ایران به دلیل قطع سوآپ نفت در دوره احمدی‌نژاد 'در دیوان لاهه محکوم شد'

محمود احمدی نژاد هشت سال رئیس جمهور ایران بود

ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از قول یک منبع مطلع می گوید که دیوان بین المللی داوری لاهه، ایران را به دلیل قطع سوآپ نفت دریای خزر در دوره محمود احمدی نژاد، محکوم کرده است.

بر اساس این گزارش، مشخصا شرکت نیکو (متعلق به شرکت ملی نفت ایران) به پرداخت ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار غرامت ملزم شده است. این مبلغ جدا از حدود ۴ میلیون دلار هزینه های جانبی شامل هزینه وکلای دو طرف، دادگاه و دادرسی و اتاق بازرگانی بین‌المللی است. رای دادگاه داوری لاهه بر اساس گزارش ایرنا، شنبه گذشته صادر شده است.

شرکت های سلکت‌انرژی تریدینگ آلمان، دراگون اویل امارات، ویتول سوئیس و کاسپین اویل دولوپمنت ایرلند روزانه حدود هفتاد تا صد هزار بشکه نفت کشورهای حاشیه خزر را از مسیر ایران به مشتریان خود در خلیج فارس می‌رساندند.

ایرنا به نقل از منبع مطلع خود گفته بعد از قطع سوآپ نفت که به دستور مسعود میرکاظمی وزیر نفت ایران در دولت محمود احمدی نژاد صورت گرفته بود، این شرکت ها به دلیل نقض قرارداد، از دادگاه درخواست غرامت کردند.

ایرنا می گوید با وجودی که چند شرکت وظیفه سوآپ را برعهده داشتند اما یکی از آنها بنام کاسپین اویل درخواست ۹۷ میلیون دلار خسارت کرده بود و با وجودی که حدود ۲ تا ۳ سال دادگاه در حال رسیدگی به این شکایت بود اما شرکت نیکو و وزارت نفت تلاش کردند تا خسارت پرداختی را به کمترین میزان کاهش دهند.



مسعود میرکاظمی، وزیر نفت ایران در دولت محمود احمدی نژاد گفته سوآپ نفت خزر به ضرر ایران بوده است



این گزارش می گوید با تلاش هایی که شرکت های نیکو کرده شرکت های دیگر از شکایت خود صرف نظر کردند اما در مجموع "سوءمدیریت و تصمیم مدیریتی غلط و نادرست وزیر نفت وقت ۸ تا ۸.۵ میلیون دلار خسارت به کشور وارد کرده است."

آقای میرکاظمی در زمان قطع سوآپ نفت خزر (خرداد ۱۳۸۹) گفته بود که در سالیان گذشته هیچ نفتی از کشور سوآپ نشده و ایران، تنها نفت را از شمال کشور تحویل گرفته و با بازاریابی امور بین‌الملل وزارت نفت آن را در جنوب به فروش می‌رسانده است.

اجرای طرح سوآپ نفت از سال ۱۳۷۶ در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی آغاز شد اما در دولت محمود احمدی نژاد، وزیر وقت نفت مسعود میرکاظمی گفته بود که سوآپ نفت نه تنها سودی نداشته، بلکه زیان هم از این راه نصیب کشور می شده است.

در جریان توافق سوآپ نفت، نفت خام کشورهای حاشیه خزر پس از انتقال به ایران در شهرهای تهران، تبریز و اراک پالایش می‌شد و به مصرف داخلی در شمال ایران می‌رسید. در عوض ایران معادل همین میزان نفت را از منابع خود در جنوب استخراج و به مشتریان نفت کشورهای خزر در خلیج فارس تحویل می‌داد.

بر اساس قراردادی که با چهار شرکت بین المللی منعقد شده بود، به ازای هر بشکه نفت خام که در خلیج فارس به مشتریان این شرکت ها تحویل می‌شد، حدود یک دلار به ایران می‌رسید.

+18
رأی دهید
-1

faranak-montreal - مونترال - کانادا
اینو بدید دست داعش ، والا به خدا کشتنش ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ثواب اخرت داره همه این داعشی‌ها وی‌آی‌پی را میگیرن
دوشنبه 26 خرداد 1393 - 16:08
رستگار501 - برن - سویئس
چشم سید علی و سپاه روشن که با کودتای ننگین 1388 و کشتن و حبس و حصر این بلا و نکبتی را برای کشور تحفه آوردن .
دوشنبه 26 خرداد 1393 - 20:51
sarbaz007 - المان - المان
بدید این پول ملت بدبختو ، فقط بلدید شکم خارجی‌ رو پر کنید با این کله خراب تون، آقا شما که حالیتون نیست چرا نمیرید کنار ؟؟ جیب ترکیه که اونجور عمارت که نگو حالا هم این خبر این ملت چقدر بدبخت که زیر دست شما بی‌ وجدان‌ها هست
‌سه شنبه 27 خرداد 1393 - 00:25
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.