سوئد کشور فلسطین را به رسمیت می شناسد

دولت جدید سوئد در مراسم سوگند از شناسایی فلسطین به عنوان یک کشور خبر داد


استفان لاف ون نخست وزیر جدید سوئد می گوید که کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت و به این ترتیب سوئد اولین کشور قدیمی عضو اتحادیه اروپاست که چنین می کند.

او در نطق مراسم تحلیف خود در پارلمان گفت که مناقشه میان اسرائیل و فلسطین را فقط می توان با راه حل دو کشور در کنار هم حل کرد.

او گفت که این کار باید طی مذاکره در چارچوب قوانین بین المللی انجام شود.

سوئدی ها در انتخابات ماه گذشته ائتلاف راست میانه تحت رهبری فردریک راینفلت را پس از هشت سال حکمرانی از قدرت برکنار کردند.

به این ترتیب سوسیال دموکرات ها تحت رهبری لاف ون امکان تشکیل دولتی با سایر احزاب چپگرا از جمله سبزها را یافتند.

آقای لاف ون روز جمعه گفت: "یک راه حل دو کشوری نیازمند شناسایی دو جانبه و اراده ای برای همزیستی مسالمت آمیز است. بنابراین سوئد کشور فلسطین را به رسمیت می شناسد."

سوئد به جمع بیش از ۱۳۰ کشوری ملحق می شود که فلسطین را کشور می دانند.

بیشتر ۲۸ عضو اتحادیه اروپا از شناسایی فلسطین خودداری کرده اند و کشورهایی که فلسطین را به رسمیت می شناسند - مانند مجارستان، لهستان و اسلواکی - پیش از پیوستن به اتحادیه اروپا چنین کرده اند.


کمپین طولانی

فلسطینی ها مدت هاست خواستار ایجاد یک کشور مستقل تحت حاکمیت ملی فلسطینی ها در کرانه باختری هستند به طوری که بین المقدس شرقی پایتخت آن باشد و نوار غزه هم بخشی از آن.

خبرنگاران می گویند که حرکت سوئد احتمالا با انتقاد شدید اسرائیل و آمریکا مواجه خواهد شد که استدلال می کنند یک کشور مستقل فلسطینی باید از طریق مذاکرات شکل بگیرد.

یاسر عرفات رهبر فلسطین در سال ۱۹۸۸ به طور یکجانبه وجود یک کشور فلسطینی با مرزهای پیش از جنگ ۱۹۶۷ را اعلام کرد.

در آن زمان حدود ۱۰۰ کشور عمدتا اعراب و کشورهای کمونیستی و غیرمتعدها از جمله در آمریکای لاتین فلسطین را به رسمیت شناختند.

پیمان ۱۹۹۳ اسلو میان سازمان آزادی بخش فلسطین و اسرائیل به شناسایی متقابل منجر شد. با این حال دو دهه مذاکرات جسته گریخته صلح از آن زمان تاکنون منجر به یک راه حل دایمی نشده است.

در سال ۲۰۱۲ مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ارتقای موقعیت حقوقی فلسطینی ها به "یک کشور ناظر غیرعضو" رای داد.

فلسطینی ها در سال ۲۰۱۱ برای کسب عضویت کامل در سازمان ملل تلاش کرده بودند که به علت عدم حمایت شورای امنیت سازمان ملل ناکام ماند.


یاسر عرفات رهبر فلسطین در سال ۱۹۸۸ به طور یکجانبه وجود یک کشور فلسطینی با مرزهای پیش از جنگ ۱۹۶۷ را اعلام کرد.

+64
رأی دهید
-36

shahab46 - هانوفر - المان
از اینکار کشور سوئد حالم بهم خورد
شنبه 12 مهر 1393 - 11:19
Dook - دبي - امارات
لازم نکرده که به رسمیت بشناسن .ایران بیش از سى تا چهل ساله شعار پس گرفتن سردمینهای فلسطینیها را از صهیونیستها میده و فکر کنم حالا وقتشه و شعارهاى آقاى احمدی نژاد که اسرائیل را میخواست با خاک یکسان کنه
شنبه 12 مهر 1393 - 11:54
arisha - آکسفورد - انگلیس
دمشان گرم. نشان دادند در زمینه آزادی و دموکراسی‌ در دنیا پیشتاز هستند. شهاب۴۶ حالت خوبه؟ منظورت چی‌ است حالت به هم خورد؟ یعنی‌ معتقدی فلسطینی‌ها باید تا عبد در اردوگاه‌ها زندگی‌ کنن؟.
شنبه 12 مهر 1393 - 17:48
ESFAHAN-UK-UCL - لندن - انگلیس
shahab46 - هانوفر - المان. برای اینکه حالت بهتر بشه سرتو محکممممممممم بکوب به دیوار
شنبه 12 مهر 1393 - 19:39
omid29 - برلین - آلمان
من با شهاب ۴۶ موافقم.و با اریشا لندن هم موافقم.فلسطینی‌ها نباید در اردوگاه زندگی‌ کنند بلکه اصلا نباید زنده باشن که بخوان اردوگاهی رو اشغال کنن.یه مشت ....کاش میرفتید به شهر حیفا در اسرائیل.اونوقت متوجه میشدید که این فلسطینی‌ها دقیقا مثل زالو هستن.یک مشت مردم کلاه بردار.
شنبه 12 مهر 1393 - 20:14
lafcadio - استکهلم - سوئد
دمشون گرم . هرچن که خیلی زود بود واسه تصمیمای بزرگ برای دولتی که تازه سر کار اومده .
شنبه 12 مهر 1393 - 21:54
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.