مرکز پژوهش‌های مجلس: ایران امکان صدور گاز به اروپا را ندارد

در حالی که وزیر صنعت ایران پیشنهاد تامین گاز اروپا توسط ایران را مطرح کرده‌است، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی روز شنبه ۲۷ اردیبهشت اعلام کرد که ایران توان صدور گاز به اروپا را ندارد و هم‌اینک حتی برای مصرف داخلی نیازمند واردات گاز از خارج است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، مرکز پژوهش‌های مجلس روز شنبه نظر کارشناسی خود را در مورد صادرات گاز ایران به اروپا اعلام کرده و این نظر کارشناسی توسط دفتر مطالعات انرژی صنعت و معدن این مرکز تهیه شده‌است.

در گزارش این مرکز آمده‌است: «استمرار تراز منفی گاز در کشور همچنان باقی است لذا پیگیری هدف صادراتی بدون تغییر برخی از رویکردها امکان‌پذیر نیست.»

این گزارش در ادامه می‌افزاید: «هم‌اکنون به رغم آن که ایران به صادرات گاز اقدام می‌کند، اما برای تامین مصرف داخلی کشور به واردات نیز نیازمند است.»

مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید می‌کند که ایران «باید بیشتر از صادرات، از کشورهای دیگر گاز وارد کند تا مصرف داخلی را تامین سازد.»

در گزارش این مرکز آمده‌است: «به نظر می‌آید با توجه به نگرانی‌های شرکت ملی گاز ایران در خصوص روند کنونی افزایش مصرف گاز در کشور و اصراری که در پیگیری گازرسانی به برخی از نقاطی که فاقد توجیه فنی و اقتصادی است، وجود دارد، استمرار تراز منفی گاز در کشور همچنان باقی است.»

این گزارش در پایان می‌افزاید: «علاوه بر اینها، مقوله تحقق صادرات گاز با راه‌اندازی و به بهره‌برداری رسیدن فازهای پارس جنوبی پیوند بسیار شدیدی دارد.»

اطلاعات این گزارش در حالی منتشر می‌شود که معاون امور بین‌الملل وزیر نفت روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با تشریح سه مسیر ایران برای صادرات گاز به اروپا اعلام کرد: «ایران به دنبال یک معامله برد–برد گازی با کشورهای اروپایی است.»

علی ماجدی در همین حال افزود که «ایران با روسیه برای حضور در بازار گاز اروپا رقابتی ندارد.»

وی هم‌چنین تأکید کرد که ایران بزرگترین ذخایر متعارف گاز جهان را در اختیار دارد و افزود که «ایران برای صادرات گاز پروژه‌های بلندمدت را در دستور کار قرار داده‌است.»

عزیزالله رمضانی، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران، نیز روز ۱۷ اردیبهشت گفته‌بود که که مذاکرات با چهار کشور عضو اتحادیه اروپا برای صادرات گاز آغاز شده است.

پیش از آن محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در مصاحبه با نشریه آلمانی ˈهاندلس‌بلاتˈ که دوشنبه ۲۵ فروردین منتشر شد، پیشنهاد تامین گاز اروپا را مطرح کرده‌بود.

این اظهارات این مسئولان در حالی بیان می‌شود که بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، روز ۲۵ فروردین اعلام کرده‌بود که بهره‌برداری از فازهای جدید پارس جنوبی و افزایش تولید گاز به معنای خارج شدن از وضعیت اضطرار نیست.

وزیر نفت در این زمینه گفته‌بود که با روند کنونی مصرف گاز در کشور، در صورتی که تمام فازهای پارس جنوبی نیز به بهره‌برداری برسد، در مصرف بخش خانگی و در سال‌های آتی به واردکننده گاز تبدیل خواهیم شد.

+7
رأی دهید
-4

روستایی ساده دل - تهران - ایران
راست اش این سیاست گازرسانی به روستاهای فاقد توجیه اقتصادی، فاجعه است. من روستایی هستم و میبینم در بیابان کلی درخت خشک وجود داره اونوقت طرف حاضر نیست آنها را ببره و مصرف کنه! چرا؟ چون گاز را لوله کشی میارن تحویل میدن تا چند ده خانوار آن را مصرف کنند. بعدش اون یک ذره پول اش را هم نمیدن. کلا سیاست ویران کردن خوبی را در پیش گرفته اند. پول یارانه میدن روستایی میگیره میخوره نه دیگه کار بدنی میکنه و نه تو اقتصاد نقشی داره. گاز مفت، برق مفت، آب هم که از اول مفت بود. پول مفت هم جدیدا با یارانه رسیده. روستاها شده اند بیکارخانه. نشسته اند بیخ دیوار و فقط حرف میزنند. چند سال دیگه باید با کمک خارجی ها نفت و گاز را با بدبختی استخراج کنیم و بدیم مردم بخورند تا در انتخابات به نفر مورد نظر رای بدهند. من جدا نگران این سیاست در ایران هستم. هر کسی میخواد رای بگیره وعده کمک به مردم را میده. اینجوری پیش بریم تولید در کشور نابود میشه. میشیم مثل عرب ها. مفت دربیاریم و بخوریم. این نفت و گاز بلای جانمان شده است.
یکشنبه 28 ارديبهشت 1393 - 18:04
paksan - آمریکا - آمریکا
اینجاست که میشه ریشه ها و نفوذ عوامل روسیه رو دید . به این واضحی .یعنی وقتی دولت ایران می خواد با این حربه در این شرایط وخیم روسیه برای یکبار هم شده روسیه رو تبدیل به طعمه ما کنه برای معامله با غرب یک عده با هدف نامشخص عکس مطلب رو گزارش میکنند! جالبه نه؟ این گزارش چه منفعتی برای ایران داره؟ تنها منفعت این گزارش برای روسیه هستش که بشدت نگران اقدامات ایران هستش و اگر واقعاً غرب مطمئن بشه از طرف ایران شرایط روسیه بشدت وخیم میشه و چیزی که بیست ساله ایران داره براش تلاش میکنه شاید به دست خود غربی ها محقق بشه این یعنی تبدیل شده ایران به پورت انتقال انرژی و ادامه خط لوله از ترکیه به یونان یا اوکراین تقریبا تیر خلاصی است برای دیکتاتوری گازی و نفتی روسیه که تقریبا شرق اروپا رو به گروگان گرفته و پوتین سعی میکنه با این روش شوروی رو دوباره تشکیل بده.متاسفانه سپاه و مرکز پژوهشها و عواملی مثل کیهان کاملاً تحت نفوذ روسیه هستند و روسیه به راحتی میتونه کارهایی رو در ایران اجرا کنه که مبادا ایران بتونه به غرب نزدیک بشه.
یکشنبه 28 ارديبهشت 1393 - 19:56
Moama123 - بوداپست - مجارستان
راست میگه، ایران بعد از روسیه دومین کشور با ذخائر گازی هست ولی‌ خوب بی‌چاره باید گاز وارد کنه. چرا چون مصرف گاز ما بالاست، ما گاز را همینجوری می‌خوریم مصرف نمی‌کنیم. این هست که قیمت گاز را اگر ببرند بالا و بالاتر که پدر مردم در بیاد ، شاید اونهم شاید دیگه گاز وارد نکنیم، وگرنه ایران که گاز نداره :)
یکشنبه 28 ارديبهشت 1393 - 20:18
کبالت3 - کرج - ایران
وقتی بزرگترین منابع گاز جهان رو داری اما نمیتونی صادرش کنی فقط علتش بیعرضگی خودته بشینید تو سر خودتون بزنید و از پوتین و دمپائی و لنگه جوراب حمایت کنید کبلائی.
یکشنبه 28 ارديبهشت 1393 - 21:11
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.