روحانی در مورد مذاکرات هسته‌ای به آمریکا هشدار داد

آقای روحانی بر حق ایران برای بهره‌مند شدن از تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌ای تأکید کرد

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران می‌گوید که این کشور در مذاکرات اتمی با قدرت‌های جهانی انعطاف لازم را به خرج داده است. او دولت آمریکا را به زیاده‌خواهی متهم کرده و هشدار داده است که مشکلات داخلی کشورها نباید در این مذاکرات دخالت داده شود.

آقای روحانی امروز چهارشنبه ۲۱ آبان (۱۲ نوامبر) در جلسه هیئت دولت گفت که تیم مذاکره کننده ایران "نگرانی های منطقی" طرف های مذاکره را در نظر گرفته و "تعدیل های لازم را در درخواست هایش" انجام داده است.

او گفت: "امیدواریم همه کشورهای عضو گروه ۱+۵ و به ویژه آمریکا که گاهی در مذاکرات به دنبال زیاده خواهی است، متوجه شرایط باشند."

آقای روحانی با اشاره تلویحی به شکست اخیر دموکرات ها در انتخابات میاندوره ای آمریکا که به تسلط جمهوریخواهان بر کنگره انجامید، گفت: "هر کشوری باید مشکلات داخلی اش را در درون خود حل کند... کشورها نباید مشکلات داخلی خود را در مذاکرات وارد کنند."

گفته می شد که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در مذاکرات روزهای یکشنبه و دوشنبه با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود در عمان، این موضوع را هم مطرح کرده است که در صورت به تعویق افتادن دوباره دستیابی به توافق هسته ای، روند مذاکرات پس از آغاز به کار کنگره جدید در آمریکا دشوارتر خواهد شد.

جمهوریخواهان در آمریکا دولت باراک اوباما را به داشتن نرمش بیش از حد در قبال ایران متهم می کنند و معتقدند که تنها راه حل مسئله هسته ای ایران، افزایش فشارها بر این کشور است.

این در حالی است که آقای اوباما و آقای روحانی همواره گفته اند که حل اختلافات از طریق گفت و گو را ممکن می دانند.

آقای روحانی در سخنان امروز خود هم اظهار امیدواری کرد که "توافق برد-برد برای طرفین مذاکره کننده ایجاد شود، چرا که نفع یکجانبه هیچ توافقی را مستحکم و پایدار نمی کند."

او تأکید کرد که ایران حق دارد تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی از تکنولوژی صلح آمیز هسته ای بهره مند باشد و هشدار داد که "اگر ۱+۵ و برخی کشورها هدفشان این است که ایران از توسعه باز بماند و به دنبال بهانه جویی هستند، این امر امکان پذیر نیست و ملت ما از مسیر توسعه و حقوق خود دست بر نخواهد داشت."

ایران و شش قدرت جهانی تا ۲۴ نوامبر (سوم آذر) فرصت دارند تا بر سر برنامه هسته‌ای ایران به توافقی جدید برسند. آخرین دور مذاکرات دو طرف پیش از این ضرب‌الاجل، هفته آینده در وین برگزار می شود.

گفته می شود که ظرفیت غنی سازی ایران و سرنوشت رآکتور آب سنگین اراک از یک سو و زمانبندی لغو تحریم ها علیه این کشور از سوی دیگر، مهمترین موارد اختلاف باقی مانده میان دو طرف است.

+31
رأی دهید
-8

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.