حذف شش میلیون کارت سوخت در ایران

دولت ایران شش میلیون کارت سوخت خودرو و موتورسیکلت را ابطال کرده و در پی آن مصرف بنزین یارانه‌ای در پنج ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر کاهش داشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین هاشمی، معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت گفته است حذف کارتهای سوخت "از زمستان پارسال آغاز شد و در قالب آن، کارت بنزین ۶ میلیون دستگاه خودرو و موتورسیکلت ابطال یا سهمیه ویژه آنها به سهمیه معمولی تبدیل شد و در نتیجه میزان مصرف بنزین در کشور به شکل قابل توجهی کاهش یافت."

پیش از حذف این کارتها، ۲۴ میلیون کارت سوخت میان صاحبان خودرو و موتورسیکلت توزیع شده بود.

آقای هاشمی گفت ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت پس از بررسی شبکه تخصیص بنزین یارانه‌ای، به کارت‌های سوختی برخورد کرد که متعلق به موتورسیکلت‌های سرقت شده، اسقاطی یا توقیف شده بود که تمامی آنها ابطال شدند.

او گفت همین کار در مورد سهمیه بنزین ۲۶ هزار دستگاه خودرو درآموزشگاه های رانندگی انجام گرفت.

"آموزشگاه‌های رانندگی که فقط یک خدمت ارائه و در قبال آن هزینه دریافت می کنند، از این به بعد سهمیه ویژه ای نمی گیرند، درصورتی که آنها قبلاً همانند آژانس ها سهمیه سوخت ویژه دریافت می کردند."

به گفته آقای هاشمی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت از میزان تقلب در دریافت بنزین یارانه ای هم کاسته است و یکصد هزار کارت سوخت مربوط به موسسات اتومبیل کرایه در آژانس‌ها از سهمیه ماهانه ۳۰۰ لیتر به ۶۰ لیتر تقلیل و به سهمیه خودرو شخصی تبدیل شدند.

او گفت بخشی از کارت های سوخت صادر شده برای آژانس های کرایه اتومبیل در اختیار افرادی قرار گرفته بود که هیچ نقشی در جابجایی مسافر ندارند. یعنی افرادی که قبلا در آژانس های مسافربری فعالیت داشتند، پس از خروج از این مراکز هنوز از سهمیه بنزین یارانه ای آژانس استفاده می کردند.

او افزود که همین برنامه در آینده در خصوص وانت بارها اجرا خواهد شد.

"بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار کارت سوخت با سهمیه ویژه برای وانت بار در کشور وجود دارد که بخش قابل توجهی از آنها در شبکه حمل و نقل عمومی فعال نیستند. بنابر این ضرورتی ندارد که سهمیه ویژه سوخت دریافت کنند."

آقای هاشمی از توقف رانت در تخصیص سهمیه بنزین و سوءاستفاده از کارت های هوشمند سوخت به عنوان یکی از دستاوردهای اجتماعی نام برد و گفت مصرف بنزین در ایران با اجرای بزرگترین طرح مدیریت سوخت در کشور و بدون انجام سرمایه‌گذاری جدید کاهش یافت.

+26
رأی دهید
-1

karaji - گتنبرگ - سوئد
دزد از دزد می‌زنه !
جمعه 16 آبان 1393 - 12:47
داریوش پارسی - اصفهان - ایران
کفکیر خورده ته دیگ!!!!!!!!!!!!!!!!
جمعه 16 آبان 1393 - 12:50
paksan - آمریکا - آمریکا
در مورد آموزشگاههای رانندگی باید قوانین رو عوض کنند و هرکسی که بخواهد آموزش رانندگی ببیند باید بره هزینه آموزشش رو بپردازه مثل رفتن به کلاس زبان و ربطی به دولت نداره که پول بنزین طرف رو بده مگر واسه آموزشگاههای دیگه پول برق رو میده؟ دوم اینه باید کسی که امتحان تئوری رو قبول میشه برگه ای صادر بشه که این فرد می تواند رانندگی کند به شرطی که یک نفر که گواهینامه داره کنارش باشه اینطور کسی که رانندگی بلد هست می تونه با ماشین خودش تمرین کنه و بعد بره امتحان بده و یا می تونه بشینه تو شهر و هرجا خواست با پدرش یا برادرش و هرکسی که گواهینامه داره ولی اگر تصادف کنه علاوه بر پرداخت خسارت باید بعد از یکسال تنبه دوباره تئوری رو امتحان بده. این قانون الان در آمریکا داره اجرا میشه ولی نیروی انتظامی بی سواد ما همیشه از همه جا عقبه.
جمعه 16 آبان 1393 - 22:10
paksan - آمریکا - آمریکا
بهترین کار ممکن صورت گرفت. بخصوص برای نظامی ها و کارمندان دولت در شهرهای مرزی. مردم بدانند که نود درصد کسانی که موتور دارند بنزین فروشی میکنند و نود درصد بنزین قاچاق از همین روش جمع میشه بعد قاچاق میشه. تمام مقامات و درجه داران مناطق مرزی سپاه یا نیروی انتظامی و مقامات دولتی و قضائی تمام تلاششون رو میکنند که یک موتور از ارگان خودشون بگیرن یا حداقل بنزین موتورشون رو بعنوان حق رفت و آمد بدهند و بقیه کارمندا و افراد هم موتور می خرند تا فقط بنزین سهمیه ای رو بفروشند و خیلی ها اصلاً زیاد جایی نمی روند بخصوص در شهرهای مرزی بنزین فروشی موتورها بخصوص موتورهای مسئولین و کارمندان دولتی غوغا میکنه.
جمعه 16 آبان 1393 - 22:05
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.