بحث روبات‌های آدمکش در سازمان ملل متحد

یک چنین ماشین هایی در حال حاضر وجود ندارند ولی به خاطر پیشرفت های سریع در رشته روباتیکس ساخت آنها به واقعیت نزدیکتر شده است



در روزهای آینده در یک جلسه غیررسمی در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو کارشناسان در مورد روبات‌های آدمکش بحث خواهند کرد.

پروفسور رونالد آرکین و پروفسور نوئل شارکی، دو کارشناس ارشد علم روباتیکس میزان دقت و کارآمدی این ماشین‌ها و همینطور ضرورت وجودی آنها را به بحث خواهند گذاشت. این جلسه غیررسمی در حاشیه مذاکرات کارشناسی مربوط به پیمان منع به کارگیری برخی تسلیحات متعارف برگزار می‌شود.

نتیجه این بحث همراه با سایر مباحث کارشناسی و مقدماتی به جلسه رسمی پیمان منع به کارگیری برخی سلاح‌های متعارف که در ماه نوامبر امسال برگزار می‌شد ارائه خواهد شد.

این اولین باری است که موضوعات روبات‌های آدمکش و یا تسلحیات کشنده تماما خودکار در نهادهای سازمان ملل متحد به بحث گذاشته و مطرح می شود.


ابزارهای کشنده خودکار

روبات کشنده یک اسلحه کاملا خودکار است که بدون دخالت انسان می‌تواند هدف را برگزیده و با آن وارد نبرد شود. یک چنین ماشین‌هایی در حال حاضر وجود ندارند ولی به خاطر پیشرفت‌های سریع در رشته روباتیکس ساخت آنها به واقعیت نزدیک تر شده است.

کسانی که از تولید روبات‌های آدمکش دفاع می‌کنند معتقدند که قوانین بین المللی موجود ناظر بر جنگ می‌تواند به ابهامات در مورد به کارگیری این ماشین‌ها در صحنه نبرد پاسخ دهد. آنها اضافه می‌کنند که اگر در عمل قوانین بین المللی موجود برای کنترل نحوه استفاده از این تسلیحات پاسخگو نبود به جای ممنوع کردن کامل آنها باید از روشهایی نظیر ممنوعیت موقت استفاده شود.

کسانی که با استفاده از روبات های آدمکش و به طور کلی تولید آنها مخالف هستند می‌گویند این ماشین‌ها یک تهدید جدی برای امنیت بشریت هستند و هر گونه ابزار و ماشینی که به شکل خودکار می‌تواند آدم بکشد باید ممنوع شود.

پروفسور نوئل شارکی به بی بی سی گفت: "به هیچ وجه نمی‌توان تضمین کرد که این ماشین‌ها از قوانین موجود در مورد جنگ تبعیت خواهند کرد. دولت‌های جهان در این مورد که می‌تواند یک خطر بزرگی برای بشریت ایجاد کند با یکدیگر گفتگو نمی‌کنند."

پروفسور شارکی یکی از اعضای موسس نهادی است به نام کارزار علیه روبات‌های آدمکش و در عین حال رییس کمیته بین المللی برای کنترل تسلیحات روباتی است.

این نهادها در حاشیه جلسات کارشناسی سازمان ملل متحد در شهر ژنو برنامه های ویژه خود را برگزار می‌کنند.


اتوماتیک شدن جنگ

پروفسور رونالد آرکین از اساتید انستیتو تکنولوژی جورجیا در مصاحبه ای با بی بی سی گفت که امیدوار است استفاده از روبات‌های آدمکش بتواند میزان تلفات غیرنظامی در جنگ ها را کاهش دهد ولی در عین حال از این موضوع نگران است که قبل از ارتقای میزان هوشمندی این وسایل آنها را روانه جبهه‌های جنگ کنند.

او افزود: "من طرفدار اعمال یک ممنوعیت موقت هستم تا زمانی که ما مطمئن شویم این ماشین‌ها واقعا از چنین دقت و قابلیتی برخوردار هستند. ولی در حال حاضر با ممنوعیت کامل استفاده از آنها موافق نیستم."

پروفسور آرکین حتی مدعی شد که ممکن است این روبات ها به نسبت انسان در پرهیز از درگیری خطای کمتری داشته باشند و "در مورد پرهیز از تیراندازی در مواقع نادرست دقت و حساسیت بیشتری نشان دهند."

اما پروفسور شارکی چندان خوشبین نیست. او افزود: "من در مورد اتوماتیک شدن همه جنبه‌های جنگ نگران هستم."


هواپیماهای بدون سرنشین

این مباحث کارشناسی در سازمان ملل متحد موضوع هواپیماهای تهاجمی بدون سرنشین را دربرنمی‌گیرد چون این ماشین‌ها هنوز کاملا به شکل خودکار و مستقل عمل نمی کنند. هر چند از شواهد چنین برمی آید که تا رسیدن به مرحله خودکار شدن کامل فاصله زیادی ندارند.

وزارت دفاع بریتانیا در سال جاری یک مدل قاره پیما از این هواپیماها به نام "تارانیس" را با موفقیت در خاک استرالیا آزمایش کرد. و موسسه پژوهش‌های پیشرفته امور دفاعی آمریکا نیز از سال ۲۰۰۶ تاکنون در تکمیل کردن یک خودروی تهاجمی تماما خودکار به نام "کرشر" پیشرفت زیادی کرده است.

وزارت دفاع بریتانیا درگذشته اعلام کرده است که قصد ندارد سیستم و یا ماشین آلاتی تولید کند که تماما به شکل خودکار و بدون دخالت انسان عمل می‌کنند.

در نوامبر سال ۲۰۱۲ نیز وزارت دفاع آمریکا با صدور دستورالعملی اعلام کرد"هنگام تصمیم گیری در مورد به کاربردن روشها و ابزارهای کشنده حتما یک انسان باید مسئول باشد."

جلسه کارشناسی در مورد روبات های کشنده در روزهای ۱۳ تا ۱۶ مه و به ریاست ژان هیوز سیمون میشل نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد.

+20
رأی دهید
-3

تیتو تیتو - تهران - ایران
روبات ها هم توانایی جنایت تکفیری ها را ندارند و به پای انها نخواهند رسید میتوانید به رزومه درخشان این سنگدلان انسان نما در سوریه و نیجریه و .. مراجعه کنید . روباتم ارزوست.
شنبه 27 ارديبهشت 1393 - 21:17
iran e azad - هورتن - نروژ
تجربه غرب در افغانستان آنها را به استفاده از این ماشین‌ها کشاند.یک بچه دماغو که یکی‌ از ۲۰ فرزند عضو یک خانواده پاکستانی‌ هست،از زور گرسنگی و واسه یک لقمه نا‌ن به مدارس مذهبی‌ میره . بعد همین بچه با بستن بمب به خودش چند سرباز را می‌کشه ! در نتیجه غربی‌ها به فکر استفاده از ماشین افتادند.
یکشنبه 28 ارديبهشت 1393 - 01:14
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.