'گروه طالبان' مانع مبارزه با بیماری فلج کودک در جنوب افغانستان است

افغانستان،پاکستان و نیجریه سه کشور جهان هستند که هنوز با فلج اطفال دست به گریبان هستند

نهادهای جامعه مدنی ولایت هلمند اعلام کردند که نیروهای مسلح مخالف دولت روند مبارزه با بیماری فلج کودکان را از سه ماه پیش تاکنون در این ولایت متوقف کرده اند.

این نهادها افزوده اند که حدود ۵۰۰ هزار کودک در این ولایت در معرض خطر ابتلای به این بیماری هستند.

به ادعای این نهاد مقامات دولتی تاکنون مانع از انتشار این خبر شده اند.

این نهادها از دولت افغانستان، جامعه جهانی و نیروهای مخالف دولت خواسته اند برای حفظ و ادامه مبارزه با بیماری فلج کودکان که یک برنامه ملی است تلاش کنند.

نهادهای جامعه مدنی هلمند از نیروهای گروه طالبان خواسته اند با رفع محدودیت در زمینه مبارزه با بیماری فلج کودکان، تلاش کنند کودکان ولایت هلمند را از ابتلای به این بیماری نجات دهند.

عبدالله داوود زاده، رئیس اداره مبارزه با بیماریهای واگیر در این ولایت نیز تایید کرد که از سه ماه تاکنون مبارزه با بیماری فلج کودکان به صورت سراسری اجرا نشده، ولی در مراکز بهداشت ولایت هلمند این خدمات به مردم ارائه می‌شود.

او تاکید کرد که از ماه مارچ ۲۰۱۴ تاکنون مبارزه با بیماری فلج کودکان در این ولایت به دلیل ناامنی به صورت مبارزه خانه به خانه اجرا نشده، ولی دولت تلاش دارد با همکاری نهادهای بین‌المللی بهداشت و مردم مبارزه سراسری با بیماری فلج کودکان را دوباره در این ولایت اجرا کند.



در سال ۱۳۹۲ تنها ۹ مورد بیماری فلج اطفال فقط در شرق افغانستان در ولایت‌های نورستان و کنر گزارش شده بود



نهادهای جامعه مدنی هلمند در سال ۱۳۹۱ در شهر لشکر گاه مرکز این ولایت ایجاد و ۴۰ نهاد مدنی این ولایت هلمند در آن عضویت دارد.


قندهار و هلمند خط مقدم بیماری فلج کودکان

در ماه جدی/ آذر سال ۱۳۹۲ وزارت بهداشت افغانستان اعلام کردت که در یک سال پیش از آن، هیچ مورد ابتلای به فلج کودکان در جنوب افغانستان گزارش نشده است.

قبل از آن، از این دو ولایت به عنوان خط مقدم بیماری فلج کودکان یاد می‌شدند و بیشتر افراد مبتلا به این بیماری در افغانستان از ولایت‌های قندهار و هلمند بودند.

وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرده که براساس بررسی این وزارت در سال ۱۳۹۲ تنها ۹ مورد بیماری فلج اطفال فقط در شرق افغانستان در ولایت‌های نورستان و کنر گزارش شد.



هلمند یکی از ولایتهای نا آرام افغانستان است که در این روزها نیز خط مقدم جبهه جنگ میان نیروهای مخالف دولت و نیروهای امنیتی افغان بود



در سال ۲۰۱۲ تعداد ۳۷ کودک در سراسر افغانستان به این بیماری مبتلا شده بودند.

ثریا دلیل، وزیر بهداشت افغانستان نیز ریشه کنی فلج اطفال در ولایت‌های قندهار و هلمند که خط مقدم مبارزه با این بیماری تلقی می‌شد را دستاورد بزرگی برای این وزارت دانسته بود.

فلج اطفال یک بیماری غیر قابل علاج، اما قابل پیش‌گیری است. این بیماری تقریبا در تمام جهان ریشه کن شده و تنها سه کشور، هنوز برای ریشه کن کردن آن در تلاش هستند.

افغانستان، پاکستان و نیجریه، کشوری‌هایی هستند که هنوز بیماری فلج اطفال در آن دیده می‌شود.

+5
رأی دهید
-14

shamillan - مونترال - کانادا
یعنی اخر نفهمی و کم عقلی
جمعه 13 تير 1393 - 14:22
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.