ملکه بریتانیا همراه با زندانیان قبلی از محل زندان امنیتی سابق ایرلند بازدید کرد

ملکه بریتانیا همراه با رابینسون (راست) و مک‌گینیس از زندان امنیتی سابق بازدید کرد



دو زندانی امنیتی سابق ملکه بریتانیا را در بازدید زندان محل حبس خود همراهی کرده‌اند.ا

روز سه شنبه، ۳ تیر (۲۴ ژوئن)، الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، که همراه با همسرش از ایرلند شمالی دیدن می کند، از زندان امنیتی کراملین رود که به یک محل جلب توریست تبدیل شده بازدید کرد.

در این بازدید، پیتر رابینسون، وزیر اول دولت محلی، و مارتین مک گینیس، معاون او ملکه را همراهی می‌کردند.

پیتر رابینسون، رهبر حزب دموکراتیک وحدت طلب، از احزاب وابسته به پروتستان‌های طرفدار ادامه حکومت بریتانیا بر ایرلند شمالی، و مارتین مک‌گینیس، از اعضای شین فین، حزب جدایی طلب وابسته به کاتولیک‌های تندرو، هر کدام برای مدتی در زندان کراملین رود محبوس بودند.

مارتین مک گیینس، از فرماندهان پیشین ارتش جمهوریخواه ایرلند - آی‌آر‌ای - شاخه نظامی شین فین، در سال ۱۹۷۶ به اتهام عضویت در این گروه و فعالیت خرانکارانه به مدت یک ماه در این زندان بازداشت بود. این اتهام بعدا توسط دادگاه رد و آقای مک گینیس آزاد شد.

پیتر رابینسون نیز در دهه ۱۹۸۰ چند بار به دلیل شرکت در حرکت‌های اعتراضی علیه "توافق بریتانیا و ایرلند جنوبی" در زندان کرملین رود حبس شد.



بازدید ملکه از زندان کراملین رود به نشانه‌ای از آشتی تعبیر شده است



از دیگر کسانی که در جریان این بازدید حضور داشتند، پیتر لاوری، ساکن بلفاست، مرکز ایرلند شمالی بود که چند میلیون پوند در بلیط بخت آزمایی برنده شده بود و در نظر دارد قسمتی از این زندان سابق را به محلی برای عرضه نمونه ویسکی به بازدید کنندگان تبدیل کند.

پیشتر، ملکه بریتانیا پیتر رابینسون را به حضور پذیرفته بود و شب گذشته نیز با مارتین مک‌گینیس ملاقات کرد. در سال ۱۹۷۹، ارتش جمهوریخواه ایرلند لرد مونتباتن، از خویشاوندان نزدیک همسر ملکه بریتانیا را در جریان سفر به ایرلند شمالی ترور کرد.

بازدید ملکه بریتانیا از زندان کراملین رود و ملاقات با سیاستمدارانی که زمانی دشمنان یکدیگر محسوب می‌شدند به نشانه‌ای از برقراری صلح و آشتی بین دو جامعه کاتولیک و پروتستان ایرلند شمالی تعبیر شده است.
دوره آشوب در ایرلند شمالی

جزیره ایرلند قرن‌ها پیش توسط پادشاهی انگلستان تصرف شد و از اوایل قرن نوزدهم، در کنار جزیره بریتانیای کبیر (متشکل از انگلستان، اسکاتلند و ویلز) کشور "پادشاهی متحده" را تشکیل داد که نام رسمی کشوری است که اصطلاحا بریتانیا خوانده می‌شود.

در حالیکه اکثر جمعیت بریتانیای کبیر طی پنج قرن گذشته پیرو آئین پروتستان بوده‌اند، اکثریت جمعیت جزیره ایرلند را کاتولیک ها تشکیل می‌دادند. طی چند قرن اخیر، اختلاف مذهبی در کنار احساسات ملی‌گرایانه و ناخرسندی از نحوه برخورد دولت مرکزی بریتانیا با ساکنان این جزیره، همواره عاملی در بروز احساسات استقلال طلبانه در میان اکثریت کاتولیک مذهب این جزیره بود.



دوره آشوب در ایرلند شمالی سه دهه به طول انجامید و صدها کشته برجای گذاشت



پس از یک دوره مبارزات خونین موسوم به "جنگ‌های استقلال" سرانجام با تصویب پارلمان بریتانیا، بخش جنوبی جزیره ایرلند تحت عنوان "جمهوری ایرلند" در سال ۱۹۲۲ استقلال یافت اما بخش شمالی، که اکثر جمعیت آن را پروتستان‌ها تشکیل می‌دادند، همچنان بخشی از "پادشاهی متحده بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی" باقی ماند.

این وضعیت باعث شد که گروه‌هایی از "ملیگرایان جمهوریخواه ایرلندی" با هدف جدایی ایرلند شمالی از بریتانیا و الحاق آن به جمهوری ایرلند، به مبارزات سیاسی ادامه دهند. این گروه‌ها دولت بریتانیا و مقامات محلی ایرلند شمالی را به تبعیض علیه اقلیت کاتولیک متهم می‌کردند. این دوره شاهد رقابت و درگیری‌های پراکنده بین گروه‌ها و فعالان تندرو جمهوریخواه (کاتولیک) و وحدت‌طلب (پروتستان) بود.

از اواخر دهه ۱۹۶۰، این درگیری‌ها شدت گرفت و حدود سه دهه خشونت را در پی آورد که اصطلاحا به "دوره آشوب" موسوم است. این دوره شاهد انحلال پارلمان محلی ایرلند، اقدامات خشونت آمیز تندروهای کاتولیک به خصوص ارتش سری جمهوریخواه در ایرلند شمالی و خاک اصلی بریتانیا، و استقرار واحدهای ارتش بریتانیا در این سرزمین و سپردن مسئولیت حفظ امنیت به نظامیان بود. صدها تن از هر دو طرف در خشونت های دوران آشوب جان خود را از دست دادند

خشونت‌های ایرلند، از جمله بمب گذاری و ترور متقابل دو گروه و همچنین برخورد نیروهای نظامی با معترضان تا زمان حصول توافق بین دولت‌های بریتانیا و ایرلند جنوبی و تشکل‌های سیاسی پروتستان و کاتولیک ایرلند شمالی در سال ۱۹۹۸ ادامه یافت و بیش از سه هزار و پانصد کشته برجای گذاشت. مسئولیت قتل اکثر قربانیان دوره آشوب به ارتش جمهوریخواه ایرلند و گروه‌های تندرو کاتولیک نسبت داده شده است اما شماری از این قربانیان توسط شبه‌نظامیان پروتستان و همچنین در درگیری با نیروهای نظامی بریتانیایی و ایرلندی جان خود را از دست دادند.

+11
رأی دهید
-16

باتيستوتا - تهران - ایران
ایرلند شمالی باید از سلطه ی خاندان سلطنتی روباه پیر خارج گشته و به جمهوری ایرلند جنوبی بپیوندد. مرگ بر الیزابت کوئین و درود بر روان پاک شهید بابی ساندز(ع).
‌سه شنبه 3 تير 1393 - 15:33
بهرام2012 - تهران - ایران
1از4)) بریتانیا یا به عبارت دقیق تر مادر استعمار جهان که روزی آفتاب در مستعمراتش غروب نمیکرد این سالها روز به روز حقیر تر و خوارتر از قبل میشود و قلمرو استعماریش هم روز به روز تحلیل میرود طوریکه به زودی اسکاتلند و بعد هم ولز نیز خود را از این سرزمین شیاطین رها خواهند کرد و به استقلال خواهند رسید. همین استعمار کثیف وقتی ایرلندی ها را دسته دسته ناپدید میکرد و در زندان ها با شنیع ترین شکل شکنجه و ناپدید مینمود که تاریخ نمونه هایش را فقط در نظام ساخته و پرداخته و تحمیل شده توسط همین استعمار و نوکرانش به ملت و مملکت ایران یعنی جمهوری اسلامی ضدایران نشان میدهد، و آنها را از همه امتیازات انسانی هم محروم میساخت ، وقتی این استعمار کثیف سرزمین هند را که ده ها برابر انگلیس وسعت و صدها برابر آن
‌سه شنبه 3 تير 1393 - 17:49
بهرام2012 - تهران - ایران
2از4)) جمعیت داشت با حیله و خدعه های استعماری خاص خود مورد غارت قرار داده و هر روز زندان و شکنجه و اعدام نمایانگر حضورش در سرزمین های استعمار زده بود آیا حقوق بشر مفهومی داشت؟ آیا همین ارگان های رنگارنگ حقوق بشری که غالباً هم با سرمایه و مدیریت عوامل تعلیم دیده استعمار پیر ساخته و پرداخته و بمنظور تغییر در منش و روند و آداب و سنن و حتی مبارزات رهائی بخش ملت ها ، زیر لوای فریبنده حقوق بشر و دموکراسی به سایر کشورها تحمیل میشوند همین دو سه دهه قبل خواب بودند؟ چرا یک صدم از آنهمه غوغا که آنزمان علیه نظام شاهنشاهی ایران بپا میکردند را بخاطر جنایتهای استعمار پیر در ایرلند و در آفریقا و در آسیا و غیره صورت نمیدادند و هنوز هم نمیدهند؟ اما در کنار همه این سخن ها یک حقیقت تلخ هم برای
‌سه شنبه 3 تير 1393 - 17:50
بهرام2012 - تهران - ایران
3از4)) استعمار پیر روز به روز آشکارتر میشود و آن نیز استفاده بسیاری از ساکنین مستعمره های سابق از امتیازات اجباری جاری و سرازیر شدن آنها به این جزیره است که علاوه بر استفاده از موهبات غارت شده و منتقله به کشورهایشان در دهه ها قبل، همزمان و خواهی نخواهی بدلیل آمیزش و پیوندهای اجتناب ناپذیر اجتماعی و سیاسی و غیره دیر یا زود حتی ژن انگلیسی ها را نیز تغییر خواهند داد و به یاری اهورای ایرانزمین شاید تا چند دهه بعد از نژاد و از نام انگلیسی و از استعمارهای وحشتناک آنها در اقصی نقاط عالم فقط نام و نشانه هائی گرد و غبار گرفته در صفحات تاریخ باقی بماند. البته با از میان رفتن استعمار پیر بدیهی است کلیه دست پروردگانش در سایر نقاط جهان، بخصوص ملاها و آخوندهای بی وطن و جنایت پیشه نیز همراه با لباس
‌سه شنبه 3 تير 1393 - 17:50
بهرام2012 - تهران - ایران
کاربر گرامی به دلیل استفاده شما از نامهای کاربری متعدد همانند خداباور93 - آنکارا – نرکیه , دسترسی شما به بخش نظرات مسدود شد. ایرانیان انگلستان
‌سه شنبه 3 تير 1393 - 17:50
cobalt3 - کرج - ایران
باتیستوتا - تهران - ایران-یه کوبیده اضافه هم سفارش بده مهمون ملکه کوئین (ص)کبلائی.
‌سه شنبه 3 تير 1393 - 20:13
samavat - شیراز - ایران
میگن جنتی به عزرائیل گفته شرط اینکه بیام همرات اینه که اول اینو ببری!!
‌سه شنبه 3 تير 1393 - 22:35
cobalt3 - کرج - ایران
عجب آخه این چه عادت زشتیه این شاقل جماعت دارن کبلائی؟
‌سه شنبه 3 تير 1393 - 22:37
cobalt3 - کرج - ایران
این بهرام جان شاقلی (خیلی با اطلاعات!!!)خیلی کارش درست بود میگن انگلیسیا پول میدادن به بعضی روزنامه ها که مقاله بنویسن و به انگلیس بد و ناسزا بگن این شاقل ما هم یکی مثلا ضد خودش رو درست کرده و عین دون کیشوت با هاش بحث و جدل میکرد بعضی وقتا هم از طرف دشمن فرضی بخودش 20 میداد این وسط با دو تا آیدی عین تفنگ دو لول به همه منافق و ساندیسخور و غربزده شلیک میکرد میگفتن کمونیستا میگن هدف وسیله رو توجیه میکنه اما این شاه اللهی جماعت انگار تو نیمه اول هم 100 هیچ از اونا جلون کبلائی.
‌سه شنبه 3 تير 1393 - 23:33
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.