آب شیرین زریوار؛ بیماری جدی یک دریاچه دیگر ایران

تالاب آب شیرین زریوار در نزدیکی مریوان یکی از مراکز مورد علاقه مردم محلی و جاذبه گردشگری است



مشکلات متعدد طبیعی و انسانی این‌بار دریاچه آب شیرین زریوار، در نزدیکی مریوان در استان کردستان را که می‌تواند باعث توسعه منطقه و منبع درآمد باشد، در آستانه نابودی قرار داده است.

محمد فلاحی، فرماندار ملایر به خبرگزاری ایسنا گفته "اگر مردم بدانند و آگاه باشند که سرنوشتشان با سرنوشت این دریاچه گره خورده است و اگر خدای ناکرده این طبیعت بکر از میان برود دیگر وجود مریوان هم معنایی ندارد، بیش از پیش برای احیای آن فعال بوده و مسئولان را نیز در این راستا کمک می‌کنند".

براساس گفته‌های فرماندار مریوان ایجاد زمین های کشاورزی در اطراف این دریاچه و استفاده از کود شیمیائی در این زمین‌ها، حفر چاههای غیرمجاز و ورود فاضلاب روستاهای اطراف به این دریاچه به مشکلات افزوده است.

قبلا گزارش شده بود که برخی فعل و انفعالات طبیعی در اطراف تالاب زریوار برای آن مشکلات جدی ایجاد کرده و در صورت عدم پیشگیری می‌تواند منجر به نابودی این دریاچه منحصر به فرد شود.

مسئولان محیط زیست منطقه گفته‌اند بستن سد در جنوب تالاب زریوار که تخلیه طبیعی را مختل کرده و همچنین گسیل شدن حجم بزرگی از نی و محصولات گیاهی دیگر از زمینهای اطراف به این تالاب موجب پرغذایی این دریاچه می شود.

در اثر پرغذایی گیاهان تالاب رشد می کنند و در پی آن سلولز تجزیه و گاز متان تولید می شود که این یکی دیگر از مشکلات دریاچه زریوار است.

حرارتی که در اثر تولید گاز متان ایجاد می‌شود در تبخیر و کم شدن آب دریاچه نقش مهمی دارد.

در سالهای پیش هم گزارش‌هایی در مورد مرگ مرموز هزاران ماهی در دریاچه زریوار منتشر شده بود.

فرماندار مریوان می‌گوید با وجود تشکیل کارگروه تالاب زریوار و اختصاص یک بودجه یک و نیم میلیار تومانی به آن، به دلیل تعدد مراکز تصمیم گیری و مدیریت، این فعالیت‌ها به درستی انجام نمی شود.

تالاب آب شیرین زریوار که در نزدیکی غرب مریوان واقع است، یکی از مراکز مورد علاقه مردم محلی است که در سالهای اخیر به یک منطقه گردشگری هم تبدیل شده است.

آب این دریاچه که حدود ۵ کیلومتر طول، ۱۶۰۰ متر عرض و حداکثر شش متر عمق دارد از چشمه‌هایی تامین می‌شود که در کف و کنار آن قرار دارند. به دلیل این پدیده طبیعی این دریاچه را منحصر به فرد نامیده‌اند.

در مورد این دریاچه و پیدایش آن در بین مردم محلی افسانه‌های زیادی وجود دارد.

در سالهای اخیر در اثر تغییر و تحولات اقلیمی در فلات ایران و همچنین تغییراتی که انسان در طبیعت ایجاد کرده چندین دریاچه از جمله دریاچه ارومیه با تهدید جدی و نابودی مواجهند و مدتهاست به یک موضوع کشمکش محیط زیستی تبدیل شده‌اند.

+46
رأی دهید
-1

agha-javad - تهران - ایران
مشکل بشر ازدیاد جمعیت بوده و باید تحت کنترل و کاهش قرار گیرد ، اما با وجود مذهب و نادانی‌ رهبران کشور‌ها نابودی همه جا به سرعت شکل می‌گیرد. شاید انسان تا بهای گزافی برای نادانی‌ خود نپردازد یادگیری میسر نیست متأسفانه.
‌چهارشنبه 21 خرداد 1393 - 09:45
piki82 - تورین - ایتالیا
فکر کنم آخر ایران تبدیل بشه به یک کویر خشک و خالی !
‌چهارشنبه 21 خرداد 1393 - 12:00
دوستدار - استهکلم - سوئد
اگر اب دریاچه زریبار خشک شود تقصیرش مردم نیست بلکه مقصر اصلی گرم شدن هوا است و کم بارندگی برف و باران در پاییز و زمستان و بهار . مردم شهر مریوان از حالا به فکر خودشان باشند.
‌چهارشنبه 21 خرداد 1393 - 14:57
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.