بررسی روزنامه‌های صبح دوشنبه تهران - ۱۹ خرداد

روزنامه های شرق و جوان گزارش هایی درباره آغاز «مذاکرات دو جانبه میان معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا» منتشر کرده اند.

روزنامه شرق خبر داده است که حضور ویلیلم برنز در مذاکرات دو جانبه مورد استقبال عباس عراقچی قرار گرفته است. روزنامه جوان مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا را «خلوت با غرب در غیاب شرق» توصیف کرده است.

روزنامه آرمان از «ﺯﻣﺰﻣﻪ ﺍﻓﺸﺎﯼ ﻳﮏ ﻓﺴﺎﺩ ﻣﺎﻟﯽ ﺩﻳﮕﺮ» خبر داده  و نوشته است تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی که ابتدا به دلیل آشکار شدن فسادمالی ۱۵ میلیارد تومانی در این بنیاد آغاز شده بود پس از کشف فسادمالی ۱۷۰ میلیاردتومانی اکنون به ارسال گزارش محرمانه ابعاد گسترده فسادمالی بنیاد شهید به قوه قضائیه منجر شده است.
این روزنامه از قول رئیس کمیته تحقق و تفحص مجلس نوشته است: «می ترسیم حجم فساد مالی در بنیاد شهید را افشا کنیم.»

سعید متصدی، معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست و عضو پیشین کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در گفت و گو با روزنامه اعتماد به «افشای جزئیات تازه ای درباره پیامدهای تولید و توزیع بنزین سرطان‌زا در پتروشیمی ها» پرداخته است.

روزنامه ابتکار ضمن انتشار گزارشی درباره «صف‌بندی تازه جناح‌ها در سپهر سیاسی ایران»، نوشته است: «به نظر می‌رسد در این دوره مرز جناح‌های سیاسی همچون گذشته مشخص و مبرهن نیست و دوگانه اصلاحات و اصولگرایی، جایش را به دوگانه اعتدال و افراط بخشیده است.»

«عجله ایرانی‌ها برای پیر شدن» تیتر یک روزنامه شهروند امروز است و این روزنامه خبر داده است که «سازمان ملل پیش‌بینی کرده ایران بعد از کشورهای امارات و بحرین، رتبه سوم جهان از نظر سرعت پیر شدن جمعیت را دارد.»

روزنامه جهان صنعت عکس یک شماره نوزدهم خرداد ماه خود را به بحران خشک شدن دریاچه ارومیه اختصاص داده و ضمن انتشار گزارشی درباره «سدسازی؛ منسوخ در جهان، رایج در ایران»، تاکید کرده است که «۱۰۳ سد نفس دریاچه ارومیه را بریدند.»

روزنامه کیهان در تیتر یک شماره دوشنبه خود آغاز به کار  عبدالفتاح السیسی به عنوان رئیس جمهور جدید مصر را «سرانجام نادیده گرفتن آرمان های انقلاب» توصیف کرده و نوشته است: «فرمانده کودتای آمریکایی مصر رسما قدرت را به دست گرفت.» کیهان درعین حال در صفحه ۱۰ خود خبر داده است که «حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به منظور شرکت در مراسم تحلیف عبدالفتاح السیس، رئیس جمهور جدید مصر به قاهره سفر کرده است.»

روزنامه مردمسالاری نیز در تیتر یک خود از قول مصطفی کواکبیان، دبیر کل این حزب، نوشته است: «افکار عمومی تحقق حقوق شهروندی را از دولت یازدهم مطالبه می‌کنند.»
اظهارات روز یک شنبه علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صبحانه اتاق بازرگانی مورد توجه روزنامه های دونبه ایران قرار گرفته است. روزنامه اطلاعات در تیتر یک شماره دوشنبه خود از قول علی جنتی نوشته است: « لازمه شکوفایی فرهنگ، آزادی است.»
روزنامه آرمان نیز در تیتر یک از قول علی جنتی نوشته است: « برخی تحمل یک جمله رئیس‌جمهور را ندارند.»

اعتماد نیز در تیتر دو خود با عنوان « صبحانه جنجالی جنتی»، نوشته است:   روز یک شنبه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی‌، صنایع و معادن ایران در حاشیه این نشست اظهارات جالبی را درباره تاثیر گروه‌های فشار بر وزارت ارشاد، فیلترینگ، ماهواره و پارازیت و اقدامات این وزارتخانه درباره حجاب مطرح کرد» و از جمله گفت: «فیتلر کردن شبکه‌های اجتماعی مثل بستن کل یک خیابان است» و در مورد ماهواره نیز «به جای استفاده از ماهواره، روی آن پارازیت می‌اندازیم.»

روزنامه شرق نیز در تیتر یک اظهارات علی جنتی را منتشر کرده و نوشته است: « ذهنیت ارسال پارازیت باید اصلاح شود.»

روزنامه جوان اما حضور و سخنان علی جنتی در اتاق بازرگانی را «تخریب ساختار فرهنگی در اتاق بازرگانی» ارزیابی کرده است. این روزنامه همچنین نوشته است: «جنتی درباره شبکه های اجتماعی دوباره حرف های قبلی خود را در مقایسه این شبکه ها با فاکس و ویدئو تکرار کرد، بی آنکه به تفاوت معنیدار این دو یعنی "ابزار و محدود بودن فاکس" و "زنده و فراگیربودن شبکه اجتماعی" واقف باشد.» روزنامه جوان همچنین نوشته است که «وزیر ارشاد در سخنانش انفعال و استیصال زودرسی را نسبت به ماهواره بروز داد.»

افشای جزئیات تازه درباره پیامدهای تولید و توزیع بنزین سرطان‌زا

روزنامه اعتماد به نقل از معاون سازمان محیط زیست در شماره دوشنبه به «افشای ‌پیامدهای‌‌ بنزین‌سرطان‌زا» پرداخته است.

سعید متصدی، معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست و عضو پیشین کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در گفت و گوی مفصلی با روزنامه اعتماد دربار ه پیامدهای تولید «‌‌بنزین‌سرطان‌زا» در دولت محمود احمدی نژاد گفته است که در تهران «وقتی بنزین پتروشیمی اضافه شد، با چند مساله مواجه بودیم. تعداد روزهای پاک به نصف رسیده بود. از ۳۲ روز در سال ۸۷ و ۸۸، به ۱۴ روز در سال ۸۹ و سه روز در سال‌های ۹۰ و ۹۱ رسیده بودیم.

علت اصلی عدم پاک بودن هوا، ذرات معلق زیر ۵.۲ میکرون بودند، چون آروماتیک بالا رفته بود، ذرات معلق هم بالا رفته بودند، چرخه واکنش اتمسفری ایجاد شده بود و تعداد روزهای پاک ما پایین آمده بود و رسیده بود به سه روز در سال ۹۲. یک جنبه دیگرش را هم اگر نگاه کنیم که بیماری‌هاست، سرطان‌ها که رابطه مستقیم با بنزن دارند، امروز در کشور بیداد می‌کنند.»

سعید متصدی با اشاره به اینکه «در آن زمان، من استاد دانشگاه بودم و دانشجویانم در قالب پروژه و کار تحقیقاتی، کارهایی انجام می‌دادند»، گفته است »در همین پروژه‌ها، به یکسری موارد نگران‌کننده رسیدیم که منجر به اندازه‌گیری‌هایی شد که در آن سال‌ها در رابطه با بحث بنزن، تولوئن، زایلن و اتیل بنزن انجام دادیم. اعداد نگران‌کننده بودند و نسبت به استانداردها فوق‌العاده بالا. بخشی از این اعداد نگران‌کننده زمان تخلیه سوخت از تانکر به پمپ در پمپ بنزین‌ها ایجاد می‌شدند که تا هزار برابر حد استاندارد بودند.»

معاون سازمان حفاظت محیط زیست  با اشاره به اینکه طی سال های ۹۰ و ۹۱ در «بررسی‌هایی که انجام شد، دیدیم که یکسری فرآورده‌هایی از داخل پتروشیمی وارد بنزین می‌شوند به دلایل مختلف»، گفته است: «نام‌های مختلفی هم برایش گذاشتند تحت عنوان پتروبنزین، ریفورمر، اکتان افزا که درنهایت بر محصولی که از پتروشیمی بیرون می‌آمد، بنزین نام گذاشتند و قرار بود این محصول کسری مابین میزان تولید تا میزان مصرف‌مان را جبران کند. این بنزین به وفور اضافه و متاسفانه اعلام شد ما در این زمینه خودکفا شدیم. از آن طرف اعداد و ارقام نشان می‌داد میزان "بنزن" هوا فوق‌العاده بالا رفته است، بررسی‌های بیشتری که انجام دادیم، دیدیم نه تنها در شهرهای بزرگ که در شهرهای کوچک هم این مساله در حال وقوع است.»

به گفته سعید متصدی در دوره تولید بنزین پتروشیمی «در تهران، اراک و شیراز بررسی‌های انجام شد که نشان می‌داد میزان "بنزن" موجود در هوا همچنان در حال افزایش است»، پس از آن در بررسی دیگری روی بنزین پتروشیمی «دیدیم میزان بنزن این فرآورده‌ ای که از پتروشیمی بیرون می‌آید، بین ۲ تا ۱۰ درصد است» و این درحالی بود که «میزان "بنزن" در سوخت باید زیر یک درصد و میزانش در هوای محیط باید یک و نیم PPB باشد در صورتی که فرآورده‌ ای که بیرون می‌آمد بین ۲ تا ۱۰ درصد بنزن داشته که درواقع یک حلال بود.»

روزنامه اعتماد از قول معاون سازمان محیط زیست نوشته است: آنچه از بنزین پتروشیمی بیرون می‌آید، حاوی سه ماده بنزن، تولوئن، زایلن است که خطر بنزن از بقیه بیشتر است، آنها هم خطر دارند، آروماتیک‌ هستند اما اثرشان را در جای دیگر می‌گذارند» اما «بنزن، بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، سرطان‌زاست. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده بنزن یک ترکیب سرطان‌زای قطعی است یعنی شکی در آن نیست.»

معاون سازمان محیط زیست همچنین گفته است: «هیچ جای دنیا بنزین از پتروشیمی بیرون نمی‌آید و وارد چرخه سوخت نمی‌شود. اگر یک‌جایی در دنیا پیدا کردید که بنزین را از پتروشیمی بیرون آوردند، ما می‌شویم دومین‌اش» اما «ما برای کمبود بنزین داخلی این کار را کردیم، این حلال‌هایی که از پتروشیمی بیرون می‌آید خیلی خوب و حتی عالی می‌سوزند، عدد اکتانی که از برخی از این حلال‌ها دیده شده، ۱۰۶ یا ۱۱۰ است. اکتان را بالا می‌برد اما آیا هرچیزی که خوب می‌سوزد را باید ریخت در بنزین؟ این منطقی نیست.»

این عضو پیشین کمیته محیط زیست شورای شهر تهران همچنین گفته است که در دوره تولید و توزیع بنزین پتروشیمی «با بررسی در یک بیمارستان، تا ۲۵ درصد افزایش مراجعه‌کننده به خاطر سرطان داشتیم. در یک بیمارستان دیگر که سرطانی‌ها را می‌پذیرد، از ۱۱۰۰ نفر بیماری که در طول یک تا دوسال پذیرش شده بودند، به عدد ۱۵۰۰ نفر رسیدند. این آمار نشان می‌دهد که ما داریم روندی نزولی را در خصوص کیفیت هوا و بنزین طی می‌کنیم و روندی صعودی در خصوص تعداد بیمارانی که با این مساله دست و پنجه نرم می‌کنند.»

سعید متصدی درباره اینکه «کدام محلات تهران آلوده‌ترین» محله بر اثر آلایندگی ناشی از بنزین پتروشیمی بوده اند، گفته است: «این بحث‌ها را نمی‌شود باز کرد. ما نمونه‌برداری‌ها را انجام دادیم» و در «کل مناطق تهران، برخی جاها تا ۹ برابر و حتی ۱۵ برابر آلودگی داشتیم.»
معاون سازمان حفاظت محیط زیست همچنین به روزنامه اعتماد گفته است: در مناطق جنوبی تهران نیز آلودگی بیشتر بود برای همین درباره منبع اصلی آلودگی یعنی «بنزین پتروشیمی» جلساتی با وزارت نفت برگزار کردیم و «در توافقاتی که با وزارت نفت انجام شد قرار شد از اول سال ۹۳ بنزین پتروشیمی را کلا حذف کنیم. وزارت نفت درخواست واردات بنزین را از دولت کرد که خوشبختانه این قضیه هم حل شد.»

این مقام دولتی درعین حال خبر داده است که اکنون «باتوجه به واردات، بنزین پتروشیمی حذف شده که مربوط به یک مصوبه دولت در ۱۰ اردیبهشت» است، «اما ما از قبل با وزارت نفت هماهنگ کرده بودیم، خود وزارت نفت هم مصمم بود در زمینه کاهش آلودگی هوا فعالیتی را انجام دهد.»

معاون سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفته است: « اندازه‌گیری‌های جدید ما(در تهران) نشان می‌دهد میزان بنزن سوخت یورو۴ در حال حاضر، زیر یک درصد است و میزان آروماتیک در حد ۲۴ و ۲۵ درصد است که باید زیر ۳۵ باشد و تا ۳۵ درصد هم جا داریم. البته شهرهای دیگر را اندازه‌گیری نکردیم.»

صف‌بندی تازه جناح‌های سیاسی؛ اعتدال‎گرایی-افراط‎گرایی به جای اصلاح طلبی-اصولگرایی


روزنامه ابتکار ضمن انتشار گزارشی درباره «صف‌بندی تازه جناح‌ها در سپهر سیاسی ایران»، نوشته است: «به نظر می‌رسد در این دوره مرز جناح‌های سیاسی همچون گذشته مشخص و مبرهن نیست و دوگانه اصلاحات و اصولگرایی، جایش را به دوگانه اعتدال و افراط بخشیده است.»

این روزنامه از انتخابات ۲۴ خردا  سال ۹۲ به عنوان « نقطه عطف تغییر در مناسبات جناحی» نام برده و نوشته است: «پیروزی حسن روحانی با شعار اعتدال در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، در واقع پاسخی ملی به گفتمان افراط گرایی بود.»

روزنامه ابتکار با اشاره به اینکه اکنون «مرز جناح‌های سیاسی همچون گذشته مشخص و مبرهن نیست و دوگانه اصلاحات و اصولگرایی، جایش را به دوگانه اعتدال و افراط بخشیده است»، نوشته است: «اعتدال گرایان از هر دو جناح سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا با حمایت از دولتی که برآمده از نهاد اعتدال طلب جامعه است، سعی دارند با ایجاد همگرایی ملی مشکلات اقتصادی پیش آمده در هشت سال گذشته را رفع کنند و این در حالی است که افراط گرایان با کمک افراطی‌های هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب، هنوز در کشمکش سیاسی خود به سر می‌برند.»

این روزنامه درعین حال اشاره کرده است که «اصلاح طلبان مشی خود را فارغ از رویکرد دولت دنبال می‌کند و اصولگرایان نیز همین مهم را در سخنان خود در قبال اصولگرایی عنوان می‌کنند» اما نوشته است: «اولویت نخست در شرایط کنونی کشور در نظر میانه‌روهای هر دو جناح، رفع مشکلات اقتصادی عدیده‌ در کشور است نه اختلاف‌ نظرهای سیاسی و جناحی.»
روزنامه ابتکار ضمن بررسی شباهت دولت حسن روحانی پس از حاکمیت هشت ساله اصولگرایان با دولت اکبر هاشمی رفسنجانی پس از هشت سال جنگ  پرداخته و نوشته است: «دولت روحانی که از نظر ترکیب سیاسی کابینه، مشابه دولت سازندگی هاشمی است از نظر دیگری نیز با این دولت شباهت دارد.

هاشمی میراث‌دار آوار هشت سال جنگ خصمانه دولت بعث علیه وطن بود و دولت روحانی میراث‌دار صدماتی است که در هشت سال گذشته بنا به تصریح چند تن از مراجع عظام، بر سر وضعیت اقتصادی کشور آمده است.»

این روزنامه همچنین نوشته است که در صف آرایی تازه سیاسی در ایران «هدف مشترک توسعه اقتصادی، بنای همگرایی دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب را به نفع اعتدال برافراشته است» و در مناسبات سیاسی امروز «دو جناح عمده سیاسی یکی اعتدال است و دیگری افراط» و «به نظر می‌رسد همچون سال‌های آغازین پیروزی انقلاب اسلامی یک دوره تاریخی باید طی شود تا با رهایی از موج تخریب و افراطی‌گری، جناح‌ها و احزاب سیاسی، با خوانش‌های تازه‌ای از دل گفتمان اعتدال شکل گرفته و در سپهر سیاسی کشور نقش آفرینی کنند.»

روزنامه ابتکار در این گزارش با تاکید براینکه « دولت سید محمد خاتمی،دولت اصلاحات در ساختار سیاسی کشور نام گرفت اماهیچ گاه مجالی برای اصلاحات واقعی نیافت»، نوشته است که از «قتل های زنجیره ای» به عنوان اصلی ترین ریشه بحران های دوره اصلاحات نام برده و نوشته است: «قتل های زنجیره ای در ادامه باعث سلسله اقداماتی شد که در نهایت به عقیم ماندن دولت خاتمی منجر شد و ریشه بسیاری از اقدامات بعدی از حادثه کوی دانشگاه تا تحصن مجلس و طرح عبور از خاتمی در آن است.»

استقبال از حضور ویلیام برنز در مذاکره دو جانبه ایران و آمریکا

روزنامه های شرق و جوان گزارش هایی درباره آغاز «مذاکرات دو جانبه میان معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا» منتشر کرده اند. روزنامه جوان مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا را «خلوت با غرب در غیاب شرق» توصیف کرده است.

روزنامه شرق با اشاره به اینکه « قطار مذاکره هسته‌ای دوباره به‌ راه افتاده»، نوشته است: «علاوه بر دیدارهای دوجانبه‌ای که امروز و فردا بین معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا انجام می‌شود، عباس عراقچی احتمال داده با همتایان خود از چند کشور اروپایی عضو ۱+۵ نیز مذاکرات دوجانبه‌ای داشته باشند.»

این روزنامه همچنین درباره حضور ویلیام برنز معاون وزیر خارجه آمریکا در مذاکرات دو جانبه ای که روز دوشنبه در ژنو برگزار می شود، از قول عباس عراقچی  نوشته است: «به هیات ایرانی اعلام کرده‌اند که رییس هیات آمریکایی ویلیام برنز نفر دوم وزارت امور خارجه آمریکا و جانشین جان کری است. ویلیام برنز سابقه حضور در این مذاکرات را دارد و در ژنو نقش موثری داشت و امیدواریم حضورش در این مذاکرات نیز مثبت باشد.»

روزنامه شرق نوشته است: «اشاره عباس عراقچی به نقش موثر ویلیام برنز در مذاکرات ژنو در حالی صورت می‌گیرد که پیش از این نیز گزارش‌های غیررسمی از حضور معاون وزیر خارجه آمریکا در پشت‌پرده مذاکرات ژنو حکایت می‌کرد» و علاوه براین «برخی گزارش‌های دیگر از حضور او در مذاکرات ادعایی مخفیانه ایران و آمریکا در عمان خبر می‌داد که غربی‌ها این مذاکرات را زمینه‌ساز "توافق ژنو" می‌دانند.»

شرق تاکید کرده است که «با توجه به بی‌نتیجه‌بودن مذاکرات وین۴، حضور رسمی دیپلمات‌های مورد وثوق و نزدیک به رییس‌جمهوری آمریکا یعنی ویلیام برنز و جک سولیوان شاید بتواند گره‌گشا باشد.»

به نوشته این روزنامه، عباس عراقچی خبر داده است که پس از مذاکرات دو جانبه با آمریکا و اروپا، روز های چهارشنبه و پنج شنبه نیز  در رم با همتای روسی خود درباره دور تازه مذاکرات هسته ای که

روزنامه جوان مذاکرات دو جانبه معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا را «خلوت با غرب در غیاب شرق» توصیف کرده و نوشته است: «مذاکرات بین ایران و ۱+۵ به مرحله تعیین کننده‌ای رسیده و به همین خاطر آن طور که عباس عراقچی نفر دوم تیم مذاکره کننده می‌گوید، "مشورت جداگانه با آمریکا" لازم شده است؛ البته با حضور هلگا اشمیت معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اروپا.»

 این روزنامه با اشاره به اینکه «از امروز(دوشنبه) ۱۹ خرداد ماه، مذاکره‌کنندگان ایرانی و ۱+۵ فقط ۴۲ روز مهلت دارند که اختلافات موجود بر سر دستیابی به یک توافق جامع هسته‌ای را برطرف کنند»، نوشته است: «در بین تیم هسته‌ای دولت یازدهم، اخبار کمتری از خوشبینی‌های قبلی منتشر می‌شود و کلمات و جملات جای خود را به جلسات دیپلماتیک چند ساعته و نفس گیر داده‌اند. از محتوای مذاکرات هیچ خبری به بیرون درز نمی‌کند و آنچه از زبان دیپلمات‌های بلند پایه‌ای مانند عباس عراقچی و حمید بعیدی نژاد بیان می‌شود، کلیاتی بیش نیست.»

روزنامه جوان همچنین تاکید کرده است که «بر خلاف دفعات قبل که تیم ایرانی در آستانه مذاکرات ۱+۵ با طرف‌های روس و چینی ملاقات‌های دو جانبه برگزار می‌کرد، این دفعه تیم ایرانی قصد دارد روز دوشنبه با حضور هلگا اشمیت معاون اروپایی اشتون، با طرف آمریکایی در ژنو مستقیم وارد مذاکره شود، در غیبت دیپلمات‌های روسی و چینی.»
این روزنامه درعین حال با اشاره به اخبار منتشر شده در «رسانه های غربی» از جمله رویترز، نوشته است: « تصمیم امریکا برای اعزام تیم دیپلماتیک برای مذاکره مستقیم با ایران در ژنو، منعکس کننده تمایل واشنگتن برای شکست بن بست موجود در مذاکرات است.»

رئیس کمیته تحقق و تفحص مجلس؛ می ترسیم حجم فساد مالی در بنیاد شهید را افشا کنیم

روزنامه آرمان از «ﺯﻣﺰﻣﻪ ﺍﻓﺸﺎﯼ ﻳﮏ ﻓﺴﺎﺩ ﻣﺎﻟﯽ ﺩﻳﮕﺮ» خبر داده  و نوشته است تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی که ابتدا به دلیل آشکار شدن فسادمالی ۱۵ میلیارد تومانی در این بنیاد آغاز شده بود پس از کشف فسادمالی ۱۷۰ میلیاردتومانی اکنون به ارسال گزارش محرمانه ابعاد گسترده فسادمالی بنیاد شهید به قوه قضائیه منجر شده است.

این روزنامه با اشاره به اینکه بنیاد شهید از سال۸۸ با انتصاب مسعود زریبافان که از حلقه نزدیکان محمود احمدی نژاد «رنگ و بویی متفاوت گرفت و حضور تیم زریبافان همزمان با برخی چالش‌ها در بنیاد شهید بود که در یکی از مهم‌ترین آنها پرونده‌ ۱۵میلیاردی در بنیاد شهید بود» اما این روزها «صحبت از مسائل مالی بزرگ‌تر از بنیاد شهید به گوش می‌رسد.»
روزنامه آرمان از قول غلامعلی جعفرزاده، رئیس کمیته تحقیق و تفحص مجلس نهم از بنیاد شهید، نوشته است: «حجم فسادهای مالی آنقدر است که می‌ترسیم آنها را افشا کنیم.»
به نوشته این روزنامه، غلامعلی جعفر‌زاده که مهرماه سال ۹۲ گفته بود «۱۷۰ میلیارد تومان از اختلاس کشف شده و تا پایان تحقیق و تفحص این مبلغ چند برابر خواهد شد»، چند روز پیش گفته است: «اتفاق‌های در این نهاد رخ داده که همه ناشی از سوءمدیریت است» و «برخی اطلاعات تحقیق و تفحص از بنیاد شهید به طور محرمانه به دستگاه قضایی ارسال شده است.»

ر وزنامه آرمان همچنین از قول رئیس کمیته تحقیق و تفحص مجلس نهم از بنیاد شهید نوشته است: ««بنیاد شهید با مدیریت ضعیف، مجموعه‌ای شده بوده که حالا سامان دادن به آن مستلزم یک تیم فنی قوی است. آن ۱۷۰ میلیارد تومان نیز یک مورد از ده‌ها مورد است.»
غلامعلی جعفر‌زاده با تاکید بر اینکه هیات تحقیق و تفحص مجلس نهم «نمی‌تواند از برخی مسائلی که سرنخ آنها تازه به دست شان رسیده به راحتی بگذرد»، گفته است: «آقای شهیدی ]محمدعلی شهیدی محلاتی[رئیس جدید بنیاد شهید در اصلاح بدنه خیلی موفق نبود و نتوانست اصلاحاتی را در اعضا که از قدیم جامعه ایثارگر دل خوشی از آنان ندارند، ایجاد کنند و هنوز برخی از آن افراد در سطوح مدیریتی فعالند.»

روزنامه آرمان یادآوری کرده است که «نمایندگان مجلس ۲۰ خرداد ماه سال ۹۲ با ۱۲۹ رأی موافق، ۲۸ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع، طرح تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران را تصویب کردند.»

این روزنامه با اشاه به اینکه بسیاری تصور می‌کنند تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از فسادمالی بنیاد شهید «ممکن است به خاطر برخی حواشی به نتیجه نرسد»، نوشته است: «برخی از دلسوزان خواستار مقابله با سوءاستفاده از این سازمان شده‌اند» اما «هفت ماه از موعد قرائت این گزارش می‌گذرد و به نظر می‌رسد همچنان باید به انتظار نشست و دید که سرانجام پیگیری این مساله به کجا خواهد رسید؟»

+2
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.