نیمی از دختران ایرانی تجربه آزار جنسی دارند؛ هیچ بانک اطلاعاتی از آزاردهندگان وجود ندارد
یک عضو “انجمن حمایت از حقوق کودکان” در ایران میگوید، ۳۲ درصد دختران راهنمایی و دبیرستان، کودکآزاری جنسی، و نیمی از جمعیت دختران نیز آزار جنسی را تجربه کردهاند.
جاوید سبحانی روز شنبه (۱۱ مرداد-۲ آگست) به خبرگزاری “ایسنا” گفت که بیشتر آزارهای جنسی دختران ایرانی در مکانهایی مانند “پل هوایی”، “اتوبوس” و به طور کلی در “فضاهای بیدفاع شهری” و اغلب توسط یک “مرد غریبه” صورت گرفته است.
وی شرایط کنونی “سازمان بهزسیتی” را “بدون پتانسیل علمی” توصیف کرد و با ابراز “نگرانی” از واگذار شدن مسائل مربوط به کودکآزاری به این سازمان افزود: «بهزیستی حتی در عرصههای دیگر مانند معلولین ذهنی و بحث آسیبهای اجتماعی دیگر نیز عملکرد خوبی نداشته است.»
آقای سبحانی با انتقاد از راهاندازی مجدد “ستاد فرماندهی کودکان کار و خیابان” توسط دولت، گفت که این ستاد «قبل از جمعآوری اطلاعات و بدون آگاهی از کودکآزاری و تعداد کودک کار، شروع به سیاستگذاری و برنامهریزی کلان کرده است».
شیوا دولتآبادی، رییس “انجمن حمایت از حقوق کودکان” نیز با تاکید بر اینکه طبق آمارها «بیشترین موارد کودکآزاری در خانوادهها رخ میدهد»، گفت: «مشکل خانوادهها این است که فشار کودکی خود را فراموش میکنند و آن را مجدد برای کودکان خود تکرار میکنند.»
لیلا ارشد، عضو هیات مدیرهی این انجمن هم با تاکید بر ضررت وضع قوانینی در حمایت از کودکان گفت که این قوانین میتواند شرایط کودکان کشور را «به پیماننامه جهانی حقوق کودک که در سال ۱۳۷۲ به امضا رسید، نزدیک کند».
وی با انتقاد از فقدان “بانک اطلاعات” برای ثبت و ضبط موارد کودکآزاری در کشور افزود که «حتی هیچ بانک اطلاعاتی درباره کسانی که آزار جنسی رساندهاند نیز وجود ندارد».
اظهارات این فعالان حقوق کودکان در حالی است که در بهمن ماه سال گذشته محمد نفریه، “معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور” از کودکآزاری به عنوان یکی از اصلیترین آسیبهای اجتماعی در ایران نام برده و با اشاره به سازماندهی بیش از هشت هزار کودک خیابانی ظرف ۱۸ ماه، گفته بود که ۷۰ تا ۸۰ درصد از این کودکان “اتباع بیگانه” و کسانی هستند که با وجود داشتن پدر و مادر، «از آنها سوءاستفاده میشود».
روز هفتم دیماه گذشته نیز حسن علمالهدایی، “روانشناس” و “استاد دانشگاه فردوسی مشهد”، با استناد به گزارش «برخی نهادهای حکومتی»، به وبسایت “جامجمآنلاین” گفته بود که در ایران، به طور متوسط «۷۰ درصد کودکآزاریها در خانوادهها اتفاق میافتد» و در ۶۶ درصد موارد، “مردان” عامل کودکآزاری هستند.
وی همچنین اضافه کرده بود که کودکان ۴ تا ۱۴ ساله بیشترین قربانیان کودکآزاری هستند و ۲۵ درصد کودکآزاریها نیز در “خانوادههای طلاق” اتفاق میافتد.