حمایت دزموند توتو از پایان دادن به زندگی هنگام بیماری

دزموند توتو نوشت "برای قداست زندگی حرمت قائل است، اما نه به هر قیمتی"

دزموند توتو گفته که او از کمک به پایان زندگی برای افرادی که به علت بیماری در انتظار مرگ هستند حمایت می کند.

این اسقف اعظم اهل آفریقای جنوبی در مقاله ای در روزنامه های آبزرور گفت که او "برای قداست زندگی حرمت قائل است، اما نه به هر قیمتی."

او استدلال کرد که تلاش برای جلوگیری از مرگ نلسون ماندلا در دوره پایانی حیاتش "اهانتی" به حیثیت رهبر سابق آفریقای جنوبی بود.

پیش از او لرد کری اسقف اعظم سابق کانتربری با تغییر کامل موضعش گفته بود که از کمک به پایان زندگی بیمارانی که منتظر مرگ هستند حمایت می کند.

کلیسای انگلستان نیز خواستار تحقیق درباره این موضوع بحث انگیز شده است.

اسقف اعظم ۸۲ ساله آفریقای جنوبی که بازنشسته شده در مقاله اش در آبزرور نوشت: "فکر می کنم وقتی برای نفس کشیدن نیاز به کمک دستگاه دارید، سوالاتی در مورد کیفیت زندگی و همچنین هزینه هایی که برای ادامه حیات می شود پیش می آید."

او نحوه زنده نگاه داشتن نلسون ماندلا رهبر سابق آفریقای جنوبی را که در مراحل پایانی عمرش به شدت تحت مراقبت پزشکی بود و عکس های او در این حالت در کنار شماری از سیاستمدارانی که به عیادتش رفته بودند منتشر شد را "مایه سرافکندگی" توصیف کرد.

او نوشت:‌ "می شد دید که او دیگر کاملا پیش ما نیست. کلمه ای بر زبانش جاری نمی شد. ارتباطی برقرار نمی کرد. دوست من دیگر خودش نبود. این اهانتی به حیثیت ماندلا بود."

"با این حال خیلی از مردم ناراحت می شوند اگر من بگویم که پایان دادن به زندگی با کمک دیگران را ترجیح می دهم. جواب من این است که فکر نمی کنم این طور مردن بد باشد."

او نوشت:‌ "بختش را داشته ام که در زندگی برای تامین حیثیت زندگان تلاش کنم. حالا آرزو می کنم بتوانم انرژی ام را صرف مساله حیثیت انسان های درحال مرگ کنم. من برای قداست زندگی حرمت قائلم - اما نه به هر قیمتی."

لرد کری اخیرا در روزنامه "دیلی میل" نوشت که مخالفتش با لایحه کمک به مرگ افراد مبتلا به بیماری های مهلک را کنار گذاشته است. این لایحه قرار است روز جمعه در مجلس اعیان بریتانیا به بحث گذاشته شود.

او نوشت:‌ "واقعیت این است که من نظرم را عوض کرده ام. یقین های کهنه فلسفی در برابر رنج بی دلیل (بعضی افراد درحال مرگ) باطل شده است."

براساس قانونی که در سال ۱‍۹۶۱ تصویب شد تشویق یا کمک به پایان زندگی در انگلستان و ولز تخلف به حساب می آید. جرم این تخلف می تواند حداکثر ۱۴ سال زندان باشد. قانون تقریبا مشابهی در ایرلند شمالی وجود دارد.

تاکنون چند بار لوایحی برای قانونی کردن پایان دادن به زندگی با یاری دیگران مطرح اما جملگی رد شده است.

با این حال جاستین ولبی اسقف اعظم کنونی کانتربری لایحه مرگ یاری شده را "اشتباه و خطرناک" می داند و کلیسای انگلستان خواهان تحقیق در مورد این مساله است.

دزموند توتو در مقاله اش اشاره کرده که این لایحه در روز ماندلا، مصادف با نود و ششمین سالگرد تولد او، در مجلس اعیان به بحث گذاشته خواهد شد.

+34
رأی دهید
-0

سيروس كمال - دبى - امارات
من هم موافقم آقاى دزموند توتو ....
دوشنبه 23 تير 1393 - 09:43
Hailstone - مشهد - ایران
حرف حسابو زده ؛ به امید انقراض بشریت
دوشنبه 23 تير 1393 - 10:00
romano - تهران - ایران
حاج دزموند ای کاش تنها عوض بفکر بودن تیپ و پرستیژ قبل مرگ که خود نشانه خوبی از اوج و نزول یک انسان است و البته شما که ماشالله از این پرستیژها بالاترید روزی را برای حمایت و دستگیری از زنان تنفروش اختصاص میدادید یا واتیکان دامت برکات روش تحقیق میکردن و بعنوان یک آسیب با اون برخورد می‌کردند. اینکار کمک به 420 میلیون زن و کودک در زمین است که در این جنایت یعنی بردگی جنسی درگیر هستند با یک تقسیم ساده می‌شود فهمید از هر هفت نفر انسان روی زمین چند نفر برده جنسی هستند. خیلی کاشهای دیگر هم وجود داردند که متاسفانه شما و و علمای اعلم دیگر ادیان مشغول عالم هپروط هستید و وقت سرخاراندن برای چیز دیگر ندارید و تنها غصه استیل نلسون پیش از مرگ برایتان مانده.
دوشنبه 23 تير 1393 - 12:07
بت شکن - مونترال - کانادا
قربون آدم چیز فهم...!
دوشنبه 23 تير 1393 - 13:20
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.