ایران ۱/۵ برابر کل کارکنان ژاپن مدیر دولتی دارد؛ حدود ۷ میلیون ایرانی حقوق‌‌بگیر دولت هستند

تقاطع: “جانشین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری اسلامی” می‌گوید که نزدیک به ۷ میلیون ایرانی حقوق‌شان را از دولت می‌گیرند.

به نوشته‌ی خبرگزاری “ایرنا”، محمود عسگری‌آزاد روز چهارشنبه (۲۸ خرداد-۱۸ ژوئن) در سخنانی در “شورای اداری استان آذربایجان شرقی”، تعداد کل کارکنان دولت را در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۹۸۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت که علاوه بر این‌‌ تعداد، ۶۰۰ هزار شاغل بخش‌های نظامی و انتظامی، یک میلیون و ۲۰۰ هزار بازنشسته کشوری، ۶۰۷ هزار بازنشسته لشکری، و نزدیک به دو میلیون و ۳۸۰ هزار بازنشسته‌ی تامین اجتماعی هم حقوق خود را از دولت دریافت می‌کنند.

آقای عسگری‌آزاد با بیان این‌که «کشوری مانند ژاپن با ۱۳۰ میلیون نفر جمعیت فقط ۳۱۰ هزار نفر شاغل دولتی دارد»، افزود که تنها تعداد مدیران دولتی در ایران بیش از ۱/۵ برابر شاغلان دولتی کشور ژاپن است.

وی از استخدام “رسمی”، “پیمانی” یا “قراردادی” بیش از ۶۵۰ هزار نفر در دو دولت محمود احمدی‌نژاد بین سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ خبر داد و تصریح کرد که استخدام ۴۰۰ هزار نفر از آن‌ها، «بدون نشر آگهی و برگزاری آزمون بوده است».

به گفته‌ی این مقام ارشد دولتی، هم‌چنین، دستگاه‌های اجرایی در حالی تا پایان سال ۱۳۹۱ تعداد ۵۴۸ هزار نفر نیروی قراردادی جذب کرده‌اند که «ظرفیت مجاز» آن‌ها برای جذب این نوع از نیروها، ۱۲۵ هزار نفر بوده است.

او در بخش دیگری از سخنان خود، متوسط جهانی سن بازنشستگی زنان را ۶۰/۶ سال و مردان را ۶۳/۱ سال برآورد کرد و افزود که از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ «متوسط سن بازنشستگی زنان در ایران ۴۹/۹ و برای مردان ۵۲/۳ سال بوده» و در این مدت، تعداد کل بازنشسته‌های کشوری نیز ۶۸ درصد رشد داشته است.

عسگری‌آزاد با انتقاد از افزایش بودجه جاری کشور گفت که سال ۱۳۸۴ تقریبا ۶۷ درصد بودجه کشور به هزینه‌های جاری اختصاص داشت اما این رقم در سال ۹۲ به ۸۰ درصد رسید که این شرایط “زنگ خطری” برای بودجه کشور محسوب می‌شود.

درصد بالای کارکنان بخش دولتی در ایران در حالی است که آمارهای رسمی متوسط کار مفید در دستگاه‌ها و ادارات دولتی ایران را بین ۲۰ دقیقه تا دو ساعت در روز برآورد می‌کنند.

علی لاریجانی، “رییس مجلس شورای اسلامی”، آذرماه سال گذشته در جریان مراسم افتتاح “پل طبقاتی صدر” در تهران، کار مفید در دستگاه‌های دولتی ایران را حدود “۲۲ دقیقه” و در صنعت حدود “۲ ساعت و نیم” عنوان کرده و با بیان این‌که «در طول سال این میزان به ۸۰۰ ساعت کار مفید می‌رسد» گفته بود که ایران از این نظر در رده سه کشور آخر دنیا پس از عربستان و کویت قرار دارد.

“مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی” نیز اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۱ در گزارشی اعلام کرده بود که در “خوشبینانه‌ترین حالت” ساعات کار مفید در ایران “در هر روز حداکثر ۲ ساعت” است و «میزان هفتگی آن به بیشتر از ۱۱ ساعت نمی‌رسد».

+11
رأی دهید
-2

mountainman - استکهلم - سوئد
تو سوئد هم با جمعیت ده میلیونی حدودا سی صد هزار حقوق بگیر دولت هستن. یعنی دولت کارفرماشون هست.
دوشنبه 2 تير 1393 - 00:41
sharafYabi - بیمبه - انگولا
همشون را اخراج کنید، همچنون خودتون را . یکی‌ از یکی‌ کم خاصیت تر!!
دوشنبه 2 تير 1393 - 00:59
گذشته میرزا - ناکجاآباد - ایران
بالاترین حقوقها و پاداشهای نجومی و اضافه کاریهای کلان و حق ماموریت خارجه و داخله هم مختص مدیران است و زحمتها و انجام کارها هم به گردن زیردستان است و مدیران کارشان شده برگ مرخصی امضا کردن همه اشان هم بعد از 35 سال به زور بازنشسته میشوند و بعد از بازنشستگی هم با درست کردن شرکتهای خصوصی و پیمانکاری بخاطر روابط به جای اولشان برمیگردند و باز کار از زیردستان با حق کم و دریافت مبالغ کلان و امضا کردن برگ مرخصی برای ایشان
دوشنبه 2 تير 1393 - 04:57
kabootar - لاهور - پاکستان
دولتی که می خواهد در همه ی امور کشور دستی بر آتش داشته باشد باید هم تا این اندازه کارمند داشته باشد
دوشنبه 2 تير 1393 - 10:48
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.