حماس آماده برقراری آتش بس با اسرائیل است

حملات اسرائیل به غزه تعدادی زخمی و خسارات مالی گسترده برجای گذاشته است



همزمان با افزایش تشنج در بیت‌المقدس در آستانه برگزاری مراسم تشییع جنازه یک نوجوان فلسطینی، گروه حماس از آمادگی برای برقراری آتش‌بس با اسرائیل سخن گفته است.

روز جمعه، ١٣ تیر (٤ ژوئیه)، مقامات گروه اسلامگرای حماس اعلام کردند که در صورتی که اسرائیل متعهد شود از حمله هوایی به هدف‌هایی در نوار غزه خودداری خواهد ورزید، حماس آماده است موشک‌پرانی به سوی خاک اسرائیل را متوقف کند.

روز دوشنبه، اجساد سه نوجوان اسرائیلی که در کرانه باختری ربوده شده بودند، یافت شد و مقامات اسرائیلی، با اعلام اینکه گروه اسلامگرای حماس را با این آدم‌ ربایی و قتل مرتبط می دانند، هشدار دادند که به عملیات تلافی جویانه علیه مواضع این گروه مبادرت خواهند کرد.

طی روزهای اخیر، هواپیماهای اسرائیلی نقاطی در سرزمین‌های فلسطینی تحت اداره حماس در نوار غزه حمله را هدف قرار داده و گروه‌های فلسطینی نیز تعدادی گلوله خمپاره و موشک دست ساز به داخل خاک اسرائیل پرتاب کرده‌اند.

حملات هوایی اسرائیل باعث زخمی شدن تعدادی از ساکنان غزه شده و خساراتی را به برخی تاسیسات این منطقه وارد کرده که به گفته مقامات اسرائیلی، کارگاه‌های تولید اسلحه و مراکز آموزش نظامی بوده‌اند. موشک پرانی از غزه به داخل خاک اسرائیل هم خساراتی را به چند ساختمان وارد ساخته است.

مقامات حماس گفته‌اند که آتش‌بس مورد نظر با میانجیگری مقامات اطلاعاتی مصر به دست آمده و حماس با قبول آن، نشان داده که علاقه‌ای به تشدید تنش کنونی ندارد.


انتظار می‌رود روز جمعه، مراسم تشییع جنازه محمد ابوخضر، نوجوان فلسطینی در بیت‌المقدس برگزار شود. این نوجوان فلسطینی روز چهارشنبه در بیت‌المقدس ربوده و ظاهرا به تلافی قتل سه نوجوان اسرائیلی، به قتل رسید. این واقعه به برگزاری تظاهرات و درگیری بین نیروهای امنیتی اسرائیل و فلسطینیان معترض منجر شده است.

به گزارش خبرنگار بی‌بی‌سی، ارتش اسرائیل به منظور جلوگیری از بروز خشونت در جریان برگزاری مراسم نماز جمعه در مسجد الاقصی در بخش شرقی بیت‌المقدس، راه‌های منتهی به این مسجد را تحت نظارت قرار داده و رفت و آمد به این محل را زیر نظر گرفته است. ماموران پلیس اسرائیل تنها به زنان، کودکان و مردان میانسال اجازه ورود به محل برگزاری نماز جمعه را می‌دهند.

با اینهمه، مقامات امنیتی اسرائیل نگران آن هستند که مراسم تشییع جنازه به درگیری کشیده شود و با برجا گذاشتن تلفات بیشتر، دور جدیدی از خشونت را در مناطق فلسطینی کرانه باختری به دنبال داشته باشد.



موشک‌های فلسطینی به برخی نقاط داخل خاک اسرائیل اصابت کرده است



روز دوشنبه، نخست وزیر اسرائیل در واکنش به قتل سه نوجوان فلسطینی، این قتل را به حماس نسبت داد و این گروه را به اقدامات تلافی جویانه تهدید کرد و رسانه های خبری از احتمال هدف قرار گرفتن مراکز متعلق به حماس در نوار غزه و اعضای ارشد گروه‌های وابسته به آن سخن گفتند. همچنین، روز گذشته گزارش هایی از اعزام واحدهای نیروی زمینی اسرائیل به مرز با غزه انتشار یافت.

در عین حال، با توجه به واکنش شدید افکار عمومی در اسرائیل به این قتل، عملیات نظامی در غزه در مقایسه با گذشته چندان شدید نبوده است. همچنین، در پی قتل نوجوان فلسطینی، نخست وزیر و مقامات اسرائیلی این اقدام را به شدت محکوم و نسبت به آن ابراز انزجار کردند.

در حالیکه اخیرا مقامات تشکیلات خودگردان و گروه حماس در صدد آشتی و همکاری برای تشکیل دولت وحدت ملی برآمده‌اند، به نظر می‌رسد دولت اسرائیل علاقه چندانی به تشدید تنش کنونی و درنتیجه، تقویت همبستگی بین گروه‌های فلسطینی نداشته و ترجیح داده است با متهم کردن حماس به آدم ربایی و قتل و برانگیختن احساس همدردی با اسرائیل، مانع از تفاهم تشکیلات خودگردان و این گروه شود.



با وجود تغییرات سیاسی در مصر این کشور همچنان نقش میانجی بین حماس و اسرائیل را برعهده دارد



پیشنهاد مقامات حماس برای برقراری آتش‌بس با اسرائیل می‌تواند به کاهش تنش در آستانه برگزاری مراسم تشییع جنازه محمد ابوخضر کمک کند و به همین دلیل، احتمال دارد مقامات اسرائیلی این پیشنهاد را مورد توجه قرار دهند.

در این میان، نقش دولت مصر در میانجیگری بین اسرائیل و حماس قابل توجه بوده است. مقامات امنیتی مصر در زمان حکومت حسنی مبارک، رئیس جمهوری پیشین، در چند مورد همین نقش را ایفا کرده بودند.

جانشین آقای مبارک در مقام ریاست جمهوری، محمد مرسی از گروه اسلامگرای اخوان المسلمین بود که با حماس روابط نزدیکی داشت. تابستان سال گذشته، در پی تظاهرات اعتراضی گسترده علیه آقای مرسی، ارتش مصر او را برکنار کرد و قدرت را به یک دولت موقت سپرد. این اقدام چندین ماه تظاهرات گاه خشونت‌بار و خونین طرفداران اخوان المسلمین را در پی آورد و به غیرقانونی اعلام شدن این گروه و بازداشت گسترده اعضای ارشد آن منجر شد.

در انتخابات ریاست جمهوری مصر که در ماه مه برگزار شد، فیلدمارشال عبدالفتاح السیسی، فرمانده کل ارتش مصر به این سمت انتخاب شد و در هفته‌های بعد، دادگاه های مصر احکام شدیدی را علیه بازداشتیان اخوان المسلمین صادر کردند. اتهام برخی از بازداشت شدگان حماس، از جمله آقای مرسی، ارتباط غیرمجاز و برخورداری از حمایت خارجی، از جمله گروه حماس بوده است.

با وجود این، به نظر می‌رسد که گروه حماس همچنان آماده است از کمک مصر در جهت جلوگیری از افزایش تنش در منطقه استفاده کند.

+14
رأی دهید
-1

razmandeh - استکهلم - سوئد
آتش بس چه آقا !!!! تا آخرین نفر از حماس زنده است حملات باید ادامه یابد !!!
جمعه 13 تير 1393 - 14:06
mountainman - استکهلم - سوئد
هر وقت تو این مخمصه گیر میکنن سریع میگن صلح ولی وقتی راحت میشن موشک شلیک میکنن
جمعه 13 تير 1393 - 17:09
King2008 - لندن - بریتانیا
اسرایل باید این حماس تروریست را از ریشه بکنه و بیت المقدس را با خاک یکسان کنه تا از شر این ....راحت بشە ، متاسفانأ ەر جا که اسلام هست کشتن و بریدن و غارت هم همون جاست
جمعه 13 تير 1393 - 21:44
IRAN+ISRAEL+USA 4EVER - مونیخ - آلمان
مگر راه دیگه‌ای هم براتون غیر از قبول آتش بس وجود داره احمق‌های متحجر؟
جمعه 13 تير 1393 - 22:45
سرسره - اهواز - ایران
گور بابای حماس
شنبه 14 تير 1393 - 02:31
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.