از آزادیهای یواشکی تا توهینهای علنی
شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته با پخش یک گزارش تند و توهین آمیز علیه مسیح علی نژاد روزنامه نگار ایرانی ساکن لندن که به تازگی صفحه آزادیهای یواشکی را در فیسبوک راه انداخته، واکنش های بسیاری را در شبکه های اجتماعی ایجاد کرد. عده زیادی از کاربران خارج و داخل ایران به انتقاد از این گزارش و اتهاماتی که در آن مطرح شده پرداختند اما برخی هم مانند وحید یامین پور مجری سابق صدا و سیمای جمهوری اسلامی با حمله به مسیح علی نژاد، باز موج خروشان دیگری در فضای اینترنت ایجاد کردند.
آقای یامینپور که به عنوان محافظهکاری تندرو و حامی آقای مصباح یزدی در ایران شناخته میشود در یادداشت خود در شبکه اجتماعی گوگل پلاس مسیح علینژاد را متهم به "تنفروشی" کرده است.
نوشته آقای یامین پور فقط باعث اعتراض مخالفانش نشد، بلکه برخی از همفکرانش هم به او خرده گرفتند که "مسلمان حق ندارد اتهام بزند و کلماتی که او استفاده کرده از سوی اسلام هم نهی شده و آیا برای گفته هایش شاهد و سند و مدرک دارد یا خیر؟".
ساسان در صفحه گوگل پلاس وحید یامین پور نوشت:
ای کاش خداوند بلایی رو نازل میکرد و انسان های پست و کثیف سرشت رو نابود میکرد... چقدر شرم آورند بعضی از انسانهایی که مثل آب خوردن تهمت میزنند ، مردم را با صفات زشت صدا میزنند و از نام مقدس قرآن کریم برای اهداف پلیدشان استفاده میکنند. خدا به ما انسان ها رحم کند که چنین به بیراهه میرویم. برادر و خواهران من چرا با این رفتارهای زشت باعث میشوید که مردم از دین بدشان بیاد؟ یک نگاه به بقیه کشورهای اسلامی بیاندازید و ببینید که آیا آنها هم اینطور هستند؟ شرم باد، شرم باد و شرم باد.
مجتبی دانشطلب از کاربران اصولگرای شبکه های اجتماعی است که اصطلاحا به آنها ارزشی می گویند. او هم در واکنش به این نوشته وحید یامین پور نوشت:
"اینکه رسانه فخیمه برای طرف داستان بسازه که تو خیابون بهش تجاوز شده یا کسی به اسم یامینپور مشخصا بهش بگه فاحشه چه اثری داره؟ مثلا این کارها خیلی هوشمندانه و افشاگرانه است؟! یا بدتر بهانه و نقطه ضعف میده به طرف مقابل؟"
صعید محبی یکی دیگر از کاربران "ارزشی" شبکه های اجتماعی، در صفحه گوگل پلاس خود نوشت:
"مطابق شریعت اسلام و آیه 4 سوره مبارکه نور اگر کسی به دیگری بگوید فاحشه، باید 4 شاهد عادل بیاورد که آن عمل خاص را به طور جزیی دیده باشند و اگر نیاورد یا شاهدان به میل در سرمه دان شهادت ندهند مطابق آیه فوق به آن فرد هشتاد ضربه شلاق زده میشود. توبه اش هم به دلیل حق الناسی بودن پذیرفته نیست.
چه بد است که یک نفر مدیون مسیح علی نژاد باشد"...
دسترسی برخی از این منتقدان به صفحات شبکه های اجتماعی آقای یامین پور قطع شد و برخی نظرات آنها هم از زیر پست های وحید یامین پور پاک شد.
رحمت الله بیگدلی، در صفحه فیس بوک خود گفت که حکم آقای یامین پور بر اساس قانون مجازات اسلامی 80 ضربه شلاق است و خواستار اجرای این حکم برای او شده است.
مسیح علی نژاد در پاسخ به آقای یامین پور در پستی فیسبوکی نوشت:
"دیروز رفتم در صفحه فیسبوک وحید یامین پور اولین مطلبش را خواندم که مرا به فاحشه گری متهم کرده بود. مثل خیلی از خبرنگاران دیگر کنجکاوانه به کسانی که لایک کرده اند نگاه کردم. در میان لایک ها تعداد زنان کم بود..."
خانم علی نژاد در این پست با اشاره به صفحه آزادی های یواشکی تاکید کرده که به هیچ زن محجبه ای توهین نکرده و بارها از زنان محجبه پیام هایی دریافت کرده مبنی بر اینکه با وجود اعتقادشان به حجاب، با حجاب اجباری مخالفند.
او در گفتگوهایش با رسانه ها اعلام کرد که این اتهاماتی که علیه او مطرح شده را به طور قانونی پیگیری خواهد کرد.
مشابه عکس هایی که در صفحه آزادیهای یواشکی منتشر شده را از مدتها قبل می شد در گوشه و کنار اینترنت و رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک پیدا کرد، اما جمعآوری آنها در یک صفحه واکنشهای تندی علیه مسیح علی نژاد ایجاد کرد و باعث انتشار گزارش هایی در مورد حجاب در ایران و لزوم پاسخگویی مسئولان مربوطه درباره "بدحجابی" و بی حجابی، آن هم با زبان تند و گاه تهدید آمیز شد.
صفحه آزادی های یواشکی شاید از این جهت بیشتر واکنش بر انگیز شد که بسیاری از رسانه های خارجی هم توجهی بیش از معمول به آن نشان دادند و در مورد آن کنجکاوی زیادی به خرج دادند. موضوعات مربوط به زنان، محدودیت هایی که در جامعه ایران وجود دارد و چگونگی برخورد حکومت ایران با آنچه برای مردم سایر کشورهای دنیا بسیار ساده و حتی گاهی جزیی از زندگی روزمره شان به شمار می آید، همواره مرکز توجه رسانه های خارجی است؛ مانند همین مورد اخیر دستگیری جوانان ایرانی دست اندرکار تهیه نسخه ایرانی ویدیوی "هپی" فارل ویلیامز.