معترضان هنگ‌کنگی بی‌اعتنا به درخواست دولت در خیابان‌ها ماندند

معلوم نیست این چند ده هزار معترض، حمایت چه قدر از جمعیت هفت میلیون و دویست هزار نفری هنگ‌کنگ را دارند


انبوه جمعیت معترضان دموکراسی‌خواه در هنگ‌کنگ بی‌اعتنا به درخواست دولت برای ترک خیابان‌ها و بازگشت به خانه‌ها، به تحصن خود ادامه می‌دهند. آنها امیدوار اند با فرا رسیدن تعطیلی روز ملی، جمعیت بیشتری به تظاهرکنندگان بپیوندد.

ده‌ها هزار نفر در روزهای گذشته در بخش‌های مختلفی از شهر، بست نشسته‌اند تا دولت مرکزی چین را وادار کنند طرحش برای "بررسی صلاحیت" نامزدهای انتخاباتی را لغو کند.

انتخابات سال ۲۰۱۷ میلادی برای تعیین رئیس دولت محلی هنگ‌کنگ است. تاکنون این مقام محلی در فرآیندی زیر نظر پکن انتخاب می‌شده است.

لئونگ تسان‌یینگ، رئیس کنونی دولت هنگ‌کنگ، از معترضان خواسته است این تجمع را ترک کنند.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین هم بر حفظ نفوذ پکن بر هنگ‌کنگ تاکید کرده است.

او روز سه‌شنبه در نشستی با رهبران حزب کمونیست چین گفت که دولتش "از اجرای اصول 'یک کشور، دو نظام' عدول نمی‌کند و با ثبات قدم، از بهروزی و ثبات هنگ‌کنگ و ماکائو حفاظت می‌کند".

لئونگ تسان‌یینگ، رئیس دولت هنگ‌کنگ، درخواست معترضان برای استعفا را رد کرده است.

او قرار است روز چهارشنبه در مراسم روز ملی شرکت کند. این روز تعطیل عمومی برای بزرگ‌داشت بنیان‌گذاری حکومت کمونیستی چین در سال ۱۹۴۹ میلادی است.

مقام‌های محلی، مراسم آتش‌بازی را که قرار بوده شام‌گاه چهارشنبه برگزار شود، لغو کردند.

در همین حال آمریکا بر موضعش درباره این اعتراض‌ها تاکید کرده و گفته است که حق انتخاب واقعی بین نامزدها در انتخابات، مشروعیت رهبر هنگ‌کنگ را افزایش می‌دهد.

روز دوشنبه بریتانیا از چین خواست حق اعتراض و مصونیت تظاهرکنندگان را برای اعلام خواسته‌هایشان در چارچوب قانون به رسمیت بشناسد.

ایالات متحده هم چنین تقاضایی کرد. جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، از مقامات هنگ‌کنگ خواست از خود انعطاف بیشتری نشان دهند.


عکس پهپادی از جمعیت معترضان در هنگ‌کنگ


نگرانی پکن از تسری اعتراض‌ها

روز سه‌شنبه خیابان‌های هنگ‌کنگ نسبتا آرام بود ولی با تاریک‌شدن هوا، هزاران نفر در نقطه‌های مختلف شهر تحصن کردند.

این معترضان - شامل دانشجویان، حامیان گروه "اشغال مرکز" و دیگر افرادی که از واکنش پلیس به اعتراض‌ها شاکی شده‌اند - اطمینان خاطر دارند که تظاهرات در روز چهارشنبه گسترده‌تر می‌شود.

بست‌نشستن معترضان که شهر را قفل کرد، از روز یک‌شنبه اوج گرفت. پلیس هم با افشانه فلفل و شلیک گاز اشک‌آور جواب داد اما بعدتر پلیس عقب‌نشینی کرد و معترضان هم آرام ماندند.

رسانه‌های چین خبرهای مربوط به این اعتراض‌ها را به‌شدت سانسور کرده‌اند و در آن‌چه گزارش داده‌اند، "نیروهای مخالف تندرو" را به تحریک افکارعمومی و تشدید بحران متهم می‌کنند.

تحلیلگران می‌گویند رهبران حزب کمونیست در پکن نگران اند که جریان دموکراسی‌خواهی به شهرهای دیگر در خود چین کشیده شود.

بریتانیا در سال ۱۹۹۷ میلادی، هنگ‌کنگ را با الگوی "یک کشور، دو نظام" به چین باز گرداند. در این الگو، برخی حقوق برای هنگ‌کنگی‌ها محفوظ می‌ماند که در چین دیده نمی‌شود؛ مانند آزادی بیان و حق اعتراض.

هنگ‌کنگ هفت میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و با وجود حضور ده‌ها هزار معترض در خیابان‌ها، معلوم نیست که این معترضان چه اندازه حمایت اکثریت را با خود دارند.

برخی از اهالی هنگ‌کنگ به خبرنگاران گفته‌اند که نگران اند این اعتراض‌ها، روابط این منطقه با دولت مرکزی چین را تیره کند یا بر اقتصاد این قطب مالی جهان تاثیر منفی بگذارد.

پکن ماه پیش حکم داد که از این پس رئیس دولت هنگ‌کنگ در انتخابات تعیین شود اما نامزدها به دو سه نفر محدود شود و همان‌ها را هم باید یک شورا که نزدیک به دولت مرکزی چین است، تایید صلاحیت کند.

به این ترتیب دولت چین می‌تواند در تعیین نهایی رئیس دولت هنگ‌کنگ، اعمال نظر کند.


معترضان چشم‌به‌راه تعطیلی 'روز ملی' اند تا جمعیت بیشتری به تظاهرات بپیوندد


معترضان هنگ‌کنگی، عکس‌ها و فیلم‌های تاثیرگذاری از اعتراضات خود در اینترنت منتشر کرده‌اند و همین به مسدود شدن اینستاگرام در این شهر منجر شده است

+14
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.