نیروی هوایی عراق مواضع داعش را بمباران کرد

جنگ بر سر تصرف پالایشگاه بیجی ادامه داشته است



نیروی هوایی عراق به بمباران محدود مواضع قوای داعش مبادرت کرده و نخست وزیر این کشور از شبه نظامیان طرفدار حکومت خواسته اسلحه خود را زمین بگذارند.

روز چهارشنبه، ۲۸ خرداد (۱۸ ژوئن)، دولت عراق گزارش کرد که در ادامه تلاش برای جلوگیری از تسلط شبه‌ نظامیان گروه "دولت اسلامی عراق و شام" بر مسیرهای منتهی به بغداد، پایتخت، نیروی هوایی این کشور چند ماموریت هوایی را انجام داده است.

گزارش منابع خبری حاکی از آن است که شبه‌نظامیان اسلامگرا به پیشروی در غرب بغداد ادامه می‌دهند و درگیری سنگین بین آنان و نیروهای دولتی در شهر رمادی ادامه دارد. رمادی مرکز استان انبار و از مناطق عمدتا سنی‌نشین است.

همچنین، شورشیانی که به بزرگترین پالایشگاه عراق در شهر بیجی حمله کرده‌ بودند همچنان این شهر را زیر آتش دارند. به گفته منابع خبری، یک هلیکوپتر توپدار ارتش که به منطقه اعزام شده بود، یک منبع ذخیره سوخت را هدف قرار داده و آن را به آتش کشیده است. براساس این گزارش‌ها، تا کنون پنج تن از نیروهای عراقی در جنگ بیجی کشته شده اند. شامگاه گذشته، نوری مالکی، نخست وزیر عراق، درکنار تعدادی از شخصیت‌های کرد و عرب سنی در تلویزیون ظاهر شد و مردم را به وحدت ملی دعوت کرد.

شرکت کنندگان در این برنامه از عملیات ارتش منظم عراق علیه نیروهای داعش حمایت کردند اما از "نیروهای غیردولتی" خواستند اسلحه خود را زمین بگذارند. به گفته ناظران، بعید است این خواسته نتیجه‌ای داشته باشد زیرا آقای مالکی آشکارا از شیعبان خواسته است تا با تشکیل گروه‌های بسیجی، در کنار نفرات ارتش در جنگ با داعش شرکت کنند.



حضور شبه نظامیان شیعه در جنگ باعث نگرانی در مورد تشدید شکاف فرقه‌ای می‌شود



هفته گذشته و در پی تسلط اسلامگرایان داعش بر چند شهر عمده عراق، گفته شد که برخی روحانیون شیعه خواستار شرکت "مردم" در جنگ علیه این گروه شده‌اند. در واکنش به این درخواست، تصاویری از شیعیان عراق هنگام ثبت نام برای اعزام به جبهه جنگ منتشر شد. در حالی که برخی ناظران معتقدند که احساس تبعیض در میان اقلیت سنی عرب عراق و نارضایی آنان از دولت به رهبری شیعیان از عوامل زمینه ساز ظهور و موفقیت تشکل‌های تندرو سنی بوده، به نظر می‌رسد شخصیت های سنی کرد و عرب حضور شبه نظامیان شیعه در صحنه جنگ را عاملی در تشدید شکاف فرقه ای در این کشور دانسته اند.

هفته گذشته، نیروهای گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام، که یک تشکل اسلامگرای سنی است، پس از چند هفته درگیری پراکنده و اشغال مناطقی از خاک عراق، شهرهای موصل و تکریت را هدف حمله قرار دادند و در حالیکه نفرات ارتش و پلیس دولت مرکزی از برابر آنان گریخته بودند، این شهرها را به تصرف خود درآورند. به گفته ناظران، پیشروی ها نظامی آن نشان می دهد که از برخی حمایت های محلی برخوردار است.

اکثریت مردم عراق شیعه هستند، اما اعراب سنی، و همچنین کردها که اکثرا سنی هستند، اقلیت های بزرگ در عراق محسوب می شوند.

تا قبل از سرنگونی حکومت صدام حسین، رهبری سیاسی این کشور عمدتا در دست اعراب سنی بود و شیعیان از تبعیض علیه خود شکایت داشتند و کردها نیز برای چندین دهه جهت کسب خودمختاری با دولت مرکزی مبارزه کرده بودند. پس از سقوط صدام حسین، تشکل های شیعه، که برخی از آنها توسط روحانیون شیعه پایهگذاری و هدایت می شود، عملا قدرت سیاسی را در دست گرفتند.



داعش از حمایت محلی در مناطق اشغالی از جمله موصل برخوردار است



اگرچه رهبران سیاسی شیعیان عراق نظام سیاسی این کشور را غیردینی توصیف کرده و بر تساوی حقوق تمامی اقوام و مذاهب تاکید دارند، اما در سال های اخیر، به خصوص پس از به قدرت رسیدن نوری المالکی، نخست وزیر کنونی در سال ۲۰۰۶، برخی از اعراب سنی از جمله رهبران قبایل عرب، دولت را به فساد و تبعیض متهم کرده اند.

از گروه داعش به عنوان یک تشکل سنی تندرو نام برده می شود که با الهام از شبکه القاعده شکل گرفت و در جریان جنگ داخلی سوریه، توانست به عنوان یک گروه عمده نظامی مخالف دولت بر برخی مناطق مسلط شود. داعش در این مناطق به ایجاد "حکومت اسلامی" و اجرای قوانین شرع پرداخته و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر این گروه را همراه با نیروهای دولتی سوریه به ارتکاب جنایت علیه بشریت و جرایم جنگی متهم کرده اند.

هدف نهایی داعش وحدت دو کشور عراق و سوریه و احتمالا بر نواحی دیگر منطقه و استقرار دولت واحد اسلامی در این سرزمین هاست. داعش پس از تصرف هر منطقه در عراق، قوانین اسلامی را به اجرا می گذارد. همچنین در روزهای اخیر، تصاویر و گزارش هایی از برخورد خشونت آمیز این گروه با اسیران نظامی عراق از جمله اعدام آنها انتشار یافته است. گروه های بین المللی مدافع حقوق بشر نسبت به اقدامات خشونت آمیز داعش در سرزمین های تحت تسلط آن ابراز نگرانی عمیق کرده اند.

+48
رأی دهید
-7

perser68 - آلمان - آلمان
دیکتاتوریو ظلمو نژاد پرستی با بمبو تیرو تفنگ درست نمیشه!البته ماست مالی میشه ،چرا!!!
‌چهارشنبه 28 خرداد 1393 - 12:28
greentree - تهران - ایران
اعتیاد به مذهب یعنی‌ تسخیر جسم و روح توسط شیطان و موجودات بد و پلید ،،امیدوارم آزادی و درستی‌ جای تمامی‌ این مذاهب شیطانی را بگیره و دیگه کسی‌ از طرف خدا صحبت نکنه
‌چهارشنبه 28 خرداد 1393 - 13:01
greentree - تهران - ایران
چه قدر این افراد مذهبی‌ بی‌ رحم ،متقلب ،تهاجمی و متجاوزگر جنسی‌ هستند ، ، تمامی‌ نسل امروز امیدوارم اینها را خوب شناخته باشند و دیگه به حرف‌های اینها هیچ وقت اعتماد نکنند نگاه کنید این گروه داعش یا احمد خاتمی یا مصباح یزدی به چه راحتی‌ اموال مردم را غارت میکنند و به دختران مردم تجاوز میکنند و دروغ می‌گویند
‌چهارشنبه 28 خرداد 1393 - 12:57
قهوه تلخ - منجستر - انکلستان
نسل عرب کم میشه ،،،همین عربها تو کربلا به امام حسین کفتند بیا ما با تو هستیم ،،بعد تا امام حسین رسید سرش بریدند ،،،بعدش شیعه شدند ،،این عربها خیانت تو خونشنه ،،
‌چهارشنبه 28 خرداد 1393 - 14:55
united-iran - آکلند - نیوزیلند
این کشور عراق از 1400 سال پیش تا الان یک بار روی آرامش را ندیده و نخواهد هم دید.
‌چهارشنبه 28 خرداد 1393 - 17:49
klopatra7 - دوسلدورف - آلمان
خاک بر سر دولت عراق که فقط از پس افراد بی سلاح برمیاد. حمله کردند به کمپ مجاهدین افرادی که سلاح نداشتند را کشتند حالا از پس این ها که از تعداد خیلی کمتر هستند ولی مسلح هستند بر نمیان. الان مالکی از آمریکا درخواست بمباران هوایی کرده. لیاقت مالکی اینه که بیفته دست همین داعش.
‌چهارشنبه 28 خرداد 1393 - 20:54
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.