مصر گذرگاه مرزی رفح را به روی زخمی‌های غزه باز کرد

مصر وعده داده گذرگاه رفح را به روی زخمی‌های فلسطینی باز کند


در حالی که درگیری بین اسرائیل و فلسطینیان در غزه شدت گرفته و تلفات سنگینی را برجای گذاشته، دولت مصر از بازگشایی گذرگاه مرزی با غزه خبر داده است.

روز پنجشنبه، ۱۹ تیر (۱۰ ژوئیه)، مصر گذرگاه مرزی رفح را مجددا باز کرد تا فلسطینیانی که در جریان حملات اسرائیل زخمی شده‌اند به مراکز درمانی مصر انتقال یابند.

از ژوئیه سال ۲۰۰۶ که جنبش حماس با اخراج ماموران تشکیلات خودگردان فلسطینی از نوار غزه، اداره امور این بخش از سرزمین‌های فلسطینی را در دست گرفت، گذرگاه مرزی رفح به روی رفت و آمد ساکنان غزه بسته بوده و تنها گهگاه به طور موقت باز شده است.

براساس توافق اسرائیل، مصر و تشکیلات خودگردان، قرار بود ماموران مرزی تشکیلات خودگردان فلسطینی تحت نظر ناظران اتحادیه اروپا امور مربوط به رفت و آمد از این گذرگاه را در دست داشته باشند اما پس از تسلط حماس بر غزه و خروج ناظران اتحادیه اروپا، این گذرگاه مگر در مواردی خاص، به روی رفت و آمد مرزی بسته بوده است.

از آنجا که نیروی دریایی اسرائیل آب‌های ساحلی غزه را زیر نظر دارد و فرودگاه غزه نیز فعال نیست، ساکنان این بخش از سرزمین‌های فلسطینی تنها از طریق مرز با مصر و اسرائیل به خارج دسترسی دارند در حالیکه از زمان تسلط حماس، اسرائیل غزه را در محاصره اقتصادی قرار داده و رفت و آمد مرزی را به شدت محدود کرده است.

همزمان، دفتر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در بیانیه‌ای گفته است که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر، در تماس تلفنی با او گفته است که مصر به امنیت فلسطینیان ساکن غزه و توقف حملات اسرائیل توجه فراوان دارد. براساس این بیانیه، رئیس جمهوری مصر تاکید کرده که تمامی تلاش خود را برای برقراری آتش بس فوری بین حماس و اسرائیل به کار خواهد گرفت.



از زمان تسلط حماس بر غزه گذرگاه رفح معمولا بسته بوده است



دو سال پیش نیز، درگیری هشت روزه بین ارتش اسرائیل و حماس سرانجام با میانجیگری مصر به آتش بس منجر شد. در عین حال، دولت مصر به خصوص از زمان برکناری محمد مرسی رئیس جمهوری اسلامگرای آن کشور، حماس را به ارتباط با شبه‌نظامیان اسلامگرا در منطقه سینا متهم کرده و روابط دو طرف چندان گرم نبوده است هر چند در روزهای گذشته، گزارش‌هایی از تلاش سازمان‌های اطلاعاتی مصر برای میانجیگری بین اسرائیل و حماس انتشار یافته بود.

تشکیلات خودگردان فلسطینی اداره امور سرزمین‌های فلسطینی واقع در کرانه باختری رود اردن را در اختیار دارد و تشکیلات اداری حماس در غزه را به رسمیت نمی‌شناسد. با اینهمه، در ماه آوریل، گزارش شد که رهبران تشکیلات خودگردان و گروه حماس بر سر تشکیل دولت وحدت ملی به توافق رسیده‌اند.


درگیری سنگین درغزه

همزمان، گزارش‌های رسیده از نوار غزه حاکی از ادامه حملات هوایی اسرائیل و موشک‌پرانی گروه‌های فلسطینی به داخل خاک اسرائیل است.

به گفته منابع حماس، در حمله هوایی اسرائیل در ساعات اولیه بامداد روز پنجشنبه، هشت عضو یک خانواده از جمله پنج کودک کشته شدند.



حملات هوایی اسرائیل به غزه خسارات و تلفات سنگینی به غیرنظامیان وارد کرده است



حملات سنگین هوایی اسرائیل به نوار غزه از روز سه‌شنبه این هفته آغاز شده و به گفته منابع بیمارستانی در غزه، تا کنون دست کم هشتاد فلسطینی، که اکثر آنان غیرنظامی بودند، در این حملات جان خود را از دست داده‌اند. دهها خانه مسکونی و شماری از مراکز اداری غزه نیز در نتیجه حملات موشکی اسرائیل ویران شده است.

ارتش اسرائیل گفته است که هدف حملات هوایی در غزه، مراکز آموزشی شبه‌نظامیان فلسطینی، کارگاه‌های تولید موشک و خانه‌های محل اقامت اعضای ارشد جنبش حماس و گروه جهاد اسلامی بوده است. روز گذشته، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت که دولت این کشور آماده است تا برای متوقف کردن موشک‌پرانی از غزه به داخل خاک اسرائیل، "حملات علیه حماس" را تشدید کند.

گروه‌های فلسطینی نیز تهدید کرده‌اند به شلیک راکت به داخل اسرائیل ادامه خواهند داد و از وارد کردن خسارات و تلفات جانی در اسرائیل خبر داده‌اند.

همزمان، دبیرکل سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی از تلفات غیرنظامی درگیری اخیر، از هر دو طرف خواسته است خویشتنداری به خرج دهند.

خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - نیز به نقل از منابع فلسطینی از کشته شدن تعدادی از شهروندان اسرائیل در اثر موشک‌پرانی از داخل غزه خبر داده و گفته است مقامات اسرائیلی از انتشار اخبار واقعی خسارات و تلفات این حملات خودداری می‌کنند.



شبه نظامیان فلسطینی برخی نقاط شهری اسرائیل را هدف موشک‌پرانی قرار داده‌اند



مقامات اسرائیلی تایید کرده‌اند که روز گذشته، هفتاد و دو موشک از نوار غزه به سوی شهرهای اسرائیل، از جمله شهر تل آویو و همچنین تاسیسات هسته‌ای دیمونا در فاصله هشتاد کیلومتری غزه پرتاب شد.

در برخی از شهرهای اسرائیل، صدای آزیر خطر و فعالیت شبکه دفاع ضد موشکی شنیده شده اما منابع اسرائیلی از وقوع تلفات انسانی حملات موشکی گزارشی نداده‌اند.

درگیری کنونی، که شدت آن از زمان درگیری هشت روزه دو طرف در سال ۲۰۱۲ بی سابقه بوده، از سه هفته پیش و در پی ربوده شدن سه نوجوان اسرائیلی در کرانه باختری رود اردن آغاز شد. مقامات اسرائیلی با متهم کردن حماس به این اقدام، به بازداشت گسترده طرفداران این گروه در کرانه باختری مبادرت کردند.

هفته گذشته، اجساد این سه نوجوان در کرانه باختری یافت شد و در پی آن، یک نوجوان فلسطینی ربوده شد و به قتل رسید. گفته شده است این اقدام توسط تعدادی یهودی افراطی و به تلافی قتل سه نوجوان فلسطینی صورت گرفته و پلیس اسرائیل تا کنون چند نفر را به ظن ارتباط با این آدم ربایی و قتل بازداشت کرده است.

مصر گذرگاه مرزی رفح را به روی زخمی‌های غزه باز کرد

+9
رأی دهید
-7

mohsen_oslo - اسلو - نروژ
کثافتر از این صهیونیستا خودشونن ، افتخارشون اینه که با ف‌‌‌۱۶ بچهای بی‌ گناهو بکشن
جمعه 20 تير 1393 - 11:20
راهجو - فریدونکنار - ایران
mohsen_oslo - اونا اونقدرام که میگی کثافت نیستن،حداقل کمتر از بزدلای حماس که میرن لای مردم قایم میشن تا هم کشته نشن و هم با کشته شدن مردم مظلوم نمایی کنن! اعراب متحجر(نه هم مردم) در هر لباسی مبدع اعمال ضد بشری هستند
جمعه 20 تير 1393 - 14:16
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.