بنیاد مستضعفان بزرگ‌ترین نهاد فعال در ساختمان‌سازی ایران

تقاطع: وب‌سایت خبرآنلاین، نزدیک به علی لاریجانی، نوشت که این بنیاد تحت کنترل رهبر جمهوری اسلامی، «یکی از بزرگ‌ترین نهادهای فعال در ساختمان‌سازی کشور» محسوب می‌شود و از طریق سه شرکت “سرمایه‌گذاری پایا سامان پارس”، “شرکت عمران و مسکن ایران” و “شرکت مدیریت طرح آتیه‌سازان”، مشارکت و حضوری جدی در عرصه ساختمان‌سازی کشور دارد.

بر اساس اطلاعات موجود در وب‌سایت رسمی “بنیاد مستضعفان”، “شرکت پایا سامان پارس” (سهامی خاص) به عنوان «یکی از شرکت‌های مادر تخصصی بنیاد مستضعفان» در آبان‌ماه ۱۳۸۶ به ثبت رسید، در حال حاضر هدایت و راهبری ۵ شرکت عمرانی و یک شرکت مشاوره‌ای شامل شرکت‌های “جنرال مکانیک”، “ملی ساختمان”، “رامان”، “دی”، “لانیز” و “تالون” را برعهده دارد.

“شرکت عمران و مسکن ایران” نیز به عنوان دیگر زیرمجموعه‌ی “بنیاد مستضعفان”، خود در بر گیرنده‌ی هشت شرکت دیگر است و به جز شرکت “بنیاد سازه” که فعالیت مشاوره‌ای انجام می‌دهد، «سایر شرکت‌های آن به سرمایه‌گذاری و پیمان‌کاری در بخش ساختمان مشغولند».

از دیگر شرکت‌های مهم این مجموعه که سهم قابل توجهی در تولید و فروش کل شرکت در طی سال‌های اخیر داشته‌اند می‌توان به شرکت‌های “عمران و مسکن شرق”، “کیان‌مهر”، “اسکان کویر یزد” و “خانه” اشاره کرد.

“شرکت مدیریت و طرح آتیه‌سازان” سومین شرکت ساختمانی بزرگ وابسته به “بنیاد مستضعفان” است که در سال ۱۳۷۶ ابتدا با هدف «فعالیت سرمایه‌گذاری و مشارکت در طرح‌های ساختمانی» به ثبت رسید اما در مجمع فوق‌العاده این شرکت در بهمن ماه سال ۱۳۸۶ ساختار آن به «هلدینگ» تبدیل شد و موضوع فعالیت آن نیز به «مدیریت راهبردی در امور سرمایه گذاری ساختمانی» و «برنامه‌ریزی جهت تامین مالی پروژه‌های شرکت‌های زیرمجموعه» تعمیم یافت.

این شرکت در حال حاضر با تحت پوشش قراردادن شش شرکت “آتی‌ساز”، “مهستان”، “ونکپارک” ، “سامان ایران”، “خانه ایرانیان” و “عمران و توسعه شهرک قدس” به فعالیت گسترده‌ی ساختمان‌سازی می‌پردازد.

“خبرآنلاین” از “شهرک غرب” و “وردآورد اتوبان تهران-کرج” به عنوان اصلی‌ترین سایت‌های ساخت و ساز “بنیاد مستضعفان” طی سال‌های گذشته نام برده خاطرنشان کرده که پروژه بزرگ “آتی‌ساز ورد‌آورد” در کرج طی ۱۰ سال گذشته متوقف شده است و «خریداران واحدهای مسکونی این پروژه با آورده ۵۰ میلیون تومانی هم‌چنان سرگردان باقی مانده‌اند».

“بنیاد مستضعفان” در اسفند ۱۳۵۷ به فرمان آیت‌الله خمینی، رهبر پیشین جمهوری اسلامی و با هدف کمک به فقرا و نیازمندان به ویژه از طریق اموال مصادره شده خانواده و وابستگان به حکومت سابق ایران تأسیس شد. در آذرماه ۱۳۶۷، نام آن به “بنیاد مستضعفان و جانبازان” تغییر یافت. و در خردادماه ۱۳۸۳، با دستور علی خامنه‌ای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی، نام آن یک بار دیگر به “بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی” تغییر پیدا کرد.

این بنیاد که تنها به شخص علی خامنه‌ای پاسخ‌گو است، هم‌اکنون حدود ۱۵۰ بنگاه و شرکت وابسته به خود دارد و هیچ آمار رسمی نیز از کل دارایی‌های آن منتشر نشده است. با این وجود، ارزش‌ سهام هلدینگ‌ها و شرکت‌های تحت مالکیت آن در بورس تهران، بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

گفتنی است در روزهای اخیر گزارش‌هایی در خصوص تغییر محمد فروزنده، که از تیرماه ۱۳۷۸ ریاست بنیاد را بر عهده‌ دارد. سومین دوره‌ی پنج ساله‌ی ریاست او بر بنیاد، تیرماه امسال به پایان می‌رسد.

+10
رأی دهید
-9

pasargad2 - شیراز - ایران
همه سرمایشون حرومه. همه پولاشون از املاک مصادره ای از مردم و دزدی و چپاولگری به دست امده.
جمعه 16 خرداد 1393 - 10:38
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.