستیم هر چی مردم( سپاه ) رای دادن . ولک
یکشنبه 14 دي 1393 - 14:02
mlowes - واشنگتن - آمریکا
حرفش کاملا منطقیه به شرط اینکه نه تقلبی بشه و نه اینکه پرسش‌ها و پاسخ‌ها در رفراندم مبهم طرح بشه، که هیچ کس ندونه به چی‌ داره رای میده یا اینکه تفاوتی‌ نکنه به چه چیزی رای بده، در نهایت اون چیزی که بخوان در میاد. بهترین مثالش رفراندم مسخره کریمه در اوکراین برای ملحق شدن به روسیه. عملا تفاوتی‌ نمیکرد که کسی‌ رای بده یا نه‌!
یکشنبه 14 دي 1393 - 14:02
khosrow abadani - لندن - انگلستان
یک رفراندوم با حضور مجامع بین المللی برای حاکمیت(مردم) بر ایران با نظر مستقیم خودشان قابل قبول است. اما آیا اختاپوس هائ غریبه ئی که بر مال و منال ایران و سرنوشت مردم ایران تسلط دارند خواهند گذاشت چنبن رفراندمی بر گزار شود؟
یکشنبه 14 دي 1393 - 14:31
Darya_ir - دوسلدورف - المان
با نظر اقایان omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا وmlowes - واشنگتن - آمریکا موافقم . ایا در کشوریکه .مردمانش دسترسی به اینترنت و رسانه های زیر نفوذ رهبری مثل کیهان شریعتمداری وصداوسیمای جمهوری اسلامی و بسیج وسپاه وگشت ارشاد اسلامی میگذرد .ومردمیکه قاسم سلیمانی رهبر سپاه قدس را مغز متفکرمیدانند .انتظاری هست در رفراندوم رای دهند? دیدیم نمونه در انتخابات روسای جمهوری کشوررا ..و تقلب در صندوقهای رای نمونه دو دوره انتخاب احمدی نژادو حتی خود روحانی ...ایا خود روحانی اصل نظام و رهبری را قبول دارد یانه ? اول بیایند یک رفراندوم برای سید علی خامنه ای رهبر .با نظارت سازمان ملل و ورود ازاد خبرنگاران خارجی ..انوقت میشود روی رفراندوم کشور حساب کرد ...
یکشنبه 14 دي 1393 - 15:20
shaboruz - پاریس - فرانسه
اگر تقلب نشه این راه برون رفت ایران وشاید جهان از این بن بست کنونیه !
یکشنبه 14 دي 1393 - 15:33
Gabriel Batistuta - تهران - ایران
اگر قرار به برگزاری رفراندوم در این مملکت خراب شده باشه،باید رفراندوم الحاق ایران به سرزمین مام میهن،روسیه ی بزرگ باشه. متصل شدن روسیه به آبهای گرم خلیج فارس برابر است با تشکیل یک کشور قدرتمند به رهبری ولادیمیر پوتین.
یکشنبه 14 دي 1393 - 15:48
Gabriel Batistuta - تهران - ایران
ما پسران مجرد ایرانی خواهان دوست دختر روسی هستیم.
یکشنبه 14 دي 1393 - 15:51
Gabriel Batistuta - تهران - ایران
mlowes - واشنگتن - آمریکا ،مردم غیور شبه جزیره ی کریمه را با مردمان بی استعداد و از خود راضی ایران مقایسه نکن.مردم کریمه با آن رفراندوم یک تودهنی تاریخی به آمریکا و نوکرانش زدند.
یکشنبه 14 دي 1393 - 15:54
hassan5 - تهران - ایران
دو صد گفته نیم کردار نیست ..!!؟ اقای روحانی حرف بس است عمل عمل حی علی خیرالعمل !؟!؟
یکشنبه 14 دي 1393 - 16:14
aria oksir - لندن - انگیس
امیدواریم ، اینکه میگن عملی بشه !!!. غیر ازینم نمیتونه باشه . زمان در حال پیشرفته .
یکشنبه 14 دي 1393 - 16:34
همسایه دکتر شریعتی - ایران - ایران
Gabriel Batistuta - تهران - ایران - یکی دو لیوان ودکا کمتر می خوردی رفیق! تو که زدی رو دست هرچی وطن فروشه. همه غلاف کردن از ترس سیبیلهای توده ایت! حتی امید پرجلال هم رفته بجات تو کلیسا اعتراف کنه. شما لازم نیست برای ایرانی ها نسخه بپیچی. همون پوتین رو لیس می زنی کافیه برقش ننداز.
یکشنبه 14 دي 1393 - 17:28
antislam2500 - قم - ایران
این نشون میده سر گاو تو خمره گیر کرده دنبال این هستند که بگویند مردم حام زهر را به آغا خوراندند بنابر این یک هو یاد این اصل از قانون اساسی افتادند که نفس موضوع بد نیست ولی باید لوازمش همراهش باشد تا حسن نیت روحانی برای ما آشکار شود. 1 اولین شرط رفراندوم آزاد ایجاد فضای آزاد برای بحث است تا به حد کفایت موضوع مورد بحث و چکش کاری قرار نگیرد نه مثل رای به جوهوری اسلامی یا متمم قانون اساسی. 2 نظارت بین المللی مثل تمام کشورها از جمله آمریکا
یکشنبه 14 دي 1393 - 17:32
alborzi - کرج - ایران
Gabriel Batistuta - تهران - ایران .....بپا یدفه مثل اون قضیه چی میخواستیم چی شد نشه !
یکشنبه 14 دي 1393 - 17:59
dara20 - تهران - ايران
لابد به شکل رفراندوم جعلی آری یا خیر سال سیاه ۱۳۵۷. این سیاه بازی‌ها دیگر کار ساز نیست. جهت مشخص نمودن وضعیت سیاسی کشور و شکل سیستم سیاسی کشور باید رفراندوم برگزار کنیم تا این رژیم فاسد اسلامی را به فاضلاب تاریخ بریزیم.
یکشنبه 14 دي 1393 - 19:06
senator x - تهران - ایران
همه پرسی هم بشود,نتیجه اش شبیه نتیجه رفراندم سال88است.مثالی بزنم.اول سال تحصیلی بود معلم یک شاگرد را برد کنار خود ایستاد بعد رو کرد بشاگردها و گفت,دراین کلاس آزادی و دموکراسی برقرار است وطبق این اصل میخواهیم یک مبصر انتخاب کنیم همه کاملا آزاد هستند بهر کسی که دوست دارند رای دهند ولی من میخواهم این(اشاره بشاگردکنارخود)مبصر بشه ..بعداز36سال گربه هرجا دلش بخواد تخم میکنه.
یکشنبه 14 دي 1393 - 17:56
Darya_ir - دوسلدورف - المان
Gabriel Batistuta - تهران - ایران گرامی . خب زوسیه داره ایران را چپاول میکند .خب دخترای روس هم پیش کش شماباشد ...
یکشنبه 14 دي 1393 - 19:24
Hooloo7 - گوتنبرگ - سوئد
بدانید و آگاه باشید که!. با این کار میخوان جام زهر و بدن ملت سر بکشن به جای علی‌ گدا!!!
یکشنبه 14 دي 1393 - 19:38
amir-amir - تورنتو - كانادا
مسئله به رفراندوم گذاشتن مسئله هسته اى مطلبى است که با بقاى جمهورى اسلامى ارتباط دارد راى نه مردم به هسته اى به عبارت بهتر یعنى راى نه به جمهورى اسلامى به ولایت فقیه شوراى نگهبان و ارگان هاى سرکوب گر مخالف آزادى مطبوعات است و به همین دلیل برگزارى رفراندوم غیر محتمل است.
یکشنبه 14 دي 1393 - 19:58
perser68 - فلوریدا - آمریکا
Gabriel Batistuta - تهران - ایران. اوه ه ه ه ه کی میره اینهمه راهو!!! پوتین که در جا زد تو هنوز به اون جونور دلخوشی!؟ حق داری ملا ها مقصر نیستن ، امثاله تو مشکله اون جامعه هستن!!!. باید صبر کرد تا نسلای جدید بیان شاید جای امیدواری باشه!
یکشنبه 14 دي 1393 - 19:52
Mashady - منچستر - انگليس
اول انقلاب بیش از ٩٨ در صد این ملت به رفتن شاه و ازبین رفتن رژیم ستم شاهى رأى دادند ، هیچوقت این حکومت به رفراندوم گذاشته نشد و هیچوقت این ملت بزرگ و ستم دیده به جمهورى آخوندى رأى ندادند
یکشنبه 14 دي 1393 - 20:27
mlowes - واشنگتن - آمریکا
Gabriel Batistuta - تهران - ایران. عزیز من، بحث این نیست که کدوم مردم بیشتر یا کمتر می‌فهمند. اشکال کار این بود که اگر انتخاب‌های پیش روی مردم رو در آن رفراندم بخونی‌ خندت میگیره. هیچ تفاوتی‌ نمیکرد که چه گزینه‌ای انتخاب کنی‌، در هر صورت کریمه جدا میشد. پرسشی که تاره می‌شه و از اون مهمتر پاسخ هایی که در برابر پرسش شونده گذشته میشه باید یک حالت رو از حالت دیگه تمیز بده. منظورم همین بود. به علاوه اینکه مردم ایران امروز خیلی‌ بیدار تر و هوشیار تر از ۳۶ سال پیش هستند. ۳۶ سال پیش مردم دچار یک mass psychosis شدند. فقط همین. بخصوص شیر زنان ایران زمین.
یکشنبه 14 دي 1393 - 22:30
مترلینگ - منچستر - انگلستان
خوب برای اینکه بگن تو ایران هم رفراندوم انجام میشه ممکنه اینکار رو هم بکنن ولی نتیجه ش میشه نتیجه 88 برای اینا که کاری نداره عمرا مجامع بین المللی رو دخالت بدن و بعد با افتخار و پیروزی میگن همه رای دادن ویا اینکه رفراندوم بر سر یه مسئله چرته که رای بدی و ندی نتیجه یکیه اگه جراتش رو دارن بیان سر رهبری و موافقت مردم به جمهوری اسلامی اری خیر رای بدن اونوقت اگه بدون تقلب شمارش بشه دیدنیه
دوشنبه 15 دي 1393 - 00:12
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.