بررسی روزنامه های صبح سه شنبه تهران - دهم تیر
روزنامه ایران در تیتر یک سهشنبه خود خبر داده است که «گرمای هوا درآستانه رکوردشکنی» قرار دارد و روزنامه شهروند نیز در تیتر یک خود درباره پیامدهای «ماندگاری و خطر ماندگاری گرما در ایران» هشدار داده و از «خشکسالی، کمبود آب، کاهش امنیت غذایی، و آتشسوزی جنگلها» به عنوان برخی از این پیامدها نامبرده است.
روزنامه تعادل گزارشی درباره شرکای تجاری ایران در بهار سال ۹۳ منتشر کرده و نوشته است در بخش صادارات «چین و عراق» و در بخش واردات نیز «امارات متحده غربی و چین» شرکای اصلی تجارت خارجی ایران در بهار سال ۹۳ بودهاند.
روزنامه شرق از دفاع مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، از میرحسین موسوی گزارش داده و از قول مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است: «به چه مجوزی هر کسی یک حکمی را برای آقای موسوی تعیین میکند؟ به چه مجوزی هر کسی هر تهمتی را که بخواهد به او نسبت میدهد؟ شماها چه کارهاید که این حرفها را میزنید؟»
روزنامه شرق همچنین خبر داده است که «شورایعالی معماری و شهرسازی کاهش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری جمعیت پایتخت» را تصویب کرده است.
روزنامه اعتماد در گزارشی از جلسه رضا فرجی دانا با برخی از نمایندگان مجلس و «مهلت یک هفتهای مجلس به وزیر علوم برای جلب نظر نمایندگان استیضاحکننده» خبر داده است، و همزمان روزنامه جوان تاکید کرده که یکی از دلایل اصلی طرح استیضاح وزیر علوم، استفاده رضا فرجی دانا از «روش انتخاباتی» برای تعیین سرپرستان و روسای دانشگاههاست.
روزنامه آفتاب یزد، ضمن انتشار گفتوگویی با امیر محبیان، از قول این تحلیلگر سیاسی نزدیک به اصولگرایان، نوشته است: «اصولگرایان طغیانپروری کردند» و «طغیانپروری ساختار اصولگرایی را بر هم زد» به همین دلیل «در هر انتخاباتی وارد شدیم، هر کسی بازی را بر هم زد، برد.»
«آوارگی دانشجویان دانشگاه بهشتی» گزارشی است در روزنامه آفتاب یزد درباره تعطیلی خوابگاههای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای این دانشگاه. روزنامه آفتاب یزد نوشته است که «دانشگاه بهشتی بیتوجه به نیاز دانشجویان تحصیلات تکمیلی به سرپناهی حین تحقیق و پژوهش»، خوابگاههای دانشجویان را برای ماههای تابستان تعطیل و «واگذار کرده است.»
یک هفته پس از نمایش تصاویری از زنان ساپورتپوش به درخواست علی مطهری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جلسه سئوال از وزیر کشور، روزنامه آرمان از قول علی مطهری نوشته است: «ما نمیگوییم اصل ساپورت پوشیدن اشکال دارد؛ یکی با مانتویی که تا پایین زانوست ساپورت میپوشد و کسی هم نمیتواند به آن ایراد بگیرد؛ پس با اصل ساپورت پوشیدن مخالف نیستیم. در واقع اعتراض ما به آن پوشش ساپورتی است که کل حجم بدن را نشان میدهد و این نوع پوشش قطعا حجاب نیست» و البته «برخی میگویند که حتی نباید اجازه فروش ساپورت را هم داد که خب این هم درست نیست.»
آغاز تابستان داغ در ۱۴ استان؛ هشدار درباره پیامدها و خطر ماندگاری گرما در ایران
روزنامه ایران در تیتر یک سهشنبه خود خبر داده است که «گرمای هوا درآستانه رکوردشکنی» قرار دارد و روزنامه شهروند نیز در تیتر یک خود درباره پیامدهای «ماندگاری و خطر ماندگاری گرما در ایران» هشدار داده و از «خشسکسالی، کمبود آب، کاهش امنیت غذایی، و آتشسوزی جنگلها» به عنوان برخی از این پیامدها نامبرده است.
به نوشته روزنامه ایران، درحالی که «تابستان داغ بر ۱۴ استان حاکم شده است»، روز دوشنبه حسین هاشمی، استاندار تهران، گفت: «اگر شهروندان پایتخت حداقل ۲۰ درصد در مصرف آب صرفهجویی نکنند، سیاست جیرهبندی آب اعمال میشود.»
این روزنامه با اشاره به آنچه «هوای گرم و کلافهکننده تهران و سایر شهرهای کشور در روزهای اخیر» توصیف کرده، نوشته است: «اگرچه پیشبینی پایگاههای هواشناسی، آماری فراتر از رکوردهایی که در گذشته ثبت شده، نشان نمیدهد و دمای هوا نیز فقط در بعضی از نقاط آن هم چند درجه از میانگین بلند مدت بالا رفته است، اما همین گرمای چند درجه نیز مصرف برق و آب را به ویژه در کلانشهری همچون تهران بیش از حد تصور بالا برده است، به طوری که استاندار تهران در جدیدترین اظهارات خود اعلام کرده است اگر مردم حداقل ۲۰ درصد در مصرف آب صرفهجویی نکنند، سیاست جیرهبندی آب اعمال میشود.»
ایران همچنین نوشته است: «در مصرف برق نیز اگرچه صراحت تا به این حد نبوده و هنوز کسی در این زمینه، هشدار رسمی نداده است، اما مردم بعضی از مناطق تهران در نخستین سحر و افطار ماه رمضان، تجربه قطعی برق را پشت سر گذاشتند تا مشکل قطعی برق هم به جیرهبندی آب اضافه شود.»
روزنامه شهروند نیز در شماره سهشنبه خود با تاکید براینکه «فاجعه در ایران شروعی طوفانی داشت» نوشته است: «بهار ۹۳، برخی نقاط کشور چهار درجه نسبت به میانگین بلندمدت گرمتر بود. این به معنای آغازی طوفانی برای پدیده گرمایش زمین در ایران است؛ پدیدهای که از آن با عنوان فاجعهای یاد میشود که زندگی تمام مردم جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. حتی اقتصاد را هم به زیر چرخ خود میآورد.»
این روزنامه یادآوری کرده است که مجمع بینالمللی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل ۱۱ فروردینماه سال جاری، اعلام کرد: «گرمایش زمین سلامت، چشمانداز اقتصادی و منابع آب و غذای میلیاردها نفر را در معرض خطر قرار داده است. در صورتی که دمای کره زمین دودرجه سانتیگراد افزایش پیدا کند، امکان دارد بازده اقتصادی جهان بین ۰.۲ ( دو دهم) تا ۲ درصد کاهش پیدا کند.»
روزنامه شهروند نوشته است: «حالا شاهرخ فاتح، رئیس مرکز ملی هشدار و پایش خشکسالی هواشناسی، از افزایش ۴ درجهای دما در برخی نقاط کشور خبر داده و تغییرات دما در سهماهه بهار را شرح میدهد؛ شرحی که از افزایش ۰.۵ تا ۴ درجهای دما در کشور حکایت دارد.»
این روزنامه از قول شاهرخ فاتح نوشته است: «در فروردینماه ۹۳ استانهای آذربایجان غربی بخشهایی از آذربایجان شرقی، زنجان، کردستان، جنوب خوزستان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر، بخش عمدهای از فارس و بخش کوچکی از هرمزگان، البرز و قزوین بین ۰.۵ تا ۱.۵ درجه گرمتر از میانگین بلندمدت بودهاند» و در اردیبهشت ۹۳ نیز «استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، البرز، قزوین، گلستان، خراسان شمالی و ایلام بین ۲.۵ تا ۳.۵ درجه گرمتر از میانگین بلندمدت بودهاند» و حتی بخشهایی از استان ایلام، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان و خراسان رضوی »حدود ۴ درجه گرمتر از میانگین بلندمدت بودهاند و استانهای لرستان، خوزستان، مرکزی، شمال اصفهان، غرب خراسان رضوی، جنوب سمنان و شمال خراسان جنوبی بین ۰.۵ تا ۱.۵ درجه گرمتر بودهاند.»
به نوشته روزنامه شهروند، رئیس مرکز ملی هشدار و پایش خشکسالی هواشناسی با تاکید براینکه پیشبینی میشود «تابستان سال ۹۳ بیشتر استانهای کشور افزایش دمایی برابر ۱.۵ درجه داشته باشند و تابستان بسیار گرمی پیش رو داشته باشیم.»
این روزنامه همچنین از قول اسماعیل کهرم، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، نوشته است: «تازه در شروع فاجعه گرم شدن کره زمین هستیم.» فاجعهای که پیش از این از سوی برخی کشورها انکار میشد، اما اکنون اتفاق افتاده و در کشورهایی که در نوار خشک زمین قرار دارند، نمود بیشتری داشته است.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تاثیر افزایش دما بر ایران به روزنامه شهروند گفته است: «کمآبی و خشکسالی که این روزها مدام در خصوص آن هشدار داده میشود ناشی از گرمایش زمین است. گرمایش زمین کیفیت محصولات کشاورزی را هم کاهش خواهد داد، چرا که محصولات کشاورزی در دما و شرایط جوی خاصی رشد میکنند و محصول میدهند. اما موضوعی که درحال حاضر بسیار نگرانکننده است، آتشسوزی جنگلهاست. آتش گرفتن جنگلها از همین اکنون شروع شده، جنگلهای غرب و شمال کشور در آتش میسوزند و این هم ناشی از افزایش دمای زمین است.»
بزرگترین شرکای تجاری ایران در بهار ۹۳؛ چین، امارات و عراق
روزنامه تعادل گزارشی درباره شرکای تجاری ایران در بهار سال ۹۳ منتشر کرده و نوشته است در بخش صادارات «چین و عراق» و در بخش واردات نیز «امارات متحده غربی و چین» شرکای اصلی تجارت خارجی ایران در بهار سال ۹۳ بودهاند.
به نوشته روزنامه تعادل در بخش صادرات «چین با ۲۶ درصد، عراق با ۱۸ درصد، امارات متحده عربی با ۱۲ درصد، افغانستان با ۷ درصد، و ترکیه با ۶ درصد» شرکای اصلی تجاری ایران در فصل بار ۹۳ بودهاند و سایر کشورها نیز در مجموع «۳۱ درصد از صادرات» ایران را به خود اختصاص دادهاند.
در بخش واردات نیز به نوشته این روزنامه «امارات متحده عربی با ۲۷ درصد، چین با ۲۲ درصد، هند با ۸ درصد، ترکبه با ۷ درصد، جمهوری کره با ۷ درصد» مقصد بیشترین کالاهای وارداتی ایران بوده اند و مقصد ۲۹ درصد از واردات به ایران نیز در سه ماه نخست سال ۹۳ سایر کشورها بوده است.
روزنامه تعادل ضمن بررسی «کارنامه بهاره صادرات و واردات دولت تدبیر و امید» از «خروج تجارت خارجی ایران از رکود» خبر داده و نوشته است: «براساس آمارهای گمرک حجم صادرات ایران در بهار ۹۳ حدود ۱۱میلیارد و۸۵۹ میلیون دلار بوده است که براین اساس ارزش صادرات نسبت به بهار ۹۲ بیش از ۲۰.۵ درصد رشد داشته است، و در سوی مقابل واردات نیز با رشدی ۳۵.۶۳ درصدی به ۱۲ میلیارد و۳۸۶ میلیون دلار رسیده است.»
این روزنامه در عین حال نوشته است: این آمار «هرچند از رشد تجارت خارجی خبر میدهد اما باید توجه کرد که نسبت به دوران افول اقتصاد ایران رشد داشته است و در واقع چون عملکرد دولت احمدینژاد ضعیف بود، این آمار به نظر قابل توجه میآید.»
روزنامه تعادل تاکید کرده است: «اگر این روند بخواهد در تمام فصول آتی عینا تکرار شود حجم صادرات کشور باز هم در حدود ۴۴ میلیارد دلار خواهد بود و این واردات است که دوباره حجمی بزرگ از اقتصاد را به خود اختصاص می دهد.»
فراز جبلی گزارشنویس روزنامه تعادل با اشاره به اینکه «مساله منفی بودن تراز تجاری ایران» همچنان «نگرانکننده» است، یادآوری کرده است که در سه ماه بهار سال ۹۳ «تراز تجاری ایران ۵۲۷ میلیون دلار منفی بوده است، در حالی که سهم میعانات گازی و پتروشیمی از صاد رات کشور نزدیک به ۵۸ درصد صادرات کشور را تشکیل دادهاند» و به این ترتیب «رشد ۷۸.۳۱ درصدی میعانات گازی باعث کم شدن منفی بودن تراز تجاری کشور شده است وگرنه تراز بیش از این منفی می شد.»
دفاع مسیح مهاجری از میرحسین موسوی
روزنامه شرق از دفاع مسیح مهاجری،مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، از میرحسین موسوی گزارش داده و از قول مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است: «به چه مجوزی هرکسی یک حکمی را برای آقای موسوی تعیین میکند؟ به چه مجوزی هرکسی هر تهمتی را که بخواهد به او نسبت میدهد؟ شماها چهکارهاید که این حرفها را میزنید؟»
به نوشته این روزنامه، مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی، با بیان اینکه «در انتخابات سال ۸۸ یک اتفاقاتی برای مهندس موسوی پیش آمد» گفته است: «پروندهای است که آن را باید دستگاه قضایی رسیدگی کند. چون این وظیفه دستگاه قضایی است و خود آنها هم باید در آن دنیا پاسخگو باشند. اما به چه مجوزی هر کسی یک حکمی را برای آقای موسوی تعیین میکند؟ به چه مجوزی هرکسی هر تهمتی را که بخواهد به او نسبت میدهد؟ شماها چهکارهاید که این حرفها را میزنید؟»
مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی ضمن اشاره به اینکه «در همین حرفهای این آقایان آمده که اگر دستگاه قضایی آنها را در حصر نگه نمیداشت، مردم آنها را میکشتند»، گفته است: «اولا که این حرف صحیح نیست ثانیا باید دید آیا خود ایشان راضی هستند که به این بهانه (در حصر) نگه داشته شوند.»
مسیح مهاجری با اشاره به اتهاماتی که از سوی برخی در پنج سال گذشته به میرحسین موسوی وارد شده نیز گفته است: «آنها در زمان نخستوزیری مهندس موسوی بودند و دیدند که امام از آقای موسوی تعریف میکردند و میدانند که این صحبتها خلاف گفتههای امام است و عقل و شرع هم نمیپذیرد که امام از طرفی آگاه باشند که فردی در حزب جمهوری اسلامی است که جاسوس است و ترور میکند و اسم آن فرد را بیاورد که آقای موسوی این کارها را میکند و از طرفی بالاترین مقام و مسئولیت یک حکومت را به همین فرد واگذار کند. این قضیه در آن زمان بسیار سروصدا بهپا کرد که چه شده که امام جلو این افراد ایستادند و گفتند که مصلحت نظام در این است.»
به نوشته روزنامه شرق، مسیح مهاجری با تاکید براینکه رهبر فعلی جمهوری اسلامی نیز تا پیش از سال ۸۸ از میرحسین موسوی «تعریف و تمجید» میکرد، گفته است: «آنچه ما از رهبری درباره مهندس موسوی شنیدیم تا قبل از انتخابات ۸۸ تعریف و تمجید است و حتی ایشان بارها حکم آقای موسوی را برای مجمعتشخیصمصلحتنظام و شورایعالی انقلاب فرهنگی دادند و در جلسات تصمیمگیری سران گذشته او را شرکت دادند مثل مسایل هستهای و مسایل دیگر و در جلساتی که رهبری در ابتدای شروع زعامت خود برای مشاوره برقرار میکردند، آقای موسوی حضور داشت و رهبری با تعابیری مثل، آدم نجیبی هست، خوشفکر هست و... از او تمجید میکردند.»
مسیح مهاجری همچنین تاکید کرده است که «بعد از سال ۸۸ هم هیچگاه رهبری، آقایان موسوی و کروبی را به وابستگی به بیگانگان متهم نکردند. هر مطلبی گفتند، گله نسبت به اعتراض به نتایج انتخابات بود و اینکه دیگران از اعمال آنها سوءاستفاده کردند. شما اگر صحبتهای ایشان را که در رسانهها پخش شد نگاه کنید، از این تهمتهایی که بعضی از افراد میزنند در صحبتهای ایشان وجود ندارد. بنابراین، این نوع حرفزدنها خلاف نظر امام و رهبری فعلی است» و تنها «رهبری نظرشان این بود که اینها باید مواخذه شوند بهخاطر اینکه دشمن از رفتار اینها سوءاستفاده کرده و یک عدهای در روزنامهها و مصاحبههایشان در تلویزیون و رسانههای دیگر پروندهسازیهایی میکنند.»
این روزنامه همچنین از قول مسیح مهاجری نوشته است: «رایی که آقای روحانی آورد یعنی اینکه مردم چهار سال تمام این دروغها و فحشها را شنیدند بعد که به پای صندوق آمدند خلاف آن اظهارنظرهای کذب رای دادند. مردم بیمه شدهاند، مردم مسایل را میفهمند. هرقدر گزارش دروغ بدهند، هرچه حرفهای دروغ بزنند فایده ندارد. چهارسال تمام است از تلویزیون یکطرفه حرف زدند و از روزنامههایشان یکطرفه گفتند، تهمت زدند و به دیگران هم اجازه جوابدادن ندادند.»
روزنامه شرق همچنین از انتقاد مسیح مهاجری از صدا و سیما خبر داده و از قول وی نوشته است: «صداوسیمای ما احتیاج به یک تحول بزرگ دارد. صداوسیما مستقل عمل نمیکند و فلسفه صداوسیما این است که باید بوق نظام باشد، نباید بوق این و آن باشد. متاسفانه صداوسیما بوق جناحها و افراد شده است و باید صداوسیما خودش را بالاتر بکشد و شاید از عهده مسئولان فعلی آن برنیاید ولی امیدوارم مسئولانی گذاشته شوند که در سطح بالاتری یعنی در سطح ملی فکر کنند.»
مسیح مهاجری همچنین با اشاره به اظهارات اخیر اسدالله بادامچیان از اعضای ارشد موتلفه اسلامی درباره «افشای تصمیمات سری حزب جمهوری اسلامی از سوی میرحسین موسوی» و «بیم آیتالله خمینی از موسوی»، گفته است: «اتهاماتی که اخیرا یکی از اعضای هیات موتلفه بهعنوان دلیل توقف کار حزب جمهوری اسلامی به آقای مهندس موسوی وارد کرده، کذب محض است.»
مسیح مهاجری که خود در سالهای نخست پس از انقلاب از اعضای حزب جمهوری اسلامی بود همچنین گفته است که خود اسدالله بادامچیان «که آن زمان مسوول سازمان شهرستانهای حزب بود و افکار شخصی خودش را و افکار موتلفه را به نام حزب در شهرستانها ترویج میکرد و اختلاف ایجاد میکرد. همین اختلافات و مشکلاتی که در شهرستانها ایجاد میکرد به گوش امام رسید و امام دستور توقف فعالیت حزب را دادند.»
مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی درباره این عضو موتلفه اسلامی گفته است: «من نصیحت میکنم این شخص را که ایشان در سنی نیستند که کینهتوزی نسبت به یک آدم شریف مثل آقای مهندس موسوی داشته باشند. من توصیه میکنم به ایشان که مثل آقای عسگراولادی که در ماهها و روزهای اواخر عمرشان مطالبی گفتند و خود را نسبت به آقای موسوی و کروبی بریالذمه و راحت کردند، این کار را بکند و خودش را نجات دهد چون در روز قیامت باید جواب پس دهد. البته این را هم اضافه میکنم که اگر این شخص نصیحت مرا نپذیرد و به این کارها ادامه دهد، مطالبی را از برخوردها و مسایلی که او در داخل حزب داشت، در معرض افکار عمومی قرار میدهم که پشیمان شود.»
مسیح مهاجری در عین حال گفته است: «باید یک وقتی را تعیین کرد و خود آقای موسوی حضور داشته باشند و در یک مناظره آقای موسوی بتواند جواب دهد. ولی زمانی که کسی حضور ندارد و نمیتواند پاسخ دهد اینجور حرف زدن خلاف اخلاق است و البته افرادی مثل ما که بودیم و دیدیم که چه مسایلی گذشت نمیگذاریم و مطالب را میگوییم و باز هم نصیحت میکنم که ایشان]اسدالله بادامچیان[ به این حرفها ادامه ندهد.»
استیضاح وزیر علوم به دلیل استفاده از روش «انتخاباتی» برای تعیین روسای دانشگاهها
روزنامه اعتماد در گزارشی از جلسه رضا فرجی دانا با برخی از نمایندگان مجلس و «مهلت یک هفته ای مجلس به وزیر علوم برای جلب نظر نمایندگان استیضاح کننده» خبر داده است، و همزمان روزنامه جوان تاکید کرده که یکی از دلایل اصلی طرح استیضاح وزیر علوم، استفاده رضا فرجی دانا از روش «انتخاباتی» برای تعیین سرپرستان و روسای دانشگاههاست.
روزنامه اعتماد در گزارشی از جلسه رضا فرجی دانا با برخی از نمایندگان مجلس و «مهلت یک هفتهای مجلس به وزیر علوم برای جلب نظر نمایندگان استیضاحکننده» خبر داده است. این روزنامه درعین حال نوشته است: «ممکن است طرح استیضاح یا در همان ابتدای کار با ممانعت هیات رئیسه و نمایندگان میانه اعلام وصول نشده یا نهایتا در صحن علنی مجلس با حمایت فراکسیون اکثریت مجلس از وزیر علوم بی نتیجه بماند.»
این روزنامه نوشته است: تاکید نمایندگانی چون جواد کریمی قدوسی و الیاس نادران بر «پابرجا بودن استیضاح و اظهارات قاسم جعفری مبنی برغلبه حاشیهها بر متن در وزارت علوم نیز نشان میدهد که هسته اصلی حامیان استیضاح بعید است با رایزنی وزیر از نظر خود منصرف شوند.»
اعتماد در عین حال با اشاره به اینکه « کمالالدین پیرموذن و جواد هروی با سیاسی خواندن جریان استیضاح هدف اقلیت مجلس در تخریب دولت را مردود دانستهاند، از قول کمالالدین پیرموذن نماینده اردبیل در مجلس نهم، نوشته است: ««عدهای از نمایندگان با افشاگریهای تکاندهنده وزیر دانا و دلسوز علوم منافع خود و اطرافیانشان به خطر افتاده از همین رو به دنبال استیضاح ایشان هستند.»
روزنامه جوان اما با تاکید براینکه «چالش هشت ماهه نمایندگان با وزیر علوم به استیضاح نزدیک شده»، از قول روحالله حسینیان، مهمترین دلیل طرح استیضاح رضا فرجی دانا را «حاکم کردن فتنهگران بر آموزش عالی کشور» توصیف کرده است. این روزنامه نوشته است: «تاکنون بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس به فرجی دانا در خصوص ادامه تحصیل دانشجویان ستاره دار، انتصاب جعفر توفیقی و جعفر میلی منفرد به عنوان مشاور عالی و معاون آموزشی وزارت علوم» هشدار دادهاند.
این روزنامه همچنین برکناری روسای دانشگاه منصوب دولت پیشین را یکی از دلایل دیگر استیضاح وزیر علوم عنوان کرده و نوشته است: «فرجی دانا در طول هشت ماه وزارت خود شیوه جدیدی برای انتخاب رؤسای برخی دانشگاهها اعمال کرد. ابتدا هیات هایی با عنوان هیات نظارت و بازرسی از وضعیت دانشگاهها به آنجا ارسال میشد و پس از آن برخی از رؤسای دانشگاه با حکم فرجی دانا و برخی دیگر با تشکیل گروههایی از اعضای هیات علمی و نظرسنجی از آنها تغییر کردند.»
کبری آسوپار در گزارش روزنامه جوان استفاده وزیر علوم از انتخابات و نظر سنجی الکترونیک از اعضای هیات علمی دانشگاهها برای تعیین رئیس هر دانشگاه نیز به برای تعیین روسای دانشگاهها را یکی دیگر از دلایل استیضاح وی عنوان کرده و نوشته است: «درباره تعیین رؤسای دانشگاهها از شیوه انتخابات یا رأی گیری الکترونیک و دستی استفاده میکند و سپس آرا به صورت مخفیانه در اختیار وزیر علوم گذاشته میشود و از میان گزینههای رأی آورده شده، یک نفر به عنوان سرپرست منصوب میشود.»
روزنامه جوان نوشته است: «این شیوه جدید انتخاب رؤسای دانشگاهها مورد انتقاد قرار گرفت تا جایی که رئیس جمهور در تذکری به وزیر علوم یادآور شد این شیوه نباید شائبه انتخابات داشته باشد. این شیوه همچنین تذکر جدی اعضای شورای عالی انقالب فرهنگی را نیز به همراه داشته است.»