انتشار ویدئو گفتههای فرمانده سپاه درباره انتخابات ٨٨ در شبکههای اجتماعی + ویدیو
فرمانده سپاه پاسداران ایران در ویدئو منتشر شده از قطع اینترنت، موبایل و سرویس اس.ام.اس در جریان اعتراضات سال ۸۸ به عنوان اهرمی برای کنترل معترضان یاد میکند
فایلی ویدیویی از یک سخنرانی محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که او در آن از نقش سپاه در جلوگیری از به قدرت رسیدن اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال ١٣٨٨ و برخورد با اعتراضات پس از انتخابات میگوید.
این ویدئو که از محتویات آن مشخص است بعد از اعتراضات سال ۸۸ ضبط شده، روز شنبه (دهم خرداد - ۳۱ مه) در صفحه فیسبوک محمد نوریزاد، از معترضان به نتایج انتخابات ۸۸ منتشر شده و خیلی زود مورد توجه مشترکان این شبکه اجتماعی قرار گرفته است اما همان طور که آقای نوریزاد به رادیوی فارسی بیبیسی گفته تاریخ دقیق این سخنرانی مشخص نیست.
محمد نوریزاد میگوید فایل کامل این ویدئو در اختیار او قرار گفته است و وی از میان نوار کامل سخنرانیها که "در جمع فرماندهان ارشد سپاه و نماینده ولی فقیه در سپاه ایراد میشود" خلاصهای را در صفحه فیسبوک خود به اشتراک گذاشته است.
در این ویدئو، سرلشگر جعفری میگوید در جریان انتخابات دهم ریاست حمهوری ایران، "دغدغه و نگرانی و خط قرمز نیروهای انقلاب روی کار آمدن نیروهای مخالف انقلاب و ارزش های انقلاب بوده است که در جریان دوم خرداد فرصت پیدا کرده، و در حاکمیت نفوذ کرده بودند."
محمد نوریزاد میگوید محتویات این ویدئو 'سندی' است که از تصمیم قبلی برای جلوگیری از پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات خرداد ٨٨ پرده بر میدارد
وی در ادامه سخنانش به اعتراض چهرههای اصلاحطلب و میانه رو در ایران اشاره میکند که خواستار "عدم مداخله" نیروهای نظامی، سپاه پاسداران و بسیج در انتخابات شده بودند و میگوید: "در جریانات هنگام و پس از انتخابات هم مشخص شد که چرا آنها اصرار میکردند که سپاه و بسیج در انتخابات دخالتی نداشته باشند. دخالتی نداشته باشند تا آنها بتوانند کار خودشان را بکنند."
او سپس از روند تحولات پیش از انتخابات خرداد ۱۳۸۸ تحت عنوان "شیبی نگرانکننده" یاد میکند و میگوید: "(این) میتوانست انتخابات را دو مرحلهای کند و در دور دوم هم معلوم نیست که نتیجه به شکلی شود."
در ادامه فرمانده سپاه پاسداران ایران به گفتههای آیت الله علی خامنهای در خطبههای نماز جمعهای اشاره میکند که طی آن رهبر ایران با برگزاری اعتراضات خیابانی مخالفت کرد و عواقب آن را متوجه معترضان دانست: "بعد از آن {سخنان رهبری} مشخص بود که ما نباید بگذاریم حتی آن اعتراضات به گفته خودشان آرام هم انجام بگیرد."
محمد نوریزاد که پس از شکلگیری اعتراضات به نتایج انتخابات خرداد ۸۸ به جمع منتقدان رهبر ایران پیوست و مدتی را هم در زندان به سر برد با اشاره به محتویات این نوار ویدئویی میگوید "این سندی است که از دخالت سپاه و تصمیم قبلی آنها برای جلوگیری از پیروزی اصلاحطلبان (دوم خردادیها) در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ خبر میدهد و این که آنها از پیش تصمیم گرفته بودند اما میخواستند 'تنور انتخابات' را داغ کنند و به آن مقبولیت بخشند".
در این فایل ویدئویی سرلشگر جعفری همچنین به نقش سپاه در "دستگیری گسترده چهرههای اصلاحطلب" پس از روز انتخابات اشاره میکند و آن را یکی از دو عامل مهم برای "کنترل" دامنه اعتراضات خیابانی پس از انتخابات ارزیابی میکند؛ عامل دیگر "مهار اعتراضات ۸۸" از نظر فرمانده سپاه پیاسداران ایران "برخورد نیروهای مردمی بسیج، سپاه و نیروهای انتظامی و امنیتی" با تجمعهای اعتراضی تابستان ۱۳۸۸ بوده است.
سرلشگر محمد علی جعفری در این ویدئو از نقش سپاه پاسداران در بازداشت های گسترده چهرههای اصلاحطلب سخن میگوید
وی همچنین ایجاد اختلال در شبکههای تلفن همراه، اس.ام.اس و قطع و پایین آوردن سرعت اینترنت را هم عاملی دیگر میداند که به گفته او "برنامه آنها (معترضان) را بهم ریخت".
مقامهای ایران هنوز واکنشی به انتشار این ویدئو نشان ندادهاند اما در جریان اعتراضات به نتایج انتخابات دور دهم ریاست جمهوری ایران که طی آن محمود احمدینژاد برای چهار سال دیگر در مقام ریاست جمهوری باقی ماند، میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو کاندیدای معترض به نتایج بارها از نقش نیروهای نظامی در آنچه "مهندسی نتایج انتخابات دهم" عنوان شد، انتقاد کردند
|
متن صحبت های فرمانده سپاه :
سردار جعفری:
حساسیت انتخابات ریاست جمهوری دهم برای همه شما روشن است. نگرانی و دغدغه و خط قرمزی که برای نیروهای انقلاب وجود داشت این بود که مجددا نیروهای مخالف انقلاب و ارزش های انقلاب که در دوران دوم خرداد فرصتی پیدا کرده و در حاکمیت نفوذ پیدا کرده بودند مجددا روی کار بیایند. در انتخابات و جریانات بعد از آن هم مشخص شد که آنها به چه دلیل اصرار دارند که سپاه و بسیج تحت عنوان نیروهای نظامی نباید به هیچ وجه در انتخابات دخالت کنند. نباید دخالت کنیم تا آنها بتوانند کار خودشان را انجام دهند و سپاه و بسیج مزاحمتی برای آنها نداشته باشند.
این شیب، شیب نگران کننده ای بود که همه تحلیل می کردند که اگر به همین روند ادامه پیدا کند حتما انتخابات دو مرحله ای می شود و در مرحله دوم هم معلوم نیست که نتیجه به چه شکلی شود. از اینجا مقداری تحلیل ها سخت شد و شرایط را پیچیده کرد که هنوز هم خیلی از مسئولین، خیلی از خواص، و حتی برخی از علما نسبت به اتفاقی که افتاده ابهام و اعتراض دارند. تنور انتخابات حسابی داغ شد و می دانید که بالاترین میزان مشارکت هم مربوط به این دوره بود. تا رسیدیم به خطبه های نماز جمعه حضرت آقا. در این خطبه ها مشخص بود که حضرت آقا حتما موضع می گیرند و در آن خطبه تاریخی که خواندند و بحث اعتراضات را نهی کردند و تبعاتش را هم به عهده خود آنها گذاشتند.
بعد از آن دیگر تصمیم بر این بود که ما نباید بگذاریم حتی آن تظاهرات به قول خودشان آرام هم انجام بگیرد. پیش بینی بر آن بود که وقتی برخورد شود، احتمالا یکی دو روز دیگر تظاهرات ادامه پیدا خواهد کرد اما خوشبختانه با برخوردی که بعد از ظهر جمعه و ممانعت و جلوگیری ای که به عمل آمد، دیگر بعد از آن اتفاقی نیفتاد و دلیلش هم روشن بود چون بیشتر آنها که در این تظاهرات شرکت می کردند از شمال شهر می آمدند و خیلی اهل تحمل سختی و ایستادگی نبودند و این کاملا مشهود بود.
دو اقدام بسیار اساسی و استراتژیک در جمع کردن این ماجرا اثر گذاشت. یکی دستگیری های گسترده ای که توسط دستگاه های امنیتی و بخشی هم سپاه در لایه طراحان و ایده پردازان این ماجرا انجام گرفت (آنها که ایده پردازی کرده بودند، طرح داشتند، روحیه می دادند به طور گسترده دستگیر شدند)، و دیگری مقابله های گسترده ای که با حضور گسترده نیروهای مردمی بسیج و سپاه به کمک نیروی انتظامی و دستگاه امنیتی برای مقابله با این جریان انجام گرفت از جمله برخوردهایی که در روز شنبه انجام شد. این دو اقدام اساسی به اضافه قطع ارتباط ات آنها، چه شبکه های اینترنتی و چه شبکه های موبایل و اس ام اس و … تاثیر زیادی روی به هم ریختگی برنامه های آنان داشت. یک نگرانی در ستاد آقای موسوی با این دستگیری های گسترده و طولانی مدت ایجاد شد، و برخورد و ایستادگی قاطع مردم و دستگاه های نظامی انتظامی ایجاد شد و آنها جا زدند…