پروژه «کشتی نوح» در روسیه؛ بانک ژنتیک تمامی جانداران زمین

محققان دانشگاه دولتی مسکو می‌گویند که قرار است با اجرای یک پروژه‌، تمامی «دی ان ای» موجودات زنده را در یک بانک جمع‌آوری کنند. این پروژه، «کشتی نوح» نام گرفته است.


به گزارش روز هشتم دی‌ سایت «آموزش بالاتر»، «هایرلرنینگ»، ویکتور سادوونیچی، رییس دانشگاه مسکو گفته است: «ما قصد داریم نه فقط موجودات زنده، که بانک ژنتیکی از تمامی موجوداتی که منقرض شده یا در حال انقراض هستند، ایجاد کنیم».

در حال حاضر نزدیک به یک و نیم میلیون گونه حیات شناخته شده روی کره زمین شناسایی شده‌اند و هنوز شناسایی گونه‌های حیات ادامه دارد.

به گزارش «نیویورک دیلی نیوز» این پروژه قدمی بزرگ برای حفظ حیات در کره زمین است چرا که نزدیک به نیمی از گونه‌های حیات وحش، در فاصله ۴۰ سال گذشته از بین رفته است.
درصد حیات وحش که در فاصله ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۰ از بین رفته استدرصد حیات وحش که در فاصله ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۰ از بین رفته است

فعالان حوزه محیط زیست از این خبر استقبال کرده‌اند.

«کن نوریس» رییس مرکز علوم باغ‌وحش لندن هم در بیانیه‌ای گفته است: «اگر امروز یک حیوان وحشی در باغ وحش بمیرد، خبر روز تمامی روزنامه‌ها خواهد بود. اما خیلی از حیات وحش در خارج از محیط دید ما در حال از بین رفتن است و ما هیچ خبری از آن نداریم».

دانشگاه دولتی مسکو بزرگترین بودجه مالی در تاریخ خود را برای این پروژه دریافت کرده است. بودجه‌ای معادل ۱۹۴ میلیون دلار از سوی دولت در اختیار دانشگاه قرار گرفته و بخشی از این بودجه صرف ساختن تاسیساتی با مساحت نزدیک به ۴۲۹  کیلومتر مربع برای ذخیره اطلاعات ژنتیک خواهد شد.

رییس دانشگاه مسکو گفته است: «با داشتن تاسیسات کامل، می‌توانیم تمامی مواد سلولی لازم را جمع‌آوری کرده و نگهداری کنیم تا بعد بتوان امکان بازتولید آن را داشت و بانک اطلاعاتی کاملی برای حفظ داده‌های مرتبط با آن هم ایجاد خواهیم کرد».

وی افزود: «این پروژه قدمی بزرگ در تاریخ روسیه خواهد بود و با این کار یک کشتی نوح واقعی را ایجاد می‌کنیم».

+13
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.