گزارشگران بدون مرز: روزنامهنگاران ایرانی تهدید شدند که درباره اسیدپاشی ننویسند
عکس از آریا جعفری، عکاس بازداشت شده ایسنا
سازمان گزارشگران بدون مرز میگوید که مطلع شده است "تعدادی از روزنامهنگاران به ویژه در دو شهر تهران و اصفهان از سوی نهادهای امنیتی با احضار و یا با تماس تلفنی تهدید شدهاند که پرونده اسید پاشی را پیگیری نکنند و در این باره ننویسند."
گزارشگران بدون مرز انتقاد کرده است که: "واکنش بسیاری از مسئولان جمهوری اسلامی ایران در برابر این رویداد، حمله به رسانهها و تهدید و بازداشت روزنامهنگاران است."
این سازمان فعال در زمینه آزادی بیان و حقوق روزنامهنگاران گفته است که به دنبال اسیدپاشیهای اصفهان مسئولان حکومتی در ایران، به همراه رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران به برخی رسانههایی که این خبر را پوشش دادند حمله میکنند.
در روزهای اخیر برخی رسانههای محافظهکار نحوه خبررسانی درباره اسیدپاشیها را زیر سوال بردند و بعضی رسانهها را به "همسویی با ضدانقلاب" متهم کردند.
مقامات ارشد قضایی هشدار داده اند که با آن دسته از رسانه ها برخورد خواهد شد که پدیده اسیدپاشی را به "امر به معروف و نهی از منکر" مربوط کرده اند.
آریا جعفری، خبرنگار ایسنا که تجمع اعتراض به اسیدپاشی در اصفهان را پوشش داده بود، هفته گذشته بازداشت شد. علاوه بر این چهار نفر دیگر از خبرنگاران و کارکنان ایسنا هم بازداشت شدند که بعدتر آزاد شدند.
گزارشگران بدون مرز جمهوری اسلامی را "یکی از سرکوبگرترین کشورهای جهان در عرصه آزادی اطلاعرسانی" میداند و گفته است که ایران "با ۴۸ زندانی یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای روزنامهنگاران و وبنگاران است. این کشور در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ٢٠١٤ در میان ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار دارد."