پنج راهکار برای آنکه اسمارت‌فون خاموش روی دستتان نماند

لحظه تمام شدن شارژ گوشی هوشمند برای همه کاربران لحظه‌ای ناخوشایند است. در این مطلب به نکاتی اشاره می‌کنیم که رعایت آنها می‌تواند منجر به بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های همین باتری‌های موجود شود.

باتری‌های گوشی‌های هوشمند آن‌طور که باید پاسخ‌گوی نیازهای کاربران نیستند و بسیاری از کاربران حالا مجبورند در طول روز چند باری گوشی‌های خود را شارژ کنند٬ یا از گونه‌های مختلفی از باتری‌های همراه بهره بگیرند تا اسیر لحظاتی نشوند که اسمارت‌فون خاموش در دست‌شان مانده و شارژر و پریز برقی در دسترس نیست.

گذشته از این‌ها٬ هرچه بیشتر از عمر گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها می‌گذرد٬ باتری‌هایشان هم فرسوده‌تر می‌شوند و دوام کمتری خواهند داشت. اما روند فرسایش باتری تا چه اندازه بستگی به نوع استفاده کاربر دارد و تا چه اندازه مرتبط با دستگاه است؟ در ادامه نکاتی را از سی‌ان‌ان تکنولوژی می‌خوانید که می‌تواند در درک بهتر و دقیق‌تر کارکرد باتری‌های نه چندان هوشمند گوشی‌های هوشمند کمک‌تان کند.

روال بهینه شارژ کردن باتری‌ها

در گذشته باتری‌های شارژشونده (Rechargable) در شرایطی عملکرد بهینه داشتند که کاملا شارژ می‌شدند و پیش از شارژ مجدد شارژشان کاملا تخلیه می‌شد. اما این مربوط به سال‌ها پیش است و در طول این مدت هم مواد سازنده باتری‌ها تغییر زیادی کرده‌اند و هم قواعد و ضوابط استفاده از آنها.


باتری‌های لیتیوم-یونی که امروزه روی بسیاری از تجهیزات دیجیتال می‌بینیم در شرایطی بهترین عملکرد را خواهند داشت که همواره بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ داشته باشند. اگرچه این شرایط ظرفیت باتری را در طول زمان به حداکثر می‌رساند٬ اما در مجموع تغییرش چندان چشمگیر نیست که همه عمرتان را صرف توجه وسواس‌گونه به میزان شارژ باتری‌هایتان کنید.

از اپلیکیشن‌های بیکار غافل نشوید

اگرچه بسیاری از مسائل مرتبط با باتری را می‌توان با پردازشگرهایی که در مصرف باتری صرفه‌جویی می‌کنند حل کرد٬ اما سخت‌افزار همیشه مساله‌ساز اصلی نیست. در بسیاری از مواقع عمر باتری به اپلیکیشن‌هایی مرتبط است که روی گوشی باز شده‌اند.

اپ‌ها٬ به‌خصوص اپ‌های پیام‌رسانی٬ به سرعت و بی‌صدا باتری موبایل‌تان را می‌مکند٬ حتی در مواقعی که از آنها استفاده نمی‌کنید. این اپلیکیشن‌ها برای این‌که پیام‌های جدید را منتقل کنند٬ بی‌وقفه با سرورهای مرکزی در تماس‌اند و همین باعث هدر رفتن باتری می‌شود. اگر این اپ‌ها مانند فیس‌بوک مسنجر باگ‌هایی هم داشته باشند٬ مصرف باتری حتی چندین برابر خواهد شد. بنابراین٬ وقتی احتیاجی به اپ‌های بی‌کار ندارید٬ حتما آنها را از پردازش خارج کنید.

گرما٬ قاتل باتری

وقتی از طول عمر باتری‌ گوشی‌های هوشمند و تجهیزات الکترونیک حرف می‌زنیم٬ دما یا در واقع گرمای هوا عامل بسیار مهمی است. اگر گوشی یا تبلت شما مدام داغ می‌شود به این معنی است که مصرف باتری آن هم بیشتر خواهد بود٬ یعنی دوام باتری شما کمتر خواهد شد.


متاسفانه وقتی دستگاه شما زود داغ می‌کند٬ کار چندانی نمی‌توانید برای مقابله با آن انجام دهید. تنها نکته این است که می‌توانید بفهمید یکی از عوامل اصلی خالی شدن سریع باتری دستگاه شما٬ همین بحران داغ کردن آن است.

مراقب باشید اما وسواس به خرج ندهید

برای افزایش طول عمر باتری موبایل٬ آن را به تناوب شارژ کنید٬ اما نه در حدی که وسواس‌گونه باشد. ظرفیت باتری شما به هر حال صرف‌نظر از نوع رفتار شما با آن٬ سیری نزولی خواهد داشت٬ اما نکته مهم این است که هر از گاهی اجازه دهید شارژ به صفر برسد تا گوشی شما بتواند به دقت میزان شارژ موجود و زمان لازم برای تخلیه آن را محاسبه کند.

از روشنایی تصویر بکاهید

روشنایی تصویر (Brightness) را تا جایی که دیدتان را دچار مشکل نمی‌کند پایین بیاورید. روشنایی تصویر چیزی در حد تماس‌های رادیویی و آنلاین موبایل شما برای پیام‌رسانی٬ باتری مصرف می‌کند. اگر گوشی شما به اپ‌هایی که در پس‌زمینه هستند اجازه فعالیت می‌دهد٬ در بخش تنظیمات اجازه فعالیت آنها را غیرفعال کنید. این دسترسی را باید به اپ‌هایی بدهید که فعالیت‌شان برای زندگی دیجیتال شما حیاتی است.

گذشته از این‌ها٬ اگر از اتصال وایرلس استفاده نمی‌کنید بهتر است که آن را هم غیرفعال کنید. در مجموع همه این نکات ممکن است هر بار تنها چند دقیقه به عمر باتری‌تان بیفزاید٬ اما گاهی وقت‌ها همین چند دقیقه‌ها می‌تواند حیاتی و تحول‌ساز باشد.

+37
رأی دهید
-5

cardenas - تهران - ایران
قربون عمه ات بری .
جمعه 19 ارديبهشت 1393 - 05:43
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.