شرط دانستن زبان برای "مهاجرت همسران" به آلمان تعدیل می‌شود

 براساس قوانین آلمان، هرکس بخواهد به همسر خارجی خود در این کشور بپیوندد، باید امتحان زبان بدهد. دیوان‌عالی اروپا به این روش اعتراض کرده است. اکنون آلمان می‌خواهد "شرایط ویژه" را در نظر بگیرد.

اگر همسر شما یک خارجی مقیم ‌آلمان است، شما نیز مجازید در کنار او اقامت آلمان را بگیرید. ولی به یک شرط: اول باید امتحان زبان آلمانی را بگذرانید. مقام‌های آلمانی می‌گویند این قانون برای جلوگیری از ازدواج‌های مصلحتی است. دیوان عدالت اروپا ‌اعمال این محدودیت را که عمدتا در قبال مهاجران ترک اعمال می‌شود، مورد انتقاد قرار داده است. آلمان قصد دارد در ‌آینده نیز این قاعده را رعایت کند، اما حاضر شده است در "موارد خاص" به پایه زبانی پائین‌تر نیز برای صدور ویزا رضایت بدهد.

به گفته وزارت کشور و وزارت خارجه آلمان دیوان عدالت اروپا این مقررات را مغایر با قوانین اتحادیه اروپا ندانسته است. با این حال بیشترین نکته مورد انتقاد دیوان عدالت اروپا این است که آلمان هیچ جایی برای موارد استثنایی مدنظر قرار نداده است. اکنون مقامات آلمانی آمادگی خود را برای تجدید‌نظر در قوانین به‌گونه‌ای که نظر دیوان‌عالی اروپا را رعایت کند اعلام کرده‌اند.

به عنوان نمونه از امتحان زبان به عنوان شرط گرفتن اقامت خودداری خواهد شد در صورتی‌که «همسر شهروند خارجی مقیم آلمان امکان فراگیری زبان را نداشته باشد یا علیرغم تلاش بسیار نتواند ظرف یک سال به سطح مورد انتظار برسد». اگرچه روی سخن این قوانین عمدتا مهاجران ترک‌تبار هستند، اما سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرده است که این قانون شامل حال همه خارجی ها می‌شود.




شرط گرفتن اقامت آلمان برای پیوستن به همسر فراگیری زبان آلمانی است. این شرط اکنون تعدیل می‌شود.



ترک‌های آلمان ناراضی

ترک‌های آلمان با نارضایتی به این قانون نگاه می‌کنند. صفدر سینار، رئیس این جامعه آن را «نقض بی‌سابقه قانون اساسی» خوانده و از وزیر کشور سوسیال دمکرات انتقاد کرده که چرا از نظر خود در این زمینه کوتاه آمده است. حزب سوسیال دمکرات آلمان پیش‌تر خواهان لغو کامل این قانون شده بود.

سینار گفته است که جامعه ترک‌ها علیه تصمیم دولت آلمان اعتراض خواهد کرد و شکایتی را به کمیسیون اتحادیه اروپا ارائه خواهد داد.

حزب سبزهای آلمان گرفتن امتحان زبان برای دادن اجازه زندگی مشترک اعضای خانواده در آلمان را مغایر قوانین اتحادیه اروپا دانسته و از آن به عنوان یک سفسطه نام برده است که باید حذف شود.

تخصص کارساز‌تر از همسر

اگرچه آلمان از سال ۲۰۰۷ شرایط را برای رسیدن زوج‌ها به یکدیگر سخت‌تر کرده، اما قوانین اقامت و کار متخصصان را از سال ۲۰۰۹ تا حدودی ساده‌تر کرده است.

اقتصاد آلمان با مشکلات ناشی از کمبود نیروی متخصص در رشته‌های برنامه‌ریزی رایانه، مهندسی و پزشکی روبروست. بر اساس آمار اداره‌ی مرکزی کار این کشور که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، آلمان تا سال ۲۰۲۵ به ۶ میلیون نیروی متخصص نیاز دارد. برای تأمین این نیاز، مهاجرت دست‌کم دو میلیون نیروی کار با مدرک کارشناسی ارشد به این کشور ضروری است.

بین سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۱۰، تنها ۱۸ هزار تن از کشورهای غیر عضو اتحادیه‌ی اروپا به آلمان مهاجرت کرده‌اند.

+21
رأی دهید
-10

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    m.reza1 - تهران، ایران
    از ایرانیان عزیزی که در خارج از ایران زندگی می کنند خواهش می کنم به تصمیم گیری من برای ماندن یا رفتن از ایران کمک کنند،. من .... 33 ساله هستم و همسر و یک فرزند دختر دارم. وضع مالی من هم بد نیست اما به خاطر شرایط ایران خیلی دوست دارم از اینجا مهاجرت کنم و برم آلمان، شرایط مهاجرت هم مهیاست اما تصمیم ماندن یا رفتن برام خیلی سخته. تردید های زیادی دارم، که نکنه بعد از مهاجرت مشکلات زیادی گریبانم رو بگیره و موقعیت خوبی رو که در ایران دارم رو از دست بدم. و اونجا هم موفقیتی کسب نکنم. یا اینکه همسر و فرزندم به دلیل اینکه اونجا دوست و آشنایی نداریم دچار مشکل بشن، یا اینکه خودم موفق نشم کار درستی دست و پا کنم. خواهشمندم از تجربیات و نظرات خودتون برام بگین...
    0
    0
    شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    Hojati 47 - استکهلم‌-سوئد - استکهلم‌-سوئد
    البته حق هم دارن..من یک دوست دارم که الان حدود ۱۶ ساله که اینجاست و امان از زبان
    ‌پنجشنبه 23 مرداد 1393 - 12:06
    فراز_نروژ - تونسبرگ - نروژ
    در کشور هلند هم همسران باید قبل از ورود به کشور زبان هلندی را بلد باشند. در نروژ فرد باید در دو سال گذشته و امسال و سال بعد دارای شغل ثابت با حقوق بیش از 242 هزار کرون باشد به اضافه چند شرط ساده. زبان نروژی را همینجا در عرض یکسال به آدم خرفهم میکنند!
    ‌پنجشنبه 23 مرداد 1393 - 11:51
    behzad1900 - استکهلم - سوئد
    این ترکیه‌های احمق آلمان را قبضه کردن،آلمانی‌ها هم به ساز اونها میرقصند
    ‌پنجشنبه 23 مرداد 1393 - 18:49
    reza_2014 - لندن - انگلیس
    در انگلیس هم این قانون خیلی وقت پیش آمد.
    ‌پنجشنبه 23 مرداد 1393 - 20:15
    fitx-germany - کلن - آلمان
    اروپا هر قانونی که می‌خواد میذاره،آلمان کار خودشو میکنه،اروپا یعنی‌ آلمان،همش حرفه خودشونو میزنند.خیلی‌ قالتاق شدند جدیدند.دیگه پای حرفه خودشون هم وای نمیستند.همش صبح تا شب دارن به خارجیها فحش میدان.هر اتفاقی‌ که میفته میگن تقصیره خارجیهاست.من خودم نصف آلمانی‌ هستم ،ولی‌ بعضی‌ جاها روم نمیشه بگم۲-۳ ساله که اینطوری شده.از وقتی‌ که این رمانی‌ها و بلغارها اومدن اینجا .دیگه از همه خارجیها گله میکنند.میرسند که آلمان هم مثه انگلیس و فرانسه بشه
    ‌پنجشنبه 23 مرداد 1393 - 22:08
    آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک
    behzad1900 - استکهلم - سوئد, صفات خودت را به بقیه نسبت نده
    شنبه 25 مرداد 1393 - 09:38
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.