شروع بررسی حساب های مالی فدراسیون/ ابهام 300میلیاردی در مورد درآمد 50 میلیاردی!

 300 میلیارد تومان ؛ این رقمی است که منتقدان کفاشیان می گویند در دو سال گذشته هزینه شده و حساب هایش شفاف نیست. اما صادق درودگر یکی از اعضای کمیته بررسی مالی فدراسیون این رقم را به دور از واقعیت و انحرافی می داند.

فرهاد عشوندی: حرفهای علی کفاشیان در برنامه ورزش و مردم درباره حسابرسی ها مالی فدراسیون بهانه ای بود برای موج جدید انتقادها از او. او اصرار کرد حساب های مالی فدراسیون فوتبال در سالهای 91-92، 92-93 و شروع سال مالی 93-94 بررسی شده اند و غیر از حسابرس مستقل مالی ، این حسابرسی ها را بازرسان وزارت ورزش هم بررسی کرده اند. حرف هایی که مازیار ناظمی سخنگوی وزارت ورزش به آنها واکنش نشان داد .

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ این بهانه ای بود برای باز شدن جزئیاتی جدید از پرونده مالی فدراسیون فوتبال که گروه 5 نفره ناظران مجمع قرار است آنها را بررسی کنند. این گروه قرار بود اسناد مالی مربوط به سال 91-92 را که بازرس مالی مستقل و ناظران مالی آنها را تائید کرده است ، بار دیگر بررسی کنند و البته پرونده های مالی سال 93-92 که بازرس مالی مستقل آنها را امضا نکرده و تنها در مقام حسابرس رسمی تائیدشان کرده است.
حالا مازیار ناظمی سخنگوی وزارت ورزش می گوید حسابرسی مالی از سوی وزارت ورزش تنها روی ارقامی خواهد بود که به فدراسیون فوتبال پرداخته اما در کنار سایر ابهام ها ، این بازرسان حاشیه نگاری هایی می کنند که در اختیار اعضای مجمع قرار می گیرد. آنها رسما اعلام کرده اند برای مجمع ششم دی ماه ، اسناد مالی سال 1392 فدراسیون فوتبال را بررسی نکرده اند.
ابهام ها:
هیات 5 نفره منتخب مجمع که از سوی تعدادی از اعضای هیات رئیسه حمایت می شوند به دنبال ابهام زدایی هستند. آنها قبل از هر چیز می خواهند صورت های مالی سال 92 یعنی سال منتهی به بازی های جام جهانی را بررسی کنند. سالی که فدراسیون غیر از درآمدهای اسپانسرینگ ، کمک های دولتی و فیفا را هم داشته است. در این سال البته غیر از هزینه های جاری ، فدراسیون فوتبال قرارداد سالانه 2.5 میلیون دلاری با کارلوس کروش را هم امضاء کرده است. قراردادی که البته منتقدان کفاشیان رقمش را بالاتر از این حرفها می دانند و می گویند سالانه 16 میلیارد تومان است. یعنی تقریبا دو برابر قرارداد اعلام شده.
1. نداشتن بازرس قانونی : گروه بازرسان البته قبل از هر چیز می خواهند ابهام رسمیت اسناد را بررسی کند. صادق درودگر یکی از اعضای این کمیته می گوید:«ماجرا خیلی ساده است. اسناد مالی ارائه شده به اعضای مجمع برای سال 92 را بازرس مستقل امضاء نکرده است. آقای شیخ سفلی که بازرس هستند و شرکت بازرسی شان هم حسابرس مستقل فدراسیون است ، اسناد مالی سال 92 را امضاء نکرده. شرکت او حساب های مالی را تائید کرده اما چون وجاهت قانونی برای امضای اسناد نداشته ، این برگه ها را امضاء نکرده اند.» این یعنی بازرس مجمع برای سال 93-92 وجاهت قانونی نداشته و اسناد بررسی شده از سوی سازمان حسابرس مستقل را بازرس مجمع تائید نکرده است. علی کفاشیان درباره این ابهام به خبرآنلاین می گوید:« ما این اسناد را با مهر حسابرس مستقل برای همه اعضاء فرستادیم و البته گروه معتمدین مجمع هم قرار است دوباره این اسناد را بررسی کنند. هیچ ابهامی از نظر ما وجود ندارد و دوستان می توانند همه اسناد را بررسی کنند.» اما اصل ماجرا درباره بازرس مستقل چیست؟ چگونه او وجاهت قانونی اش را از دست داده؟ هفته قبل صورتجلسه آخرین مجمع فدراسیون فوتبال منتشر شد. مجمعی که در آن هیچ اشاره ای به انتخاب مجدد بازرس نشده . غلامرضا بهروان یکی از اعضایی که حالا خواهان رسیدگی صورت های مالی فدراسیون فوتبال هستند ، در این باره می گوید:« این یک اتفاق ساده بود. هر سال ما برای ایشان در مجامع رای می گرفتیم اما شلوغی ها آخرین مجمع باعث شد اعضاء فراموش کنند برای بازرس رای بگیرند.» همین رای نیاوردن باعث شده تا بازرس حاضر نباشد هیچ برگه ای را امضاء کند چون دیگر منتخب مجمع نبوده است! نبودن او اگرچه فرقی با بودنش در ادوار گذشته نداشته اما حالا یک تخلف شکلی است. درودگر می گوید:«شاید این کم کاری از سوی مجمع هم بوده که از ابتدا مسئولیت حسابرسی مستقل و بازرس را به یک نفر سپرده بودند .» این گفته او را بهروان هم تائید می کند. اما نکته جالبتری که باعث شده بعد از یک سال و چند ماه تازه مشخص شود چنین ابهامی وجود داشته ، مکانیسم بررسی صورت جلسه هاست. درودگر در این باره می گوید:« اعضا در پایان مجمع صورت جلسه ای را امضاء می کنند که بعدا پای آن مصوبات نوشته می شود. این بار باید دو منشی بگذاریم تا اقلا مجمع بداند مصوبه های نهایی چه چیزهایی هستند و در شلوغی مجمع همه چیز ابهام آمیز نشوند.»
2. شکاف مالی 300 میلیارد تومانی؟ ابهام درباره نداشتن بازرس مستقل سبب شده تا کفاشیان و همکارانش اسناد مالی را در اختیار کمیته تحقیق مجمع بدهند. این اسناد اما چقدر هستند و چه ایرادی دارند؟ این چیزی است که در گروهی وایبری، منتقدان فدراسیون فوتبال رقمش را 300 میلیارد برای سال های 92تا94 می دانند. یعنی درآمدها و ورودی فدراسیون فوتبال در دو سال مالی از مرز 300 میلیارد تومان عبور می کند. این رقم تقریبا 2 برابر رقم مالی لیگ در فصل چهاردهم است! رقمی که کفاشیان درباره اش لبخندی می زند و درودگر می گوید:«تکذیبش می کنم. این رقم دور از ذهن است. ورودی های فوتبال در دو سال نمی تواند این قدر باشد. البته این را بگویم کمیته ما دنبال بررسی ابهام هاست. می خواهیم اگر فسادی هست بررسی شود و ابهامی باقی نگذاریم. برای اینکه مجمع این بار با آگاهی تصمیم بگیرد.» این رقم اما چقدر به واقعیت نزدیک است؟ منتقدان می گویند رقم واقعی است و برایش مثال اختلاس 3 هزار میلیاردی را می زنند که چطور یک فاینانس 700 میلیونی در پروسه مالی رقمش بزرگ و بزرگتر شده است. این رقم اما از ورودی و خروجی فوتبال در سال های اخیر بیشتر است. برای مثال در سال مالی 92-91 تمام درآمدهای فوتبال کمتر از 50 میلیارد تومان بود. در این سال فدراسیون فوتبال از تمام 40 میلیارد تومان بودجه دولتی که داشت 10 میلیارد تومان گرفت که 7 میلیاردش به دو تیم استقلال و پرسپولیس پرداخت شد اما برای سال 93-92 با صعود تیم ملی به جام جهانی ، درآمدهای مالی فدراسیون افزایش پیدا کرد. 9 میلیون دلار از سوی فیفا برای آماده سازی و پاداش تیم تخصیص داده شد ، غیر از بودجه 14 میلیارد تومانی که وزارت ورزش و دولت اعلام کردند به فوتبال داده اند ، اسپانسرهایی هم برای تیم ملی گرفته شد که در این سال مالی تا 10 میلیارد تومان آورده های فدراسیون فوتبال را بالا می بردند. این یعنی درآمدی بین 60 تا 70 میلیارد تومان که البته بخش عمده ای از آن یعنی پول فیفا به حساب فدراسیون واریز نشده است. فارغ از این اما فدراسیون برای هزینه های جاری خود تصمیماتی گرفته. تصمیماتی چون امضای قرارداد با کروش و دستیارانش ، اردوهای تیم های مختلف ملی و هزینه های جاری فوتبال . حالا کمیته بررسی، درآمدها و هزینه کردشان را به دقت محاسبه می کند تا شاید ابهامات را بیرون بکشد. بهروان که به عنوان عضو هیات رئیسه خواهان این بررسی شده می گوید:« رقم 300 میلیارد تومان که یک عدد غیر واقعی است و فقط بحث را منحرف می کند. کمیته اصلا حساب های مالی سال 94-93 را بررسی نمی کند و این رقم در سال 93-92 هم پنجاه و چند میلیارد تومان است. یعنی به 60 میلیارد تومان نمی رسد.» او البته در پاسخ به ادعای 300 میلیارد تومانی پاسخ جالبی دارد و می گوید:«اگر 300میلیارد تومان پول بود یعنی قدر 2 سال از لیگ . وقتی کل درآمدهای ما 50 تا 60 میلیارد بوده باید چیزی بیش از 200 میلیارد بدهی بالا می آمد و شما می دانید در فوتبال حتی نمی توان یک ریال بدهی را پنهان کرد. پس این ادعا نمی تواند واقعیت داشته باشد.»
3. برادر همسر جنجالی: یکی از ایرادها به اسناد مالی فدراسیون نحوه هزینه کرد فدراسیون فوتبال است. این را کفاشیان هم می پذیرد و می گوید:« به هر حال ورودی و خروجی ارقام ما مشخص است. ما که مثل وزارتخانه ها نیستیم که بگویند فلان ردیف بودجه را در جایش خرج نکردیم. اما مثلا می توانند بگویند فلان مربی 100 میلیون می ارزیده و چرا به او 200 میلیون دادید یا این نوع ایرادهای شکلی. به هر حال ما که معصوم نیستیم .» اگرچه بسیاری از بزرگان ورزش روی سلامت مالی کفاشیان تاکید دارند اما وزیر ورزش اخیرا روی یکی از ردیف های هزینه ای فدراسیون در سالی که گذشته انگشت گذاشته. ماجرای سفرهای همیشگی طباطبایی نژاد برادر همسر علی کفاشیان با تیم ملی. مردی که حالا مرد میلیاردی فدراسیون فوتبال لقب گرفته. کسی که برخی مدعی اند 30 سفر با پرواز فیرست کلاس داشته و هزینه همراهی او با تیم ملی 1 میلیارد تومان تخمین زده شده است. کفاشیان پیشتر درباره همراهی او با تیم های ملی ، این مرد را امین خود معرفی کرده بود. مردی که امین مالی رئیس در تشکیلات فدراسیون است. با این وجود درودگر در این باره می گوید:«درحالی که داوران نزدیک به چند میلیارد تومان از فوتبال طلب دارند ، شاید می شد جلوی این هزینه ها را گرفت . اگر یک نفر یک میلیارد هزینه داشته ، با کاهش 3 نفر از اعضای همراهان تیم ملی می شد کل بدهی فدراسیون به داوران را داد. این چیزهایی است که هیات رئیسه و مجمع باید بررسی کنند و برایش پاسخی منطقی پیدا کنند و این ضعف ها را برای آینده برطرف کنند.» این ها بحث هایی هستند که باید تا ششم دی ماه جمع بندی شوند و در مجمع سالانه فدراسیون فوتبال به بحث گذاشته می شوند.
4. سازمان لیگ، شرکت افق سبز ، شرکت پزشکی ایفا: بی شک سازمان لیگ برتر درآمدزاترین بخش فدراسیون فوتبال است. اعضای منتقد معتقدند نه تنها در سال 91 که در 2 سال بعد از آن هم هیچ وقت سازمان لیگ بررسی مالی نشده است. در گزارش های ارائه شده درباره این سازمان آمده است به دلیل عدم انطباق سال مالی حساب های شان بررسی نشده است. این البته یکی از 3 شرکت زیر مجموعه فدراسیون فوتبال است و اعضای منتقد می گویند شرکت افق سبز که مجری قراردادهای بازرگانی فدراسیون فوتبال بوده و کفاشیان و نبی اعضای هیات موسس آن هستند هم، همین روند را داشته اند و البته این برای شرکت ایفا که نماینده انحصاری خدمات پزشکی لیگ است هم حکم می کند. درودگر در این باره می گوید:« راستش باید به وضعیت و عملکرد این سه شرکت هم رسیدگی شود . برای مثال شرکت ایفا که مجری پزشکی بود و آقای دکتر هاشمیان هم یک درصد سهامش را دارد سال قبل می خواست برای وارد کردن تجهیزات پزشکی از هر تیم لیگ برتری 300 میلیون تومان بگیرد که من به آن اعتراض داشتم و نمی دانم این پول کسر شد یا نه یا به ازای هر بازیکن لیگ برتری برای تست های پزشکی طول فصلش ، 1.7 میلیون تومان از هر تیم لیگ برتری می گیرند و اگر هر تیم در فصل 26 بازیکن داشته باشد ، رقمی معادل 816 میلیون تومان می شود ، آنها برای هر بازیکن لیگ یکی هم 750 هزار تومان می گیرند ، برای همین تعداد از بازیکنان این 22 تیم هم اگر محاسبه کنی ، 500 میلیون تومان برای تیم های لیگ یکی می شود و بعد این را برای تیم های لیگ دسته دومی هم حساب کنی ، چند میلیارد تومانی می شود تازه اگر آن هزینه 300 میلیونی را کم نکرده باشند. به هر حال باید درباره این شرکت ها ، درآمدها و نحوه هزینه کرد این پول ها توضیحاتی ارائه شود. شرکت افق سبز که مجری قراردادهای بازرگانی است هم وضعیت مشابه ای دارد. این شرکت ها زیر مجموعه فدراسیون فوتبال هستند.» غلامرضا بهروان خود یکی از موافقان این بررسی هاست اما در این باره خیلی با درودگر موافق نیست و می گوید:«بررسی ایرادی ندارد اما درباره سازمان لیگ می دانم که ما بازرس های مستر وزارت ورزش ، سازمان بازرسی کل کشور و حسابرسان مستقل مالی را داریم. درباره شرکت ایفا هم می دانم که کلا چند ماهی فعالیت کرد اما با اعتراض اعضای مجمع، فعالیتش اصلا متوقف شد. من تقریبا مطمئنم هیچ شکافی در این بخش ها وجود ندارد و این نظارت دقیق روی اسناد مالی اجازه شکافی را نمی دهد.»


مجمع مهم ششم دی ماه:


بعد از مدت ها فدراسیون فوتبال مجمع عمومی برگزار می کند. اگرچه در بازه بررسی اسناد مالی از سوی کمیته بررسی هیات رئیسه ، زمان کمی تا روز مجمع مانده با این وجود درودگر می گوید:«برگزاری مجمع بهترین تصمیم است. این مجمع را می توان بهترین مجمع تاریخ فوتبال دانست. چون اعضا شاید برای اولین بار قرار است با بررسی و روشن درباره ابهام ها حرف بزنند. من از اعضا خواهش می کنم که پرونده های مالی و دستور کاری که در اختیارشان است را بخوانند . ابهام هایی که می بینند را بپرسند و برایش پاسخ بخواهند. اگر در این سال ها اتفاقی افتاده که الان به آنها اعتراض داریم ، بخشی به دلیل غفلت خود ما اعضای مجمع است. » این حرفی است که بهروان و مازیار ناظمی به عنوان نماینده وزارت ورزش بر آن تاکید دارند. درحالی که چند عضو منتقد هیات رئیسه می گویند به دلیل زمان کم برای بررسی اسناد مالی ، بهتر است مجمع فوتبال به تعویق بیفتد اما کفاشیان می گوید:« بدون شک مجمع برگزار می شود. ما آماده پاسخگویی در مجمع هستیم . مجمع هم آگاهانه وظایفش را انجام می دهد.» مجمع روز ششم دی ماه فرصتی کلیدی است. هم برای کفاشیان و یارانش و هم برای منتقدان او . جایی که دو طرف می توانند ابهام ها را نمایان کنند. اگر فسادی رخ داده مشخص شود و اگر نبوده ، با پاسخ های کفاشیان و گروهش ، برای همیشه این فضای اتهام زنی تمام شود. وزارت ورزش به عنوان عضو مجمع این فرصت را دارد تا در جمع دیگر اعضا ایرادهای مالی اش را بگوید و کفاشیان به عنوان رئیس می تواند به این ابهام ها پاسخ دهد.

+18
رأی دهید
-0

احتراز - دورف - آلمان
یه سری دزد افتادن به جون هم، هر کس می‌خواد حساب اون یکو در بیاره. بابا از اون بالا تا پایین دزد رانت خورید. بس این قدر کشش ندید.ممکن سر آقا از توش بیاد بیرون.
شنبه 29 آذر 1393 - 10:43
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.