بررسی روزنامه‌های صبح تهران؛ دوشنبه ۱۷ آذر

بررسی روزنامه‌های صبح تهران؛ دوشنبه ۱۷ آذر

روزنامه های شهروند، آرمان، آفتاب یزد، ابرار، ابتکار، اعتماد، افکار، ایران، تعادل، شرق، جام جم، جهان صنعت، فرهیختگان، کار و کارگر، و مردمسالاری از سخنان حسن روحانی استقبال کرده و اغلب ضمن اختصاص عکس یک خود به رئیس دولت یازدهم، بخش هایی از سخنان وی را در تیتر یک یا یکی از تیترهای اصلی صفحه یک  شماره دوشنبه خود منتشر کرده اند.

روزنامه شهروند در تیتر یک شماره دوشنبه خود ضمن انتشار گزارشی درباره مراسم رسمی روز دانشجو، از قول حسن روحانی خطاب به دانشجویان نوشته است: «عهد ما با شما شکستنی نیست.»

روزنامه اطلاعات نیز در تیتر یک خود از قول حسن روحانی نوشته است: «دولت از سیاست خود درباره دانشگاه ها عقب نشینی نمی کند.»

برخی از روزنامه نزدیک به اصولگرایان از جمله کیهان، جوان، وطن امروز، سیاست روز، و رسالت ضمن انتقاد به بخش هایی از سخنان حسن روحانی در روزنامه دانشجو، به نحوه برگزاری مراسم روز دانشجو نیز انتقاد کرده اند.

روزنامه رسالت در تیتر یک شماره دوشنبه خود از قول احمد توکلی نماینده اصولگرای مجلس نهم نوشته است: «لغو سخنرانی منتقدان با اعتدال و قانون نمی خواند.»

روزنامه کیهان در تیتر یک و سرمقاله شماره دوشنبه خود از سخنان رئیس جمهوری اسلامی در روز دانشجو انتقاد کرده و با تاکید براینکه «دولت تدبیر از خجالت منتقدان در آمد»، نوشته است: «تازه به دوران رسیده ها، تازه ترین لقب دولت به منتقدان» است.

روزنامه جوان به رغم انتشار گزارشی درباره سخنرانی شماری از چهره های اصولگرا دذر دانشگاه های مختلف، از «غیبت تشکل های دانشجویی» نزدیک به اصولگرایان در مراسم رسمی روز دانشجو انتقاد کرده و از آنها به عنوان «غایبان مراسم روز دانشجو» نامبرده و درعین حال نوشته است: «طراحان برگزاری ۱۶ آذر بر اصولگرا و اصلاح طلب  خواندن تشکل های دانشجویی اصرار داشتند.»

روزنامه ایران از ارائه گزارش اقتصادی حسن روحانی در هنگام ارائه لایحه بودجه به مجلس خبر داده و از قول رئیس دولت یازدهم نوشته است: «تورم تا پایان سال زیر۲۰ درصد می‌رسد.»

روزنامه اعتماد عکس یک شماره دوشنبه خود را به استقبال دانشجویان از سخنرانی  مصطفی معین وزیر علوم دوره اصلاحات و علی مطهری و شماری از چهره های اصلاح طلب در مراسم روز دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران اختصاص داده است.

روزنامه خراسان در تیتر یک خود گزارشی از «۱۶ آذر داغ در دانشگاه ها» منتشر کرده و نوشته است: «مراسم های بزرگداشت روز دانشجوی امسال،با شور و حرارت بیشتری نسبت به سالهای قبل در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور برگزار شد.»

روزنامه کسب و کار آز آلودگی بخشی از سیب های موجود در بازار ایران به «پارافین» «واکس غیر استاندارد میوه» گزارش داده و نوشته است: «در تازه‌ترین واکنش‌ها به استفاده از پارافین در محصولات مرکباتی، وزارت جهاد کشاورزی در اطلاعیه‌ای بر این موضوع تاکید کرده است که سیب ایرانی نیازی به استفاده از واکس ندارد.»

حسن روحانی خطاب به دانشجویان: «عهد ما با شما شکستنی نیست»
 

روزنامه شهروند در تیتر یک شماره دوشنبه خود ضمن انتشار گزارشی درباره مراسم رسمی روز دانشجو، نوشته است: حسن روحانی روز یک شنبه «در میان تشویق و شعارهای پیاپی دانشجویان با بیان این‌که ۱۶ آذر سرآغاز و نقطه عطف جنبش دانشجویی است»، گفت: این جنبش فراتر از حزب و جناح و خط است»» و البته «عده‌ای بوده‌اند و هنوز هستند که شاید جنبش دانشجویی را باور نکرده بودند و اگر می‌دیدند از سر نفرت روی برمی‌گرداندند اما امروز روزگاری نیست که کسی جنبش دانشجویی را منکر شود گرچه برخی می‌خواهند جنبش دانشجویی را به فضای خاصی منحصرکنند.»

به نوشته این روزنامه، حسن روحانی همچنین گفت که «دکتر فرهادی ادامه‌دهنده راه و مسیر عزیزان پیشین خود در دولت یازدهم خواهد بود. همان راهی که بنا بود میلی‌منفرد طی کند و نگذاشتند. بنا بود دکتر توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند، دکتر فرجی‌دانا آمد و برعهده گرفت. ادامه راه برای دکتر فرجی‌دانا ممکن نشد. همان راهی که دکتر نجفی ادامه داد. همان راه را قرار بود دکتر احمدی ادامه دهد و همان راه را قرار بود دکتر دانش‌آشتیانی ادامه دهد. امروز دکتر فرهادی همان راه را ادامه خواهد داد.»

روزنامه شهروند از قول حسن روحانی نوشته است: «عهد ما با شما شکستنی نیست» و «این دولت در همه زمینه‌ها به مردم داده به قولش پایبند است. هرکجا که منافع ملی، مصالح ملی، امنیت ملی و حقوق ملت ما در پیش باشد و بدانیم راهی که می‌رویم برای احقاق حقوق ملت و منافع ملی است نه از انتقاد و نه از تخریب می‌ترسیم و نه از فریاد و سروصدایی باک داریم.»

این روزنامه همچنین از قول رئیس جمهوری اسلامی نوشته است: «صدها و هزاران شرکت، امروز منتظر شرایط آینده‌ای هستند که بتوانند وارد ایران شوند و کشور را از لحاظ سرمایه‌گذاری و سرمایه‌های موردنظر تأمین کنند، حالا اقلیتی داریم که از این وضع خیلی خوشحال نیستند آنها هم انشاء‌الله از منافع زودگذرشان بگذرند، سیاست خارجی ما هرچه موفق باشد به نفع مردم و ثبات کشور است. یک عده تازه به دوران رسیده که البته ما به آنها هم احترام می‌گذاریم، نمی‌خواهد این‌قدر نسبت به آینده، ارزش‌های انقلاب و ارزش‌های اسلام دل نگران باشند.»

مطهری و معین در مراسم ۱۶ آذر دانشکده فنی؛ رفع حصر، آزادی زندانیان سیاسی

روزنامه اعتماد عکس یک شماره دوشنبه خود را به استقبال دانشجویان از سخنرانی  مصطفی معین وزیر علوم دوره اصلاحات و علی مطهری و شماری از چهره های اصلاح طلب در مراسم روز دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران اختصاص داده است.
رضوانه رضایی‌پور، خبرنگار روزنامه اعتماد نوشته است:«امید، نشاط، پویایی. آنهایی که روز

یک شنبه از خیابان ۱۶ آذر می‌گذشتند، تحقق این وعده دولت یازدهم را به چشم دیدند. خیل دانشجویانی که مشتاقانه به سمت دانشکده فنی می‌شتافتند؛ دانشجویانی که طی چند سال گذشته غیر از آنچه از دانشگاه‌ها انتظار داشتند شاهد بودند» و  ازدحام جمعیت تا آنجا بود که «انجمن اسلامی دانشگاه که متولی برگزاری این مراسم بود با وعده نصب ویدئوپروژکتوری در راهروها و سالن شهید رجب‌بیگی، مجبور به راضی نگه داشتن جمعیت هزار نفری دانشجویانی شد که به دلیل کمبود جا پشت در مانده بودند. نیم ساعت مانده تا شروع مراسم، سالن جای سوزن انداختن هم نبود.»

این روزنامه با اشاره به اینکه پخش سرود «ای ایران» و «ایران، ‌ای سرای امید» و همخوانی حاضران در مراسم «جلوه‌ وصف‌ناپذیری از امید و نشاط در دانشگاهیان را در فضای تالار ایجاد کرد.»، تاکید کرده است که «دانشجویان دانشگاه تهران روز دانشجوی امسال را بسیار متفاوت از سال‌های گذشته و حتی متفاوت‌تر از سال قبل تجربه کردند» و «دختران و پسران دانشجو با عکس‌هایی از خاتمی، شریعتی و مصدق» در دست داشتند.

روزنامه اعتماد با تاکید براینکه «دانشجویان هنوز هم مطالبات خاص خود را دارند»، نوشته است: « رفع حصر» از جمله مطالباتی است که روز یک شنبه نیز در شعارهای دانشجویان بیش از همه خودنمایی می‌کرد و با ورود علی مطهری نیز دانشجویان «سالن یک‌صدا شعار "زندانی سیاسی آزاد باید گردد" را سر دادند و شعارهایی همچون «دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد»، «بسیجی واقعی همت بود و باکری»، «فرجی فرجی، دانای مظلوم ما»، و... در تالار شهید چمران طنین انداز شد.

به نوشته این روزنامه «جمعیت حاضر و مشتاق» ابتدا «پای صحبت‌های علی مطهری نماینده تهران در مجلس نشسیت و «با سخنان علی مطهری هر لحظه به وجد می‌آمدند و بارها با تشویق‌های خود مهر تاییدی بر بیان چندین باره مطالبات خود از زبان وی، می‌زدند. حرفی که مطهری می‌زد، جملگی آنچه بود که در پلاکاردهای همراه حاضرین در تالار نوشته شده بود. او اما نه برای کسب جایگاه بلکه برای احساس مسوولیتی که خود عنوان کرده این صحبت‌ها را بر زبان جاری ساخت.»

این روزنامه همچنین درباره سخنرانی مصطفی معین در همین مراسم نوشته است: «وزیر دولت اصلاحات نیز که در بین دانشگاهیان هنوز هم از محبوبیت بالایی که ناشی از عملکرد موفق او در تصدی وزارت علوم بوده، برخوردار است، مورد استقبال ویژه دانشجویان قرار گرفت.»

به گزارش اعتماد «مصطفی معین که بعد از چندین سال دوری از دانشگاه و دانشگاهیان در چنین مراسمی حضور می‌یافت، از اقداماتی گفت که طی وزارت وی بر نهاد علمی کشور اتفاق افتاد؛ دوران وزارتی که هرچند برخی ماجرای ستاره‌دار شدن دانشجویان را به زمان تصدی وی بر وزارت علوم مربوط می‌دانند اما وی باز هم آن را مردود دانسته و حرف‌هایی را به زبان راند که به گفته خود بیان آنها در نظر برخی جرم است.»

خبرنگار اعتماد درعین حال نوشته است: «این مراسم بدون حاشیه نیز نبود. این‌بار دوربین صدا و سیما با شعار دانشجویان به بیرون هدایت شد و از حضور بعضی خبرگزاری‌ها در این مراسم که بدون هماهنگی قبلی صورت گرفته بود، ممانعت به عمل آمد.»

«شانزده آذر داغ دانشگاه ها»

روزنامه خراسان در تیتر یک خود گزارشی از «۱۶ آذر داغ در دانشگاه ها» منتشر کرده و نوشته است: «مراسم های بزرگداشت روز دانشجوی امسال،با شور و حرارت بیشتری نسبت به سالهای قبل در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور برگزار شد.»

به نوشته این روزنامه «کانون نشست های داغ دانشجویی روز گذشته در دانشگاه مادر یعنی دانشگاه تهران بود» و «در روزی که کمتر از گذشته فضای امنیتی و سخت گیری های ورود و خروج به دانشگاه تهران قابل لمس بود تشکل بسیج دانشجویی در تالار فردوسی دانشکده ادبیات فارسی و با سخنرانی غلامعلی حدادعادل و سعید جلیلی برگزار شد، و مراسم انجمن اسلامی دانشجویان نیز در تالار چمران دانشکده فنی یعنی همان مکانی که شریعت رضوی، بزرگ نیا و قندچی شصت و یک سال قبل به دست عوامل شاه به شهادت رسیدند» با سخنرانی علی مطهری و مصطفی معین برگزار شد.

روزنامه خراسان همچنین نوشته است: «در سالن فردوسی که پذیرای اعضای بسیج دانشجویی بود، پرچم های ایران، یاحسین، مرگ بر آمریکا و پرچم حزب الله لبنان به همراه پلاکاردهایی که روی آنها نوشته شده بود خاک می خوریم اما خاک نمی دهیم، دانشجو نباید طعمه سیاست بازها شود، تا مبارزه هست ما هستیم، با صهیونیستها مقابله می کنیم و ... به چشم می خورد و در سالن چمران که پذیرای دانشجویان حامی انجمن اسلامی شده بود پرچم های ایران و پرچم هایی به چشم می خورد که هماهنگ با رنگ پارچه های قرار داده شده در پشت سن دیده می شد و عکس هایی از روحانی، خاتمی، طالقانی، شریعتی و ... نیز در دستان دانشجویان بود و هر از چندی شعارهایی در حمایت از این افراد سر می دادند.»

به گزارش روزنامه خراسان «مراسم بسیج دانشجویی حدود نیم ساعت زودتر آغاز و پس از قرائت قرآن و سرود جمهوری اسلامی ترانه ای ازحامد زمانی و سپس کلیپی از برنامه سال گذشته بسیج در روز ۱۶آذر پخش شد و سپس حجت الاسلام میرباقری به بیان انتظارات از دانشجو پرداخت و گفت : دانشجوی امروز باید بتواند در تغییرات بین المللی و جهانی اثرگذار باشد زیرا نرم افزار کدخدای جهان شکست خورده و باید دانشگاه ما نرم افزارهایی تولید کند که در جامعه جهانی عملیاتی باشد.»

این روزنامه نوشته است: «درآن سو نیز مراسم انجمن اسلامی پس از قرائت قرآن و سرود جمهوری اسلامی با پخش ترانه یاردبستانی آغاز شد و در ادامه کلیپی از روند تغییر و تحولات در وزارت علوم به نمایش درآمد و شعارهایی همچون دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد شعارهایی بود که حاضران با آنها به استقبال سخنان علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس به عنوان اولین سخنران این مراسم رفتند.»

روزنامه خراسان نوشته است: «علی مطهری که بخش های مختلفی از سخنانش با تشویق حضار همراه بود»، طی سخنانی گفت که «یکی از برداشت های غلط نسبت به انقلاب این است که برخی اصل ولایت فقیه را محصورکننده آزادی بیان می دانند در حالی که باید بگویم مشکل در برخی ولایتمداران است نه ولایت فقیه؛ چراکه ولی فقیه چنین اعتقاداتی ندارد. البته در انتقاد باید جایگاه ولایت فقیه را حفظ کرد؛ چرا که ولایت فقیه ولایت مکتب است ولایت فقه حاکم است نه ولایت شخص.»

واکنش اصولگرایان؛ ۱۶ آذر را اصلاح طلبان بردند

روزنامه کیهان در تیتر یک شماره دوشنبه خود با انتقاد از سخنان حسن روحانی نوشته است:« دولت تدبیراز خجالت منتقدان درآمد» و «تازه به دوران رسیده ها، جدیدترین لقب دولت به منتقدین» است.

این روزنامه تاکید کرده است که «مراسم روز دانشجو درحالی برگزار شد که سخنرانی برخی از منتقدین دولت از جمله حسین شریعتمداری، حمید رسایی و محمود نبویان در دانشگاه ها لغو شد.»

حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در کیهان، همزمان در سرمقاله ای با تیتر «روز شناسنامه دار»، حسن روحانی را به خاطر سخنانش در روز دانشجو مورد انتقاد قرار داده و نوشته است: «آقای روحانی در مراسم روز یک شنبه، بار دیگر به منتقدان دولت تاختند و علاوه بر واژه هایی نظیر؛ بی سواد، بروید به جهنم، ناآگاه به مسائل جهان، بی شناسنامه و... این بار منتقدان سیاست خارجی دولت خود را "تازه به دوران رسیده" نامید.»

سرمقاله نویس کیهان همچنین از تاکید حسن روحانی برای تداوم سیاست های دولت درباره دانشگاه ها و ادامه راه رضا فرجی دانا وزیر پیشین علوم  از سوی محمد فرهادی وزیر فعلی علوم نوشته است: اظهارات حسن روحانی «نادیده گرفتن جایگاه و رسالت مجلس در قانون‌اساسی» و «بی‌احترامی به رأی ملت است که نمایندگان مجلس را برگزیده‌اند»، ضمن اینکهمحمد فرهادی «به یقین با بقیه گزینه‌ها تفاوت ماهوی دارد و علاوه بر سوابق ایشان، اظهارنظر صریح وی که فتنه را خط قرمز می‌دانند نشان می‌دهد مانند بقیه گزینه‌ها نیست.»

نماینده رهبر جمهوری اسلامی در کیهان با انتقاد ازاینکه حسن روحانی در سخنرانی روز دانشجو علیه آمریکا سخنی نگفت، نوشته است: «از جناب روحانی به عنوان رئیس قوه مجریه انتظار آن بوده و هست که با توجه به اطلاعات ایشان از نقشه راه دشمن  در مراسمی نظیر همایش دیروز، خط حرکت جنبش دانشجویی را تشریح و به عنوان شناسنامه و هویت این جنبش یعنی مقابله با توطئه‌ها و کینه‌توزی‌های آمریکا و متحدانش بر آن تاکید ورزند و ظرفیت عظیم جنبش دانشجویی را به نفع کفه خودی در مذاکرات علیه دشمن بسیج کنند.»

همزمان روزنامه جوان از سخنرانی شماری از اصولگرایان از جمله غلامعلی حدادعادل، سعید جلیلی، عباس سلیمی نمین و محمدحسین صفار هرندی در دانشگاه ها خبر داده است.
به نوشته این روزنامه غلامعلی حدادعادل و سعید جلیلی به دعوت بسیج دانشجویی به مناسبت ۱۶ آذر در در دانشکده ادبیات سخنرانی کردند و  عباس سلیمی‌‌ نمین نیز سخنران مراسم ۱۶ آذر دانشگاه صنعتی امیرکبیر بود و محمدحسین صفار هرندی، وزیر ارشاد اسلامی در دولت محمود احمدی نژاد،نیز  در همایشی با عنوان «دانشگاه تراز دهه پیشرفت و عدالت» در تالار حکمت دانشگاه گیلان سخنرانی کرده است.

روزنامه جوان همچنین گزارش داده است که غلامعلی حدادعادل طی سخنانش جنبش دانشجویی ایران در سال های پس ۷۶ را وابسته به آمریکا توصیف کرده و گفته است: «بعد از سال‌های ۷۶ امریکایی‌ها و سازمان سیا برنامه‌ای را برای دانشگاه‌های ایران طراحی کردند، آنان در تلاش بودند تا به نام ۱۶ آذر دانشجویان را در مقابل نظام اسلامی قرار دهند.»

به نوشته این روزنامه، این نماینده اصولگرا با اشاره به اینکه «سؤالی که در مجامع دانشجویی مطرح می‌شود آن است که چرا جمهوری اسلامی با آمریکا کنار نمی‌آید»، گفته است:« اگر سرمقاله برخی از روزنامه‌ها را بررسی کنیم، خواهیم دید که آنها رسماً به استقبال آمریکا رفته‌اند»، اما «محال است جلوی آمریکایی‌ها فرش قرمز پهن کنیم.»

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، درعین حال از «تشکل‌های دانشجویی نزدیک به اصولگرایان» به عنوان «غایبان» مراسم رسمی روز دانشجو یاد کرده است که با سخنرانی حسن روحانی برگزار شد، و نوشته است: مراسم روز ۱۶ آذر نشان داد که اصلاح طلبان با «ابزار فشاری به نام رسانه‌های زنجیره‌ای توانسته‌اند تا حدود بسیاری موفق به پیاده‌سازی اهداف خود در فضاهای آموزشی و علمی» شده اند.

این روزنامه با تاکید برآنچه «انحراف» روز دانشجو سال ۹۴ توصیف کرده، نوشته است: «انحراف در نفس و هدف برگزاری مراسمی که با اهداف مشخص شده نظیر استکبارستیزی و مقابله با ترفندهای نظام سلطه بوده و جایگزین کردن اولویت‌های حزبی وگروهی نظیر "آزادی زندانیان سیاسی" و "بازگشت اصلاح‌طلبان به قدرت" در شعارهای دانشجویان وابسته به این جماعت و سخنان برخی از سخنرانان نشانه دار این جریان در طول دوسال اخیر به خوبی مشهود است.»

 روزنامه جوان درعین حال «طراحان مراسم ۱۶ آذر را متهم کده است که «بر اصولگرا و اصلاح‌طلب خواندن تشکل‌های دانشجویی» اصرار دارند و نوشته است:«برچسب‌های حزبی بر فعالیت‌های دانشجویی آفتی است که همواره باید از آن احتراز کرد و اجازه نداد که دانشگاه باشگاه احزاب شود.»

وعده روحانی برای کاهش تورم به زیر ۲۰ درصد

روزنامه ایران از ارائه گزارش اقتصادی حسن روحانی در هنگام ارائه لایحه بودجه به مجلس خبر داده و از قول رئیس دولت یازدهم نوشته است: «تورم تا پایان سال زیر۲۰ درصد می‌رسد.»

این روزنامه با اشاره به اینکه «روز یک شنبه لایحه بودجه سال ۹۴ توسط رئیس جمهوری به مجلس ارائه شد»، نوشته است: «حسن روحانی دومین لایحه تدوین شده در دولت یازدهم را نیز در موعد مقرر تحویل مجلس داد تا نمایندگان فرصت کافی برای بررسی دقیق‌تر سند یک‌ساله کشور داشته باشند. موضوعی که در سال‌های گذشته و در دولت‌های نهم و دهم به یک مطالبه جدی بدل شده بود و در هیچ کدام از ۸ سال مورد اشاره لایحه بودجه بدون تأخیر راهی بهارستان نشد.»

روزنامه ایران درباره ویژگی های لایحه بودجه سال ۹۴ نوشته است که این لایحه «با رقمی بالغ بر۸۳۷ هزار میلیارد تومان بسته شده که نسبت به رقم ۸۰۳ هزار میلیارد تومانی سالجاری حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان رشد دارد و بودجه عمومی لایحه نیز با رشد حدود ۳۲ هزار میلیارد تومانی نسبت به سالجاری به ۲۶۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.»
همچنین «قیمت نفت در لایحه ۷۲ دلار و نرخ ارز ۲۸۵۰ تومان در نظر گرفته شده است.

درآمدهای نفتی ۲۴ هزار میلیارد تومان است که نسبت به بودجه ۲۷.۵ هزار میلیارد تومانی سالجاری کاهش یافته و نشانه ای از کاهش وابستگی به نفت در بودجه است. اعتبارات عمرانی هم از ۴۳ هزار میلیارد تومان سال جاری به ۴۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

به گزارش روزنامه ایران، حسن روحانی پیش از تقدیم لایحه بودجه، طی سخنانی عملکرد یک‌ساله اقتصادی دولت خود را تشریح کرد و از جمله گفت: «سال گذشته اعلام کردم اولین اولویت ما کاهش تورم و بازگرداندن ثبات به اقتصاد کشور است و در این راه به جای کنترل دستوری قیمت‌ها و اتخاذ راهکارهای موقتی که به صورت مکرر در فضای اقتصادی کشور امتحان شده بود، سعی کردیم با کنترل عوامل ایجاد تورم یعنی کنترل رشد پایه پولی و همچنین کنترل انتظارات تورمی، تورم را کاهش دهیم» و حتی هنگامی که «سال قبل در همین ایام هدف تورمی ۳۵ درصدی را برای پایان سال ۹۲ و ۲۵ درصدی را برای پایان سال ۹۳ اعلام کردم، در آن شرایط برخی معتقد بودند که به این اهداف نخواهیم رسید، اما ما به هدف ۳۵ درصدی در پایان سال ۹۲ رسیدیم و اکنون مدتی است که به هدف تورم ۲۵ درصدی دست یافته‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم تورم در پایان سال (۹۳) به طور قابل ملاحظه‌ای کمتر از ۲۰ درصد باشد.»

روزنامه ایران همچنین از قول حسن روحانی نوشته است: «آمارها نشان می دهد که صادرات غیر نفتی در پایان آبان به ۳۱.۵ میلیارد دلار رسیده است که از رشد ۱۹.۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل حکایت می کند. امیدواریم با ادامه این روند تا پایان سال صادرات غیر نفتی از مرز ۵۰ میلیارد دلار بگذرد»، ضمن اینکه «درصد تحقق درآمدهای مالیاتی از ۷۴ درصد در ۷ ماهه اول سال ۹۲ به ۹۷ درصد در ۷ ماهه سال جاری، افزایش یافته است.»
رئیس دولت یازدهم با اشاره به اینکه «در سال ۹۳ ، ۲۷.۵ میلیارد دلار درآمد نفتی در بودجه درنظر گرفته شده و این رقم برای سال ۹۴ به ۲۴ میلیارد دلار رسیده است»، تاکید کرد که «نسبت درآمدهای غیرنفتی به کل منابع عمومی از ۴۷ درصد سال ۹۳ به ۵۳ درصد افزایش یافته است و سهم درآمدهای عمومی در تامین از ۶۷.۲ در سال ۹۳ به ۷۲.۶ درصد افزایش می‌یابد.»

به نوشته روزنامه ایران، حسن روحانی درجریان ارائه لایحه بودج سال ۹۴ به مجلس از «سه راهکار» دولت « برای جبران کاهش قیمت نفت» نیز خبر داد و گفت که «کنترل افزایش هزینه‌های جاری، افزایش درآمدهای غیرنفتی و استفاده از ابزار صندوق توسعه ملی» از راهکارهای دولت برای جبران کاهش قیمت نفت است.

ماجرای «سیب های آلوده» ؛هشدار وزارت بهداشت، انکار جهادکشاورزی

روزنامه کسب و کار آز آلودگی بخشی از سیب های موجود در بازار ایران به «پارافین» «واکس غیر استاندارد میوه» گزارش داده و نوشته است: «در تازه‌ترین واکنش‌ها به استفاده از پارافین در محصولات مرکباتی، وزارت جهاد کشاورزی در اطلاعیه‌ای بر این موضوع تاکید کرده است که سیب ایرانی نیازی به استفاده از واکس ندارد.»

به نوشته این روزنامه در اطلاعیه وزارت جهاد کشاورزی آمده است که «ایران یکی از کشورهای مهم صادرکننده سیب در دنیاست و سالانه به‌طور متوسط حدود ۳۰۰ هزار تن از این محصول به کشورهای دیگر صادر می‌شود اما تاکنون گزارشی درباره ارجاع محصول صادراتی به کشور به دلیل استفاده از واکس میوه ارائه نشده است.»

روزنامه کسب و کار از «سیب‌های پارافینی» به عنوان میوه‌هایی نامبرده است که «مسئولان عنوان می‌کنند تولیدکنندگان مرکبات برای بازارپسندی از پارافین غیرسمی برای براقی آن استفاده می‌کنند ولی برخی کشاورزان از واکس زدن میوه‌ها گلایه دارند و حتی آلودگی مواد شیمیایی آن را مطرح کرده‌اند» و حتی به‌تازگی حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، نیز به مردم توصیه کرده است که «سیب را با پوست مصرف نکنند» و معتقد است که «مصرف مواد شیمیایی روی میوه‌ها مشکل جدیدی نیست، در واقع سال‌هاست که از مواد شیمیایی بر روی میوه‌ها استفاده می‌کنند و کمتر محصولی یافت می‌شود که از سم و کود در آن استفاده نشده باشد.»

شادی شفیعی گزارش نویس روزنامه کسب و کار با اشاره به «ویدئویی در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود  و در آن حکایت از این است که برای درخشندگی سیب قرمز به پوست آن پارافین می‌زنند»، نوشته است: «گویا مانند سال‌های نه‌چندان دور با خیال آسوده سیب را با پوست خورد و انتظار پوستی خوش آب و رنگ را داشت»، اما وزارت جهادکشاورزی در اطلاعیه خود درباره این ویدئو اعلام کرده است که این ویدئو «در صورت مربوط بودن به ایران و صحت موضوع، واکس طبیعی خود میوه سیب است که به صورت طبیعی روی محصول وجود دارد و هیچ ضرری برای انسان ندارد.»

برخلاف اطلاعیه وزارت جهاد کشاورزی، مهدی اسماعیل‌زاده، پژوهشگر مواد غذایی و محصولات ارگانیک درباره واکس زدن به میوه‌هایی همچون سیب به روزنامه کسب و کار گفته است: «چند وقتی می‌شود که برای بازارگرمی روی میوه‌هایی مانند سیب و خیار واکس‌هایی برای افزایش جلا و ماندگاری زده می‌شود. درصورتی که این کار در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست.»

این پژوهشگر مواد غذایی و محصولات ارگانیک با تاکید براینکه «پارافین از مشتقات نفت است و به همین دلیل شکی در سرطان‌زا بودن آنها نیست»، گفته است: «متاسفانه برخی افراد سودجو این موضوع را باب کردند برای جلا دادن به میوه از پارافین غیرخوراکی و سرطان‌زا استفاده می‌کنند. در صورتی که در گذشته تنها روی پرتقال این کار را انجام می‌دادند. طبیعتا کسی پوست پرتقال را نمی‌خورد اما خیلی‌ها سیب و خیار را با پوست می‌خورند.»
روزنامه کسب و کار از قول مهدی اسماعیل‌زاده نوشته است:«استفاده از این واکس تنها نما به میوه می‌دهد و تمام آب محصول را می‌گیرد» و «زمانی که چنین میوه‌هایی را پوست می‌کنید، داخل آن آبدار نیست و خشک است. یکی از ویژگی‌های واکس‌های پارافین این است با وجود نمای زیبایی که به میوه می‌دهد از درون آب میوه را می‌کشد و هیچ طعم و مزه خوبی ندارد.

مهدی اسماعیل‌زاده درباره نیترات‌دار بودن میوه‌هایی مانند سیب و خیار و اظهارات وزیر بهداشت درباره این میوه ها نیز گفته است: «با وجود آنکه وزیر بهداشت درباره خیار و سیب صحبت کرده است اما تمام میوه‌هایی که با آب فاضلاب آبیاری و از کودهای شیمیایی غیراستاندارد و فراوان رشد یافته‌اند، دارای نیترات هستند که برای بدن بسیار مضر است و شامل چند میوه محدود نخواهد شد.»

محمدحسین محمدی، عضو انجمن کودهای آلی و زیستی و مشاور اقتصادی سازمان نظام مهندسی کشاورزی تهران نیز درباره استفاده از واکس پارافین بر روی برخی میوها از جمله سیب، به روزنامه کسب و کار گفته است: «در تمام دنیا برای اینکه میوه دارای قارچ و باکتری نشود از یکسری واکس استفاده می‌کنند اما در ایران به دلیل اینکه در این زمینه نظارت نمی‌شود از واکس‌های غیراستاندارد چینی و آغشته به پارافین استفاده می‌کنند که مضر هستند و می‌توانند خسارت‌های جبران‌ناپذیر ایجاد کنند که این موضوع بیشتر برای نگهداری چند ساله میوه‌ها استفاده می‌شود اما در ایران برای میوه‌های تازه خوری نیز جهت نما پیدا کردن، استفاده می‌شود و نباید چنین اتفاقی رخ دهد.»

یک کشاورز دماوندی نیز بل اشاره به «فروش دو برابر قیمت سیب های پارفینی در بازار» به این روزنامه گفته است: «ما که زمان چیدن سیب‌ها را رعایت می‌کنیم و میوه خوب دست مردم می‌دهیم باید محصولاتمان را کیلویی ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان بفروشیم ولی تولید‌کنندگان سیب‌های واکسی، محصول خود را دو برابر می‌فروشند چون سیب‌های آنان براق‌تر و خوش‌رنگ‌تر است.»

این کشاورز با تاکید براینکه  «ما از واکس زدن میوه‌ها به‌ویژه سیب گلایه داریم»، گفته است: خودم «چندین تن سیب تولید می‌کنم همیشه سعی کرده‌ام وقتی میوه‌ها، ‌کاملا می‌رسد برای چیدن و فروش آن اقدام کنم ولی برخی تولیدکنندگان مرکبات، سیب را زودتر از زمان برداشت می‌چینند و با واکس زدن، رنگ سیب‌ها را به رنگ قرمز براق تبدیل و به بازار عرضه می‌کنند» چرا که «فروش میوه‌های واکس زده به دو برابر قیمت در بازار رایج است.»

+0
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.