ساخت داروی 'مهیج' تازه ای برای مبارزه با سرطان مثانه

پزشکان می گویند دارویی تازه که طیف وسیعی از سرطان ها را در برابر سیستم ایمنی بدن آسیب پذیر می کند مهیج است و می تواند به معنی پیدایش جبهه تازه ای در مبارزه با سرطان باشد.

این دارو پوششی که سلول سرطانی زیر آن "استتار می کند" تا از حمله سیستم ایمنی پرهیز کند را هدف می گیرد.

در مطالعه ای که در نشریه علمی نیچر چاپ شده، بعضی بیماران مبتلا به سرطان مهلک مثانه به طور کامل معالجه شدند.

مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا گفت که تحقیقات در رشته ایمنی درمانی "به نتایج خیلی مهیج زیادی منجر شده است."

سیستم ایمنی در توازن حساسی با بعضی مواد شیمیایی در بدن قرار دارد، که گاه باعث واکنشی شدید می شود و گاه بعضی از این مواد باعث فرونشاندن این واکنش می شوند.

تومورها می توانند از این توازن برای پنهان شدن از چشم سیستم ایمنی استفاده کنند.

یکی از شیوه های تومورها برای این کار پروتئینی به نام پی دی-ال۱ است که معمولا برای جلوگیری از "بیماری های خودایمنی" به کار می رود. در بیماری های موسوم به "خودایمنی" مثل سرطان سیستم ایمنی به اشتباه به خود بدن حمله می کند.


مثانه

تیمی بین المللی از دانشمندان درحال امتحان کردن دارویی برای مسدود کردن این پروتئین در ۶۸ بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته مثانه بوده است. این دارو را شرکت روش Roche ساخته.

همه بیماران تحت شیمی درمانی قرار گرفته بودند و تخمین زده می شد که شش تا هشت ماه از عمرشان باقی مانده باشد.

در بیش از نیمی از بیماران که تومور آنها با استفاده از پروتئین پی دی-ال۱ از سیستم ایمنی پنهان می شد نشانه های بهبود ظاهر شد. در دو بیمار همه علائم سرطان پس از معالجه از میان رفت.

دکتر تام پالز متخصص در موسسه سرطان بارتس در دانشگاه کوئین مری لندن که بخشی از تیم مطالعه بود گفت که این اولین داروی جدید برای سرطان مثانه در ۳۰ سال گذشته است.

او گفت:‌ "تومورها یک لایه استتاری از جنس پی دی-ال۱ برای خود می سازند و با برداشتن این استتار تومور قابل شناسایی می شود. یک گروه کوچکتر از بیماران واکنشی استثنایی به این دارو نشان داده اند."

تحقیقات دکتر پالز از سوی نظام بهداشتی بریتانیا تامین مالی می شود و او از شرکت روش پولی دریافت نمی کند.

این دارو در آمریکا در دسته "پیشرفت مهم درمانی" جای گرفته و در صورتی که یک مطالعه بزرگتر همین نتایج را تایید کند ممکن است تا پایان سال ۲۰۱۵ در دسترس قرار گیرد.

آزمایش های بزرگتر کلینکی لازم خواهد بود تا در اروپا هم مورد تایید قرار گیرد.

دکتر روی هربست که این تحقیقات را در مرکز سرطان ییل هدایت کرده به بی بی سی گفت که اکنون "ایمنی درمانی" یک بخش کاملا تازه را در کنار شیمی درمانی، رادیو درمانی و جراحی برای مبارزه با سرطان باز کرده است.

+8
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.