'پسر سه ساله‌ام را در انباری مهدکودک زندانی می‌کردند'

فیلم آزار کودکی در مهدکودکی در اردبیل واکنش گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت

"به محض اینکه دست پسرم را می‌گرفتم، جیغ میزد و با لحن کودکانه مدام می‌گفت که دستم رو ول کن و می‌لرزید و گریه می‌کرد."

نیلوفر مادر کودکی است که در سن سه سالگی فرزندش را در یکی از مهدکودک‌های معروف شمال تهران ثبت نام کرد. او می‌گوید: "از آن موضوع ۱۰ سال گذشته اما همچنان یادآوری اش آزارم می‌دهد. مسئول آن مهد مهندس {...} بود و مدرک روانشناسی کودکان داشت که سبب می شد خیلی از خانواده ها با توجه به این مسئله کودکانشان را به این مهد بسپارند."

نیلوفر در شرح اتفاقی که برای فرزندش افتاده گفت: "پسرم برایم گفت که مهندس وقتی او در مهد شیطنت می‌کند، مچ دستش را می‌گرفته و او را در انباری حبس می‌کرده است. چندباری هم به با نشان دادن کارگرانی که در ساختمان روبرویی کار می‌کردند به بچه گفته بود که اگر حرف گوش ندهد، او را به کنار کارگرها می برد تا مثل آنها کار کنند."

نیلوفر در پیگیری هایش متوجه می‌شود که چند مادر دیگر نیز با چنین مواردی از کودک آزاری در این مهد مواجه شدند. به گفته نیلوفر شکایت آنها به بهزیستی پس از ماهها پیگیری راه به جایی نمی‌برد و آنها فقط کودکانشان را از آن مهد می‌برند و پس از مدتی مهد به جای دیگری منتقل می‌شود.

یکی از این مربیان که در دانشگاه روانشناسی خوانده است و ۲ سال است در مهدکودکی نیمه دولتی مشغول به کار است می‌گوید: "آنقدری که در مصاحبه سئوالات دینی و عقیدتی پرسیده شد، در خصوص نحوه برخورد با بچه یا راههای آموزش کودک سئوالی پرسیده نشد."

این مربی می گوید: "بعضی اوقات کودکانی به مهد آورده می شوند که بسیار شیطنت می کنند و ناآرام هستند، راحت ترین راه برای مربیان این است که بچه را از کسی یا چیزی بترسانند، در حالیکه این کودکان نیاز به مشاوره یا راهکارهای آموزشی دارند که چندان مورد توجه نیست."

در عین حال به گفته این مربی در موارد بسیاری از "خدمتکاران مهدها نیز برای نگهداری و غذا دادن به بچه ها" استفاده می ‌شود که عموما به "شیوه های سنتی و نادرست" با کودکان برخورد می‌کنند.

براساس آمار رسمی ایران ۱۵ هزار مهد کودک فعال دارد و ۵۵ هزار مربی در آن به کار مشغول هستند. مربیانی که فقط از سوی حراست سازمان بهزیستی مورد بررسی قرار می گیرند.

فیلم کودک آزاری در یکی از مهدکودک های اردبیل که چندی پیش در شبکه های اجتماعی منتشر شد و موضع گیری مسئولان بهزیستی این استان را شاید یکی از نمونه های نادری باید دانست که نسبت به آن واکنش نشان داده شده است.

یکی از فعالان حوزه کودک با اشاره به تاثیر شبکه های اجتماعی در خصوص مسائلی از این دست می‌گوید این نخستین بار نبود که چنین اتفاقی در مهدکودک ها رخ می داد اما پیش از این مسئولان بهزیستی حاضر به پذیرش موارد کودک آزاری نبودند.

در اسناد انجمن حمایت از حقوق کودک، در تیرماه سال ۱۳۹۱ یک مورد کودک آزاری لفظی ثبت شده که مربیان مهد پسر بچه سه ساله ای را تهدید به بریدن دست کرده بودند. این تهدید برای ساکت کردن و ترساندن کودک انجام گرفته بود، اما از نظر روانشاسان و فعالان حقوق کودک، این تهدید کودک آزاری است و تاثیرات منفی بر روحیه کودک بر جای می‌گذارد.

مادر این کودک در همان زمان در گفتگو با روزنامه آرمان گفته بود: "من شاغل هستم و به ناچار فرزندم را در مهد کودکی در منطقه گیشا ثبت نام کرده بودم، روز معلم قصد خرید کادو برای مربی اش داشتیم که با مخالفت شدید او مواجه شدیم. زمانیکه موضوع را جویا شدیم متوجه شدیم او از سوی یکی از مربیان نسبت به قیچی کردن دستش تهدید شده، این موضوع را به مدیر مهد کودک گزارش دادیم آنها ماجرا را انکار نکرده و مدعی شدند که کودک باید از شخصی در مهد کودک حساب ببرد، این شخص نیز آشپز مهد بود که برای آرام کردن و جلوگیری از شیطنت زیاد به صورت کلامی او را تهدید به بریدن دست کرده است."

این مادر همچنین عنوان کرد: "زمانیکه موضوع را با مادران دیگر در میان گذاشتم آنها نیز اعلام کردند که شاهد سوء رفتار با کودکانشان بوده‌اند که به صورت لفظی بوده است، از این رو موضوع را با سازمان بهزیستی در میان گذاشتم اما اقدامی صورت نگرفت، از این رو نسبت به انتقال فرزندم اقدام کردم."

کارشناسان معتقدند مهدکودک ها در ایران نیاز به کنترل و بررسی نامحسوس دارند اما این مهم تاکنون رخ نداده است. هرچند این بار همایون هاشمی، رییس سازمان بهزیستی گفته که بهزیستی پیگیر این پرونده است و خاطی مجازات می شود اما پرونده های متعددی در بهزیستی همچنان بدون پاسخ مانده است.

+126
رأی دهید
-9

bineshaan - لندن - انگلیس
اینجا بیشتر مهد کودکها و تمام اتاقها و حتی حیاط دوربین مدار بسته داره و پدر و مادرها هرلحظه میتونن از خونه بچه هاشون رو تحت نظر داشته باشند به همین دلیل اگه حتی کسی بخواهد با کودک رفتار نامناسب داشته باشه چنین اجازه ای به خودش نمیده. از طرف دیگه تمام کارکنان دارای تحطیلات در این زمینه هستند. نمیدونم تو ایران هم همینطوره یا هر کسی که زن باشه رو میگن که بیاد و تو مهد کودک کار کنه. قوانین سخت استخدام تو مهد کودکها هم طوریکه حتی ۲ بار خلاف تو رانندگی ممکنه باعث بشه کمتر مهد کودکی مربی رو استخدام کنه.
دوشنبه 23 تير 1393 - 18:25
sahar 444 - اسلو - نروژ
متاسفانه هیچ جا امنیت نداره.
دوشنبه 23 تير 1393 - 21:22
Rommel - سیدنی - استرالیا
من هم با نظر لندن انگلیس موافقم من در ایران دیدم که استفاده از دوربین مدار بسته چقدر رایج بود منزل مادرم و اکثر فامیل ها داشتند۰ مادرها باید با شرط داشتن دوربین ۲۴ ساعته روشن این غنچه های بی گناه را ثبت نام کنند۰ ضمناَ تبلیغ برای این کار واجب است تمام این فجایع که ما با حکومت داریم از همین است که اینها در بچگی در حوضه ها بلا ها سر شان می آوردند (روجوع شود به کتاب باستانی پاریزی)که الان آفتش دامنگر همه هست
دوشنبه 23 تير 1393 - 23:09
آزاده هبوط - ملبورن - استرالیا
دولت بی کفایت . مملکت گل و بلبل .. حالا انتظار دارند افزایش جمعیت هم داشته باشند ....... فیلم که خیلی ترسناک بود من از ترس داشتم سکته می کردم ..... اصلا فکر نمی کرد شاید غذا تو گلو بچه گیر کنه دماغ بچه و دست و پاش رو حصار کرده بود احمق
‌سه شنبه 24 تير 1393 - 01:52
زنده بادايران من - لرستان - ایران
آره جون ننه تون توی انگلیس مهد تمدن شدید. این اتفاقات موردی درتمامی کشورها وجود دارد وقتی شناسائی می شوند با آنه ابرخورمی شود بله بنده با کنترل وبدوربین موافقم اما خوداین هم دربعضی مواقع مشکل آفرین است. من نمی دانم چرا بعضی ها دنبال کوچکترین سوراخی می باشند تاسریع ربطش بدهند به جکومت . یعنی شما می گید حکومت گفته بچه سه ساله را طرف تو انباری کنه آخه بر پدر دروغگو ....
‌چهارشنبه 25 تير 1393 - 13:42
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.