مرور روزنامه‌های صبح تهران: ‌پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۳

مرور روزنامه‌های صبح تهران: ‌پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۳

روزنامه آرمان از تصویب سفر گروه پارلمانی ایران به انگلیس خبر داده و نوشته است که «کمیته سفرهای خارجی مجلس شورای اسلامی» سفر شماری از نمایندگان به این کشور را تصویب کرده است.

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بین‌الملل، نیز طی یادداشتی در روزنامه آرمان این اقدام را «آغاز فصل تازه‌ای در روابط ایران و انگلیس» توصیف کرده و نوشته است: «گروه دوستی پارلمانی مجلس که قصد عزیمت به لندن را دارد با توجه به فضای موجود اجتماعی می‌تواند زمینه‌ساز روابط بین دو کشور در حل مسائل به‌جا مانده و ایجاد فصل جدیدی در تاریخ انگلستان با ایران باشد.»

همزمان روزنامه وطن امروز عکس و تیتر یک شماره پنج‌شنبه خود را به همه‌پرسی استقلال اسکاتلند اختصاص داده و در سرمقاله‌ای با عنوان «بریتانیا مرده است، زنده‌باد آزادی» نوشته است حتی اگر این همه‌پرسی به استقلال اسکاتلند منجر نشود، «باز از نگاه آزادی‌خواهان جهان این پنج‌شنبه بهترین پنج‌شنبه خواهد بود، چرا که پیام همه‌پرسی چنان همه‌گیر شده و ولوله تجزیه بریتانیا چنان زلزله‌ای بر ساختار قرون وسطایی پادشاهی متحد انداخته که  دیگر رای "آری" یا "نه" به استقلال اسکاتلند تفاوت چندانی به حال آینده سلطنت لندن ندارد».

روزنامه شرق در شماره پنج‌شنبه خود گزارشی درباره «ترور یک بانکدار مرتبط با بابک زنجانی در مالزی» منتشر کرده و نوشته است: «پس از افشای هویت بابک زنجانی و تحریم او توسط کشورهای اروپایی و آمریکایی» یک بانکدار ایرانی- بحرینی به نام «حسین کنگانی‌نژاد» مشهور به «حسین‌نژادی» که با «بابک زنجانی در مالزی مرتبط بود ترور شده است».

«آوردگاه هسته‌ای نیویورک» نیز عنوان گزارش روزنامه شرق درباره «دور تازه مذاکرات ایران و کشورهای ۵+۱» است.

روزنامه ایران از واکنش سخنگوی دولت به انصار حزب‌الله گزارش داده و نوشته است: «سخنگوی دولت به انصار حزب‌الله درباره به راه انداختن گشت‌های ارشاد موتوری» هشدار داده و اعلام کرده است: «دولت با هر اقدام غیرقانونی در این باره برخورد می‌کند.»

این روزنامه ضمن مروری بر تشکیل انصار حزب‌الله در سال ۱۳۷۰ از سوی «حسین الله‌کرم، عبدالحمید محتشم، حجت‌الاسلام پروازی، و مسعود ده‌نمکی» یادآوری کرده است که این گروه در سال‌های دهه هفتاد «متهم به نقش‌آفرینی فعال در ماجرای کوی دانشگاه در سال ۷۸، حمله به سینما قدس در سال ۷۴، محاصره فرودگاه خرم‌آباد در سال ۷۹ و برخی اقدامات تشنج آفرین» بوده است و اکنون نیز با اصرار بر آغاز دوره تازه فعالیت خیابانی خود «نگرانی‌هایی در مردم به ویژه زنان و دختران» ایجاد کرده است.

روزنامه رسالت نیز تیتر یک خود را به بخشی دیگر از سخنان روز چهارشنبه سخنگوی دولت اختصاص داده و از قول محمدباقر نوبخت نوشته است: «ملاقاتی بین روحانی و اوباما تنظیم نشده است.»

روزنامه شهروند ضمن چاپ عکسی از سد لار در صفحه یک خود در گزارشی با تیتر «خلاص» نوشته است: «آب سد لار ته کشید» و «فقط ۸ میلیون متر مکعب از ذخیره سد لار قابل برداشت است» به این ترتیب «شرق تهران فقط ۱۰ روز دیگر آب دارد».

شیوا سعیدی، گزارش‌نویس روزنامه شهروند، در توصیف مشاهدات خود از خشک شدن دریاچه سد لار، نوشته است: «هرچه‌ که به دریاچه سد نزدیک‌تر می‌شویم اوضاع وخیم، عیان‌تر می‌شود و غم‌انگیز جلوه می‌کند؛ این‌جا را دیگر نمی‌توان سد نامید. بستر آبی سد کاملا خشکیده و جلبک‌های خشکیده و سفید روی تمام سنگ‌ها خودنمایی می‌کند. داغی آب روی خاک و سنگ‌های کنار دریاچه، حاکی از روزهای پرآبی است که سد در گذشته به خود دیده و حالا تنها خط‌های آبش مانده و آبی به سد نیست»، و هنگامی که «از بالای تأسیسات که به منظره خشک و خاک یکدست که نگاه می‌کنی، وحشتت افزون می‌شود چرا که فقط لکه‌های آب دیده می‌شود که در انبوه خاک گم شده است».

روزنامه اعتماد طرحی در پیوند با بحران آب در ایران از جمال رحمتی را در صفحه یک خود چاپ کرده و در گزارشی با تیتر «اینجا آب کیمیاست»، از «ورود دولت به بحران آب تهران با ۳۰ میلیارد تومان اعتبار» خبر داده است.

جنجال تازه بر سر خاطرات اکبر هاشمی رفسنجانی مورد توجه روزنامه‌های ابتکار، شرق و اعتماد قرار گرفته است.

روزنامه اعتماد در گزارشی با تیتر «جدال بر سر خاطرات ۵۰ سال پیش»، با اشاره به این که «مشخص شد آن «آقا» در خاطرات هاشمی ‌رفسنجانی که حاضر به مبارزه در دوره شاه نبود، «آیت‌الله مصباح‌ یزدی» است نوشته است: «اختلاف بین دو آیت‌الله بر سر حضور در حرکت‌های انقلابی در رژیم گذشته بالا گرفته است، و آیت‌الله مصباح ‌یزدی خیلی زود به اظهارات هاشمی ‌رفسنجانی در دیدار با خانواده قدوسی واکنش نشان داد».

تصویب سفر گروه پارلمانی ایران به انگلیس

روزنامه آرمان از تصویب سفر گروه پارلمانی ایران به انگلیس خبر داده و نوشته است که «کمیته سفرهای خارجی مجلس شورای اسلامی» سفر شماری از نمایندگان به این کشور را تصویب کرده است.

به نوشته این روزنامه، «رابطه میان ایران و انگلیس» در پی فراز و فرودهای پس از حمله آذرماه سال ۹۰ به سفارت این کشور در تهران اکنون در آستانه «فصل تازه‌ای» قرار گرفته است، چرا که پس از سفر هیئت پارلمانی انگلستان به ایران نوبت به هیئت ایرانی رسیده بود که به انگلستان سفر کند اما به دلیل «معضل انگشت‌نگاری» منجر شد تا هیئت ایرانی در مورد سفر به انگلیس تجدیدنظر کرده و آن را «مشروط به عدم هرگونه انگشت‌نگاری» کند و اکنون «بعد از مدتی که مجلس [نهم] در حال تصمیم‌گیری برای رفتن یا نرفتن به این سفر بود در نهایت خبرهای رسیده حاکی از تصویب این سفر است».

عباسعلی منصوری آرانی، نماینده کاشان، آران و بیدگل با تائید تصویب سفر هیئت ایرانی به انگلیس، به روزنامه آرمان گفته است: «در سه هفته گذشته نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه خود بوده‌اند تصویب سفر گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس به این کشور در کمیته سفرهای خارجی هنوز به اطلاع ما نرسیده است»، اما «ظاهرا کمیته سفرهای خارجی فعلا در مورد کلیات انجام این سفر تصمیم‌گیری کرده ولی جزئیات سفر یعنی زمان و چگونگی انجام سفر نیز باید در این کمیته مصوب شود که قطعا در این زمینه بر اساس مصالح ملی تصمیم‌گیری خواهد شد».

این نماینده مجلس نهم با اشاره به این که «طبق روال مرسوم گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران در پارلمان انگلیس از گروه همتای خود در پارلمان ایران برای سفر به این کشور دعوت کرد» گفته است: «این دعوت از طریق وزارت خارجه انگلیس به وزارت خارجه ایران منعکس شده و وزارت خارجه ایران نیز تصمیم‌گیری درباره این سفر را به عهده کمیته سفرهای خارجی گذاشته است.»

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بین‌الملل، نیز طی یادداشتی در روزنامه آرمان با اشاره به این که «روابط ایران و انگلستان از فراز و نشیب‌های فراوانی برخوردار بوده است»، از لندن به عنوان « حل چالش‌های ایران با غرب» در سال‌های پس از انقلاب یاد کرده و یادآوری کرده است که پس از حمله آذرماه سال ۹۰ به سفارت انگلیس در تهران که تحت عنوان «عنوان جوشش مردمی» به «تعطیلی سفارتخانه دو کشور» منجر شد، تصوب سفر هیئت پارلمانی ایران به انگلیس فصل تازه‌ای در روابط دو کشور است.

یادداشت‌نویس روزنامه آرمان همچنین نوشته است که «دولت روحانی با شعار ارتباط سازنده با جهان تحت ‌تاثیر دکترین تنش‌زدایی در سطح منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آرام‌آرام زمزمه رابطه ایران با انگلستان را آغاز کرده و به احتمال آن قوت بخشید» و حالا «با برداشتن گام‌هایی از سوی طرفین به واسطه حضور توامان در روند مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ زمینه‌های خوبی برای از سرگرفتن این رابطه و در راس آن بازگشایی سفارتخانه‌ها فراهم شده است».

مهدی مطهرنیا تاکید کرده است: «گروه دوستی پارلمانی مجلس که قصد عزیمت به لندن را دارد با توجه به فضای موجود اجتماعی می‌تواند زمینه‌ساز روابط بین دو کشور در حل مسائل به‌جا مانده و ایجاد فصل جدیدی در تاریخ انگلستان با ایران باشد.»

همزمان روزنامه وطن امروز عکس و تیتر یک شماره پنج‌شنبه خود را به همه‌پرسی استقلال اسکاتلند اختصاص داده و در سرمقاله‌ای با عنوان «بریتانیا مرده است، زنده‌باد آزادی» نوشته است حتی اگر این همه‌پرسی به استقلال اسکاتلند منجر نشود، «باز از نگاه آزادی‌خواهان جهان این پنج‌شنبه بهترین پنج‌شنبه خواهد بود، چرا که پیام همه‌پرسی چنان همه‌گیر شده و ولوله تجزیه بریتانیا چنان زلزله‌ای بر ساختار قرون وسطایی پادشاهی متحد انداخته که  دیگر رای "آری" یا "نه" به استقلال اسکاتلند تفاوت چندانی به حال آینده سلطنت لندن ندارد».

این روزنامه که صاحب امتیاز آن مهرداد بذرپاش نماینده نزدیک به جبهه پایداری در مجلس نهم است از اتحادیه اروپا به عنوان «مجمع نوکران کاخ‌های سفید آمریکا و باکینگهام بریتانیا» نام برده و این اتحادیه را به مقابله و مخالفت با استقلال «اسکاتلند، جمهوری‌های کاتالونیا، ولز، باسک و فلاندر» متهم کرده و نوشته است: «اتحادیه مزور اروپا که در قامت مزدور ناتو طی ربع قرن اخیر، حمایت از تجزیه کشورهای هم‌جوار و هم‌پیمان روسیه در شرق اروپا را از نان شب هم واجب‌تر می‌دانست و حتی به کاسه داغ‌تر از آش تجزیه‌طلبی در مناطق خارج از قلمرویش از کردستان عراق گرفته تا سین‌کیانگ چین تبدیل شده بود، وقتی نوبت به غرب و شمال اروپا رسید حتی از استانداردهای دوگانه مرسوم هم فراتر رفته، «خود را به کری زده و فراتر از آن، تهدیدشان هم کرده است».

روایت روزنامه شرق از جزئیات ترور بانکدار مرتبط با بابک زنجانی در مالزی

روزنامه شرق در شماره پنج‌شنبه خود گزارشی درباره «ترور یک بانکدار مرتبط با بابک زنجانی در مالزی» منتشر کرده و نوشته است: «پس از افشای هویت بابک زنجانی و تحریم او توسط کشورهای اروپایی و آمریکایی» یک بانکدار ایرانی- بحرینی به نام «حسین کنگانی‌نژاد» مشهور به «حسین‌نژادی» که با «بابک زنجانی در مالزی مرتبط بود، ترور شده است».

علی شمس ‌اردکانی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، یک روز پیش در مصاحبه با شماره چهارشنبه روزنامه شرق به حضور گروه‌های مافیایی در پرونده بابک زنجانی ضمن اشاره به اصرار بابک زنجانی بر موجود بودن ۲٫۵ میلیارد دلار از دارایی‌هایش در یک بانک در مالزی گفته بود: «بانکی که ایشان در مالزی معرفی کرده بود یک بانک تک‌ویترینی بود که توسط یک ایرانی - بحرینی تاسیس شده و اداره می‌شد. این شخص چندین‌ بار سعی کرده بود در سیستم بانکی ایران نفوذ کند، اما موفق نشده بود ولی به محض برملا شدن مسائل بابک زنجانی او را در یک حادثه مرموز در پارکینگ مجتمع مسکونی‌اش در کوآلالامپور ترور شده یافتند.»

روزنامه شرق در شماره پنج‌شنبه خود نوشته است که «نام واقعی این بانکدار "حسین کنگانی‌نژاد" و مشهور به حسین‌نژادی» است که «در سال ۱۳۱۷ در شهر "سیراف" در نزدیکی بوشهر متولد شده و در نوجوانی به کشور بحرین مهاجرت کرده بود».

نزهت امیرآبادیان گزارش‌نویس روزنامه شرق درباره سوابق حسین کنگانی‌نژاد بانکدار مرتبط با بابک زنجانی نوشته است که «او در رشته اقتصاد و در کشور آلمان تحصیل کرده و سپس به بحرین بازگشت. در بحرین به "حسین‌نژادی" مشهور بود. پس از آن به تاسیس چند شرکت اقتصادی، کشتی‌سازی و بانک مبادرت کرد و همزمان به شرکت‌های بزرگ اقتصادی کشورهای منطقه نیز مشاوره می‌داد. در ادامه به جنوب شرق آسیا و مالزی مهاجرت کرده و چند شرکت اقتصادی تاسیس می‌کند» و حتی «گفته می‌شود موفقیت حسین‌نژادی تا حدی بوده که او در مقطعی به مهاتیر محمد نخست‌وزیر سابق مالزی نیز در زمینه اقتصادی مشاوره می‌داد».

این روزنامه همچنین از حسین کنگانی‌نژاد به عنوان موسس «بانک مالزیایی AmBank یا Arab-Malaysia Bank  »  نام برده و نوشته است که او تاسیس این بانک مرتبط با بابک زنجانی را «در کنار ده‌ها فعالیت بین‌المللی دیگر، از جمله تاسیس بانک سرمایه‌گذاری خاورمیانه در جزیره لابوآن و مالکیت برند معروف پلیکان را در کارنامه خود دارد».

به نوشته روزنامه شرق، «روز ۲۹ ژوییه ۲۰۱۳، ۷ مرداد ۹۲، خبری در اغلب رسانه‌های مالزیایی از جمله خبرگزاری رسمی مالزی و روزنامه "استار" منتشر شد که از ترور رئیس و بنیانگذار گروه مالی AmBank ، بانک عرب مالزی، در یک پارکینگ در کوآلالامپور خبر می‌داد و سایت خبری مالزین این‌سایدر که به ‌عنوان اولین رسانه این خبر را پوشش داد در خبر اولیه خود مقتول را فردی ایرانی با اقامت دایم مالزی معرفی کرد و در توضیح حادثه نوشت: بنیانگذار گروه مالی AmBank در پارکینگی در نزدیکی دفتر مرکزی این بانک در کوآلالامپور به ضرب گلوله از پای درآمد».

این روزنامه به استناد گزارش رسانه‌های مالزی درباره «ترور حسین کنگانی‌نژاد» نوشته است: «ترور این گونه صورت گرفت که این مرد ۷۵ ساله در حالی که سرگرم صحبت‌کردن با همکارش بود، توسط سه ‌نفر مورد خطاب قرار می‌گیرد و پس از این که به سمت صاحب ‌صدا برمی‌گردد، مورد اصابت گلوله قرار می‌گیرد. نکته عجیب در گزارش‌های اولیه رسانه‌های مالزیایی این است که به فاصله کمی پس از انتشار خبر ترور، ایرانی ‌بودن این فرد از خبرها حذف می‌شود.»

به نوشته شرق، در جریان این ترور «دو گلوله به قفسه سینه حسین کنگانی‌نژاد (حسین‌نژادی) و دو گلوله نیز به دست‌وپای همسرش اصابت می‌کند. کنگانی‌نژاد در دم جان خود را از دست می‌دهد اما همسر او جان سالم به‌ در می‌برد و در بیمارستانی در مالزی بستری می‌شود» و سرانجام در تابستان سال جاری «دادگاه عالی کوآلالامپور پس از رسیدگی به پرونده "کونگ سویی کوانگ" متهم ۴۵ ساله قتل این بانکدار ایرانی، او را به اعدام محکوم کرد. وی همچنین در دادگاه، متهم به تلاش برای کشتن همسر ۴۹ ساله حسین‌نژادی شد و در این ارتباط نیز به ۱۸سال حبس محکوم شد»، ضمن این که اواخر بهمن‌ماه سال گذشته نیز دادگاهی در مالزی «یک راننده تاکسی را به جرم مشارکت در قتل بانکدار سرشناس ایرانی و همکاری با قاتل در صحنه قتل و فراری‌ دادن ضارب با خودرو به ۱۴ سال زندان محکوم کرد. این راننده تاکسی ۴۶ ساله نیز شش روز پس از قتل این بانکدار به همراه یک قبضه کلت و چهار گلوله دستگیر شده بود».

این روزنامه همچنین نوشته است: «اگرچه این گزارش می‌افزاید که تحقیقات پلیس نشان می‌دهد این بانکدار به دلیل معامله املاک به ارزش بیش از صد میلیون رینگیت (بیش از ۳۰میلیون‌ دلار) به قتل رسیده است؛ اما ظاهرا پشت ‌پرده این قتل هنوز روشن نیست.»

شرق یادآوری کرده است که روز چهارشنبه ۲۶ شهریورماه «تنها چند ساعت پس از انتشار مصاحبه این روزنامه با علی شمس اردکانی که در آن برای نخستین بار به «ترور بانکدار مرابط با بابک زنجانی» اشاره شده بود، «فیس‌بوک منتسب به بابک زنجانی که همچنان فعال است مطلبی با عنوان "بدبختی ما" منتشر کرد و در این مطلب ضمن معرفی حسین‌نژادی، ارتباط این پرونده قتل با بابک زنجانی را مورد تمسخر قرار داد و این در حالی است که در مصاحبه رئیس کمیسیون انرژی اتاق بارزگانی اسمی از این بانکدار برده نشده بود».

هشدار سخنگوی دولت به انصار حزب‌الله

روزنامه ایران از واکنش سخنگوی دولت به انصار حزب‌الله گزارش داده و نوشته است: «سخنگوی دولت به انصار حزب‌الله درباره به راه انداختن گشت‌های ارشاد موتوری» هشدار داده و اعلام کرده است: «دولت با هر اقدام غیرقانونی در این باره برخورد می‌کند.»

به نوشته این روزنامه، روز چهارشنبه ساعتی پس از آن که انصار حزب‌الله از تشدید فعالیت‌های خود خبر داد، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت از همه دستگاه‌های مربوط خواست وظایف و برخوردهای قانونی خود در این باره را انجام دهند.

محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه هیئت دولت و در پاسخ «به ادعای انصار حزب‌الله مبنی بر این که هزینه این اقدامات را به جان خریده‌اند» گفته است: «برای کسی صورت حساب نمی‌فرستند، این هزینه به پای اسلام نوشته می‌شود.»

به گزارش روزنامه ایران، سخنگوی دولت با اشاره به «گروه‌های تروریستی فعال در منطقه» گفته است: «در حال حاضر عده‌ای در کشورهای همسایه به‌ویژه در عراق در تلاش هستند تا چهره‌ای خشن و غیرمنطقی از اسلام عزیز به جهانیان ارائه دهند. با توجه به اوضاع منطقه و تحرک برخی گروه‌ها که به نام اسلام انجام می‌شود، این شیوه‌ها مورد تأیید نیست.»

این روزنامه همچنین نوشته است که محمدباقر نوبخت با بیان این که «ما اعتقاد نداریم که بدحجابی نسبت به گذشته تشدید شده است» تأکید کرده است که «بانوان ما باید مورد تکریم باشند. قانون سازوکار برخورد با این مسئله را مشخص کرده است و هرنوع روش غیرقانونی و بی‌احترامی به بانوان برای دولت پذیرفتنی نیست».

سخنگوی دولت حسن روحانی همچنین گفته است: «روش‌های غیرفرهنگی و خشنی که گاهی برخی استفاده می‌کنند، گرچه ممکن است از سر مسئولیت یا اعتقاد باشد، اما این روش‌ها در گذشته نه تنها مؤثر نبوده، بلکه باعث تشدید این امر نیز شده است.»

روزنامه ایران تاکید کرده است که محمدباقر نوبخت «با تحذیر از برخوردهای تند و فیزیکی» گفته است که «بدحجابی یک مشکل فرهنگی است و باید متناسب با آن از سازوکارهای فرهنگی استفاده کنیم. البته همه روش‌های فرهنگی هم متناسب نیست و باید از روش‌های مناسب خاص خود برای این امر استفاده کنیم».

این روزنامه یادآوری کرده است که اظهارات محمدباقر نوبخت اندکی پس از آن مطرح شد که «انصار حزب‌الله در اطلاعیه‌ای با اعلام شماره تلفنی در سایت خود، برای راه انداختن گشت‌های موسوم به امر به معروف و نهی از منکر فراخوان داد» و برای آن چه «تکمیل و گسترش گروه‌های سیار امر به معروف و نهی از منکر» عنوان کرد، از «برادران داوطلب» خواست شعار «یا حسین» و از «خواهران متقاضی» درخواست کرد شعار «یا زینب» را به این شماره تلفن پیامک کنند.

هفته گذشته عبدالحمید محتشم، دبیرکل انصار حزب‌الله، از بسیج ۳ هزار زن و هزار مرد برای گسیل به خیابان‌های تهران و شهرهای دیگر برای ارشاد زنان و دختران خبر داده بود، اما روزنامه ایران در گزارش شماره پنج‌شنبه خود با اشاره به تشکیل انصار حزب‌الله در سال ۱۳۷۰ از سوی حسین الله‌کرم به همراه عبدالحمید محتشم و  حجت‌الاسلام پروازی، مسعود ده‌نمکی» نوشته است که در سال‌های دهه هفتاد، «اصلاح‌طلبان انصار حزب‌الله را متهم به نقش‌آفرینی فعال در ماجرای کوی دانشگاه در سال ۷۸ ، حمله به سینما قدس در سال ۷۴، محاصره فرودگاه خرم‌آباد در سال ۷۹ و برخی اقدامات تشنج‌آفرین دیگر کرده و از آنان با عنوان  گروه فشار و "لباس‌شخصی" یاد می‌کردند».

روزنامه ایران همچنین یادآوری کرده در اواسط  دهه هشتاد با پایان دولت اصلاحات، فعالیت انصار حزب‌الله هم فروکش کرد و تغییراتی درون این گروه رخ داد و «برخی از اعضای مؤثر این تشکل به دولت احمدی‌نژاد پیوستند؛ حسین الله‌کرم استاد دانشگاه شد؛ مسعود ده‌نمکی فیلمسازی را انتخاب کرد و حجت‌الاسلام پروازی هم کنار کشید. انصار حزب‌الله هم اگر چه گاهی انتقادهایی را متوجه دولت می‌کرد اما اوج رفتارهای اعتراضی‌شان در پایان دولت دوم احمدی‌نژاد تلاش برای متوقف کردن اکران فیلم‌هایی چون «زندگی خصوصی» و فیلم «گشت ارشاد» بود، اما پس از تشکیل دولت حسن روحانی بار دیگر این گروه از اردیبهشت سال جاری فعالیت‌های خیابانی خود را آغاز کرد و از جمله در چند مورد به عنوان «اعتراض به بدحجابی» در تهران راهپیمایی کردند».

این روزنامه در عین حال نوشته است که «بازگشت انصار حزب‌الله به خیابان و نحوه برخورد با  فضای جامعه با چند اتفاق همراه بود»، از جمله این که «غیر از یکی دو سایت خبری هیچ رسانه دیگری از این حضور مجدد استقبال نکرد» و حتی «صدا و سیما هم در واکنشی از این تشکل خواست اقدامات و منویات خود را در چارچوب قانون دنبال کند».

روزنامه ایران ضمن هشدار نسبت به پیامدهای فعالیت خیابانی انصار حزب‌الله و از جمله درگیری‌های «منتهی به ضرب و جرح»، و نگرانی‌های مردم به ویژه زنان و دختران از فعالیت‌های «فراقانونی» این گروه نوشته است: «هر چند سخنگوی دولت اطمینان داد که دولت اجازه برخورد خارج از قانون و احترام به هیچ گروهی را نخواهد داد و از دستگاه‌های مسئول خواست به وظیفه خود در این باره عمل کنند اما مشخص نیست این برخورد شامل فعالیت‌هایی چون انتشار اخبار نگران‌کننده خواهد شد یا نه؟»

جدال بر سر خاطرات ۵۰ سال پیش؛ واکنش‌ها به خاطرات هاشمی رفسنجانی از مصباح یزدی

روزنامه اعتماد در گزارشی با تیتر «جدال بر سر خاطرات ۵۰ سال پیش» با اشاره به این که «مشخص شد آن «آقا» در خاطرات هاشمی‌ رفسنجانی، آیت‌الله مصباح ‌یزدی» است، نوشته است: «اختلاف بین دو آیت‌الله بر سر حضور در حرکت‌های انقلابی در رژیم گذشته بالا گرفته است، و آیت‌الله مصباح‌ یزدی خیلی زود به اظهارات هاشمی ‌رفسنجانی در دیدار با خانواده قدوسی واکنش نشان داد.»

این روزنامه با اشاره به این که دو روز پیش اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار با خانواده علی قدوسی گفته بود: «آقایی می‌گفت مبارزه با شاه حرام است، می‌خواهم کار علمی کنم. از کم‌فروشی این آقا، کار به جایی رسید که رهبری ۱۰ سال با او قهر بودند» نوشته است: «این سخنان روز سه‌شنبه روی خروجی سایت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت»، و همان روز هم حسن خمینی با کنایه‌ای مشابه کنایه‌های هاشمی‌ رفسنجانی گفت که «کسانی هستند که وقتی طرفداری از امام نان نداشت و شکنجه و زندان و اعدام داشت، یار ایشان بودند. در حالی که خیلی‌ها بعدا به سفره آماده رسیدند و شدیدا طرفدار امام شدند و الان کاتولیک‌تر از پاپ شده‌اند».

یه گزارش روزنامه اعتماد، «هنوز ۲۴ ساعت هم از انتشار این اظهارات نگذشته بود که قسمتی از یک گفت‌وگوی منتشر نشده از آیت‌الله مصباح ‌یزدی با حبیب‌الله عسکراولادی را روی خروجی خود قرار داد که به اختلاف او با هاشمی ‌رفسنجانی بر سر منافقین [مجاهدین خلق] مربوط می‌شد. ساعاتی بعد هم حمید روحانی وارد گود شد و به جانبداری از آیت‌الله مصباح ‌یزدی تلاش کرد تا پاسخ آیت‌الله هاشمی‌ رفسنجانی را بدهد.»

این روزنامه نوشته است که محمدتقی مصباح‌ یزدی در توضیحاتی که روز چهارشنبه روی سایت خود قرار داد «دلیل اختلافش با هاشمی ‌رفسنجانی» بر سر حمایت و همکاری با مجاهدین خلق را «عدم شناخت» این افراد توصیف و عنوان کرده است که «در سال‌های مبارزه با حکومت شاه، آیت‌الله هاشمی ‌رفسنجانی در دیداری با آیت‌الله مصبـاح ‌یـزدی از وی می‌خواهد تا در یک "جبهه ضد امپریالیسم" حضور پیدا کند و هاشمی ‌رفسنجانی در آن جلسه گفته است که ما باید با تمام گروه‌هایی که ضد امپریالیسم هستند از مارکسیست‌ها، مجاهدین، طرفداران شریعتی تا طرفداران صالحی نجف‌آبادی و دیگران اتحاد داشته باشیم و مخالفت را کنار بگذاریم و فقط با امپریالیسم مبارزه کنیم»، اما جواب آیت‌الله مصباح هم به این پیشنهاد یک چیز بوده است: من کار شما را تخطئه نمی‌کنم. شما پیش خدا حجت دارید و کارتان را بکنید، اما من تا آنها را نشناسم، تایید نمی‌کنم».

روزنامه اعتماد همزمان از قول محمد هاشمی، برادر علی‌اکبر هاشی رفسنجانی، نوشته است: «کسانی که سعی دارند خاطرات آیت‌الله هاشمی را مخدوش جلوه دهند از افشای این خاطرات وحشت دارند»، چرا که «در شرایط فعلی عده‌ای به دنبال میراث‌خواری انقلاب هستند و می‌خواهند از این خوان بهره‌‌ای به نفع خودشان ببرند. طبعا این افراد کسانی که سابقه‌ای در انقلاب دارند، با امام [آیت‌الله خمینی] رابطه نزدیکی داشته‌اند و در جریان ریز مسائل هستند را مانعی برای خود می‌بینند. بنابراین سعی می‌کنند قصاص قبل از جنایت کنند. سعی می‌کنند خاطرات آیت‌الله هاشمی را زیر سوال ببرند که اگر روزی بیان شد بگویند ما که گفتیم آقای هاشمی خاطرات مخدوشی دارد و قابل استناد نیست.»

روزنامه اعتماد یادآوری کرده است که «این نخستین بار نیست که خاطرات هاشمی‌رفسنجانی تبدیل به یک جریان حاشیه‌ساز شده است»، و چند ماه پیش نیز «برخی از گروه‌های منتقد دولت روحانی» در  مستندی با عنوان «من روحانی هستم» نیز «مدعی بودند که ساخت این مستند به استناد خاطرات هاشمی ‌رفسنجانی صورت گرفته است. خاطراتی که هنوز هم پرده‌برداری از قسمت‌های جدید آن انگار بدون حاشیه امکان‌پذیر نیست»

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.