«اختلافات پشت پرده» فرانسه و آمریکا درباره مذاکره با ایران

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا
 
خبرگزاری فرانسه روز شنبه در گزارشی به نقل از «دیپلمات‌های غربی» گفت که برخلاف ظاهر امر، پشت صحنه میان پاریس و واشینگتن جنگ و اختلافی بر سر مذاکره با جمهوری اسلامی در جریان است.


فرانسه نگران است تا در صورت راه‌اندازی نهایی رآکتور آب سنگین اراک، جمهوری اسلامی بتواند مقدار کافی برای ساخت بمب اتمی پلوتونیوم تولید کند.

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود که روز شنبه، ۲۲ آذر، منتشر شد، به بررسی موارد اختلاف میان فرانسه و آمریکا بر سر پرونده اتمی ایران و روند مذاکره با جمهوری اسلامی پرداخته است.

بر اساس این گزارش به نقل از «دیپلمات‌های غربی» که به نام‌شان اشاره نشده، پاریس خواستار افزایش فشارها بر تهران است تا جمهوری اسلامی بازرسی‌های دقیق‌تر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای خود را بپذیرد.

یکی دیگر از خواسته‌های فرانسه، توقف گسترده فعالیت‌های تاسیسات اتمی و سانتریفیوژهای ایران است.

در گزارش خبرگزاری فرانسه تصریح شده که پاریس نگران است در شرایطی که دولت باراک اوباما در آمریکا به علت سیاست خارجی خود تحت فشار منتقدان قرار دارد، برای دستیابی به یک موفقیت، مواضع علنی‌اش را زیرپا گذاشته و «به هر بهایی» به توافقی با جمهوری اسلامی دست پیدا کند.

فرانسه در کنار آمریکا، بریتانیا، چین و روسیه یکی از پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد است که سال‌هاست همراه با آلمان، گفت‌وگوهای فشرده‌ای را با ایران بر سر برنامه اتمی جمهوری اسلامی انجام می‌دهند.

قدرت‌های جهانی نگران این‌اند که ایران از برنامه اتمی خود برای ساخت تسلیحات هسته‌ای استفاده کند. جمهوری اسلامی اما همواره این ادعا را رد کرده است.

گفت‌وگوهای اتمی ایران و گروه ۱+۵ تاکنون به دو قرارداد موقت منجر شده، اما به نتیجه نهایی نرسیده است. این مذاکرات تا ۱۰ تیر سال ۱۳۹۴ تمدید شده است.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، روز یک‌شنبه، ۲۶ آبان ۱۳۹۲، پس از نخستین دیدارش با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، چهار شرط را برای توافق هسته‌ای با ایران تعیین کرد.

او گفت که با رعایت این چهار شرط است که کشورش از دستیابی به توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی حمایت می‌کند.

«توقف غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم، کنترل بین‌المللی بر تمامی تاسیسات هسته‌ای ایران، کاهش ذخایر اورانیوم غنی‌شده و توقف فعالیت تاسیسات آب سنگین اراک»، چهار شرطی بود که توسط رئیس جمهور فرانسه مطرح شد.

آن گونه که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده، ایران بر اساس توافق ژنو، غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم را متوقف و ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده خود را رقیق یا به میله سوخت تبدیل کرده است.

+22
رأی دهید
-17

روبرتو روسلینی - تهران - ایران
چه قدر اختلاف هست در اعتبار و جایگاه کشور هایی که درگروه1+5 هستن و کشور ما که مخاطب این کشور ها ست. دریغ از داشتن یک دوست در قاره آمریکا و اروپا.چه کردیم که همه نگران ما و کارهای ما هستن. ای بر پدر اخمدی نژاد لعنت..
یکشنبه 23 آذر 1393 - 13:07
Omidjaber - سایتاماکن - ژاپن
خوب حالا بروید با شرکتهای فرانسوی تجارت کنید باور کنید که ما خیلی به این فرانسه رو. دادیم. بابا جان بهترین ماشین های دنیا المان. ایتالیا. ژاپن. خدایی سگ این ماشین های ژاپن ارزش داره به این پژو فرانسوی. اگر مجانی هم بدن بازم نمی خوام. چرا که اصلاً به درد نمی خوره. حیف واقعاً حیف که این شرکت های ژاپنی ماندن اینا رفتن با فرانسه معامله می کنند. اصلاً برای اینده ء ایران هم خوب است که با ژاپن معامله کنند. چرا که این گشور در این طور کارها دخالت نمی کند و یا أدا بازی در نمی اورد.
یکشنبه 23 آذر 1393 - 13:25
روبرتو روسلینی - تهران - ایران
به جان کری خوب نگاه کنید . داره تو فکرش میگه ای فابیوس پست اگرچه با ما همراه میشید و صنعت پژو رو از ایران خارج میکنین حتی اگه به ورشکستگی برسه که رسید . اگرچه سر اختلاف ما با روسیه اون دو تا هلیکوپتر آپاچی رو بهشون ندادین و چند میلیارد به خاطر ما حاضر به ضرر دادن شدین ولی ما میدونیم شما ها نون به روز خور ها چه پست فطرت هایی هستین که دومی ندارین.کور خوندین
یکشنبه 23 آذر 1393 - 20:37
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.