بررسی روزنامه‌های صبح سه شنبه تهران - ۲۰ خرداد

بررسی روزنامه‌های صبح سه شنبه تهران - ۲۰  خرداد

روزنامه‌های سه‌شنبه ایران با انتشار گزارش‌ها و یادداشت‌هایی درباره سفر حسن روحانی به ترکیه، آن را نشانه «گسترش روابط ایران و ترکیه» ارزیابی کرده‌اند.

روزنامه اعتماد سفر حسن روحانی به ترکیه پس از فراز و فرود رابطه دو کشور در دولت محمود احمدی‌نژاد را یک «دیدار تاریخی» توصیف کرده و روزنامه ابتکار از این سفر به عنوان «سفر ۳۰ میلیارد دلاری» یاد کرده است.

حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، در گفت‌و‌گو با روزنامه شهروند خبر «تجاوز ناظم یک دبستان در تهران به چند دانش آموز» و همچنین «وجود یک پرونده پرونده تجاوز  دیگر» را تائید کرده اما گفته است که با رسانه‌ای شدن این پرونده‌ها مخالف است.

روزنامه شرق خبر داده است که «یک هفته پس از وقوع توفان بزرگ در تهران که منجر به کشته‌شدن پنج‌نفر شد سه‌نفر از مدیران سازمان هواشناسی کشور از مقام خود استعفا دادند.»

روزنامه‌های کیهان و جوان از قول سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرده‌اند که «دستگاه قضایی از برخورد نیروی انتظامی با بدحجابی حمایت می‌کند» و «باندهای معدود کشف‌ حجاب» را نیز «دادگاهی» می‌کند. به نوشته این دو روزنامه، غلامحسین محسنی اژه‌ای روز دوشنبه گفته است: ما از نیروی انتظامی «مصرانه می‌خواهیم افراد معدودی که فضای جامعه اسلامی را به هم می‌زنند و به خصوص آنهایی که به صورت باندی و گروهی با برنامه‌ریزی اقدام به این گونه کارهای خلاف می‌کنند حتماً شناسایی کند حتی اگر نیاز بود از سیستم اطلاعاتی کمک بگیرد.»

روزنامه شهروند در تیتر یک شماره سه‌شنبه ضمن انتشار گزارشی درباره «حمله عشایر به(کوه) دماوند»، نوشته است: «دماوند به محاصره درآمده، به محاصره ساخت‌وسازها و بهره‌برداری‌های مجاز و غیرمجاز. حالا حتی عشایر هم بر تن این نماد استقامت، زخم می‌زنند.»

روزنامه آرمان در تیتر یک خود از «مذاکره ۵ ساعته ایران و آمریکا» در ژنو گزارش داده و نوشته است: «بی‌تردید مذاکره مستقیم ایران و آمریکا که از دیروز کلید خورد قطعا در مذاکرات ۲۶ خرداد ایران و ۱+۵ تاثیر چشمگیری خواهد داشت و مذاکرات وین را جانی دوباره خواهد بخشید.»

این روزنامه همچنین نوشته است: «بازگشت ویلیام برنز که در دوران سعید جلیلی برای نخستین بار از سوی آمریکا در مذاکرات حضور یافت به عنوان عضو تیم مذاکره‌کننده آمریکایی یک پیام مهم دارد؛ تلاش آمریکا برای رسیدن به توافق با ایران.»

روزنامه آرمان همچنین از قول حسین سلامی، جانشیسن فرمانده کل سپاه پاسداران نوشته است:« دولت مورد حمایت سپاه است.»

روزنامه جوان تیتر یک خود را به سخنان علی خامنه‌ای  در دیدار با اعضای جهاد دانشگاهی اختصاص داده و از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته است: «برخی انقلاب‌های تندرو، اکنون در بینات انقلاب مانده‌اند.»

روزنامه ایران نیز از «پایان مناقشه بر سر انتخاب مدیر دانشگاه تهران» خبر داده و نوشته است: «رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با صدور حکمی محمود نیلی احمدآبادی را به سمت سرپرستی دانشگاه تهران منصوب کرد.»

بازتاب سفر حسن روحانی به ترکیه؛ سفر ۳۰ میلیارد دلاری

اغلب روزنامه‌های ایران در شماره سه‌شنبه خود در گزارش‌ها و یادداشت‌هایی سفر حسن روحانی به ترکیه را مورد توجه قرار داده و آن را نشانه «گسترش روابط ایران و ترکیه» ارزیابی کرده‌اند.

روزنامه اعتماد ضمن انتشار عکسی از روسای جمهوری ایران و ترکیه، سفر حسن روحانی به ترکیه پس از فراز و فرود رابطه دو کشور در دولت محمود احمدی‌نژاد را «دیدار تاریخی» توصیف کرده است.

احسان بداغی در روزنامه اعتماد نوشته است: «ایران و ترکیه طلسم می‌شکنند، ایرانی‌ها طلسم ۱۸ ساله حضور رئیس‌جمهوری در آنکارا را شکسته‌اند و ترک‌ها هم طلسم بردن مهمانان عالیرتبه خود به آرامگاه کمال آتاتورک برای ادای احترام؛ چیزی که باعث شده بود در ۱۸ سال گذشته پای هیچ رئیس‌جمهور ایرانی به آنکارا نرسد.»

این روزنامه تاکید کرده است که «شاید حالا باز شدن پای رئیس‌جمهوری ایران به آنکارا نشانه‌‌ای از یک عزم جدی برای بهبود روابط دو کشور باشد؛ روابطی که در سه سال گذشته تحت تاثیر اختلاف‌نظر عمیق دو کشور در خصوص بحران سوریه به سردی گرایید.»

روزنامه اعتماد همچنین در گزارشی درباره «سفر اولین هیات تجاری ایران به ترکیه پس از ۱۸ سال»، نوشته است: «یکی از نکات حایز اهمیت سفر روحانی به عنوان رئیس‌جمهور ایران به ترکیه حضور هیات تجاری بلند‌پایه و پر‌تعداد در کنار سفر به آنکاراست.»

اعتماد با اشاره به اینکه «رابطه ایران و ترکیه در چند دهه گذشته با فراز و فرود‌هایی همراه بود»، نوشته است: «دوره اول آغاز این روابط سفر رضاخان به ترکیه در سال ۱۳۱۳ به دعوت مصطفی کمال آتا‌تورک، رئیس جمهور وقت ترکیه نخستین گام در تحکیم روابط دو کشور بود. این مسافرت که بیش از یک ماه به طول انجامید، انعکاس فراوانی در سراسر جهان داشت به‌طوری که تمام جراید ستونی از روزنامه‌های خود را به درج این مطلب اختصاص دادند اما مسافرت آتاتورک به ایران به علت بیماری وی به تعویق افتاد و بالاخره هم انجام نشد.»

به نوشته این روزنامه «نیم نگاهی به روابط تجاری و سیاسی دو کشور طی سال‌های گذشته نشان می‌دهد که دو کشور همسایه پس از به قدرت رسیدن اسلامگرایان در ترکیه در سایه مراودات تجاری و سیاسی خود توانسته‌اند تراز تجاری قابل قبولی را بر جای بگذارند.»

روزنامه ابتکار نیز در گزارشی با تیتر «سفر ۳۰ میلیارد دلاری»، نوشته است: روسای جمهوری ایران و ترکیه پس از پایان مذاکرات رسمی خود در ر وز دوشنبه در یک کنفرانس خبری مشترک «ضمن مهم دانستن روابط دوجانبه، خواستار افزایش یافتن حجم تجارت میان دو کشور به ۳۰ میلیارد دلار شدند.»

روزنامه رسالت نیز عکسی از حسن روحانی و عبدالله گل را در صفحه یک منتشر کرده و از «امضای ده تفاهم نامه میان ایران و ترکیه» خبر داده است.

روزنامه شرق نیز گزارشی دربار ه «اﺳﺘﻘﺒﺎﻝ ﮔﺮﻡ عبدالله ﮔﻞ ﺍﺯ حسن ﺭﻭﺣﺎﻧﻰ ﺩﺭ «ﺁﻧﻜﺎﺭﺍ» منتشر کرده و نوشته است: رئیس‌جمهوری ترکیه در جریان کنفرانس خبری مشترک، با بیان اینکه «این سفر نقطه عطفی در روابط دو کشور است»، گفت: «ایران و ترکیه می‌توانند مانند فرانسه و آلمان باشند و روابط گسترده‌ای در مبادلات مالی با یکدیگر داشته باشند.»

معاون وزیر آموزش و پرورش؛ وجود ۲ پرونده تجاوز به دانش آموزان را تایید می کنم

حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با روزنامه شهروند خبر «تجاوز ناظم یک دبستان در تهران به چند دانش‌آموز» و همچنین وجود پرونده تجاوز در یکی دیگر از مدارس را هم تایید کرده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با الناز محمدی خبرنگار روزنامه شهروند گفته است: وجود «هر دو پرونده را تایید می‌کنم و گزارش آنها به من رسیده است. به هر حال ما ۱۲‌میلیون و ۳۰۰ دانش‌آموز در کشور داریم. شنیدن خبرهای مربوط به اتفاقات اینچنینی، هر انسان آزاده‌ای را در هرجای دنیا ناراحت می‌کند و لازم هم نیست حتما مسلمان باشد، چنین موضوعاتی واقعا دردناک و اتفاق واقعا شنیعی است.»

حمیدرضا کفاش درعین حال گفته است که «بشر است دیگر. نمی‌خواهم بگویم که بشر جایزالخطاست ولی در زمان معصوم هم خطا وجود داشته است. ما الان قانون و شرایط احراز این موضوع را داریم که محکم است. الان هم اداره آموزش‌ و پرورش شهر تهران با این‌که یکی، دو مورد اتفاق اینچنینی افتاده، در این‌ باره مدعی است. ما معتقدیم باید با هر کسی که در این حادثه نقش داشته، به‌شدت برخورد شود.»

این مقام آموزش و پرورش از اعلام اسامی دو مدرسه‌ای که در آن تجاوز به دانش آموزان رخ داده امتناع کرده و ضمن مخالفت ضمنی با رسانه‌ای شدن خبر دو پرونده تجاوز به دانش‌آموزان، به روزنامه شهروند گفته است: «حس من این است که رسانه‌ای شدن این اتفاقات، ضربه‌ای که به جامعه می‌زند به مراتب بیشتر از نکته‌های مثبت آن است. ببینید، یک موقع هست همین یکی، دو مورد که مثلا الان در تهران داریم در یک شهر شده ۲۰ یا ۳۰ مورد، در این صورت من حرف شما را قبول دارم ولی در تهران بزرگ در طول یک سال، یکی، دو مورد اتفاق افتاده و این قابل رسانه‌ای کردن نیست.»

به نوشته روزنامه شهروند، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با تاکید براینکه «من این موضوع را به‌عنوان یک پدیده اجتماعی نمی‌بینم و آن را یک پدیده موردی می‌دانم»، گفته است «من معتقد به آموزش هستم. من معتقدم قبل از این‌که مدیر و معاون مدرسه منصوب شوند، باید ۳۰ تا ۴۰ ساعت آموزش‌های مختلف ببینند که بعد شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم» اما « رسانه‌ای کردن، پیگیری و آموزش سه موضوع متفاوت است.»

 این روزنامه یادآوری کرده است که «پدر یکی از بچه‌هایی که معاون مدرسه او را آزار داده در مصاحبه‌ای با انجمن حمایت از حقوق کودکان گفته که حراست کل آموزش و پرورش به او گفته این موضوع را لازم نیست پیگیری کند و چنین اتفاق‌هایی در آموزش و پرورش می‌افتد.»

حمیدرضا کفاش اما در واکنش به تلاش حراست آموزش و پرورش برای پنهانکاری درباره این پرونده تجاوز، به روزنامه شهروند گفته است: «منظور کسی که در حراست بوده و این حرف را زده، این بوده که این موضوع را رسانه‌ای نکند نه چیز دیگری. معلوم است، ما ایرانی‌ایم و دوست نداریم وقتی یکی، دو اتفاق اینچنینی در تهران می‌افتد، در رسانه‌های خارجی پخش شود. در حالی ‌که در کشورهای غربی روزی ۵ مورد از این اتفاقات می‌افتد و آنها اجازه نمی‌دهند کسی خبردار شود. به هر حال کشور ما کشوری اسلامی است و به همین دلیل هم است که چنین اتفاقاتی در ایران کم است.»

معاون فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش در خصوص دلایل عدم آموز‌ش‌های لازم به دانش آموزان درباره مسائیل و آسیب‌های جنسی با تاکید براینکه «نمی‌توانیم مسائل جنسی را در مدارس آموزش دهیم»، گفته است: «کشور ما جمهوری اسلامی ایران است؛ نه غربی است و نه اروپایی. هزار جا مدعی آموزش‌هایی‌اند که ما در مدارس می‌دهیم. مثلا سازمان پژوهش چند وقت پیش درباره پیشگیری از ایدز به میدان آمد و شروع به دادن آموزش‌هایی کرد ولی بلافاصله صدای خیلی‌ها از نقاط مختلف بلند شد و گفتند یعنی چه و چه دلیلی وجود دارد که چنین آموزش‌هایی وجود داشته باشد. بنابراین این‌طور نیست که مثلا ما آموزش‌های مربوط به حق بدن دانش‌آموزان را در جزوه‌هایی چاپ کنیم و به تیراژ میلیونی هم برسانیم و بتوانیم راحت کارمان را پیش ببریم.»

حمیدرضا کفاش به روزنامه شهروند گفته است که «نمی‌توان همه مسائل را در جمع آموزش داد. مثلا مسائل مربوط به بلوغ و... در وهله اول به عهده خانواده‌هاست» اما «می‌پذیرم که ما باید در حوزه آموزش خانواده‌ها و هشدار پدر و مادر فعال‌تر باشیم.»

به نوشته روزنامه شهروند، معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید براینکه «مادر اولین کسی است که اگر باهوش باشد باید در خانواده مسأله‌ای برای فرزندش به وجود آمد، متوجه شود»، گفته است: «من قبول دارم که ما باید آموزش را به ویژه در دوره ابتدایی بین خانواده‌ها ببریم و مسائل مربوط به حق بدن و بلوغ را به آنها آموزش دهیم تا به بچه‌ها منتقل کنند» اما «در فرهنگ ما که فرهنگ دینی است و افراد مختلفی دراین‌باره تصمیم می‌گیرند، موضوع باید سنجیده شود.»

 معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین گفته که با توزیع «جزوه‌های پیشگیری از ابتلا به ایدز» در مداس نیز «مخالف» بوده و از ادامه توزیع آن جلوگیری کرده است. حمیدرضا کفاش حتی درباره آموزش‌های جنسی به معلمان پرورشی نیز گفته است: « به معلمان پرورشی‌ای که مادر یا پدر باشند، این آموزش‌ها را می‌دهیم نه کسانی که مجردند. اشکال ما این است که آدم‌هایی به این آموزش‌ها وارد می‌شوند که خودشان متوجه این مسائل نیستند.»


توفان استعفا در سازمان هواشناسی؛ سه‌نفر از مدیر کلی استعفا دادند

روزنامه شرق خبر داده است که «یک هفته پس از وقوع توفان بزرگ در تهران که منجر به کشته‌شدن پنج‌نفر شد سه‌نفر از مدیران سازمان هواشناسی کشور از مقام خود استعفا دادند.»

صدرا محقق طی گزارشی در روزنامه شرق نوشته است: «مدیرکل هواشناسی استان تهران، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار و همچنین مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات هواشناسی سازمان هواشناسی در پی انتقادات واردشده به عملکرد این سازمان به‌دلیل عدم پیش‌بینی درست توفان و ندادن‌ هشدارهای لازم به مردم از سمت خود کناره‌گیری کردند.»

به نوشته شرق «در صورت موافقت رئیس سازمان هواشناسی کشور با درخواست استعفای این سه‌نفر به‌زودی سه مدیر جدید برای این سمت‌ها انتخاب خواهد شد.»

این روزنامه یادآوری کرده  است که «در پی وقوع توفان بی‌سابقه در روز ۱۲خرداد که سرعتی معادل با ۱۱۸ کیلومتربرساعت داشت افکارعمومی، رسانه‌ها، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر تهران خواستار برخورد با مسوولان سازمان هواشناسی کشور شدند.»

شرق همزمان گزارش داده است که حسین هاشمی، استاندار تهران، روز دوشنبه نوزدهم خرداد ماه با تاکید براینکه «اگر سازمان هواشناسی در پیش‌بینی و اعلام توفان کوتاهی کرده باشد، یقینا مدیر هواشناسی عزل و اگر بی‌دقتی در کار باشد، توبیخ می‌شود»، گفته است: «در صورتی که سازمان هواشناسی امکانات لازم را در حد پیش‌بینی نداشته باشد بحث جدایی است که با حضور تیم متخصص در روز سه‌شنبه مورد بررسی قرار می‌گیرد.»

استاندار تهران با اشاره به اینکه توفان روز دوشنبه هفته گذشته در ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است گفت: «از‌ دست‌ دادن پنج‌نفر از شهروندان در این توفان انصافا سنگین بود و باید اطلاع‌رسانی به شکلی باشد که جان مردم را تهدید نکند.»

داوود پرهیزگار، رئیس سازمان هواشناسی ایران، پیشتر در گفتوگو با شماره شنبه ۱۷ خرداد ماه روزنامه شرق و در پاسخ به منتقدان «عدم پیش‌بینی توفان تهران»، گفته بود:«سازمان هواشناسی هم به لحاظ نیروی متخصص و هم به لحاظ امکانات دچار کمبود است و به همین دلیل توان پیش‌بینی چنین حوادثی را ندارد.»

توفان عصر دوشنبه ۱۲ خرداد ماه که بدون پیش‌بینی هواشناسی و اعلام هشدار همگانی تهران را در نوردید دستکم پنج کشته، ده‌ها مجروح و خسارات گسترده‌ای برجاگذاشت.


گزینه‌های سخنگوی قوه قضاییه برخورد با بدحجابی؛ از «شلاق» تا «سیستم اطلاعاتی»

روزنامه‌های کیهان و جوان از قول سخنگوی قوه قضاییه خبر داده‌اند که «دستگاه قضایی از برخورد نیروی انتظامی با بدحجابی حمایت می‌کند» و «باندهای معدود کشف‌ حجاب» را نیز «دادگاهی» می‌کند.

به نوشته روزنامه جوان، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود ضمن هشدار به «مروجان ابتذال»، گفت: «کسانی که فرهنگ ابتذال را ترویج می‌دهند و در کشور اسلامی بر خلاف قانون و شرع و برخلاف خواسته ملت مسلمان بی‌عفتی، بی‌اخلاقی و بی‌حجابی را ترویج و دامن می‌زنند بدانند که این کشور، کشور اسلامی است و مردم متدین هستند و قانون اجازه چنین کاری را به آنها نمی‌دهد.»

این روزنامه همچنین از قول غلامحسین محسنی اژه‌ای نوشته است: «این توصیه و سفارش همیشگی نیست چراکه اگر آنها به اقدامات مجرمانه خود ادامه دهند دستگاه‌های ذیربط نیروی انتظامی و قوه قضاییه با آنها برخورد می‌کنند.»

به نوشته روزنامه جوان، سخنگوی قوه قضاییه با تاکید براینکه نیروی انتظامی می‌تواند برای برخورد با «بدحجابی» از «سیستم اطلاعاتی» کمک بگیرد، گفت: «ما از نیروی انتظامی که با جرائم مشهود برخورد می‌کند تشکر می‌کنیم و مصرانه می‌خواهیم افراد معدودی که فضای جامعه اسلامی را به هم می‌زنند و به خصوص آنهایی که به صورت باندی و گروهی با برنامه‌ریزی اقدام به این گونه کارهای خلاف می‌کنند حتماً شناسایی کند حتی اگر نیاز بود از سیستم اطلاعاتی کمک بگیرد و این باندها را به دستگاه قضایی معرفی کند.»

روزنامه کیهان نیز در شماره سه‌شنبه خود از قول غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه، نوشته است: «افرادی به صورت باندی و گروهی کشف حجاب می‌کنند تا یک دهن‌کجی به مردم و نظام کنند که این موضوع یک جرم ساده نیست و قوه قضاییه از اقدامات نیروی انتظامی در این خصوص حمایت می‌کند.»

به نوشته این روزنامه، غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست خبری روز دوشنبه خود با بیان این که «مواردی از کشف حجاب‌های باندی بوده که از طریق سیستم‌های اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی اعلام شده است»، گفته است: « دستگاه قضایی از اقدامات درست نیروی انتظامی حمایت می‌کند و به دادستان توصیه شده از ضابطین بخواهند با این باند‌ها برخورد کنند.»

کیهان از قول سخنگوی قوه قضاییه نوشته است: «افرادی به صورت باندی و گروهی علیرغم کشف حجاب که جرم محسوب می‌شود می‌خواهند یک دهن‌کجی به مردم و نظام داشته باشند که این موضوع یک جرم ساده نیست و بعضی از افراد علاوه بر اینکه یک نوع بی‌عفتی دارند مزاحمتی نیز برای مردم ایجاد می‌کنند» و همچنین «افرادی هم هستند که بار‌ها تذکر گرفته‌اند و اصلاح نشدند و رعایت نیز نمی‌کنند و دوباره جرم مشابه را تکرار می‌کنند که در قانون پیش‌بینی شده حسب شلاق و جزای نقدی که دارد حسب مورد توسط قاضی اقدامات قانونی صورت گیرد.»


بام ایران، کوه دماوند، در محاصره ساخت‌وساز

روزنامه شهروند در تیتر یک شماره سه شنبه ضمن انتشار گزارشی درباره «حمله عشایر به دماوند»، نوشته است: «دماوند به محاصره درآمده، به محاصره ساخت‌وسازها و بهره‌برداری‌های مجاز و غیرمجاز. حالا حتی عشایر هم بر تن این نماد استقامت، زخم می‌زنند.»

این روزنامه با اشاره به اینکه «۱۰ روزی می‌شود که عشایر برای باز کردن راه عشایری برای خود، لودر و بلدوزر به منطقه آورده‌اند. کوه را می‌خراشند تا راه آسانی برای رفت‌وآمد خود باز کنند و راه دسترسی آسانتری داشته باشند» از قول  عبدالله اشتری، رئیس انجمن حفظ محیط کوهستان، ارتفاعی که عشایر در آن مشغول فعالیت و ساخت جان‌پناه هستند را «ارتفاع دو‌هزار متری کوه دماوند» اعلام کرده است.

رئیس انجمن حفظ محیط کوهستان به این روزنامه گفته است: ارتفاعی که عشایر درحال راه سازی در آن هستند «ارتفاع آسیب‌پذیری است. محیط‌های کوهستانی، جزو اکوسیستم‌های آسیب‌پذیر طبقه‌بندی می‌شوند که هرچه ارتفاع آنها بالاتر برود، آسیب‌پذیری در این مناطق بیشتر می‌شود و باید جلو دست‌اندازی به آن گرفته شود. اکنون براساس گفته مردم محلی عشایر در ارتفاع دو‌هزار متری مشغول فعالیت هستند که این ارتفاع بسیار آسیب‌پذیر است.»

روزنامه شهروند با اشاره به اینکه «ساخت جان‌پناه حق عشایر محسوب می‌شود و نمی‌توان آنها را از این حق محروم کرد»، از قول عبدالله اشتری نوشته است: «به عشایر اعلام شده است که تنها با سنگ و خاک می‌توانند برای خود و دام‌هایشان، جان‌پناه درست کنند. برای ساخت جان‌پناه حق خراشیدن کوه و استفاده از سیمان را ندارند. این در حالی است که ۱۰ روز است بار دیگر صدای لودر در مسیر تردد عشایر به گوش می‌رسد.»

به گزارش این روزنامه «ساخت‌وسازها در دامنه و حواشی دماوند به عشایر و فعالیتی که مردم محلی روستای ناندل را نگران کرده محدود نمی‌شود. در ضلع جنوبی دماوند هم فعالیت‌های معدنی انجام می‌شود که گردشگران همواره شاهد آن بوده‌اند.»

یکی از این گردشگران در مورد مشاهدات خود از وضعیتی که این روزها بر کوه دماوند حاکم است، به شهروند گفته است: «در حدفاصل شمال‌غرب دشتمزار و شمال‌شرق اوره و مشاء، دماوند به طرز فجیعی در چنگال ماشین‌های آهنی لودر، بلدوزر، و گریدر گرفتار آمده و زخمی شده است.»

در این خصوص عبدالله اشتری رئیس انجمن حفظ محیط کوهستان با اشاره به اینکه «در جنوب دماوند معادن پوکه قرار دارند که برای ساختمان‌سازی به کار می‌روند»، گفته است: «این منطقه در محدوده شهرستان دماوند است که پوکه از آن استخراج می‌شود. معادن پوکه از گذشته هم مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند. پوکه‌ها سنگ‌های ریزی هستند که در ساختمان‌سازی به کار می‌روند و در سال‌های اخیر استخراج آنها خسارات بسیاری بر دماوند وارد کرده است.»

به گزارش این روزنامه، فعالیت‌های معدنی و حضور ماشین‌آلات در دماوند در حالی به نگرانی گردشگران ساکنان محلی و فعالان محیط‌زیست تبدیل شده که «در سال‌های اخیر، دماوند و حاشیه آن همواره مورد هجوم بوده است. از ساخت‌وسازهایی که گاه جلو آنها گرفته شده و حتی تخریب شده‌اند تا بهره‌برداری‌های معدنی که بهار‌ سال گذشته با حکم دادگاه لاریجان، فعالیت دو تا از آنها متوقف شد.»

روزنامه شهروند با اشاره به اینکه «معادن حتی اگر دیگر اجازه فعالیت نداشته باشند، تن اسطوره استقامت را خراشیده‌اند و در عکس‌های هوایی هم خراشیدگی‌ها به چشم می‌خورند»، نوشته است: «محاصره دماوند در خراشیدگی‌های مجاز و غیرمجاز تا جایی پیش رفته که حالا دیگر حتی کسانی که عمری دماوند را پناهگاه ییلاقی خود می‌دانستند هم با لودر به دماوند می‌آیند و تن بام ایران را می‌خراشند.»

+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.