«قطر» نقاشی گوگن را ۳۰۰ میلیون دلار خرید

 
پل گوگن
یک تابلوی اثر «پل گوگن»، نقاش فرانسوی، از دو دختر محلی اهل تاهیتی به مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار به فروش رسید.
به گزارش سایت «بلومبرگ»، گوگن نقاشی یاد شده با عنوان «کِی ازدواج خواهی کرد؟» را در سال ۱۸۹۲ میلادی خلق کرد. اینک «رودولف استاچلین» به نمایندگی از تراست خانواده استاچلین در سوئیس تأیید کرده که تابلوی فوق را به مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار به فروش رسانده، با این همه آقای استاچلین اطلاعات بیشتری درباره خریدار این اثر هنری ارائه نداد.
 
بنابر آمار منتشر شده توسط مجموعه تحقیقاتی «آرت نت» در نیویورک، حدود شش سال پیش، در سال ۲۰۰۹ میلادی، ارزش مالی کل آثار هنری به فروش رفته در جهان برابر با ۶.۳ میلیارد دلار بود، مبلغی که در سال جاری به بیش از دو برابر افزایش یافته است.

اثر ۳۰۰ میلیون دلاری گوگن
در همین حال روزنامه تایمز به نقل از دو خریدار - که به نام آنها اشاره نکرده - نوشت که خریدار تابلوی گوگین «اداره کل موزه‌های کشور» قطر بوده است. خبرنامه تخصصی بازار هنر «بائر فاکست» نیز با ذکر نام کشور قطر به عنوان خریدار تابلوی گوگن افزود که مبلغ پرداختی ۳۰۰ میلیون دلاری برای تابلوی گوگن رکورد امارات متحده عربی را به میزان ۵۰ میلیون دلار افزایش داد. امارات در سال ۲۰۱۱ برای تابلوی «ورق بازان» اثر «پل سِزان»، یک نقاش فرانسوی دیگر، بهایی ۲۵۰ میلیون دلاری پرداخته بود.
سایت بلومبرگ در ادامه گزارش به نقل از «فرانسیس بیتی»، رئیس گالری «ریچارد اِل فِین اَند کو» در نیویورک این پرسش را مطرح کرد که به راستی چند نفر در جهان وجود دارند که می‌توانند ۳۰۰ میلیون دلار برای یک اثر هنری هزینه کنند؟
 
به گفته بیتی «اگر جماعتی کوچک از آدم‌های پولدار با میلیاردها دلار در جیب نباشند که پولشان را به جای کمک به واکسن نیازمندان و راهسازی و این چیزها خرج آثار هنری نکنند، این تابلو هم ۳۰۰ میلیون نخواهد ارزید.»
 
پیش از این گران‌ترین تابلوی فروخته شده در حراجی، نقاشی «سه لَت لوسین فروید» اثر «فرانسیس بیکن» بود که در نوامبر سال ۲۰۱۳ در حراجی کریستی نیویورک به مبلغ ۱۴۲.۴ میلیون دلار به فروش رفت.
 
در ماه نوامبر ارزش کل آثار هنری امپرسیونیستی، نوگرا، پس از جنگ و معاصر فروخته شده در نیویورک به رکورد ۲.۳ میلیارد دلار رسید.
اما چه بسا فروش تابلوی «کِی ازدواج خواهی کرد؟» گوگن به این مبلغ نجومی دیگر دارندگان آثاری مشابه را به فکر وادارد که از حراج نقاشی خود صرف‌ نظر کنند. به قول ریچارد فین، صاحب یک گالری «از این به بعد مالکان آثار هنری قبل از معامله سرشان را می‌خارانند و به فکر می‌روند که بفروشم یا نه.»
 
+3
رأی دهید
-10

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    Dara20 - تهران، ایران
    بی‌ شک از دآرمد حاصل از پارس جنوبی!!!! خاک بر سر رژیم فاسد اسلامی که فقط بدنبال سرکوب ملت ایران و تولید بمب اتم و گسترش تروریسم است.
    5
    9
    ‌سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    mashady - منچستر، انگلستان
    یکی میمرد ز درد بی نوایی یکی میگفت خانم زردک میخواهی ...
    4
    7
    ‌سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    perser68 - فلوریدا، ایالات متحده امریکا
    اکثر نقاشا آدمای خوب اما فقیری بودن ، اما تابلو هاشون تا این حد پول ساز! امروز هم همینطوره. نقاشای امروزو در یابیم :(
    1
    2
    ‌سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۱
    hovakhshatare - تهران، ایران
    یه زمان شهبانو فرح پهلوی که موزه‌ی هنرهای معاصر ایران رو تاسیس کرد تعدادی از بهترین آثار هنری دنیا رو با مبلغی بسیار کم‌تر از این ارقام خریداری کرد و به این موزه آورد. موزه‌ی هنرهای معاصر ایران الان صاحب چند تا از بی‌نظیرترین آثار هنری دنیاست که در حال حاضر اکثرا هم توی زیرزمین بنا به دلایل شرعی و اسلامی در حال خاک خوردن هستند!
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.