شرکت ژاپنی روبات 'انسان نما' ساخت
این روبات سال آینده در بازار ژاپن عرضه خواهد شد
شرکت ژاپنی سافتبنک از یک روبات جدید به نام پپر (Pepper) رونمایی کرده و می گوید این روبات می تواند احساسات آدمیان را تشخیص دهد.
این روبات از یک "موتور عاطفی" استفاده می کند و با برخورداری از یک سیستم شعور مصنوعی که در بایگانی مجازی ذخیره شده می تواند برخی حالات و رفتار، بیان ظاهری و آهنگ صدای انسان را تجزیه و تحلیل کند.
شرکت سافتبنک می گوید که مردم می توانند با آن "درست مثل دوستان و اعضای خانواده خود ارتباط برقرار کرده" و این روبات قادر است کارها و وظایف مختلفی را انجام دهد.
قرار است این روبات از سال آینده و با قیمتی حدود دو هزار دلار به فروش برسد.
ماسایوشی سان مدیرعامل شرکت سافتبنک در یک کنفرانس خبری گفت :"مردم گاهی اوقات از کلمه روبات برای توصیف افرادی استفاده می کنند که بی احساس و بی عاطفه هستند. اما برای اولین بار در تاریخ بشر ما به یک روبات، احساس و عاطفه داده ایم."
از روز جمعه شش ژوئن دو دستگاه نمونه از این روبات ها در دو فروشگاه این شرکت به نمایش گذاشته شده و به مشتریان می توانند با آنها ارتباط برقرار کنند. شرکت سافتبنک در آینده نزدیک قرار است نمونه های بیشتری از این ماشین ها را در فروشگاههای خود در سراسر کشور به نمایش بگذارد.
بازار در حال رشد
ژاپن یکی از بزرگترین تولید کنندگان روبات در جهان است. براساس برخی از ارزیابی ها در سال ۲۰۱۲ ابعاد بازار روبات دراین کشور حدود هفت میلیارد دلار بوده است. با توجه به کهنسالی پرشتاب جمعیت و کاهش نرخ تولد در این کشور انتظار می رود که تقاضا برای خرید روبات به شکل چشمگیری افزایش یابد.
بخشی از این افزایش ناشی از استفاده بیشتر از روبات در عرصه تولید و کاستن از هزینه نیروی کار است. ولی در عین حال خانواده ها نیز برای کاستن از هزینه مربوط به نگهداری از افراد سالخورده به جای استخدام پرستار و مراقب در آینده از روبات استفاده خواهند کرد.
شرکت اتومبیل سازی هوندا نیز در حال توسعه و تکمیل یک روبات خانگی به نام آسیمو است. باراک اوباما در جریان دیدار اخیر خود از ژاپن با یکی از همین روبات ها فوتبال بازی کرد.
اکتیولینک یک مرکز پژوهش های روباتیکس (رشته تولید روبات) وابسته به غول الکترونیک پاناسونیک نیز فن آوریهای جدیدی را برای تولید روبات هایی که می توانند در انجام کارهای روزانه به انسان کمک کنند، توسعه داده است.
ژاپن یکی از بزرگترین تولید کنندگان روبات در جهان است
کارشناسان می گویند به احتمال زیاد تولید روبات های خانگی به خصوص در کشورهایی مثل ژاپن که جمعیت آن به مرور پیرتر می شود افزایش خواهد یافت.
رنو بولر از مدیران بخش بهزیستی در یک شرکت مشاوره اقتصادی به نام فراست و سولیوان می گوید: "در حال حاضر باید این روبات ها را طوری برنامه ریزی کرد که بتوانند وظایف مشخصی را انجام دهند. با این وجود این وسایل می توانند کار نگهداری و مراقبت از افراد سالخورده را بهبود ببخشند. با توجه به پیشرفت سریع فن آوری می توان انتظار داشت که در زمینه مدیریت و تامین نیروی کار برای مراقبت از سالمندان پیشرفت زیادی صورت خواهد گرفت."
شرکت ژاپنی سافتبنک در همکاری با شرکت فرانسوی آلدباران روباتیکس، که در سال ۲۰۱۲ اکثریت سهام آن را خریداری کرد، این روبات جدید را ساخته است.
برونو ماسونیه موسس و مدیرعامل شرکت آلدباران گفت:"این روبات عاطفی بعد جدیدی را به روی زندگی ما و راههای جدیدی را برای ارتباط گیری با تکنولوژی خواهد گشود."