در همه‌پرسی نمادین کاتالونیا ۸۰ درصد خواستار جدایی از اسپانیا شدند

بیش از ۸۰ درصد شرکت‌کنندگان در یک همه‌پرسی نمادین، به جدایی ناحیه خودمختار کاتالونیا از اسپانیا رای داده‌اند. این همه‌پرسی که روز یکشنبه ۱۸ آبان برگزار شد، نمادین بوده و نتیجه آن قابلیت اجرایی شدن ندارد.

با وجود این و آنگونه که خبرگزاری فرانسه گزارش داده، آرتور مس، رئیس دولت محلی کاتالونیا گفته‌است که نتیجه این همه‌پرسی «کاملاً روشن کرد که ما می‌خواهیم بر خودمان حکومت کنیم.»

این در حالی است که دولت مرکزی اسپانیا با برگزاری این همه‌پرسی مخالف بوده و اعلام کرده که نتایج آن تاثیری بر سیاست رسمی دولت مرکزی نخواهد داشت.

از شرکت‌کنندگان در این همه‌پرسی نخست پرسیده شده بود که «آیا می‌خواهید کاتالونیا یک حکومت باشد؟» و آنها سپس باید به این سوال نیز پاسخ می‌دادند که «آیا می‌خواهید این دولت مستقل باشد؟»

۸۰٫۷ درصد از تقریبا دو میلیون شرکت کننده در این همه‌پرسی، به هر دوی این پرسش‌ها پاسخ مثبت دادند. حدود ۱۰ درصد به پرسش اول پاسخ مثبت داده‌اند اما گفته‌اند که نمی‌خواهند کشور کاتولونیا یک کشور مستقل از اسپانیا باشد. چهار و نیم درصد نیز به هر دو پرسش پاسخ منفی داده‌اند.

از تعداد شرکت‌کنندگان در رفراندوم مشخص است که میلیون‌ها نفر از واجدان شرایط شرکت در همه‌پرسی نیز در آن شرکت نکرده‌اند.

ناحیه خودمختار کاتالونیا به مرکزیت شهر بارسلون در شمال شرقی اسپانیا قرار دارد و تقریبا هفت میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت تقریبا ۴۷ میلیون نفری اسپانیا را در خود جای داده‌است.

علاوه بر دولت مرکزی، دادگاه عالی قانون اساسی اسپانیا نیز برگزاری این همه‌پرسی را غیر قانونی دانسته و دستور لغو آن را داده بود.

تمایلات استقلال‌طلبانه در کاتالونیا پس از برگزاری همه‌پرسی استقلال اسکاتلند از پادشاهی متحد بریتانیا افزایش یافته است؛ هرچند اکثریت شرکت‌کنندگان در همه‌پرسی اسکاتلند رأی به باقی ماندن این کشور در پادشاهی متحد بریتانیا دادند.

+21
رأی دهید
-21

uk.ali - لیورپول - انگلیستان
استقلال ازربایجان عملا بالآی هشتاد درصد هست ولی با یک اشاره تبلیغ أتی بدون شک به بالآی نود می رسد ولی در باقیه مناطق غیر فارس ایران همیشه بالآی نود بوده و رو به صد در صد هست ، درست هست که در ایران فارس و غیر فارس هموطن هستند ولی فرق فارس با غیر فارس در این هست که فارسها فقط زیر استبداد هستند ولی غیر فارسها هم زیر استبداد و هم متاسفانه استعمار !
دوشنبه 19 آبان 1393 - 14:02
rahjoo - بابل - ایران
uk.ali - لیورپول همینجور آمارهای دقیق بده حتما شما راست میگی پان ترک جان!!! از نگاه بقیه به امثال تو پیداست، انقد تو جامعه حضور نداری اصلا بافت جمعیتی و ذائقه ملت رو نمی فهمی! چیزهایی که میگی بیشتر تجزیه و تحلیل میزگرد یه نفره با حضور خودت و خودت
دوشنبه 19 آبان 1393 - 15:49
Imod.barbekan - منامه - بحرین
چرا ایران اجازه حتی همه پرسی نمادین دردسرزمین بلوچستان و کردستان ،احواز و آذربایجان را نمیده..فقط نمادین باشه تا دیگران و ایران بفهمه ملت بلوچ ،کرد،عرب و آذری نمیخوان تحت سیطره ایران باشن..بهتره ایرانیا دلیل نخواستن این ملتها که ایرانی باشن چیه چرا نمیخوان ..در کشور عراق ریس جمهورش کورده وزراش کوردن ..سرزمین خودشون مستقل و پرچم و پارلمان داره ..در ترکیه یک شحص کورد میتونه وزیر باشه میتونه کاندید ریاست جمهوری بشه ..و شبکه های تلویزیونی مستقل ب زبانی کوردی دارن و بهمین منوال در بلوچستان شرقی دارای پارلمان و پرچم مستقل..و همینطور در کشورهای خلیج بلوچها دارای نصب وزارت و و پستهای مهم حکومتی دارن ..اما درایران اینچنین نیست..ایرانیا دشمن ملتهای غیر فارس هستن..
دوشنبه 19 آبان 1393 - 17:30
raha1984 - هامبورگ - المان
با خواندن نظرات این تحزیه طلبها کاملا و واضح حتی بجه های کلاس اول دبستان هم میتونن این رو بفهمن که کی دشمن کی هست و کی نژادپرست !!!
دوشنبه 19 آبان 1393 - 18:16
تیتو تیتو - تهران - ایران
Imod.barbekan - منامه - بحرین فکر کنم این اجازه انتخابات برای کشور شیعه نشین بحرین واجب تر باشه اخوی یک اماری بگیر بعد بشین سر جات ایرانی براش ایرانی بودن مهمه نه مذهبی که هیچ کیو کنار دیگری نگه نمیداره .
دوشنبه 19 آبان 1393 - 19:31
Golden remix - استکهلم - سوئد
سوئد نروژ دانمارک فنلاند هم روزگاری یک. کشور بودند حالا جدا شده اند و بهترین های دنیا هستند. حالا این تفکر در خاورمیانه و إیرانی ها میلیاردها سال دیگه هم قابل هضم نخواهد بود. دلیل ، چون من دوست ندارم نشه و دموکراسی هم که ما ادعاش را میکنیم چینی استف
‌سه شنبه 20 آبان 1393 - 00:22
Imod.barbekan - منامه - بحرین
تیتتو -ایران- بحرین نیازی به انتخابات و رفراندوم نداره چون اکثرشون خواهان پادشاه بحرین هستند ولی مخالفان بحرین (اصلیتشون ایرانی و عراقی هستند) که در سالهای ١٩٧٥ تا سالهای ١٩٨٠ پادشاه بحرین بخاطره حس انسان دوستی بهشون تابعیت بحرین رو داده هست تا از بدبختی و فلاکت بیرون بیان بتونند مثل آدم زندگی کنند ،حالا خودشون رو صاحبا ن بحرین میدوند ولی دولت بحرین در سالهای اخیر خوشبختانه اکثرشون رو که مزدوران ولایت فقیه بودند اخراجشون کرده و فرستادتشون به لجن زار ولایت فقیه در ایران
‌سه شنبه 20 آبان 1393 - 03:55
قاضی محمد - کرمانشاه - ایران
به قول فوکویاما لیبرل دمکراسی پایان تاریخ یه روزی میرسه که در ایران سرنوشت ملت ها رو صندوق رای تعیین می کنن علتی که باعث تجزیه ایران میشه کورد ها تورک ها و عرب ها نیستن این رفتار فارس ها است که باعث تجزیه میشه
‌سه شنبه 20 آبان 1393 - 08:04
hamed-irooni - سیستان - ایران
Imod.barbekan - منامه - بحرین اونا رو اخراج کرد نو به جاش مهاجران قدر شناس و نمک شناسی مثل تو رو آورد و مشکل حل شد.
‌چهارشنبه 21 آبان 1393 - 05:19
Imod.barbekan - منامه - بحرین
Hamed-irooni-زابل-افغانستان-اره مشکل بحرین الان حل شد چون مهاجران ایرانی و عراقی یادشون رفته بود که در سالهای ١٩٧٤ تا ١٩٨٠ از یه کشوری دیگر به بحرین مهاجرت کرده بودن و تابعیت بحرین گرفته بودند مثل شما ها که زمان رضاخان در منطقه دور افتاده به سیستان تبعید شده اید
‌چهارشنبه 21 آبان 1393 - 11:56
hamed-irooni - سیستان - ایران
Imod.barbekan - منامه - بحرین واقعا!!!!!!!!! خیلی دردناکه! اینایی که گفتی رو نمی دونستم، انگار تمام منابع تاریخی که تا حالا خوندم دروغه، کتابهای تاریخت برای ما هم بفرست، نذار در دست نویسندگانتون خاک بخوره، حیفه بشیریت رو از این نتایج علمی بی بهره بمونه، ولی طبق اسناد تاریخی که تو الان دربارشون روشنگری کردی، بحرینی ها (آل خلیفه) عادت دارند به وارد کردن مهاجرین، امیدوارم شماها رو 30- 40 سال بعد بیرون نندازدlol
‌پنجشنبه 22 آبان 1393 - 07:32
Imod.barbekan - منامه - بحرین
Hamed-irooni- زابل -افغانستان- ماها مثل شما قدرنشناس نیستیم
‌پنجشنبه 22 آبان 1393 - 15:01
hamed-irooni - سیستان - ایران
Imod.barbekan - منامه - بحرین خداکنه (البته 40 سال بعد معلوم میشه) تا اون موقع به ووفاداریتون ادامه بدید
‌پنجشنبه 22 آبان 1393 - 22:39
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.