ناسا بشقاب پرنده به فضا می‌فرستد

شکل فضاپیمای جدید ناسا مانند بشقاب پرنده‌هایی است که در فیلم‌ها می‌بینیم. اما سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا با LDSD در حال تحقیق درباره فن‌آوری‌ برای فرود روی مریخ است. این دستگاه سه‌تنی شنبه فضا را درمی‌نوردد.

روشن است که طرفداران "تئوری‌های توطئه" به هیچ وجه از این خبر متعجب نمی‌شوند که "سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) در حال آماده کردن یک بشقاب پرنده برای پرواز است".

برای این گروه امری بدیهی است که زمین بارها میزبان همسایگان خود در کهکشان بوده و دولت آمریکا توانسته به دانش و فن‌آوری در این زمینه دست پیدا کند، اگر چه چنین چیزی را تکذیب می‌کند.

اما برای کسانی که ذهن خود را با این گونه نظریه‌ها مشغول نمی‌کنند: هدف آزمایشی که هم اکنون ناسا در دست انجام دارد، آماده ساختن زمینه پروژه‌های بعدی برای پرواز به کره مریخ است. در این آزمایش بشقاب پرنده در مفهوم کلاسیک آن نقشی بازی نمی‌کند.

نام این فضاپیما که سه تن وزن دارد (Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD است.

قرار است LDSD در روز شنبه (۱۴ ژوئن / ۲۴ خرداد) از مرکز تجهیزات موشکی آمریکا در هاوایی پرواز کند. نخست یک بالون هلیومی عظیم آن را تا ارتفاع ۳۶ کیلومتری بالا می‌برد. در آنجا موتور موشکی آن روشن می‌شود که بر اثر آن سفینه تا ارتفاع ۵۵ کیلومتر صعود می‌کند و سپس از آنجا به زمین برگردانده می‌شود.

لوله‌ای در این فضاپیما دارای خاصیت متورم شدن است. در نتیجه قطر فضاپیما می‌تواند افزایش بیابد. کشش اتمسفری حاصل از افزایش قطر باعث کندی فرود آمدن فضاپیما می‌شود. همچنین وقت کافی برای باز شدن چتر نجات ۳۰متری وجود خواهد داشت.

دلیل ناسا برای انجام آزمایش با LDSD آن است که می‌خواهد شرایطی شبیه آنچه فضاپیماهای مریخی موقع فرود بر روی سیاره تجربه خواهند کرد را ایجاد کند. شکل فضاپیمای "بشقاب پرنده مانند" طبق برآورد محققان مناسب‌ترین شکل برای دستگاهی تشخیص داده شده که می‌تواند تجهیزات و انسان را به مریخ منتقل کند.

به گفته ناسا، به کمک فن‌آوری‌های جدید می‌توان هر دفعه باری به وزن ۲ تا ۳ تن را به کره مریخ انتقال داد. افزون بر این، فرود فضاپیمای جدید در مناطق کوهستانی ممکن خواهد بود.

اما تا وقتی چنین چیزی واقعا امکان‌پذیر ‌شود هنوز زمان لازم است و تا آن موقع فضاپیمای بشقاب پرنده‌مانند باید چندین بار پرواز آزمایشی انجام دهد.

این فضاپیما به جز پرواز روز شنبه، دو پرواز دیگر در برنامه سال آینده خود دارد.

+39
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.