کارگردانان ایرانی در جشنواره فیلم بیروت جوایز خود را به مردم کوبانی تقدیم کردند

ژولیت بینوش و ژولی گایه در فستیوال بین‌المللی فیلم بیروت در سال ۲۰۱۴

یک فیلم داستانی که به زندگی مصیبت‌بار مردم کردستان در ایران می‌پردازد، دو جایزه‌ی اصلی این فستیوال را از آن خود کرد. فیلم "رئیس‌جمهور" محسن مخملباف در بیروت جایزه‌ی "بهترین فیلم از نگاه تماشاگران" را به خود اختصاص داد.

دهمین دوره‌ی جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم بیروت، در شامگاه روز پنجشنبه (۹ اکتبر) در پایتخت لبنان به پایان رسید. در این فستیوال، فیلم "زمستان آخر" ساخته‌ی سالم صلواتی که زندگی دشوار مردم کردستان در ایران را به تصویر می‌کشد، جایزه‌ی بهترین "فیلم داستانی در منطقه‌ی خاورمیانه" و جایزه‌ی "بهترین فیلم‌نامه" را از آن خود کرد. سالم صلواتی، این جوایز را به مردم شهر کردنشین "کوبانی" که این روزها در حال مبارزه با افراط‌گرایان سنی "دولت اسلامی" هستند، تقدیم کرد.

داستان این فیلم، روایت زیرآب‌رفتن دهکده‌ای است که تنها ساکنان آن، کدخدا و زنی به نام باجی است. فیلم "زمستان آخر"، پیش از این جوایز جشنواره‌ی فیلم بغداد، ارمنستان و اربیل کردستان را نیز دریافت کرده بود.

فیلم‌های کوتاه برنده

در بخش "فیلم‌های کوتاه" این جشنواره، هم‌چنین جوایزی به سه فیلم تجربی کارگردانان جوان ایرانی اهدا شد: جایزه‌ی طلایی بخش "بهترین فیلم کوتاه خاورمیانه" به فیلم "بیشتر از دو ساعت" از علی اصغری تعلق گرفت. فیلم "خانه‌ی خاله" از توفیق امانی، جایزه‌ی نقره‌ای این بخش را از آن خود کرد. امانی در این فیلم که به زبان کردی است، به داستان زندگی یک خانواده‌ی کرد سه نفره می‌پردازد که پس از جنگ به یکی از مناطق صحرایی عراق کوچ می‌کنند.

جایزه‌ی برنزی این بخش از فستیوال به فیلم "پروانه‌ها" ساخته‌ی عدنان زندی که در "حوزه‌ی هنری کردستان" آموزش دیده، تعلق گرفت. این فیلم ۳ دقیقه‌ای، روایت زنی است که در خیابان به نوزادش شیر می‌دهد. این کارگردانان نیز جایزه‌ی خود را به مردم "کوبانی" اهدا کردند.

جوایز دیگر

فیلم "رئیس‌جمهور" محسن مخملباف در این فستیوال، جایزه‌ی "بهترین فیلم از نگاه تماشاگران" را به خود اختصاص داد. این فیلم که برای شرکت فیلم‌سازی F&ME به زبان انگلیسی تهیه شده، به قول مدیر این شرکت، مایک داونی، "سرودی در تجلیل از صلح و وحدت" است.

"رئیس‌جمهور" که محصول مشترک کشورهای گرجستان، آلمان، بریتانیا و فرانسه است، داستان سقوط یک دیکتاتور نظامی در کشوری خیالی را به تصویر می‌کشد که می‌کوشد نوه‌ی خردسال خود را به عنوان رهبر آینده‌ی این خطه برای ریاست تربیت کند.

جایزه‌ی هیئت داوران این جشنواره به فیلم داستانی "زرافه" ساخته رانی مصالحه، کارگردان فرانسوی ـ فلسطینی تعلق گرفت. این فیلم داستان واقعی یک زرافه‌ی مجروح در باغ‌وحش شهر قلقیلیه‌ی فلسطین را به تصویر می‌کشد که سر و گردن‌اش در اثر حملات هوایی سال۲۰۰۲ به این شهر، آسیب می‌بینند.

همایون ارشادی، بازیگر سینمای ایران که مدتی در کانادا زندگی می‌کرد و در سال ۱۹۹۶ دوباره به ایران بازگشته، یکی از اعضای هیئت داوران ۶ نفره‌ی این دوره از جشنواره بود.

جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم بیروت که یکی از معتبرترین فستیوال‌های مستقل کشورهای عرب زبان است، هر سال در ماه اکتبر با نمایش فیلم‌هایی از کشورهای منطقه‌ی خاورمیانه و جهان در چندین بخش رقابتی و غیر‌رقابتی در شهر بیروت، پایتخت لبنان برگزار می‌شود.

+43
رأی دهید
-14

koros_nl - امستردام - هلند
ما بخاطر این جایزه های الکی شما باید همیشه خجالت بکشیم . اینجا همه فکر میکنن ایران فقط یه خرابست و همه فقیر . فقط به خودتون و جایزه فکر میکند . نه به ابروی یک ملت کهبا دروغ میبرید !!!!
دوشنبه 21 مهر 1393 - 11:42
Azadikhah - تكسل - هلند
درود بر کوبانی و درود بر عدنان زندی
دوشنبه 21 مهر 1393 - 13:40
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.