ادامه ماجرای «مشروبات الکلی»: مخالفت با کرانچار، کنارهگیری کاشانی
زلاتکو کرانچار
مهدی رستم پور
پس از آنکه وزارت ورزش به خاطر «صیانت از مسائل فرهنگی» با سرمربیگری «زلاتکو کرانچار» در تیم ملی امید ایران مخالفت کرد، حبیب کاشانی مدیر این تیم از سمت خود استعفا کرد.
در هفتههای اخیر رسانههای ورزشی از درخواستهای مکرر کفاشیان و کاشانی برای ملاقات با وزیر ورزش و تمایل نداشتن محمود گودرزی خبر داده بودند.
مدیر کل نظارت و ارزیابی وزارت ورزش که همزمان دبیر کمیسیون تازه تاسیس مربیان خارجی هم هست، هدف از تشکیل این کمیسیون را «حفظ و صیانت از شرایط فنی، حقوقی و فرهنگی» در ورزش عنوان کرده است. کمیسیونی متشکل از افراد غیر فنی مانند مسئول حراست وزارت ورزش است.
کاشانی در نامه خداحافظی خود نوشته: «دلایل حسرت ۴۰ ساله صعود به المپیک، مثنوی هفتاد من کاغذ است. برای تیمی که آسیب شدیدی پس از ناکامی اینچئون خورده بود، محمد خاکپور را به عنوان مدیر برگزیدم و اردوی قطر را برگزار کردیم. برای حضور تکتک بازیکنان، دوندگیها و پیگیریها شد.»
او با اشاره به نحوه توافق با کرانچار نوشته مجموعهای از بهترین مربیان داخلی و خارجی مدنظر بودند و بررسیها، من را به انتخاب آقای کرانچار رساند. «یک مربی بزرگ با کارنامهای روشن. با این حال، زمان بدون توجه به فرایند پیچیده تصمیمسازی در فوتبال کشورمان، بیرحمانه میگذرد و میسوزد.»
پایگاه خبری وزارت ورزش درباره مخالفت با انتخاب کرانچار نوشت: «در بررسی مستندات کتبی معتبر از مراجع مختلف، جنبه فرهنگی مورد توجه قرار گرفت که کفاشیان هم کاملا بر این موضوع تاکید داشت و آن را اولویت فدراسیون خواند.»
وزارت ورزش در حالی با حضور کرانچار مخالفت کرد که او سه سال سرمربی سپاهان و پیش از آن هم سرمربی پرسپولیس بوده است. پرسش این است که اگر مشکل غیر قابل اغماضی وجود داشته، چگونه او اجازه یافته چهار سال در ایران فعالیت کند؟
سایت خبرآنلاین مینویسد: «وزیر گفته بود او مشروبات الکلی مصرف میکند. گودرزی در جلسه با رسانهها گفت فدراسیون میخواهد فردی را سرمربی کند که مشروب میخورد.»
در ادامه این گزارش، یادآوری شده است که استفاده کرانچار از مشروبات الکلی ثابت نشده و کاشانی هم این شایعه را رد کرده است. کاشانی گفته در ساعتهای مختلف شبانهروز با کرانچار جلسه گذاشته اما هیچ وقت ندیده که او حالت غیر معمول داشته باشد.
سایت خبری فرارو هم به نقل از کرانچار نوشته: «اگر الکلی بودم، آیا میتوانستم سه سال در ایران کار کنم که در آن نوشیدن مشروبات الکلی جرم است؟ شایعه دائمالخمری من مربوط به زمانی است که در مونتهنگرو فعالیت داشتم و رییس فدراسیون آن کشور دچار جنون شد و این حرف را زد.»
در این باره اصغر شرفی مربی سابق تیم ملی به سایت تسنیم گفته بهتر است سلامت دیگر مربیانی که در فوتبال ایران کار میکنند از هر لحاظ مورد بررسی قرار بگیرد، زیرا به گفته او برخی مسائل دیده میشود که تاسفآور است.
حالا حبیب کاشانی ضمن اعلام کنارهگیری، فدراسیون فوتبال، کمیته المپیک و وزارت ورزش را به عنوان سه ضلع ارکان موفقیت تیم امید نام برده و یادآوری کرده که: «دخالتهای خارج از قاعده مانع تصمیمسازی است و تشکیل کمیته نظارت بر مربیان خارجی را مخل استقلال فدراسیون فوتبال میدانم. پذیرفته نشدن یک سرمربی به دلایل «غیر فنی»، بدعت نادرستی است.»
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرده است که انتخاب کرانچار، تصمیم کمیته فنی و هیات رییسه فدراسیون بود اما «استقلال فدراسیون در مثلث یادشده، گمشده و به بیراهه میرود.»