رای‌گیری در انتخابات ریاست جمهوری سوریه آغاز شد

نخستین انتخابات ریاست جمهوری سوریه با بیش از یک نامزد



رای‌گیری در انتخابات ریاست جمهوری سوریه آغاز شده و ایران یک هیات پارلمانی را به سوریه اعزام کرده است.

از صبح سه‌شنبه، ۱۳ خرداد (۳ ژوئن)، به منظور رای‌گیری در نخستین انتخابات "چند حزبی" سوریه، حدود نه هزار حوزه اخذ رای در میان تدابیر شدید امنیتی در مناطق تحت اختیار نیروهای کار خود را آغاز کردند.

گزارش رسانه‌های خبری سوریه حاکی از استقبال مردم از انتخابات است و تلویزیون این کشور صف‌های رای دهندگان در مراکز اخذ رای در دمشق را نشان داده است.

این انتخابات با شرکت سه نامزد برگزار می‌شود. نامزد اصلی این انتخابات، بشار اسد، رئیس جمهوری از حزب بعث است و دو نفر دیگر به اسامی ماهر عبدالحفیظ حجار و حسان عبدالله نوری هم به عنوان رقبای او در این انتخابات حضور دارند.

این نخستین انتخابات ریاست جمهوری سوریه از زمان آغاز حکومت خانواده اسد در بیش از پنجاه سال پیش است که با شرکت بیش از یک نامزد و از طریق رای‌گیری برای برگزیدن یکی از نامزدها برگزار می‌شود.

تا پیش از تغییر قانون اساسی در فوریه سال ۲۰۱۲، "انتخابات" ریاست جمهوری سوریه با یک نامزد از حزب حاکم بعث و به شکل "همه‌پرسی" انجام می‌گرفت. طبق قانون اساسی جدید، حزب بعث دیگر رسما تنها حزب حاکم در سوریه شناخته نمی‌شود و احزاب دیگر نیز می‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری نامزد داشته باشند. همچنین، قانون اساسی جدید دوره ریاست جمهوری را هفت سال تعیین کرده و هر فرد تنها می‌تواند دو دوره متوالی به این سمت انتخاب شود.



رسانه های خبری سوریه از استقبال گسترده مردم از انتخابات خبر داده‌اند



بشار اسد با درگذشت پدرش، حافظ اسد، در سال ۲۰۰۰ میلادی سمت ریاست جمهوری سوریه را در دست گرفت. اگرچه وی در آن زمان هنوز به سن چهل سالگی، یعنی شرط سنی تصدی سمت ریاست جمهوری، نرسیده بود، اما مجلس سوریه با تصویب قانونی، این محدودیت را مرتفع کرد و او توانست جانشین پدرش شود. بشار اسد بار دیگر در همه‌پرسی سال ۲۰۰۷ رئیس جمهوری شد.

دو نامزد دیگر این انتخابات افراد شناخته شده‌ای محسوب نمی‌شوند و نحوه تبلیغات انتخاباتی نامزدهای سه گانه، همراه با پوسترهای عظیم از بشار اسد و تبلیغات محدودتر دو نفر دیگر، نشانگر موقعیت متفاوت آنان بوده است.

ماهر حجار رهبر حزب اراده خلق و نماینده پارلمان از حلب و حسن النوری نماینده دمشق در پارلمان است. حزب اراده خلق از گروه‌های تشکیل دهنده "جبهبه مردمی برای تغییر و آزادی" است که از آن به عنوان جناح مخالف در پارلمان سوریه یاد می‌شود که حتی در مواردی، از عملکرد دولت به رهبری حزب بعث انتقادهایی هم کرده است.

مخالفان حکومت سوریه و کشورهای غربی این انتخابات را نمایشی و مضحک توصیف کرده و گفته‌اند که برگزاری این انتخابات صرفا باعث ادامه و تشدید درگیری خواهد شد. گروه‌های مخالف حکومت سوریه هرگونه راه حلی را که متضمن ادامه زمامداری بشار اسد باشد مردود دانسته و گفته‌اند به تعهدات او اعتماد ندارند.



انتظار می رود بشار اسد با اکثریت چشمگیر آرا به پیروزی برسد



در مقابل، حکومت سوریه و حامیان آن از این انتخابات به عنوان راه خروج سوریه از بحران نام برده‌اند. از جمله مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید داشته‌اند که تنها راه حل بحران سوریه ادامه حکومت بشار اسد و انجام اصلاحات مورد نظر اوست.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، هیات‌هایی از کره شمالی، ایران و روسیه برای نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری سوریه به آن کشور رفته‌اند.

شبکه تلویزیونی العالم، متعلق به دولت ایران، گزارش کرده که یک هیات پارلمانی به ریاست علاء‌الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس وارد دمشق شده است. براساس این گزارش، آقای بروجردی گفته است که "ما به رای مردم سوریه احترام می‌گذاریم و انتخاب مردم سوریه به معنی تعیین سرنوشت این کشور است."

العالم می‌افزاید که هیات‌های پارلمانی دیگری نیز از کشورهای فیلیپین، بولیوی، ونزوئلا، تاجیکستان، زیمبابوه و اوگاندا تحت عنوان "گروه دوستی سوریه" به آن کشور رفته‌اند.


در نقاط بیرون از کنترل دولت انتخابات برگزار نمی‌شود



بحران سیاسی سوریه از اوایل سال ۲۰۱۱ و با برگزاری تظاهراتی برای درخواست اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد دولتی آغاز شد در حالیکه برخی از معترضان و حتی مقامات شماری از کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده، انتظار داشتند بشار اسد به وعده‌های قبلی خود برای اصلاحات عمل کند.

در مقابل، ارتش سوریه مامور خاتمه دادن به تظاهرات شد و در جریان رویارویی نظامیان و تظاهرکنندگان، تعدادی غیرنظامی کشته شدند. در واکنش به این وضعیت، جمعی از اعضای ارتش سوریه با ترک خدمت، ارتش ملی سوریه را با هدف حمایت از حق مردم برای تظاهرات ایجاد کردند که در ماه‌های بعد به درگیری با نیروهای دولتی و بروز وضعیت جنگ داخلی در سوریه منجر شد. در سال‌های اخیر، گروه‌های اسلامگرای تندرو نیز با هدف برقراری حکومت اسلامی و جاری کردن احکام شرع وارد صحنه جنگ داخلی سوریه شده‌اند.

در جریان جنگ سوریه، گزارش‌هایی از بمباران وسیع مناطق شهری، استفاده از اسلحه شیمیایی و بازداشت و قتل گسترده مخالفان توسط نیروهای دولتی و همچنین اقدامات خشونت آمیز مخالفان به ویژه شبه‌نظامیان اسلامگرا انتشار یافته است. اخیرا گروهی از حقوقدانان، حکومت سوریه و برخی گروه‌های مخالف را به ارتکاب جرایم جنگی و جنایت علیه بشریت متهم کردند.

تخمین زده می‌شود که در جنگ داخلی سوریه تا کنون بیش از یکصد و شصت هزار نفر کشته و چند صد هزار نفر در داخل و خارج آن کشور آواره شده‌اند.

+13
رأی دهید
-26

zavareh - رودسر - ایران
و صد البته حکومت تازی پرست ما تمام انرژی و سرمایه مردم بخت برگشته ایران را بر روی دوباره انتخاب شدن بشار اسد خونخوار هزینه می‌کند.
‌سه شنبه 13 خرداد 1393 - 13:03
سخت کوش - کردستان - ایران
آفرین به ملت سوریه که تونستن درمیان جنگ خون ریزی پیروز بشن و به پای صندوق رای برن و رییس‌جمهور خودشونو انتخاب کنن الان یه عده میان میگن بشار اسد دیکتاتوره ولی بدونید در موقع جنگ تحمیلی پدر همین اقای بشار اسد بود که طرف مارو گرفت وبه مهمات جنگ رسوند
‌سه شنبه 13 خرداد 1393 - 13:45
kamran631 - لیون - فرانسه
چه کشور هایی برای نظارت بر انتخابات به سوریه رفته اند ! (هیات‌هایی از کره شمالی، ایران و روسیه !).
‌سه شنبه 13 خرداد 1393 - 14:46
kamran631 - لیون - فرانسه
رییس‌جمهور ؟! برادر جوک نمیگی ؟! مردم سوریه این گردن دراز رو نمیخوان، مثل ما که سید علی‌ گدا یا همون آغای شما رو نمیخو ایم !
‌سه شنبه 13 خرداد 1393 - 16:38
آرمان شهر من - استهبان - ایران
گیرم رسانه های ایران طرفدار بشار اسد هستن! گزارشهای بی بی سی هم حاکی از استقبال در خور توجه مردم سوریه از این انتخابات داره و این نشوندهنده اینکه مردم سوریه بشار اسد رو به مخالفان اکثرا اسلامگرای تندرو ترجیح می دن! در ضمن برام خیلی جالبه که مخالفان بشار اسد اکثرا حامی السیسی مصری هستند...جالبه نه!؟ السیسی دیکتاتور حکومت مشروع و قانونی مصر رو با کودتا سرنگون می کنه و به قدرت می شینه همین کسایی که بشار اسد غیر مذهبی رو متهم به دیکتاتوری می کنن برای به قدرت نشستن السیسی هلهله می کنن و کار اون رو بهترین راه مبارزه با اسلامگرای می دونن ! در حالی که اسلامگرایانی که در مصر به قدرت رسیده بودن از راههای کاملا دمکراتیک به قدرت دست پیدا کرده بودن و بسیار میانه رو تر از مخالفان بشار اسد هستند.
‌سه شنبه 13 خرداد 1393 - 17:11
100ra - نجف - ایران
سخت کوش - کردستان - ایران. اسم کرد و کردستان رو خراب نکن بسیجی‌ ...
‌سه شنبه 13 خرداد 1393 - 23:49
Ali Mardan khan - تورنتو - کانادا
راى گیرى؟؟؟؟ جنایتکارى که مردم خودشو براى بودن در قدرت به توپ و تانک بست و به خاک و خون کشید حاضر مى شه این ریسک بزرگو بکنه و تو راى گیرى شرکت کنه و به این راحتى قدرت به کس دیگر ى واگذار کنه ؟؟ خر خودشه !!!!!
‌چهارشنبه 14 خرداد 1393 - 01:19
سخت کوش - کردستان - ایران
نجف.ایران.دوست عزیز من نه بسیجی هستم نه خوشم میاد بسیجی باشم فقط بدون اسد از همه اون خون آشام ها بهتر هرچند دیکتاتور باشه به عقل باید رجوع کرد
‌چهارشنبه 14 خرداد 1393 - 07:17
سخت کوش - کردستان - ایران
نجف.ایران.دوست عزیز من نه بسیجی هستم نه خوشم میاد بسیجی باشم فقط بدون اسد از همه اون خون آشام ها بهتر هرچند دیکتاتور باشه به عقل باید رجوع کرد
‌چهارشنبه 14 خرداد 1393 - 07:20
سخت کوش - کردستان - ایران
نجف.ایران.دوست عزیز من نه بسیجی هستم نه خوشم میاد بسیجی باشم فقط بدون اسد از همه اون خون آشام ها بهتر هرچند دیکتاتور باشه به عقل باید رجوع کرد
‌چهارشنبه 14 خرداد 1393 - 07:20
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.