گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ایران درمورد همکاری با آمریکا در عراق

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران در گزارشی درباره "خطرات تسلط داعش بر مناطق سنی‌نشین عراق" به مسئولان جمهوری اسلامی هشدار داده و توصیه کرده برای حل بحران، با بازیگران کلیدی منطقه مانند آمریکا همکاری و رایزنی کنند.

مرکز پژوهش‌ها، که بازوی تحقیقاتی و نهاد مشورتی مجلس ایران است، درکلیک گزارش تازه خود درباره اوضاع عراق می‌گوید: "تسلط داعش بر مناطق سنی‌نشین عراق بیشترین تهدیدهای منطقه‌ای را علیه ایران ایجاد می‌کند."

در این گزارش به همکاری‌های پیشین ایران و آمریکا اشاره و گفته شده است: "در حالی‌که ایران در گذشته نیز برای تحقق ثبات و امنیت در عراق با سایر بازیگران کلیدی در این عرصه مانند آمریکا همکاری‌ها و رایزنی‌‎هایی داشته است، در شرایط کنونی نیز با توجه به تهدیدات جدی ناشی از شرایط عراق می‌تواند در قالب ائتلاف منطقه‌ای و بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم به همکاری با سایر بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی بپردازد."

پیش از خروج نظامی آمریکا در عراق، در بهار و تابستان سال ۲۰۰۷ چند دور مذاکره در مورد وضعیت امنیتی عراق در سطح سفیران ایران و ایالات متحده در بغداد برگزار شد. در آن زمان، برخی منابع اطلاعاتی غربی جمهوری اسلامی را به حمایت نظامی از برخی گروه های شبه نظامی در عراق متهم کرده بودند.
 

مرکز پژوهش‌ها بازوی تحقیقاتی و مشورتی مجلس ایران است



به توصیه مرکز پژوهش‌های مجلس، علاوه بر مبارزه با گروه داعش، ایران و بازیگران منطقه‌ای می‌توانند به "تفاهمات بنیادین‌تر در مورد ساختارهای سیاسی، نظامی و امنیتی عراق که ناکارآمد نشان می‌دهند" دست یابند.


روابط ایران و آمریکا در عراق

    آوریل ۲۰۰۶: پیشنهاد مذاکره مستقیم ایران به آمریکا
    ژانویه ۲۰۰۷: نیکلاس برن: اعضای سپاه در عراق دستگیر شدند
    مارس ۲۰۰۷: دیدار زلمی خلیلزاد، سفیرآمریکا با تیم ایران در بغداد
    مه ۲۰۰۷: دیدار رایان کراکر، سفیر آمریکا با حسن کاظمی قمی، سفیر ایران
    ژوئیه ۲۰۰۷: دیدار کرار و کاظمی قمی در بغداد
    نوامبر ۲۰۰۷: آزادی ۹ شهروند ایرانی در عراق به دست ارتش آمریکا



اصلاح ساختار سیاسی عراق و به خصوص تشکیل دولت فراگیر قومی و فرقه ای یکی از نکاتی است که کلیک آمریکا هم بر آن تاکید دارد.

ایالات متحده از دولت شیعی نوری مالکی که مورد حمایت ایران است، خواسته گروه‌های اقلیت کرد و سنی را هم در تشکیل دولت وحدت ملی مشارکت دهد.


تهدیدهای داعش علیه ایران

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش تازه خود می‌گوید داعش در مقایسه با القاعده "رویکرد بسیار رادیکال‌تری" در قبال شیعیان و جمهوری اسلامی دارد.

در این گزارش خطرات داعش برای ایران در سه دسته تقسیم‌بندی شده است.

اول این‌که تجزیه احتمالی عراق به سه قسمت کرد، سنی و شیعه، تهدیدی برای تمامیت ارضی ایران خواهد بود و "در بلندمدت باعث تشدید روندهای واگرایانه [جدایی طلبانه] در ایران می‌شود."

خطر دوم به گفته مرکز پژوهش ها، هدف قراردادن مراکز مذهبی و زیارتی شیعیان است که ایران را به عنوان "پرچمدار شیعه در جهان با خطری مذهبی و حیثیتی" مواجه می‌کند.

و سوم این که ناکامی نظام سیاسی جدید عراق که مورد حمایت ایران است "نوعی ناکامی ایران و سیاست‌های آن در عراق" محسوب خواهد شد.

+31
رأی دهید
-1

perser68 - آلمان - آلمان
خودمونیم، ملا های مفتخور انگل صفت چه به .. خوردن افتادن! خوب میدونن که فقط داعشه که حریفشون میشه!آدمکش و آدمخور عین ملا ها و ملا ها عین داعش!باز داعش خودی نمیکشه،ملا ها که اینهمه دم از شیعه میزنن تا حالا چقدر ایرانیه شیعه و مسلمان تو همین ۳۵سال اعدام کردنو سنگسار!!!
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 22:42
perser68 - آلمان - آلمان
آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگه تو.. خونه جوانانه ما میچکد از چنگه تو...یادش بخیر ،اگه میدونستیم بعده ۳۵سال مجبوریم دسته گدائی برای آمریکا دراز کنیم!
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 22:46
daeejan napelon - استکهلم - سوئد
سگ‌های آموزشی آمریکا و اروپا حالا دامن خودشون رو گرفته، آمریکا و اروپا اینها رو درست کردند که از عراق باج بگیرن و ایران رو مجبور به همکاری در سوریه بکنند ولی‌ حالا این آتیش دامن خودشون رو گرفته درست مثل القاعده و طالبان، چرا این غربیها درس عبرت نمیگیرند. جالبه که برای داعش از کلمه تروریست استفاده نمیکنند بلکه فقط از کلماتی‌ مثل پیکارجو یا مخالفان یا مثل این‌ها رو استفاده میکنند.
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 23:24
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.