کاوشگر «فایلی» با موقعیت مکانی نا‌معلوم، حفاری روی دنباله‌دار را آغاز کرد

کاوشگر اروپایی «فایلی» حفاری روی سطح دنباله‌دار را با هدف جمع آوری داده‌های علمی آغاز کرده است. اما مسئولان کنترل این ماموریت روز جمعه گفتند مشکل تمام شدن شارژ باتری، دست کم در وضعیت فعلی، ممکن است دسترسی به این اطلاعات را غیر ممکن کند.

کاوشگر «فایلی» اولین فضاپیمایی است که روز چهارشنبه ۲۱ آبان بر سطح یک دنباله‌دار فرود آمد. این کاوشگر پس از فرود، اولین تصاویر را از سطح جرم یاد شده به نام «چوریوموف ۶۷ پی» به زمین ارسال کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دو زوبین تعبیه شده برای فرود کاوشگر، پس از تماس با سطح دنباله‌دار به درستی عمل نکردند. اشکال یاد شده باعث بلند شدن آن از این دنباله‌دار شد. پس از دو ساعت کاوشگر دوباره به سطح این جرم فرود آمد.

پس از یک بلند شدن دیگر که مدت آن کوتاه تربود داشنمدان تصور می‌کنند «فیله» در یک دهانه آتشفشانی کم ارتفاع روی سطح این جرم فضایی نشسته است.

مسئولان کنترل این ماموریت در سازمان فضایی اروپا هنوز محل قرار گرفتن کاوشگر «فایلی» روی سطح دنباله‌دار را نمی‌دانند اما تصور می‌کنند در کنار یک صخره که مانع تابش نور به صفحه‌های خورشیدی کاوشگر شده، فرود آمده است.

به گفته دانشمندان، این کاوشگر اکنون با انرژی باتری کار می‌کند که ممکن است به زودی تمام شود.

فیلیپ گودون مدیر پروژه سازمان فضایی اروپا گفت: «فایلی» با استفاده از این انرژی توانست با موفقیت دستگاه حفاری را به کار بیندازد و با ایجاد حفره‌ای به طول ۲۵ سانتی‌متر در سطح دنباله‌دار جمع آوری نمونه را آغاز کرده است.

او در یک توضیح آنلاین به خبرنگاران گفت: «مکانیزم‌ها کار کرده‌اند. اما متاسفانه ما ارتباط را از دست داده‌ایم و داده‌های دیگری نداریم».

آسوشیتدپرس در ادامه می‌نویسد دانشمندان امیدوارند مواد زیر پوسته دنباله‌دار را مطالعه کنند. این دنباله‌دار با سرعت ۶۶ هزار کیلومتر در ساعت در فاصله ۵۰۰ میلیون کیلومتری زمین در حرکت است. این مواد زیر پوسته از چهار و نیم میلیارد سال پیش تغییر نکرده‌اند و در نتیجه یک کپسول زمانی کیهانی محسوب می‌شوند.

اما استفان اولامک، رییس عملیات «فایلی»، گفت: در حال حاضر برای ما روشن نیست انرژی باتری‌ها برای برقراری ارتباط با کاوشگر کافی است یا نه.

او افزود: «ممکن است باتری پیش از برقراری ارتباط دوباره تمام شود».

آقای اولامک می‌گوید: کاوشگر در حال حاضر «مقدار محدودی انرژی» از صفحه‌های خورشیدی دریافت می‌کند و مهندسان پروژه تلاش می‌کنند راه‌هایی برای جابجا کردن صفحه‌ها برای دریافت نور بیشتر از خورشید پیدا کنند.

حرکت سیگنال‌ها بین روزتا، فضاپیمای مادر کاوشگر «فایلی»، و زمین ۲۸ دقیقه طول می‌کشد و به همین دلیل برقراری ارتباط با این کاوشگر کند است. فضاپیمای روزتا در بالای دنباله‌دار در پرواز است.

هولگر سیرکس، پژوهشگر ارشد سامانه‌های دوربین روزتا، گفت از روی شکلی که کاوشگر از روی دنباله‌دار بلند شد تصور می‌کند باید فیلمی از محلی در حدود ۵۰۰ متری بالای سطح دنباله‌دار گرفته شده باشد.

او گفت: «ما باید قادر به دیدن جهت برگشت و برگشت مجدد کاوشگر باشیم که می‌تواند اطلاعات با ارزشی به گروه پژوهش بدهد».

این اطلاعات هنوز در دست دانشمندان نیست با این حال متخصصان باید ناحیه‌ای بین یک تا دو کیلومتر مربع را برای پیدا کردن «فایلی» حستجو کنند.

حتی اگر «فایلی» تمام انرژی باتری را مصرف کند، در ماه‌های آینده در حالت خوابیده در سطح دنباله‌دار باقی می‌ماند. این ستاره دنباله‌دار در یک مدار بیضوی شش و نیم ساله به دور خورشید می‌گردد و در حال حاضر به خورشید نزدیک‌تر می‌شود.

بنابر این در تئوری، اگر دنباله‌دار به شکلی از کنار خورشید عبور کند که صفحه‌های خورشیدی «فایلی» نور بیشتری جذب کنند ممکن است این کاوشگر از خواب بیدار شود.

در همین حال مدارگرد روزتا در چند ماه آینده با استفاده از ۱۱ ابزار، جرم دنباله‌دار را تجزیه می‌کند.

دانشمندان امیدوارند این پروژه ۱۶ میلیارد دلاری به درک بهتر از دنباله‌دار‌ها و سایر اجرام فضایی کمک کند و شاید بتواند آن‌ها را به پیدا کردن منشا حیات در روی زمین نزدیک کند.

+13
رأی دهید
-0

فراوانی - قطر - قطر
یک سوال شرعی اگر فضانوردی حزب اللهی به روی این جرم فضایی فرود بیاید در حالی که این جرم هی دور خود میچرخد اگر بخواهد نماز بخواند اولا به کدام سمت باید بایستاد دوما چطوری باید وضو بگیرد در حالی که لباس فضانوردی دارد وتیموم هم نمیتواند بکند از آیات اعظام تقاضامیکنم فوری این جواب را بدهند فضانوردان منتظرند
شنبه 24 آبان 1393 - 11:18
اصحاب کهف - بروکسل - بلژیک
اینا کجان و ما که هنوز دربند تاسوعا و عاشورای حسین و علت جنگشیم کجا؟! یعنی اینا آدمن ، ماهم آدم؟ . خره داشت وسط یه مشت خر دیگه واسه یکی سینه میزدن گریه میکرد،بهش گفتن چرا گریه میکنی؟گفت آخه اینا خرن،منم خر؟!
شنبه 24 آبان 1393 - 17:13
sleepyhollow - کوالا لامپور - مالزی
فراوانی عزیز. نماز و وضو و روزه و رو سپر و ... برای اولین فضانورد حزب الهی واجب نیست. مطمئنا اولین ماموریت واجب بر او ساختن خانه ییلاقی خدا در آن سیاره و ترویج و گسترش این دین آسمانی است. که با ساختن مسجد در اولین پیچ قمر آغاز خواهد شد. بعد از پیدا کردن یک بلال حبشی سبز رنگ هم احتمالا مامورینی حزب الهی به آن سیاره خواهند فرستاد تا دین را با زبان خوش به خورد ساکنین آن بدهند. نشد هم به دستور خدا چنان چوب تو آستین این کافران سبز رنگ و آبی رنگ بکنند که نسل اشان بر افتد و برای محکم کاری هم با تجاوزهای گروهی به نوامیس آنها نسل خالص را از آنها را بگیرند.
یکشنبه 25 آبان 1393 - 15:44
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.