جواد لاریجانی: به جای انتصاب گزارشگر، باید از دموکراسی بزرگ در ایران تقدیر شود
محمدجواد لاریجانی، “دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه” در گفتگویی مفصل با “واحد مرکزی خبر”، وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی به تازهترین گزارش احمد شهید واکنش نشان داد و با بدون “توجیه” خواندن انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران گفت که «باید از چنین دموکراسی بزرگی در ایران تقدیر شود».
آقای لاریجانی طبق روال سه سال گذشته، بیطرفی احمد شهید را زیر سوال برد و با بیان اینکه او «نباید نقش یک هنرپیشه رسانهای را ضد کشور ایران بازی کند» مدعی شد که وی «از یک برنامه تلویزیونی به دیگر برنامه فارسیزبان میرود و علیه جمهوری اسلامی ایران همان حرفهایی را میزند که تروریستها و دیگر مخالفان نظام میزنند».
لاریجانی که پیش از این بارها احمد شهید را با عبارتهایی چون “احمق شریر”، “نادان”، “عروسک و هنرپیشه رسانهای” مورد خطاب قرار داده، در این گفتگو، او را به دادن ناسزا متهم کرد و گفت «البته ما از شنیدن ناسزا از جانب غربیها گوشمان پر است».
وی با تکرار ادعاهای پیشین خود مبنی بر دفاع آقای شهید از «تروریستها» به اسم «مدافعان حقوق بشر» اظهار داشت: «احمد شهید به عنوان گزارشگر سازمان ملل از تروریستهایی که آدم کشتهاند و در حال ترور دستگیر شدهاند در حالی که خانههای آنها پر از آرپیجی و مسلسل است دفاع میکند و آنها را مدافع حقوق بشر میداند.»
این مقام قوه قضاییه جمهوری اسلامی با رد گزارشهای احمد شهید مبنی بر شکنجه در زندانهای جمهوری اسلامی افزود: «در قوانین ما شکنجه ممنوع است و اگر دستگاه قضایی آن را کشف کند که در زندان شکنجه بوده است همه را مجازات میکند.»
لاریجانی، در ادامه احمد شهید را “تبلیغاتچی” صدای امریکا خواند و از او خواست تا «هرچه زودتر استعفا دهد».
وی همچنین مدعی شد که «با بهاییها در ایران بر اساس تعهد و قرارداد شهروندی برخورد میشود» و «تا از قوانین جمهوری اسلامی تخلف نکنند زیر پوشش امنیت جمهوری اسلامی هستند».
این در حالی است که در کنکور امسال ورود به دانشگاهها در ایران نیز بار دیگر، داوطبان بهایی تحت عنوان “نقص پرونده” از ورود به دانشگاه بازماندند. همچنین، بر اساس گزارش احمد شهید، تا مردادماه امسال، دستکم ١٢۶ بھایی در زندانهای ایران به سر میبردند.
واکنش جواد لاریجانی به گزارش احمد شهید، یک روز پس از اظهارات سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در این خصوص منتشر میشود که در نشست هفتگی خود با خبرنگاران، عملکرد گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران را «غیرمنصفانه و غیرعلمی» و «یکجانبه و به دور از واقعیات» خوانده و مدعی شده بود که «در تدوین این گزارش، اراده فراتر و خارج از سازوکارهای حقوق بشر و سازمان ملل دخیل بوده است».
مرضیه افخم از جمله، تهیه گزارش از سوی احمد شهید را بر اساس «سفر به کشورهای اروپایی و انجام مصاحبههای جهتدار» دانسته و اضافه کرده بود «از شرح وظایف گزارشگر و مأمورین سازمان ملل تخلف جدی شده است».
انتقاد از گزارشگری احمد شهید از راه دور در حالی است که از زمان انتصاب او به این سمت در ژوئن ۲۰۱۱، درخواستهای متعدد وی برای سفر به ایران از سوی مقامات جمهوری اسلامی رد شده است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل هنوز به اظهارات جواد لاریجانی و مرضیه افخم پاسخی نداده است. هرچند که او پیشتر در واکنش به اظهارات مشابه آقای لاریجانی در یک کنفرانس خبری گفته بود: «وقتی یک گزارشگرویژه یا دبیرکل سازمان ملل یا دیگر مقامات (اروپایی)، به خاطر حرفهایی که می زنند میتوانند مورد حمله (شخصی) قرار بگیرند، شما به ایرانیانی فکر کنید در تهران و جاهای دیگر که اگر نظرشان را بیان کنند چه چیزی نصیبشان میشود.»