آشنایی با ۱۲ واقیعیت درباره موز
ما در این بخش اسم موز را «میوهی همیشه خندان» گذاشتهایم. یکی از میوههای پرطرفدار و صد البته خوشمزه که خوشبختانه در بازار میوه و ترهبار به وفور یافت میشود؛ اما اطلاعات دقیقتان در مورد این میوه تا چه اندازه است؟
آیا تا به حال یک درخت موز را از نزدیک دیدهاید؟ آیا میدانید که موز دارای خاصیت رادیواکتیو است؟ آیا در مورد ارزش غذایی آن اطلاعات کافی دارید و یا اینکه میدانید یکی از آن میوههای آلرژیزاست؟ آیا میدانید بزرگترین تولیدکنندهی این میوه کدام کشور است؟ در این مطلب قصد داریم وقایعی در مورد این میوهی خندان را با شما در میان بگذاریم. لطفاً همراهمان باشید.
موز حاوی خواص رادیواکتیو است
باید بدانید که موز حاوی میزان زیادی پتاسیم است و همین خاصیت نیز از آن یک میوهی حاوی خواص رادیواکتیو ساخته است. حدود 600 عدد موز به اندازهی عکس رادیوگرافی قفسهی سینه رادیواکتیویته دارد. باید بدانید که پتاسیم موجود در این میوه برای حفظ تعادل سدیم/پتاسیم بدن مفید است و باعث کنترل فشارخون نیز میشود. موز یک میوهی انرژیزای فوقالعاده است.
موز رنگبندی دارد
احتمالاً تصور میکنید که موز زرد است و نارس آن سبز؛ اما باید بدانید که در بین 500 گونهی متفاوت موز برخی قرمز و برخی بنفش هستند. موزهای قرمز از موزهای زردرنگ کوچکتر و گوشتالوتر و از تمشک شیرینتر هستند. موزهای بنفش در آسیای جنوب شرقی کشت میشوند و معمولاً در آشپزخانه و برای پخت و پز مورد استفاده قرار میگیرند.
موز به شکل دست میروید
موزها در دستههای 10 تا 20 عددی میروید که به آن پنجهی دست گفته میشود. هر یک عدد موز موجود در این گروه را یک انگشت میگویند. در واقع هر عدد موز یکی از انگشتهای این دست محسوب میشود.
کشور هند بزرگترین تولیدکنندهی موز است
کشور هند با تولید سالانه بیش از 16 میلیون تن موز در صدر کشورهای تولیدکنندهی این میوه قرار دارد. باید بدانید بیش از 100 کشور در سرتاسر جهان به کشت موز مشغولاند که از مهمترین آنها میتوان به تایلند، مکزیک، برزیل و اکوادور اشاره کرد.
موز حاوی ارزش غذایی بالایی است
خوشبختانه این روزها موز همه جا دیده میشود و قیمت آن در مقایسه با میوههای دیگر بالا نیست. این میوه منبع پتاسیم، کربوهیدراتها، فیبر و ویتامین C است و یکی از میانوعدههای مغذی محسوب میشود. این میوهی خوشمزه که به راحتی قابلحمل است انرژی خوبی نصیبتان میکند. باید بدانید که 100 گرم از این میوه به همین میزان کالری دارد. بهتر است بدانید که بیشترین میزان آنتیاکسیدانها و ویتامینها در موزها کاملا رسیده قرار دارند. بهتر است اجازه دهید موزها کاملا رسیده و نرم شوند و بعد آن را میل کنید.
موز مناسب برای تسکین دندانهای تازه روییدهی کودکان
موز میوهی نرمی است و برای بچههایی که شروع به غذا خوردن کردهاند فوقالعاده است. همچنین برای آنهایی که دندان درآورده و دنداندرد دارند نیز مفید است.
برای تسکین دندانهای تازه در آمده موز پوستکنده و یخزده فوقالعاده است به خاطر اینکه موز سرد باعث تسکین لثهها میشود.
تاریخچه موز طولانی است
ردپای موز در متون قدیمی اسلامی و همچنین در بین یونانیها، رومیها و هندوها دیده شده است. باستانشناسان مدارکی یافتهاند که نشان میدهد احتمالاً موز اولین میوهای بود که توسط بشر کشت شده است. پس تا میتوانید از میوهی آبا و اجدادی مصرف کنید.
پوست موز نیز خوراکی است
با وجود اینکه پوست موز بافتی رشتهدار و سفتتر از خود میوه دارد اما قابل خوردن است. در بعضی از کشورها، پوست موز برای تهیهی سرکه و غیره استفاده میشود.
موز نیز میتواند آلرژیزا باشد
موز نیز مانند آووکادو حاوی یک ترکیبات شیمیایی است که در برخی از افراد آلرژیک به میوههای خانوادهی لاتکس حساسیت ایجاد میکند. توجه داشته باشید افرادی که به لاتکس حساسیت دارند احتمالاً به موز نیز حساسیت خواهند داشت. با این حال پختن موز میتواند روشی برای کاهش اثرات این ترکیب آلرژیزا باشد.
موز در خدمت سلامت پوست
گاهی سردردهای عروقی ناشی از کمبود پتاسیم است و موز به دلیل دارا بودن این مادهی معدنی میتواند درمان موثری برای آن باشد. علاوه بر این پوست این میوه برای تسکین خارش و تورم ناشی از نیش حشرات فوقالعاده است. باید بدانید که موز برای تسکین کهیر نیز موثر است. موز همچنین یکی از درمانهای طبیعی برای دل درد نیز محسوب میشود.
موز به مرور زمان شیرینتر میشود
نشاستهی موجود در میوهها به مرور زمان و با رسیدن میوه به قند تبدیل میشود در نتیجه میوهی مورد نظر شیرینتر میشود. برای اینکه روند رسیدن موز را سرعت بدهید میتوانید آن را در یک پاکت کاغذی قرار دهید.
موز برای استحکام استخوانها
استحکام استخوانها نیاز به کلسیم کافی دارد. گاهی مصرف کم کلسیم و همچنین عدم جذب کافی آن باعث کمبود آن شده و سلامت استخوانها را به خطر میاندازد. خوشبختانه موز میتواند توانمندی بدن برای افزایش جذب کلسیم را بیشتر کند. توجه داشته باشید هر چه میزان جذب کلسیم در بدن بیشتر باشد استحکام استخوانها هم بیشتر میشود. برای داشتن استخوانهای محکم از ورزش نیز غافل نشوید.